Alchimia lui Horus

Embed Size (px)

Text of Alchimia lui Horus

http://www.vavivov.com/art.php?id=242

Alchimia lui Horus Aceast sectiune este pentru acei care vor s exploreze practica de baz n Alchimiile lui Horus. Potrivit celor spuse de Magdalena, Alchimiile lui Horus au fost att fundatia pentru aceia din calea solitar ct si pentru aceia aflati n parteneriat . Principala diferent dintre aceste dou ci este aceea c persoana aflat pe calea solitara realizeaza extaz prin propriile eforturi. Aceia aflati n relatii sacre tantrice dobndesc energia necesar si extazele spontane din actul sexual. Djed-ul sau calea sacr a chakrelor ncepe la baza coloanei vertebrale si merge sus prin coloan n cap. Exist o cale djed secundar ce se misc de la perineu direct sus la coroan numit Coloana Central sau Stlpul Central. Unele scoli ezoterice se refer la aceasta ca tubul pranic. Exercitiile de instruire de mai jos folosesc ambele ci. Sarcina alchimic fundamental n relatie cu djed-ul este de-a acumula suficient energie astfel nct s poat fi trimis sus prin cale si n centrii capului. Exercitiile de instruire de mai jos genereaza energia necesar prin puterea respiratiei.

Scopul lor este de a v familiariza cu sentimentul, senzatia fizic, dac doriti, a unei energii subtile miscnd sus djed-ul. Prima sectiune a protocoalelor de instruire const n trei exercitii diferite. Primul are de-a face cu djed-ul secundar (Coloana Central sau Stlpul

Central) ce alearg direct de la perineu sus la coroan Al doilea exercitiu are de-a face cu djed-ul primar ce alearg sus pe coloan. Iar cel de-al treilea exercitiu lucreaz cu energia dup ce este adus sus n cap. A doua sectiune a protocoalelor de instruire v invata cum s transformati energia ce se misc prin djed ntr-o serpentin ca form. Si, n final, ultimul exercitiu v familiarizeaz cu activarea cii Celor Dou Serpentine experimentnd energia n miscare simultan prin ambele ci, lunar si solar. Precautii pentru cititor: Datorit faptului c aceste exercitii aduc energie n creier si n centrii superiori ai capului, ele sunt contraindicate pentru unii cititori. Dac ati suferit o leziune a capului sau ati avut o lovitur vorbiti cu doctorul vostru nainte de a ncepe. Acei care sufer de atacuri de apoplexie ca epilepsia, de asemenea, ar trebuie s caute sfatul doctorilor lor nainte de a ncepe aceste meditatii de instruire. Pentru aceia care sunt maniaco-depresivi, aceste exercitii sunt contraindicate, n special n timpul fazelor maniacale. Pentru alte persoane, meditatiile sunt nu numai inofensive, ci si benefice. Dac simtiti dureri de cap oricnd n timpul meditatiilor, opriti-v si v odihniti.

Sectiunea I Primul exercitiu

Stati confortabil si nchideti ochii. Plasati-v centrul atentiei voastre, cu alte cuvinte, containerul alchimic al constiintei voastre pe podeaua pelvic. Aceasta este zona corpului din partea cea mai de jos a abdomenului n leagnul pelvisului. Gsti un ritm plcut si respirati profund (nc confortabil), trgnd respiratia n pntec (sau burt sau stomac). Pe msur ce inspirati lsati partea de jos a abdomenului s se mreasc si cnd expirati restrngeti partea de jos a abdomenului. Aceast form de respiratie este numit respiratia abdominal si v poate face s v simtiti ciudat la nceput. Dup un timp, ea v va face s v simtiti natural si confortabil. In toate aceste exercitii este foarte important ca toate respiratiile s fie constiente Pe msur ce inspirati, imaginati-v energia respiratiei voastre ajungnd jos n fiecare colt si crptur a pelvisului. Motivul pentru care faceti aceasta este determinarea urnirii (s se agite), sekhem-ului, sau forta voastr de viat, legnat n zona pelvian. Pe msur ce expirati, pstrati-v concentrarea n pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viat) s se construiasc sau s se intensifice n zona pelvian. Continuati timp de dou minute. Apoi imaginati-v un canal de energie subtil ce alearg din perineu sus spre vrful capului (coroan). Perineul este localizat n cel mai de jos punct al torsului vostru, la mijlocul distantei dintre organele genitale si anus. Apoi, are loc o fin dar semnificativ comutare a atentiei voastre: pe msur ce inspirati pstrati-v atentia n pelvis ca mai nainte, dar cnd expirati, mutati-v atentia - containerul alchimic al constiintei- n canal. Aceasta va determina energia sekhem-ului s intre n canal si s nceap s se miste n sus.

