Business&Lifestyle 06

 • View
  226

 • Download
  2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

B&L - sponzorirani magazin Privrednog vjesnika broj 06

Text of Business&Lifestyle 06

 • business & lifestyle

  TEHNIKA, MODA, NJEGA, AUTOMOBILI, PUTOVANJA

  bu

  sin

  es

  s &

  lif

  es

  ty

  le

  proljee/l

  jeto-2

  010

  ATTILA DERKorisnici eleimatisveujednom

  HRVATSKA NAJBOLJA DESTINACIJA

  jedrenje

  ARPAD TRKKrizasemoraladogoditidabismonauililekciju

  TEMA BROJAzDRAVLJE

  PIERRE BOURSOTISTO JE BITI MENADER U PARIzU I SPLITU

 • privredni vjesnik Tjednik partner hrvatskog gosp odarstva.www.privredni.hr

 • privredni vjesnik Tjednik partner hrvatskog gosp odarstva.www.privredni.hr

 • 4Glavni urednik: Darko Bukovi

  Urednica izdanja: Dea Olup

  Produkcija i grafiko oblikovanje: Mijo Bradvica

  Lektura i korektura: Sandra Baksa, Nina Loli

  Fotografije: Fotolia, Christian David Gadler

  Struni suradnici: Ray Fletcher, mr.sc. Marko Krmpoti, Ana Krstulovi, mr.sc. Draen Kvesi, eljko Marui, dr. Nives Tarle-Baji, Darko Bukovi, Andrea Hitrec, Boris Odori, Dea Olup, Sven Proenski, Sanja Pljea, Kreimir Sokovi, Drago ivkovi

  Prodaja oglasnog prostora: Larisa Vedrina Haramini tel.: +385 (1) 56 000 26

  Nakladnik: Privredni vjesnik d.o.o., Kaieva 9, 10000 Zagreb, P.P. 631Direktor: Nikola Baui

  Tisak: Printera grupa

  impressum

  Business & Lifestyle Sponzorirani magazin

  12 telAviv u24sata

  18 predstavljen noviA8

  40 jedrenje Hrvatskom

 • 6 tosveiniposlovnistil...8 Glazba,filmiigrice

  11 razgovorspovodomBrunoprofaca

  12 telAvivu24sata

  14 pierreBoursot Istojebitimenader uparizuiuSplitu

  20 Moguakombinacija- posao,ljetoiodjea

  22 AnaKrstulovi toiniured

  26 ArpadtrkKrizasemoraladogoditidabismonauililekciju

  30 otkazjeuvijekposljednjerjeenje

  32 Urednaramenu

  36 AttilaDer- Korisnicieleimati sveujednom

  40 jedrenjeHrvatska najboljadestinacija

  45 Dr.NivestarleBaji Kakoouvatizdravlje

  48 Mr.sc.DraenKvesi,dr.med.Krioboljabolestmodernogdoba

  51 Mr.sc.MarkoKrmpotiprofesionalnoza profesonalce

  54 eljkoMaruiSnagaozdravljujuegdodira

  56 prieizputnetorbe

  SADRAj

 • stil

  6

  Novanik C6 linija CervoEkskluzivna telea koa.

  Mekan, za svakodnevnu

  uporabu, sportski,

  vrhunske kvalitete.

  Torbica za rame linija CervoKako bi se postigao leeran izgled ove linije, umjesto dosad koritenog aluminija u izradi kopi, pribjeglo se bronci ili nama bolje znanom mesingu. 2495 kn

  Sunane naoale P8479-BSunane naoale P8510-ASve PD sunane naoale su izraene od najkvalitetnijih i najzahtjevnijih materijala poput vrhunskog polikarbo-nata koji se koristi za izradu lea na svim PD naoalama.

  Poslovna torba linije CervoPoslovne torbe i novanici su obogaeni multifunkcional-nim unutarnjim depovima i savreno su izraeni.

  Sportska torba NAVIGATOR kolekcija proljee/ljeto 2010.

  Dra novanica Cutout, sivi

  Shake Pen Carbon kemijska olovkaLagana, kompaktna i moe se upotrebljavati svugdje. Inovativna start-stop funkcija. Brzi, kratki pokret ruke omoguuje da se kemijska otvori ili zatvoti.

