Celebrate rowing juli 2014

 • View
  226

 • Download
  2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Nederland is regerend wereldkampioen in de vier-zonder. Precies op tijd heeft de Holland Vier de snelheid hervonden.

Text of Celebrate rowing juli 2014

 • Celebrate Rowing!

  8 dagen feestin Fanzone

  Steun voor de kleintjes

  De Aegon Fanzone is het bruisende middelpunt van het WK. Het is deze zomer the place to be voor roeifans.

  Om roeiers uit kleine roei-landen te helpen, wordt voorafgaand aan het WK een tiendaags trainingskamp georganiseerd.

  Pagina 2-3 >> Pagina 16-17 >>

  Celebrate Rowing | Maandelijkse krant over WK Roeien 2014 | Juli 2014 | NR 3 | www.amsterdamrowing.com | worldrowing2014 wkroeien2014

  Gouden ploegop koersNederland is re-gerend wereld-kampioen in de vier-zonder. Precies op tijd heeft de Holland Vier de snelheid hervonden.

  FOTO THOMAS DOORNBOS

  Kom naar de WK Renie voor oud-eerstejaars wedstrijdploegenVrijdag 29 augustus op de Bosbaan!Pag. 19 >>

 • 2 Celebrate Rowing! | juli 2014 | www.amsterdamrowing.com

  Vier het WK langs de Bosbaan

  Een dag op het WK Roeien 2014 is veel meer dan kijken naar toproeien alleen. Van s ochtends vroeg tot s avonds laat is er van alles te doen voor jong en oud, roeifans en andere sportliefhebbers!

  Roeifans uit binnen- en buitenland genieten van toproeien en vele side-events

  12

  6

  39

  12

  6

  39

  13:10

  Alle belangrijke races beginnen tijdens het WK in de middag, het meest gunstige tijdstip voor toeschouwers. Op donderdag en vrijdag begint het hoofdprogramma om 14.15 uur, in het slotweekend starten de finales iets na 13.00 uur. Hierdoor kun-nen zoveel mogelijk toeschouwers langs de Bosbaan aanwezig zijn om te zorgen voor een fantastische sfeer.

  12

  6

  39

  10:30

  Direct na de ingang kom je als bezoeker door de gezellige Market Street. Benieuwd naar de laatste trends in het roeien? In de Market Street word je wegwijs gemaakt op het gebied van roeimaterialen, kleding, innovatie en meer. Je vindt hier tal van stands met roeigerelateerde producten. Zelf roeien kan ook. Instructeurs van Amsterdam SportSupport zijn aanwezig om roei-instructie te geven aan jong en oud op de ergometer.

  12

  6

  39

  11:15

  In de ochtenduren staan de herkansingen en de kleine finales op het programma. Het gaat niet om de medailles, maar het is het perfec-te moment om roeiers te spotten uit kleine roeilanden zoals Indonesi, Qatar of Kenia. Haal een vers kopje koffie in de Aegon Fan-zone en geniet van de races vanuit gezellige zitjes langs het water. Vanuit de Fanzone heb je een ideaal uitzicht op de laatste 500 meter van de roeibaan. Op grote led-schermen zijn de wedstrijden van start tot finish te volgen, voorzien van deskundig commentaar en uit-leg voor wie nog niet zo bekend is met roei-en.

  Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten op het toernooi. De draaimolen langs de Bosbaan belooft de hit van de week te worden, niet alleen bij kinderen... Schoolklassen volgens tij-dens het WK roeiclinics en maken kennis met para-roeien.

  14:15

  Moedig je favoriete roeiers aan.

 • 3Celebrate Rowing! | juli 2014 | www.amsterdamrowing.com

  TicketsEr zijn twee soorten tickets beschikbaar: veld en tribune. De eer-ste vier toernooidagen bieden veldtickets ook toegang tot de overdekte hoofdtribune bij de finish, zolang er plek beschikbaar is. Op de finaledagen is voor een plek op tribune een tribuneticket verplicht.

  Kijk voor het bestellen van tickets op www.amsterdamrowing.com

  Dagkaarten Veld Tribunezondag 24 augustus 10 nvtmaandag 25 augustus 10 nvtdinsdag 26 augustus 10 nvtwoensdag 27 augustus 10 nvtdonderdag 28 augustus 15 20vrijdag 29 augustus 20 30zaterdag 30 augustus 25 35zondag 31 augustus 25 35

  Passepartouts Veld Tribune24-31 augustus 70 14028-31 augustus 60 11030-31 augustus 45 65

  * Voor jeugd t/m 12 jaar is de algemene toegang op alle dagen gratis.* Voor toegang tot de tribune is ook voor jeugd een tribuneticket

  verplicht. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis op de tribune, mits ze opschoot plaatsnemen.

  Vier het WK langs de BosbaanRoeifans uit binnen- en buitenland genieten van toproeien en vele side-events

  12

  6

  39

  12

  6

  39

  Er is geen leukere manier om een roeiwed-strijd te volgen dan door langs de kant mee te rijden met de boten. Als bezoeker van het WK kun je de races van start tot finish volgen vanuit een klein treintje. Er rijden vier trein-tjes langs de Bosbaan, die elk plaats bieden aan ongeveer vijftig passagiers. Het instap-punt is ter hoogte van de Aegon Fanzone, waarna je je favoriete ploeg van begin tot eind kunt aanmoedigen.

