BUTLLET INFORMATIU MUNICIPAL ??- Formaci en les TIC (Certificat ACTIC) - Formaci en el lleure - Habilitaci i acreditaci de competncies professionals - Informaci sobre beques i ajuts

 • View
  217

 • Download
  5

Embed Size (px)

Text of BUTLLET INFORMATIU MUNICIPAL ??- Formaci en les TIC (Certificat ACTIC) - Formaci en el lleure -...

 • BUTLLET INFORMATIU MUNICIPAL

  38

  mar

  2

  015

  Mediona

  Nevada a Medionafotografies: mariovalverde.com

  Lhivern s el silenci,s el poble en silenci,s el silenci de les casesi el de les cambresi el de la gent que mira, rere els vidres,com la neu unifica els horitzonsi ho torna totcolpidorament prxim i assequible.

  Miquel Mart i Pol

  Foto Portada: Escola El Roure

 • BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA2ASSESSORIA ACADMICA

  I PROFESSIONALA lAssessoria Acadmica i Professional et volem informar, orien-tar i acompanyar en el procs descollir els teus estudis. Aquesta s una decisi important que pot determinar el teu futur, per aix nosaltres texplicarem lampli ventall dofertes formatives i acad-miques a les que pots optar, i tajudarem a construir el teu itinerari professional en el teu procs demancipaci. Pots demanar infor-maci sobre:- Prova per lobtenci del ttol de graduat en educaci secundria obligatria (GESO)- Programes de formaci i inserci (antics PQPI, PTT, etc.)- Preparaci de la prova daccs a CFGM I CFGS- Cicles formatius de grau mitj i superior- Accs a la universitat- Estudis universitaris- Convalidacions als nous graus universitaris- Msters i postgraus- Doctorats- Cursos i seminaris- Formaci ocupacional- Cursos didiomes- Formaci en les TIC (Certificat ACTIC)- Formaci en el lleure- Habilitaci i acreditaci de competncies professionals- Informaci sobre beques i ajuts per a estudiants.- Estudiar a lestrangerAquest servei est dirigit a totes les persones joves de la comarca de lAlt Peneds.Horari: Dijous de 17 a 19h al Consell Comarcal de lAlt PenedsCal demanar cita prvia, per fer-ho has de clicar al banner de lAssessoria de lAssessoria que trobars a www.dinamo.catTamb et pots adrear al Pantinkillo. Si hi ha un grup de joves amb inters podem concertar una reuni a Mediona amb la tcnica de lAssessoria.

  MEDIONA APOSTA PER EDU VILESEl ja campi de Catalunya de 60 m. indoor, Eduard Viles Ferreny, ha signat amb lAjuntament de Mediona un conveni de patrocini i suport que lajudar en la seva preparaci de cara als Jocs Olm-pics i promociona Mediona per tot el mn.Laposta que ve de lany passat segueix en la lnia de suport al nostre esport i els medionencs universals.

  Felicitats Edu Viles!

  VOLUNTARIAT PER LA LLENGUAA MEDIONA

  El 4 de desembre, es va presentar una nova edici del progra-ma Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Joan de Mediona (Alt Peneds). Lacte es va fer al Pantinkillo, local del jovent de la poblaci. En aquesta edici participaran en el programa 5 volun-taris i 6 aprenents, que es trobaran regularment una vegada a la setmana per parlar en catal.A banda de formar les parelles lingstiques, es van donar orien-tacions i consells per portar a terme les deu setmanes de con-verses en catal: les funcions del voluntari i les de laprenent, el comproms hi ha en les trobades, recomanacions sobre el que pot fer la parella quan es troba... A ms, es va donar material per complementar les converses en catal.

  Tant els voluntaris com els aprenents que ja han participat al programa en altres edicions estan satisfets de lexperincia. Uns i altres fan comentaris com: Mho passo molt b, participar al VxL mha sorprs; es trenquen els esquemes creats, conixer una altra cultura s una satisfacci, la voluntria s una ami-ga; som amigues, ens relacionem ms uns amb els altres, guanyes., em fa crixer; tinc un desig gran de parlar en catal; abans em feia vergonya entrar en una conversa... El programa, doncs, va molt ms enll de les deu hores de conversa en cata-l. LAjuntament de Mediona dna suport al programa VxL des de lany 2012.

  CURSOS HIVERN 2015AL PANTINKILLO

  ANGLS iniciaciDimarts de 19.15 a 20.45h

  ANGLS intermediDimecres de 18.30 a 20h

  ANGLS avanatDilluns de 18.30 a 20h

  CATAL diferents nivellsDilluns mat

  ART I ARTESANIA Dimarts de 18 a 20h

  Aprn a COSIRDijous de 17 a 18.30h

  INFORMTICA nivell MitjDilluns de 16 a 19h

  TIC avanat (xarxes socials, s de les eines TIC en el mbil, aprofundiment en ofimtica)

  Dilluns de 19 a 21h

  Els horaris poden tenir canvis per adaptar-se a les necessitats dalumnes i formadores. Ms Informaci al Pantinkillo i inscripcions a lajuntament.

  CAMINADA A SANT POLDimecres 28 de gener vam fer una caminada del Cicle de Pas-sejades a Sant Pol de Mar. Va ser un dia molt interessant i molt ben organitzat, noms lamentar laccident de la Teresa de qui esperem sincorpori molt rpidament a la seva vida normal i a les nostres passejades.El 25 de febrer anirem a Mongat. Animeu-vos que ens ho pas-sem genial.