Pe msur ce continuati s expirati, mutati-v atentia pe tot drumul n sus pe canal pana n cap. Apoi repetati modelul de respiratie . Cu alte cuvinte, de fiecare dat cnd inspirati, schimbati atenia pe zona pelvian si tineti-o acolo n tot cursul inspiratiei. Pe msur ce expirati, mutati-v atentia pe canal si ncepeti s miscati focul n sus pe canal spre cap. Repetati de attea ori de cte ori este nevoie s simtiti clar o miscare a energiei sus pe djed-ul secundar si n cap. Este important s stpniti fiecare exercitiu nainte de a trece la urmtorul. Asigurati-v c simtiti o miscare definit a energiei subtile sus pe djed-ul secundar si n cap. Dac nu aveti un simt clar al acesteia, repetati exercitiul din nou si din nou pn simtiti. O not despre senzatii fizice inconfortabile: Ocazional o persoan poate experimenta tensiune sau durere de cap de la aceste exercitii. Aceasta se poate manifesta ca o tensiune obisnuit n muschii flcilor, fetei si/sau gtului pn cnd acest tip de tensiune muscular dirijeaz comprimarea miscrii fortei de viat pe msur ce se misc sus n cap. Dac simtiti disconfort oricnd n timpul acestor exercitii, ar trebui s v opriti, s le lsati deoparte si s v rentoarceti la ele mai trziu Dac gsiti c acest tip de tensiune soseste n clipa n care faceti aceste exercitii ati putea ncerca s cscati pn cnd simtiti reducerea tensiunii musculare n fat, flci si umeri Simplu, cscati pe msur ce inspirati si expirati. Poate fi foarte eficient si n afar de aceasta este distractiv. Dac tensiunea persist, v sugerez s v mutati atentia spre zona tensiunii si s v dizolv si pleac cu fiecare expiratie. ncercati pentru cteva minute. Deseori dizolv acest tip de tensiuni musculare destul de bine.

Exercitiul doi n acest exercitiu, n esent, faceti acelasi lucru pe care l-ati fcut n primul, cu exceptia c, miscarea sekhem-ului (fortei de viat) este sus pe coloan (sau djed-ul primar). Stati confortabil si nchideti ochii. Plasati-v atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene. Gsiti un ritm plcut si respirati adnc (desi confortabil) aducnd respiratia n (burt, pntec, stomac). Pe msur ce inspirati, lsati partea de jos a abdomenului s se extind si, pe msur ce expirati restrngeti partea de jos a abdomenului. n timp ce inspirati imaginati-v c energia respiratiei voastre atinge fiecare colt si crptur a pelvisului, cu scopul de a determina, sekhem-ul s se urneasc (s se agite). Pe msur ce expirati pstrati-v concentrarea n pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viat) s se construiasc sau s se intensifice n zona pelvian. Continuati aceasta cteva minute, miscati atentia sus pe coloan, de la baz si pn la vrful capului cu fiecare expiratie, pn cnd simtiti o senzatie clar a energiei miscndu-se sus pe coloan si n vrful capului. Dup ce simtiti clar aceast curgere a energiei subtile, treceti la urmtorul exercitiu. Dac nu simtiti aceast curgere a energiei atunci repetati exercitiul pn cnd o simtiti.