  Een prachtige roeidag sluit je natuurlijk af in de Aegon Fanzone. Als de avond valt over de Bosbaan en de roeiers zich in hun hotel voorbereiden op de races van de volgende dag, gaat het feest hier nog even door. Elke avond zijn er borrels, djs en optredens. Het bleef nog lang onrustig in Amsterdam

  Van het WK Roeien geniet je samen met je vrienden met een koel drankje in de hand. De Aegon Fanzone is deze zomer the place to be voor roeifans.De Aegon Fanzone is het brui-sende middelpunt van de Bos-baan tijdens het WK. Elke dag is het hier genieten van activitei-ten, optredens, lekker eten, borrels en feesten. Zon uitge-breide publiekszone werd niet eerder gecreerd bij een we-reldkampioenschap. De Fan-zone zorgt voor een unieke be-leving voor roeipubliek.Internationale fans zullen hun ogen uitkijken in de Aegon Fan-zone. Deelnemers en bezoe-kers van het WK Roeien komen uit meer dan zestig landen van vijf continenten. Al deze natio-naliteiten treffen elkaar in de Aegon Fanzone en moedigen hier hun favorieten aan.Ook voor lekker eten ben je op de juiste plek in de Aegon Fan-zone. Er is een Foodplein met

  een divers aanbod van eet-tentjes. Drankjes haal je bij de centrale bar van Heineken.In de Aegon Fanzone is ook na afloop van de wedstrijden van alles te beleven voor bezoe-kers. In het midden van de Fanzone komt een centraal podium. Hier vinden op de laatste da-gen van het WK de huldigingen plaats van de medaillewinnaars. Na afloop van de wedstrijden blijft de Aegon Fanzone ge-opend. De laatste vijf dagen van het toernooi (behalve zon-dag) zelfs tot 22.00 uur.De Aegon Fanzone is ook de centrale plek voor de thema-dagen tijdens het WK. Tijdens de Studentendag, de Bedrij-vendag en de Mega Renie vin-den hier de festiviteiten plaats.

  15:05

  Vier de overwinning van jouw favoriete ploeg met de roeiers zelf. Alle medaillewinnaars worden gehuldigd op het podium in de Ae-gon Fanzone. Bij een Nederlandse medaille gaat het dak eraf!

  12

  6

  39

  17:40

  Van woensdag tot en met zondag geniet je op de Bosbaan van een heerlijke picknick voor lunch, diner of lekker tussendoor. Ter hoogte van het witte bruggetje wordt een picknickterrein ingericht met een verras-send en gevarieerd aanbod van rollende keukens. The Thrill Grill, Pepes Pinxtos, Old Scuola en Wafels op Wielen: alleen van die heerlijke namen krijg je al trek.

  12

  6

  9 3

  18:10

  21:35

  Elke dag feest in de Aegon Fanzone

  Sluit je WK-dag af in de Aegon Fanzone.

  Volg de races samen op grote schermen.

 • 4 Celebrate Rowing! | juli 2014 | www.amsterdamrowing.com

  Esther van Loos en Corn de Koning zijn in een jaar tijd doorgedrongen tot de wereldtop. FOTOS HANS WILLINK

  De Aegon Koninklijke Holland Beker trekt jaarlijks vele interna-tionale en nationale toproeiers, maar dit jaar was er een opvallend groot aantal toproeiers aanwezig. Dat had alles te maken met het WK Roeien, dat volgende maand op hetzelfde water wordt verroeid. Veel buitenlandse ploegen ge-bruikten de wedstrijd om bekend te raken met de WK-baan en de faciliteiten. De 121e editie van Holland Beker had daardoor veel weg van een generale repetitie voor het WK.

  Op het botenterrein van de Bosbaan waren in de week van de Holland Beker roeiers uit Canada, Amerika, Australi, Egypte, Amerika, Mexico, Indonesi, Zweden en vele andere landen te vinden.

  Drie Nederlandse recordsOok de Nederlandse equipe was op volle sterkte aanwezig op de Bosbaan. Het Aegon Nationaal Roeiteam kende een goede week in Amsterdam. Meest in het oog springend waren de drie Neder-landse records.

  De vier-zonder verloor welis-waar van de Amerikanen, maar de tijd van 5.43.37 was twee seconden sneller dan het oude Nederlands record. Voor de boot met wereldkampioenen Robert Lcken, Mechiel Versluis, Boaz Meijlink en nieuwkomer Olivier Sie-gelaar was het goede optreden op de Bosbaan een bevestiging dat na het EK de goede weg is ingesla-gen. In Belgrado bleef de Holland Vier ver verwijderd van de medail-les. Tijdens de Holland Beker was het gat met de Amerikanen maar een seconde.

  Een nieuw Nederlands record was er ook voor de lichte acht. De ploeg met Sander van Dijk, Ide Hingstman, Joeri Jongbloets, Timo van Wittmarschen, Sebasti-aan van Kints, Lennart van Lierop, Daan Peeter, Roel Diekerhof en stuurman Marc Hummelink kwam uit op een tijd van 5.33.92 en moest alleen de Duitsers voor zich dulden. Met dat overtuigende optreden maakten de lichte man-nen duidelijk wat de ambities zijn voor het WK.

  Op het WK van 2009 won Nederland voor het laatst een medaille in dit niet-Olympische nummer, brons in Poznan. In 2007 was er in Mnchen goud voor de Nederlandse lichte acht.

  Op het belangrijkste nummer van de Holland Beker was er ook Nederlands succes. Roel Braas verdedigde met succes zijn titel in de skiff. Braas kwam in de finale in een nieuw Nederlands record van 6.44.33 als eerste over de finish. Braas maakte het verschil in het begin van zijn race en zag zijn voorsprong niet meer bedreigd worden. De Canadees Julien Bahain en de Australir Nicolas Purnell moesten achter de Neder-lander genoegen nemen met de ereplaatsen.

  Bij de dames was de overwin-ning in de Ladies Trophy een prooi voor