Click here to load reader

нОвиОт SUV PEUGEOT 5008 Агилен и лесен за ракување, новиот Peugeot 5008 SUV ги обезбедува сите перформанси на патот

 • View
  3

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of нОвиОт SUV PEUGEOT 5008 Агилен и лесен за ракување, новиот Peugeot...

 • н О в и О т S U V P E U G E OT 5 0 0 8

 • 04 Надворешен дизајн

  10 Позиција на возачот

  14 Поврзаност

  16 Комфор

  21 Модуларен дизајн

  28 Поголема мобилност

  30 Перформанси на пат

  34 Технологија и безбедност

  38 Мотори

  40 Персонализација

  Peugeot секогаш ја следи француската традиција на

  висококвалитетно, иновативно производство.

  Сега повеќе од кога било, Peugeot ја насочува целата своја

  енергија во дизајнирање на возила со елегантен дизајн кој ги

  изострува сите перцепции за да создаде сензационално

  искуство вон возењето.

  Ергономија, материјали, поврзаност ... Го усовршивме секој

  детаљ за да Ви овозможиме поинтуитивно возење.

 • ПОВТОРНО ОТКРИВАЊЕ НА СЛОБОДАТА.

 • Ч Е К О Р В О Н О В А Д И М Е Н З И Ј А Х Р А Б А Р С Т И Л .

  Добрeдојдовте во новиот SUV, моќен и грациозен, со високо ниво на технологија и префинетост, ди-

  зајниран за потполно зголемување на Вашето сетилно искуство .

  SUV со извонредна формулација на 7-седишта* и елеганција, како и перформанси на луксузна

  лимузина, ќе ве фасцинира во секој поглед.

  6 7*Стандард или опција во зависност од земјата * Од Active ниво па нагоре

  ** Стандард или опција во зависност од изведбата

  Модерниот надворешен дизајн на новиот PEUGEOT 5008 SUV импресионира

  уште на прв поглед. Атлетскиот став на дизајнот на подигнатата каросерија,

  големите тркала со фино обработени бандажи, хромирани линии,

  алуминиумски кровни носачи* и Black Diamond покрив** елегантно ги озна-

  чуваат дарежливите форми.

 • Н А п А Т К О Н С О В Р ш Е Н С Т В О .

  На задниот дел, аеродинамичната линија на косото задно стакло го нагласува атлетското однесување

  на новиот модел. Осветлени и дење и ноќе, трите канџи на full LED светлата интегрирани во црната

  лента на каросеријата го потврдуваат уникатниот стил на новиот PEUGEOT 5008 SUV.

  8 9

  С О З Д А Д Е Н Д А И З Н Е Н А Д У В А .

  Во предниот дел, светлосниот потпис и благо закривената форма на предните светла создаваат

  интензивен поглед. Завршната обработка на предната решетка со хромирани крила и предниот

  крај вертикално зајакнат со големи отвори за воздух го нагласуваат мачкастиот карактер на

  новиот PEUGEOT 5008 SUV.

 • ШИРОКО-ОТВОРЕНИ ПРОСТРАН СТВА.

 • З г О Л Е М Е Н О В О З А Ч К О И С К У С Т В О .

  Дозволете им на Вашите чувства да зборуваат и уживајте во единственото искуство на возење во 100%

  високо-технолошки PEUGEOT i-Cockpit® и одлично поставена позиција на возачот.

  Следете ги корисните информации за возење, а при тоа не симнувајќи го погледот од патот со индивидуализирана

  дигитална инструмент табла во висина на погледот и кондензирачки 8" екран осетлив на допир.

  1 2 13

  Зголемете го Вашето задоволство при возењето со компактниот управувач со потполно

  гранулирана кожа* со интегрирани контроли и автоматски менувач со електрично

  контролирани промени на степени на пренос**, нудејќи оптимално ракување за целосно

  интуитивна употреба.

  ** Стандард или опција во зависност од изведбата * Веќе од Active ниво па нагоре

  ** Во зависност од изведбата

  И Н Т У И Т И В Н О С Т Н А Д О ф А Т Н А В А ш И Т Е п Р С Т И .

 • 1 5

  С È Е п О В Р З А Н О . С Л Е Д Е Т Е г О С В О Ј О Т п А Т .

  Реплицирајте ги Вашите омилени апликации компатибилни со 8" кондензирачки екран осетлив на допир* благодарение

  на функцијата Mirror Screen** и наполнете го Вашиот паметен телефон*** на централната конзола.

  Патувајте потполно безгрижно со новиот поврзан 3D систем за навигација кој се

  карактеризира со гласовно препознавање и ТомТом® услуги кои ги прикажуваат сите

  важни информации за возење во реално време (сообраќај, временски услови, паркинг,

  сервисни станици, слободни активности, итн). * Стандард или опција или недостапно во зависност од изведбата. ** Стандард или опција или недостапно во зависност од изведбата со која Mirror Screen ги користи податоците од Вашиот паметен телефон, вклучувајќи веб пристап преку неговиот оператор и не гене- рирајќи дополнителни трошоци за повик. Корисниците го поврзуваат својот уред во возилото со помош на USB кабел. Функцијата Mirror Screen функционира преку Android Auto (Андроид паметен теле- фон по преземањето на апликацијата за Android Auto кога возилото е во мирување), преку Apple CarPlay™ (iOS паметен телефон) или преку технологијата MirrorLink® (компатибилни паметни телефони на MirrorLink®). Само одобрени Android Auto, Apple CarPlay™ или MirrorLink® апликации функционираат, за Ваша безбедност, со паркирано возило или во движење во зависност од случајот. Некои од овие опции може да бидат со плаќање. Android Auto и Apple CarPlay™ може да бидат гласовно контролирани. Дознајте повеќе на веб страната http://www.peugeot .fr/services-et-accessoires/ser- vices-connectes/mirror-screen.html *** Стандард, опција или недостапен во зависност од изведбата - Индукциско полнење за уреди компатибилни со стандардот Qi. * Стандард, опција или недостапно, во зависност од изведбата.

 • У ж И В А њ Е З А С И Т Е С Е Т И Л А .

  Прилагодете го Вашиот внатрешен амбиент со PEUGEOT i-Cockpit® Amplify*:

  прилагодете ја светлината на амбиентално осветлување и бојата на екранот,

  изберете еден од трите мириси на вградениот миризлив освежувач за воздух и

  уживајте во чувството на исклучителните материјали, вклучувајќи ја и потполно

  гранулираната кожа** и сатенско хромираните детали.

  16 * Веќе од Active ниво на опременост

  ** Стандрад или опција во зависност од изведбата

 • САМО НАЈДОБРОТО ЗА ВАС.

 • 20 2 1