Al treilea exercitiu n acest exercitiu, urmriti aceeasi procedur pe care ati fcut-o n exercitiul numrul doi cu o diferent. Cnd expirati si energia sekhem-ului sau forta de viat se misc sus pe coloan, o aduceti n centrul capului n loc s o duceti n vrful lui. Pe msur ce energia este adus n centrul capului, i permiteti s circule. Asezati-v confortabil si nchideti ochii. Plasati-v atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene. Gsiti un ritm plcut n (burt, pntec, stomac). Pe msur ce inspirati, lsati partea de jos a abdomenului s se extind si, pe msur ce expirati restrngeti partea de jos a abdomenului. n timp ce inspirati imaginati-v c energia respirtiei atinge fiecare colt si crptur a pelvisului, pentru determinarea urnirii (s se agite) sekhemului, sau forta voastr de viat. Pe msur ce expirati pstrati-v concentrarea n pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viat) s se construiasc sau s se intensifice n zona pelvian. Dup cteva minute de construire a energiei n pelvis, sunteti gata pentru urmtoarea faz. Pe inspiratii atentia voastr este nc n pelvis, dar pe expiratii mutati atentia n coloan (djed), si miscati atentia sus pe coloan de la baz pn n centrul capului cu fiecare expiratie. Energia sekhem-ului va urma circuitul atentiei voastre si va curge mai mult n zona central a creierului vostru.

Apoi faceti pauz pentru un moment si simtiti curgerea energiei pe msur ce se misc n felul propriu prin diferite zone ale creierului. Continuati aceasta pentru cteva minute pn cnd simtiti o senzatie clar a energiei mscndu-se sus pe coloan si n centrul creierului.

Sectiunea II Primul exercitiu: Urcnd o singur Serpentin

n acest exercitiu, repetati ce ati fcut n ultimul exercitiu al sectiunii precedente. Cu toate acestea, n loc s luati energia n centrul capului, aduceti energia sus si peste cele dou emisfere tocmai sub vrful craniului. Aceast miscare a energiei este asemntoare cu a cobrei, prin aceea c, coada serpentinei se extinde n josul completei lungimi a coloanei vertebrale, la baz, n timp ce capul cobrei se extinde peste cele dou emisfere ale creierului.

Tinnd energia sub imaginea unei cobre, se determin astfel, un mod distinct de stimulare a creierului si este un precursor pentru uraeus, emblem a puterii, sarpe (egipteni) simbolic ce apare pe capul divinittilor. Uraeus se ntmpl cnd sekhem-ul este adus sus pe djed si n creier. Aceast miscare creeaz o energie asemntoare cu forma sarpelui, ceea ce poate explica de ce uraeus a fost reprezentat de vechii egipteni ca o serpentin. Asezati-v confortabil si nchideti ochii. Plasati-v atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene. Gsiti un ritm plcut si respirati adnc aducnd respiratia n (burt, pntec, stomac). Pe msur ce inspirati, lsati partea de jos a abdomenului s se extind si, pe msur ce expirati restrngeti partea de jos a abdomenului. n timp ce inspirati imaginati-v c energia respiratiei voastre atinge

fiecare colt si crptur a pelvisului. Pe msur ce expirati pstrati-v concentrarea n pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viat) s se construiasc sau s se intensifice n zona pelvian. Dup cteva minute de construire a energiei n pelvis, sunteti gata pentru urmtoarea faz Pe inspiratii atentia este nc n pelvis, dar pe expiratii mutati atentia n coloan (djed), si miscati atentia sus pe coloan de la baz la un spatiu deasupra celor dou emisfere ale creierului si direct sub vrful craniului Pe msur ce simtiti acest spatiu deasupra creierului, permiteti-v s simtiti miscarea energiei Imaginati-v c aceast energie este de forma unei cobre cu capul ei extinzndu-se peste creierul nssi. Apoi repetati procedura pn cnd aveti un sim clar al acestei energii de forma unui sarpe peste creier.

