Compresoare cu إںurub Seria آ»compactؤƒآ« SXC Ce aإںteptaإ£i de la sistemul Dvs. de aer comprimat? Aerul

 • View
  1

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of Compresoare cu إںurub Seria آ»compactؤƒآ« SXC Ce aإںteptaإ£i de la sistemul Dvs. de aer...

 • www.kaeser.com

  Debit de aer 0,26 la 0,80m3/min, Presiune 8 – 11– 15bar

  Compresoare cu şurub Seria »compactă« SXC Cu renumitul PROFIL SIGMA

 • Ce aşteptaţi de la sistemul Dvs. de aer comprimat? Aerul comprimat trebuie să fie tot timpul disponibil în cantitatea şi la calitatea necesară corespunzătoare aplicaţiei. Aerul comprimat fără condens, adaptat la cerinţele aplicaţiei, asigură nu doar o fiabilitate maximă ci şi reduce semnificativ costurile de întreţinere. Pentru a obţine acest lucru sunt necesare două componente esenţiale: un compresor şi un uscător de aer comprimat. Această combinaţie devine completă prin adăugarea unui recipient de aer sub presiune. Totuşi, fiecare din aceste echipamente ocupă de obicei un spaţiu distinct, ceea ce uneori este dificil de găsit. Chiar dacă este disponibil un spaţiu suficient, principiul „spaţiul înseamnă bani” rămâne valabil. De aceea, soluţia ideală ar fi un sistem de aer comprimat compact care să ocupe o suprafaţă minimă.

  Soluţia SXC

  Compresoarele din seria SXC de la KAeSer KomPreSSoren sunt soluţia perfectă pentru economia de spaţiu: Sistemele SXC înglobează un puternic compresor cu şurub, un eficient uscător cu refrigerare şi un recipient de aer sub presiune într-un singur echipament compact, eliminând necesitatea unui spaţiu ocupat suplimentar. echipamentele SXC îndeplinesc toate cerinţele Dvs. de aer comprimat: sunt eficiente, silenţioase, necesită întreţinere redusă, oferă o fiabilitate deosebită, sunt simplu de instalat şi livrează un aer de calitate.

  Schema de funcţionare

  Investiţia în sistemul de aer

  Costuri de întreţinere

  Economie de energie Costuri cu energia electrică

  Puternic – Eficient – Silenţios

  Fiind cel mai eficient mod de a obţine o energie pneumatică dată, KAeSer utilizează blocuri de compresie mari cu turaţii reduse. Aceasta asigură că puterea specifică este întotdeauna în gama energetică optimă. echipamentele SXC utilizează un sistem flexibil de transmisie prin curele pentru a determina cu exactitate turaţia în funcţie de blocul de compresie utilizat. Turaţia redusă a blocului de compresie implică de-asemenea uzura mai mică a componentelor şi implicit o durată de viaţă mai lungă, simultan cu emisii de zgomot semnificativ reduse prin comparaţie cu blocurile de compresie cu turaţii ridicate. Aceasta este important în special pentru compresoarele instalate în zonele de lucru.

  Profilul cu economie de energie SIGMA PROFILE

  Fiecare compresor KAeSer cu şurub utilizează un bloc cu rotoare SIGmA ProFILe, special proiectate de KAeSer, care necesită cu aproximativ 10-20% mai puţină energie decât varianta cu şurub convenţional la acelaşi debit livrat. Ca urmare aceasta asigură cea mai bună performanţă din clasa sa.

  Chiar şi mai silenţios

  noul sistem de răcire combină insonorizarea optimă cu răcirea intensivă. o conversaţie normală poate avea loc chiar în imediata vecinătate a compresorului.

  Răcire eficientă

  echipamentele SXC sunt dotate cu un sistem ingenios de răcire cu aer în care ventilatorul (controlat de SIGmA ConTroL basic) este răspunzător de răcirea fluidului. motorul de antrenare are propriul său ventilator montat pe arborele motor. De aceea funcţionarea continuă nu pune nicio problemă pentru SXC.

  SX C 3

  ÷ S XC 8 a

  prox. 2150÷4900 rot/min

  SIGMA CONTROL basic

  Cu sistemul său eficient de pornire/ oprire, SIGmA ConTroL basic asigură performanţa maximă a sistemului de aer comprimat în orice moment şi monitorizează permanent întregul echipament SXC.

  SXC

  Filtru de aer

  Bloc de compresie

  motor de antrenare

  Sistem de tensionare automată a curelelor

  rezervor separator

  răcitor (radiator)

  recipient de aer

  Purjor de condens eCo DrAIn

  Uscător cu refrigerare

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  8

  9

  Sistemul „totul într-unul” ...

