Catàleg cercle artístic

  • View
    212

  • Download
    0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Catàleg cercle artístic, exposició somnis de les flors

Text of Catàleg cercle artístic

Aquests instants en qu sens revela la trama de la nostra existncia mitjanant la fora dun ritual que reconduirem amb ms plaer encara per haver-lo infringit sn uns parntesis mgics que posen el cor a la vora de lnima perqu, fugitivament per intensa, una mica deternitat ha vingut de sobte a fecundar el temps. Fora, el mn rugeix o sadorm, les guerres esclaten, els homes viuen i moren, algunes nacions desapareixen, en sorgeixen daltres que aviat seran engolides i, en tot aquest soroll i tot aquest furor, en aquestes erupcions i aquestes ressaques, mentre el mn es mou, sinflama, sesquina i reneix, sagita la vida humana

Per a qu serveix lArt? Per donar-nos la breu per fulgurant illusi de la camlia, obrint en el temps una bretxa emocional que sembla irreductible a la lgica animal. Com neix lArt? Es dna a llum per la capacitat que t la ment desculpir el domini sensorial. Qu fa lArt per nosaltres? Dna forma i fa visibles les nostres emocions i, en fer aix, els atorga aquell carcter deternitat que porten totes les obres que, a travs duna forma particular, saben encarnar la universalitat dels afectes humans.

Fragments extrets del llibre de Muriel Barbery: Lelegncia de leri.

Sovint recullo flors, troncs, pedres. No s per a qu em serviran, tan sols s que minteressen. Els troncs i les pedres romanen sense canvis. Les flors tardo tant a emprar-les que es marceixen. Llavors, quan veig el seu lloc en alguna imatge, ja estan seques i em recorden la meva manca de decisi. Aix es converteixen en referents dels meus dubtes i de la meva lentitud. Per sobretot em remeten al pas del temps, a tot all que s efmer, als pensaments, als moments viscuts amb intensitat. Sn representacions de la bellesa de linstant i del seu record. De la lentitud amb qu tan sovint ens costa valorar all que vivim i tenim en un moment, i noms ens nadonem quan ha passat, quan resta com un record de bellesa, alhora etern i finit.

Veig els ocells del jard. Inquiets, no paren. Caminen, salten, volen amunt i avall. En les meves obres busco el moviment, la vida en procs de canvi. Quan veig que tot ha quedat quiet tinc la necessitat de remoure-ho de nou. Dafegir-hi noves formes i colors per crear una nova dinmica donades i vent que transporti la mirada per tota la superfcie de la imatge, em sorprengui a mi mateix, i em doni la illusi dinstant inestable, de vida en procs.

Josep Morral catleg dobres exposades

1 Somni de les flors

2 Atrapats

3 Abisme

4 Flors lluminoses

5 Jard obert

6 Panormica del principi del buit

7 Esllavissada

8 Tempesta

9 Sons esborrats

10 Sospir

11 M i ptals

12 Pensaments de liquidmbar

13 Somnis de les flors 2

14 Somnis de les flors 4

15 Somnis de les flors 5

16 Somnis de les flors 6

17 Somnis de les flors 7

18 Somnis de les flors 8

19 Somnis de les flors 9

20 Un senso

21 Giorni di silenzio

22 Eppure sentire

23 Dins un silenci

24 Frgil equilibri

Josep MorralManresa, gener de 2012