Al doilea exercitiu: Cele dou Serpentine n acest exercitiu se presupune c ati experimentat cu succes serpentina centrala din exercitiul precedent. Dac nu ati experimentat clar serpentina centrala, rentoarceti-v la exercitiul anterior nainte de a continua.

n Manuscris, veti gsi o descriere a Serpentinelor Neagr si Aurie. Serpentina Neagr urc prin calea lunar pe partea stng a djed-ului si este conectat cu ntunericul Voidului sau creatix-ul ntregii creatii. Serpentina Aurie urc prin calea solar n partea dreapt a djed-ului si este conectat cu lumina. ntr-un fel Cele Dou Serpentine sunt opuse din punct de vedere alchimic si cnd aduceti doi opusi mpreun ntr-un container alchimic exist posibilitatea unei imense energii.

n aceast nvttur preliminar, veti determina ca energia sekhemului s se divizeze n dou curente diferite de energie. Pe msur ce forta de viat urc sus pe djed ea ia nc dou ci diferite . Serpentina Neagr urc pe partea stng de la baza djed-ului, n timp ce Serpentina Aurie urc pe partea dreapt a djed-ului, de asemenea de la

baz. Cu toate acestea, pe msur ce ele continu s urce sus pe djed spre cap, ele se intersecteaz una cu alta pe msur ce intr n chakre. Astfel, Serpentina Aurie traverseaz spre partea stng a djed-ului cnd intr n chakra sexual (a doua) iar Serpentina Neagr traverseaz spre dreapta. Cum ele urc mai departe sus pe djed, Serpentina Aurie traverseaz napoi spre dreapta djed-ului pe msur ce intr n chakra plexului solar iar Serpentina Neagr traverseaz napoi spre stnga. Urmtoarea etap, Serpentina Aurie traverseaz spre partea stng pe msur ce intr n chakra inimii iar cea Neagr traverseaz spre partea dreapt.

Pe msur ce intr n chakra gtului, Serpentina Aurie se rentoarce pe partea dreapt a djed-ului iar Serpentina Neagr se rentoarce pe partea stng. n final ele se ntlnesc n centrul capului cu Serpentina Aurie plannd pe partea dreapt n timp ce Serpentina Neagr planeaz pe partea stng. Amndou stau fat n fat cu glanda pineal asezat ntre ele.

Manuscrisul d mai departe instructiuni cu privire la cum s facem aceast practic. Scopul exercitiului este s v familiarizeze cu fenomenul crsterii ambelor serpentine sus pe djed si n cap. Ca s faceti acest exercitiu, stati confortabil si nchideti ochii. Plasati-v atentia, cu alte cuvinte, recipientul alchimic al constiintei voastre, asupra zonei pelviene. Gsiti un ritm plcut si respirati adnc (desi confortabil) aducnd respiratia n (burt, pntec, stomac). Pe msur ce inspirati, lsati partea de jos a abdomenului s se extind si, pe msur ce expirati restrngeti partea de jos a abdomenului. n timp ce inspirati imaginati-v c energia respiratiei voastre atinge fiecare colt si crptur a pelvisului vostru, pentru ai determina, sekhem s se urneasc (s se agite). Pe msur ce expirati pstrati-v concentrarea n pelvis. Aceasta va determina energia sekhem-ului (fortei de viat) s se construiasc . Dup cteva minute de construire a energiei n pelvis, sunteti gata pentru urmtoarea faz. Pe inspiratii atentia este nc n pelvis, dar pe expiratii mutati atentia la baza djed-ului

Prin puterea intentiei v imaginati Cele Dou Serpentine ncrcate cu energia respiratiei. Pe msur ce continuati s expirati, trimiteti energia sus prin cele dou ci ale serpentinelor. Imaginati-vi-le ct se poate de clar n mintea voastr, simtindu-le traversnd fiecare din ele fiecare chakr si n final ntlnindu-se n centrul capului. Continuati aceast practic pn cnd aveti un simt clar al celor dou energii asemntoare serpentinelor alergnd sus pe coloan si n cap. Permiteti-v s simtiti miscarea fortei de viat sus, aceste dou serpentine zvrcolindu-se ca rspuns la respiratia voastr. Simtiti energiile subtile ce sunt generate n creier ca rezultat al acestei practici.