  Construcţie ingenioasă

  Gama de compresoare cu şurub SXC „la cheie” de la KAeSer KomPreSSoren combină fiabilitatea deosebită şi eficienţa cu producţia super-silenţioasă, tratamentul şi stocarea aerului comprimat. Sub carcasa cu pereţi dubli din polietilenă sinterizată a lui SXC se ascunde un sistem complet de furnizare a aerului comprimat: inovatorul SXC se bazează pe un concept turn unic care integrează un compresor cu şurub, un uscător cu refrigerare şi un recipient de aer comprimat într-un singur echipament compact. Utilizând componente perfect armonizate şi asigurând o exploatare prietenoasă, SXC este alegerea ideală pentru utilizatorii din mica industrie care sunt în căutarea unei surse sigure de aer comprimat de calitate.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9

  1

 • SXC –

  Răcire eficientă

  Compresoarele KAeSer sunt renumite pentru sistemele de răcire ingenioase iar modelele SXC nu fac excepţie, fiind dotate cu 3 ventilatoare pentru răcire optimizată performantă. Un ventilator (cu motor de antrenare separat) răceşte fluidul din compresorul cu şurub şi este comandat să pornească şi să se oprească în funcţie de temperatură de către controlerul SIGmA ConTroL basic. Al doilea ventilator este instalat pe motorul principal de antrenare pentru a asigura răcirea motorului, în timp ce al treilea ventilator asigură răcirea condensatorului de la uscătorul cu refrigerare. Acest sistem avansat de răcire măreşte fiabilitatea SXC-ului şi asigură garanţia calităţii constante a aerului comprimat.

  ... cu uscător cu refrigerare

  Uscătorul cu refrigerare ecranat termic este instalat sub compresorul cu şurub. Piesa centrală a sistemului este un schimbător de căldură în plăci din oţel inoxidabil cu un separator de condens integrat. Condensul este îndepărtat fără pierdere de presiune cu ajutorul purjorului electronic de condens tip eCo Drain. Toate aceste caracteristici combinate asigură uscarea fiabilă şi eficientă a aerului comprimat.

  Aer de răcire

  Aer evacuat

  Întreţinere prietenoasă

  Toate punctele de întreţinere şi service sunt uşor accesibile după ce carcasa amovibilă a compresorului SXC este ridicată fără efort. Purjorul electronic

  de condens poate fi verificat printr-un grilaj. Inutil să mai spunem, compresorul SXC este proiectat pentru a simplifica la

  maxim activitatea de întreţinere.

  Instalare simplă

  echipamentele SXC sunt simplu de instalat – doar conectaţi la sursa de

  tensiune compresorul şi uscătorul cu refrigerare, instalaţi sistemul de tratare

  a condensului şi aţi terminat: aveţi o sursă de aer comprimat de calitate

  gata de operare.

  Control adaptabil

  SIGmA ConTroL basic – reprezintă soluţia perfectă pentru utilizatorii care solicită pentru început un singur compresor, dar care doresc de-asemenea

  să-şi extindă în viitor sistemul de aer comprimat. Prevăzut cu control automat pornit-oprit şi parametrii reglabili de comutare, acest sistem prietenos de

  comandă şi control monitorizează parametrii cheie de funcţionare precum presiunea din reţea, temperatura blocului de compresie şi sensul de rotaţie

  pentru a asigura permanent maximum de fiabilitate şi eficienţă în furnizarea aerului comprimat.

  Economie de energie

  Costurile cu energia reprezintă 70% din costurile totale ale aerului comprimat. Aceasta

  se poate ridica la o sumă importantă chiar şi la sistemele mici de aer comprimat, şi acesta este motivul pentru care KAeSer utilizează

  tehnologia de ultimă generaţie pentru a avea certitudinea că fiecare compresor asigură

  cea mai bună eficienţă posibilă. Fiecare kWh economisit înseamnă o reducere cu

  0,6 kg a emisiilor de Co2 (raportat la modul de obţinere a energiei în Germania).

  Vedere din interior: sistemul compact de aer comprimat SXC ‚totul într-unul‘

  Investiţia în sistemul de aer

  Costuri de întreţinere

  Economie de energie

  Costuri cu energia electrică

  Soluţia „totul într-unul”... … cu compresor cu şurub cu economie de energie

  există de-asemenea beneficii semnificative de economie de energie chiar şi la compresoarele cu şurub mai mici. De exemplu, o reducere de 20% a energiei consumate de un echipament de 5,5 kW timp de 1000 ore de funcţionare pe an echivalează cu o economie anuală de 1100 kWh şi o reducere de 0,66 tone a emisiilor de Co2.

  ... cu recipient de aer sub presiune

  echipamentele SXC sunt echipate cu un recipient de aer sub presiune acoperit în interior. recipientul îndeplineşte 3 funcţii importante: răceşte aerul comprimat, asigură separaţia condensului şi stochează aerul comprimat. Condensul acumulat este purjat fiabil şi eficient cu ajutorul unui purjor electronic de condens.

 • Circuitul fluidului şi aerului

  Filtru uscat de aer cu structură fagure, supapă de reţinere la admisie, supapă pneumatică de aerisire, rezervor de fluid de răcire cu cartuş separator special, supapă de minimă presiune/ de reţinere, microfiltru în sistemul fluidului de răcire.

  Răcire

  răcire cu aer; răcitor de aluminiu pentru răcirea fluidului cu ventilator cu motor separat, ventilator secundar pe arborele motorului de antrenare.

  Recipient de aer