  Svi artikli su dio kolekcije Porche designa.STACCATO (Porsche Design)

 • 8Princ Perzije: pIjeSAKvreMeNAUkinimaredatelj:Mike NewellUloge: Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton, Alfred MolinaSmjeten u mistine krajeve Perzije, Princ Perzije: Pijesak vremena je epska akcijska avantura o odmetnutom princu koji se udruuje sa zagonetnom prince-zom kako bi zaustavili bijes vladara koji eli pustiti pjeanu oluju to bi mogla unititi cijeli svijet. Princ prevarom starog vejzira koji je na samrti oslobaa pi-jesak iz pjeanog sata koji pone unitavati njegovo kraljevstvo i pretvarati sta-novnike u okrutne i zle demone. Pokuavajui ispraviti svoju pogreku i spaa-vajui svoje kraljevstvo, Princ i Princeza uz pomo bodea vremena vraaju pi-jesak u pjeani sat. Njih dvoje utrkuju se sa silama zla kako bi sauvali drevni bode, dar bogova koji moe promijeniti tijek vremena i omoguiti onome tko ga posjeduje da zavlada svijetom.

  GlAzBA,fIlM,IGrIce

  GibOnni: tolerANcADallasrecordsDugooekivani novi Gibonnijev album Toleranca u izdanju Dallas Recordsa, a pod pokro-viteljstvom T-Mobilea je u pro-daji. Album koji donosi nove Gibonnijeve hitove eam, Toleranca, Vrata do nas... ve je i prije slubenog izlaska osvojio kritiku i publiku, po-tvrujui i ovaj put da se eka-nje itekako isplatilo.

  SADe: SolDIerofloveMenartNovi album osebujne Sade Soldier of Love njezin je esti studijski album. Sniman je u Engleskoj, a producirao ga je viegodinji suradnik grupe Mike Pela. Album su mnogi oekivali s nestrpljenjem jer je posljednji studijski album Lovers Rock objavljen 2000. godine. Publiku diljem svijeta grupa je osvojila jo davne 1984. godine kad je izdala uspjean prvijenac Diamond Life, a od tada su prodali vie od 50 milijuna albuma.

  GlAzBA

  film

 • 9colINMcrAe:DIrt2profilNastavak igre DiRT ostaje u svijetu off-road utrka i vodi nas u najraznolikije avanture. DiRT 2 je pogonjen novom gene-racijom nagraivanog EGO Enginea, koji se jo bolje od prethodnika nosi s fizikom vonje i oteenjima vozila u stvarnom vremenu. Kao to smo i oekivali, vozilo moete birati izmeu hrpe slubeno licenciranih rally i off-road vozila, posebno odabranih za nabrijane utrke. Najzanimljiviji nain igre je World Tour, koji vas ove godine vodi na sasvim nove lokacije, me-u kojima je i Hrvatska! Pod nazivom Velebitska avantura imat ete priliku voziti se cestom preko Malog Alana.

  SINSofASolAreMpIreAlgoritamPaket ukljuuje originalni, viestruko nagraivani sve-mirski RTS Sins of a Solar Empire, te dvije ekspanzije, Entrenchment i Diplomacy, koje donose jo vie sa-draja, nove misije, mogunosti i brojne strateke izazo-ve. Rije je o doista nevjerojatno kompleksnom i do u tan-ine razraenom znanstveno-fantastinom RTS-u. U ovoj igri kontrolirate jednu od tri galaktike rase, a cilj vam je zagospodariti svemirom. To moete uiniti sirovom sna-gom te pobjedama na bojitu, ali i diplomacijom, uspje-nim ekonomskim i trgovakim pothvatima, irenjem kul-ture i mnogim drugim nainima.

  fIfA2010-SoUtHAfrIcAAlgoritamNajvea vijest za domae oboavatelje nogometa i no-gometnih videoigara vjero-jatno nee biti podatak da ova igra izlazi na trite jer se virtualne inaice svih ve-likih sportskih dogaanja ve odavno podrazumijeva-ju, nego injenica da e mo-i igrati i s hrvatskom oda-branom vrstom bez obzira

  na to to se nismo kvalificirali na svjetsko nogometno pr-venstvo! Da, dobro ste proitali. Osim 32 momadi koje e sudjelovati na samom prvenstvu, tu je ukupno 199 mom-adi s kojima ete moi igrati, dakle samo devet manje no to ih uope postoji. Da stvar bude bolja, svih 199 moma-di u potpunosti je slubeno licencirano, to znai da su imena i vizualni identitet igraa potpuno autentini i real-ni, kao i dresovi i drugi dodaci. Dakle, eto vam jedinstve-ne prilike da u Junoj Africi ipak vidite hrvatsku zastavu, kockaste dresove i nae momke! Jo nije kasno da Hrvat-ska bude prvak svijeta! Navalite na travnjak i osvojite svjetsko nogometno prvenstvo!