 • 3BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA

  Bases:Totes les obres presentades al concurs de Sant Jordi han de ser originals, indites i en llengua catalana. No shi poden pre-sentar obres premiades en altres concursos. El tema i Iestil literari s LLIURE, podent presentar-se en narraci, poesia, cmic... Lextensi del text ser com a mxim de 3 pagines mida Din A4.Categories i premis:El concurses divideix en les segents categories:Categoria A: de 9 a 11 anys 70 Categoria B: de 12 a 14 anys 70 Categoria C: de 15 a 17 anys 70 Categoria D: de 18 anys en endavant 70 Hi haur un premi per cada categoria i els accssits que el Jurat cregui convenient. Els treballs poden ser individuals o en equip. En cas de resultar premiat un treball en equip, el premi sel repartiran entre tots/es els components del grup.Forma de presentaci de les obres i data de lliurament:Tots els treballs es presentaran en un sobre tancat on consti: el ttol de Iobra, el pseudnim de Iautor i la categoria.Dins daquest sobre shi inclour: el treball original, 4 copies i un sobre petit tancat amb les dades personals de Iautor: Nom, cognoms, telfon i correu electrnic (opcional) i edat.El termini de presentaci ser fins DIVENDRES 27 DE MARC. Els/les concursants han de lliu-rar les seves obres li-terries a les oficines de IAjuntament.El lliurament de premis tindr lloc al Casal Me-dionenc el dia 19 dAbril a les 18.00 hores. Els premis es poden deixar datorgar si cap obra no arriba a la qualitat necessria, a judici del jurat. El veredicte del jurat s inapellable. La participaci en aquest concurs implica Iacceptaci de la seva decisi i daquestes bases.Els guanyadors/es dels premis hauran de lliurar el documen-ten format digital (Word, Open office) per a la seva publicaci.

  CONCURS LITERARISANT JORDI 2015

  LA NEU I LA SEVA GESTIUn altre any el temps, la natura i lhivern ens han regalat amb una quan-titat ms que considerable, que encara (desprs de 6 dies) es pot veure per les zones obagues de Mediona.Vagi pel davant lagrament de lequip de govern al venat per la seva pacincia i collaboraci, la brigada municipal i treballadors/es en gene-ral pel paper que han exercit i els que han posat els seus medis i per-sonal per ajudar-nos a netejar la via pblica.Dit aix cap puntualitzar una srie de consells per a ms bona gesti i evitar perills i risc a les persones.Mediona s un municipi amb ms de 70 km de vials i molts punts cr-tics. Marquem prioritats que sn les segents:- 1r. Obertura de vials als serveix basics (Novallar, escoles, llars dinfants, consultori i persones amb necessitats especials) - 2n. Obertura de vials en general. Aix no suposa que netegem entrades i sortides de cases, creiem que la collaboraci del venat s imprescindible. Si hi ha alg que t impe-diments fsics satn de manera personalitzada.- IMPORTANT: Lacumulaci de neu als carrers s inevitable. No es poden traslladar milers de metres cbics.Cal tenir molt present:- La neu representa un perill per a la circulaci i la seguretat si no sest preparat. No es pot anar a treballar ni tant sols a assistir a una emer-gncia si no estem preparats per la neu!- Es fan tots els justificants que calguin per a la tramitaci laboral.- Per sobre de tot est la seguretat de les persones. - Intenteu entendre les limitacions dun Ajuntament com el de Mediona. No podem tenir una infraestructura preparada per a una nevada cada 4 anys. s insostenible econmicament.- Sempre heu de trucar a lAjuntament. Des de les oficines coordinem les tasques. Les persones que atenen al telfon no sn els culpables de la nevada, de les situacions personals ni daplicar la soluci. Un tracte amable ajuda a qui parla i a qui escolta.Els nmeros del 2015: - La nevada ha estat gestionada per unes de 21 persones, 14 vehicles, ms de 280 hores i 12 atencions personalitzades.- Hem escapat ms de 25 tones de sal.- Hem intervingut en 15 punts de cables trencats, arbres caiguts...- La gesti ha costat uns 25.000 que demanarem en subvenci a la Diputaci per actuacions en situacions extraordinries.Volem acabar aquest article recordant que farem una atenci persona-litzada de totes les emergncies (sigui les que sigui) per que cal trucar o posar-se en contacte amb lAjuntament de Mediona o un regidor.

  Autor fotografies: mariovalverde.com

  CONSELL EDUCATIU DE POBLE

  Des del passat novembre un grup de medionencs i medionenques ens trobem un cop al mes per parlar, debatre, compartir i somiar en educaci. Ha nascut un grup format per qui vulgui, en nom pro-pi i representaci de cadasc/na que amb el suport i orientaci de la M. Jess Comellas, replantegem el paper educatiu del poble, les entitats, la societat i la famlia. Volem donar-nos a conixer donat que et trobem a faltar. Estem oberts a tothom que tingui ganes de parlar, escoltar, somiar o compartir el que vulgui. Ens trobem a la sala de plens el tercer dimecres de cada mes a les 1930. Us hi esperem!

 • BUTLLETI MUNICIPAL MEDIONA4

  ACTUACI INTEGRALA SANT PERE SACARRERAMolt properament comenar lobra del Carrer Orient (antiga carretera S. Pere S. Joan) i volem destacar les seves caracterstiques:- Obra pagada ntegrament per la Diputaci de Barcelo-na amb un cost de 177.954,20 IVA incls.- Es contempla la recollida i bombeig a depuradora de les aiges negres que saboquen a laire lliure del carrer S. Elies.- Es recullen les peticions del venat de po