1
Legmeervogels E6 - RKDES E6 Ondanks dat het meer weer voor watervogels dan voor legmeervogels was afgelopen zaterdag mochten de kleine rode leeuwen toch naar Uithoorn om daar op het kunstgras te spelen tegen de plaatselijke E6. Het werd een leuke wedstrijd met hartverwarmend voetbal. DES kwam goed uit de startblokken en zocht de aanval met mooi combinatiespel. Toch bleek al snel dat Legmeervogels een tegenstander van formaat was, want zij kwamen er een paar keer met messcherpe counters uit. Dankzij goed verdedigend werk van onze rotsen in de branding Thijs en Pim bleef het echter lang 0-0. Ook onze E6 had diverse kansen, zo knalde Viggo keihard op de paal en schoot Jesper uit de tweede lijn genadeloos tegen het lichaam van de tegenstander. Net op het moment dat we dachten dat we de counters van de Uithoornaars goed onder controle hadden kwamen we toch 1-0 achter. Een droog schot vanuit de tweede lijn na een minuut of 20 betekende een doelpunt voor Legmeervogels. DES probeerde het in het resterende deel van de eerste helft nog wel, met goed combinatiespel van Rick en Trishul, maar onze spits Jarno werd steeds net niet lekker bereikt. De tweede helft leek erg op de eerste helft. DES had het beste van het spel, maar moest waakzaam blijven voor de counters van Legmeervogels. Gelukkig stond keeper Dylan diverse keren goed op zijn post. Na een minuut of vijf bracht Jesper wel de gelijkmaker op het bord met een mooi schot uit de tweede lijn, die precies in het hoekje van het doel verdween. Lange tijd leek het erop dat DES ook met 2-1 voor zou komen. Diverse kansen van Jarno, Pim, Jesper en Trishul gingen er niet in en Jarno mocht denk ik wel 10 corners nemen. Zoals een oude voetbalwet zegt: Als jij niet scoort doet de tegenstander het en zo was het. Een minuut of vijf voor tijd bracht Legmeervogels hun winnende 2 e goal op het bord uit opnieuw een counter. Ondanks dat DES aan bleef dringen was dan ook de eindstand. De bibberende mannetjes namen daarna ook nog penalty’s die ook net verloren gingen. Ondanks het verlies is het een wedstrijd met perspectief. Als we zo door blijven voetballen gaan we zeker punten pakken. Dat laten we dan weten via www.facebook.com/RKDESE6 . Jan.

2016-01-30 - Verslag Legmeervolgels E6 - RKDES E6

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Verslag van de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Uit tegen Legmeervogels E6.

Citation preview

Page 1: 2016-01-30 - Verslag Legmeervolgels E6 - RKDES E6

Legmeervogels E6 - RKDES E6 Ondanks dat het meer weer voor watervogels dan voor legmeervogels was afgelopen zaterdag mochten de kleine rode leeuwen toch naar Uithoorn om daar op het kunstgras te spelen tegen de plaatselijke E6. Het werd een leuke wedstrijd met hartverwarmend voetbal.DES kwam goed uit de startblokken en zocht de aanval met mooi combinatiespel. Toch bleek al snel dat Legmeervogels een tegenstander van formaat was, want zij kwamen er een paar keer met messcherpe counters uit. Dankzij goed verdedigend werk van onze rotsen in de branding Thijs en Pim bleef het echter lang 0-0. Ook onze E6 had diverse kansen, zo knalde Viggo keihard op de paal en schoot Jesper uit de tweede lijn genadeloos tegen het lichaam van de tegenstander. Net op het moment dat we dachten dat we de counters van de Uithoornaars goed onder controle hadden kwamen we toch 1-0 achter. Een droog schot vanuit de tweede lijn na een minuut of 20 betekende een doelpunt voor Legmeervogels. DES probeerde het in het resterende deel van de eerste helft nog wel, met goed combinatiespel van Rick en Trishul, maar onze spits Jarno werd steeds net niet lekker bereikt. De tweede helft leek erg op de eerste helft. DES had het beste van het spel, maar moest waakzaam blijven voor de counters van Legmeervogels. Gelukkig stond keeper Dylan diverse keren goed op zijn post. Na een minuut of vijf bracht Jesper wel de gelijkmaker op het bord met een mooi schot uit de tweede lijn, die precies in het hoekje van het doel verdween. Lange tijd leek het erop dat DES ook met 2-1 voor zou komen. Diverse kansen van Jarno, Pim, Jesper en Trishul gingen er niet in en Jarno mocht denk ik wel 10 corners nemen. Zoals een oude voetbalwet zegt: Als jij niet scoort doet de tegenstander het en zo was het. Een minuut of vijf voor tijd bracht Legmeervogels hun winnende 2e goal op het bord uit opnieuw een counter. Ondanks dat DES aan bleef dringen was dan ook de eindstand. De bibberende mannetjes namen daarna ook nog penalty’s die ook net verloren gingen. Ondanks het verlies is het een wedstrijd met perspectief. Als we zo door blijven voetballen gaan we zeker punten pakken. Dat laten we dan weten via www.facebook.com/RKDESE6.