  iGrice

 • 10

  KnjiGe

  stePhenie meyer: poMrINA AlgoritamNakon velikog uspje-ha Sumraka i Mladog mjeseca, Algoritam predstav-lja nastavak serijala romantine strave za mlade. Dva nadna-ravno snana i tek naizgled ljudska kla-na dijele nesiguran suivot u kiovitom Forksu, mjestacu nedaleko od Seattlea, u kojem nepoznati serijski ubojica upra-vo ostavlja desetke nedunih rtava za sobom. Charlie Swan, erif Forksa, zdvaja nad groznim vijestima ne slutei da bi zlo u Seattleu moglo imati veze s njegovom keri Bellom. Pomrina je odmah po objavlji-vanju izbila na sm vrh amerikih i bri-tanskih ljestvica po-pularnosti skinuvi s prvog mjesta ak i zavrni nastavak Harryja Pottera.

  pHyllISDo-rotHyjAMeS: prIvAtNA pAcIjeNtIcAprofilPosljednji roman naj-slavnije britanske krimi-spisateljice P.D.James ponovno dovodi na scenu Adama Dalgliesha koji istrauje sumnji-vu smrt na samom jugu Engleske, u unu -tranjosti Dorseta. Neko veliko imanje sa zamkom Cheverell pretvoreno je u klini-ku za plastinu ki-rurgiju koju vodi slavni estetski kirurg George Chandler - Powell. Na imanje uskoro dolazi pozna-ta novinarka Rhonda Gradwin u nadi da e se rijeiti neugodna oiljka na licu, ali ta-mo biva okrutno ubi-jena. No stvari se pretvaraju u pravu nonu moru kada na imanje dolazi inspek-tor Adam Dalgliesh i pronalazi jo jedno mrtvo tijelo...

  cHIN-NINGcHU: UMIjeerAto-vANjAzAeNe profilPrvi put u povijesti vodstvo ena je ne samo nuno nego i izvjesno. Upravo u trenutku kada ene u zapadnoj civilizaciji preuzimaju vodea mjesta u biznisu i dr-avnim poslovima, pojavljuje se Umije-e ratovanja za e-ne, adaptacija drev-nog remek-djela ki-neskog filozofa Sun Tzua. General-filozof Sun Tzu prije 2500 godina u jedinstve-nom priruniku za ratovanje predstavio je naela pobjede ne-prijatelja lukavou i sa to manje gubita-ka. Svaka od strate-gija u njegovom djelu Umijee ratovanja poinje od razumije-vanja sebe i svijeta u kojem ivimo, trai poznavanje vlastitih snaga i slabosti te kreativnost u primje-ni. Umijee ratova-nja za ene dokazu-je koliko su Sun Tzuove strategije bli-ske enama koje ra-dije izbjegavaju izra-van sukob i probleme rjeavaju pregovori-ma, a vie od obrau-na u kojima pobjed-nik uzima sve vole rasplete u kojima svi pobjeuju.

  oljASAvIe-vIIvANevI: ADIoKAUBojUAlgoritamAdio kauboju je ro-man o netoleranciji, nasilju, drugima i drukijima, u ovom sluaju o Danijelu, bratu Ruzinave, i brai Irokezima, o obitelji u kojoj su ostale dvije sestre i majka i njihovim od-nosima, generaciji koja se osipa, lokal-nom tranzicijskom gazdi Vrdoveku, lanim herojima Ne-du Montgomeryju i Anelu s usnom har-monikom. Jasno je, nalazimo se u srcu vesterna. Tu je i istraga jedne smrti, eljezni konj u pu-nom trku, misterio-zno pismo, mailovi, spisateljica gospoa 0, kuni porno vi-deo Roman je ispri-an kroz poetske fra-gmente gustoe ura-na i opojn