Besplatni alati za PC.pdf

 • Upload
  polipko

 • View
  65

 • Download
  1

Embed Size (px)

Citation preview

 • 51 BESPLATAN ALAT ZA PC

 • Sadrzaj

  Uvod.........................................3Arhiviranje................................4Finansije...................................5Fotograje, audio i video...........6Knjige.......................................8Odravanje................................9Posao......................................10Produktivnost..........................12Socijalne mree........................17Vijesti......................................18

  SADRZAJ 2

 • Uvod

  Nai klijenti nas svakodnevno pitaju na koji nain mogu da urade odreene zadatke pomou svog raunara bre i lake. esto je rjeenje za njihovu situaciju instalacija nekog besplatnog programa koji se moe pronai na internetu. Kako smo u poslednjih 8 godina pronali mnogo ovakvih alata, odluili smo se da ih podijelimo sa vama i omoguimo vam da budete ekasniji u onome ta radite.Svi predloeni programi posjeduju potpuno funkcionalne besplatne verzije. Neki od programa postoje i u verzijama koje se plaaju, ali te verzije imaju dodatne funkcionalnosti u odnosu na besplatne verzije i nisu razmatrane u ovoj knjizi. Programski alati su za PC raunare, meutim za veinu predloga postoje i Mac verzije.

  Kakva je ovo knjiga?

  UVOD 3

 • 7 Zip

  Ovo je odlian program koji slui za pakovanje/raspakivanje dokumenata. Podrava najvei broj standardnih formata za pakovanje/raspakivanje.

  Url: http://www.7-zip.org/

  Ashampoo Burning Studio FREE

  Jednostavan program za narezivanje sadraja na CD-ove, DVD-ove ili Blueray-ove.

  Url: https://www.ashampoo.com/

  Cryptophane

  Ovim programom moete jednostavno enkriptovati/dekriptovati dokumenta.

  Url: https://code.google.com/p/cryptophane/

  ARHIVIRANJE 4

 • Expensify

  Odlina aplikacija za pravljenje izvjetaja o trokovima. Moete skenirati fakture i unijeti ih u program. Postoje i napredne opcije kao to je recimo da se telefonom fotograe faktura i da sam program prepozna iznos i unese ga.

  Url: http://use.expensify.com/personal/

  Mint

  Ovom aplikacijom na jednostavan nain moete upravljati vaim nansijama. Postavite podsjetnike za redovne uplate kako ne biste neto zaboravili.

  Url: https://www.mint.com/

  FINANSIJE 5

 • Audacity

  Ovaj besplatan audio editor i snima vam omoguava da snimate zvuk uivo, snimate zvuk koji dolazi sa vaeg raunara, konvertujete zvuk sa traka, sjeete i kopirate razliite audio sadraje.

  Url: http://audacity.sourceforge.net/download

  CCCP

  Ovaj program sadri komplet kodeka za Windows koji vam omoguavaju da reprodukujete audio i video fajlove sauvane u razliitim formatima.

  Url: http://www.gimp.org/downloads/

  Flickr

  Postavljajte svoje fotograje i preuzmite fotograje drugih. Iskoristite ih u prezentacijama, dokumentima i slino. Velika baza besplatnih fotograja.

  Url: https://www.ickr.com/

  Format Factory

  Omoguava konvertovanje svih popularnih video i audio formata jednih u druge kao ifotograja. Podrava popravku oteenih fajlova i smanjuje njihovu veliinu. Moe se koristite za konvertovanje fajlova u formate koje moete gledati na svom iPhone-u ili iPad-u.

  Url: http://www.pcfreetime.com/download.html

  FOTOGRAFIJE, AUDIO I VIDEO 6

 • GIMP

  Ovaj program je moda najbolja besplatna alternativa za Photoshop. Omoguava vam da obraujete fotograje na profesionalnom nivou.

  Url: http://www.gimp.org/downloads/

  Inkscape

  Ovaj program je moda najbolja besplatna alternativa za Corel Draw ili Adobe Ilustrator.Omoguava vam da kreirate vektorsku graku.

  Url: https://inkscape.org/en/download/windows/

  VLC media player

  Ovaj program omoguava reprodukovanje medijskog sadraja razliitih formata kao i DVD, Audio CD-ova i strimova.

  Url: http://www.videolan.org/vlc/index.html

  Winamp

  Bez obzira to je krajem 2013. prestao rad na ovom programu, eleli smo da ga pomenemo. Mnogima od nas je ovaj program u srcu

  Url: http://winamp.en.softonic.com/

  FOTOGRAFIJE, AUDIO I VIDEO 7

 • AudibleOvo je sjajan program koji vam omoguava da sluate audio knjige. Tako da dok istite kuu ili trite, moete u isto vrijeme i da itate knjigu. Moete sluati knjigu normalnom brzinom ili bre ukoliko elite u kraem roku da odsluate vie.

  Url: http://www.audible.com/

  BookLook

  Moete se prijaviti i dobijati besplatne knjige kako bi napisali recenzije o njima.

  Url: http://booklookbloggers.com/

  Kindle Instalirajte ovu aplikaciju na svoj raunar ili mobilni ureaj. Registrujte se preko Amazona i moete itati knjige u elektronskoj formi. Aplikacija nudi mnoge mogunosti koje su sline onima kao kada itate ziku knjigu, kao to je recimo podvlaenje vanih dijelova teksta utom bojom...Url: http://www.amazon.com/gp/kindle/pc/download

  KNJIGE 8

 • CCleaner

  Ubrzajte rad vaeg raunara korienjem ovom programa koji e ukloniti sve nepotrebne stvari koje se vremenom skupljaju i zauzimaju prostor na hard disku.

  Url: http://www.piriform.com/ccleaner

  Eusing Free Registry Cleaner

  Ovaj program vam omoguava da bezbijedno popravite i oistite registar vaeg operativnog sistema.

  Url: http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm

  ODRZAVANJE 9