9
Instalarea programului girder si configurarea lui PREZENTARE DECODOR  Acest dispozi tiv este compus d in : - mufa ( 9 pini ) - cablu ( 50 cm ) - senzor infrarosu - un sistem electronic de amplificare si stabilizare a semnalului ( incorporate in mufa ) . Dispozitivul (decodorul) se conecteaza la orice port serial a calculatorului cu mufa de 9 pini. Orice calculator are minim 1 port de acest tip. enzorul se poate lipi oriunde pe carcasa calculatorului utilizand banda adeziva care se afla pe spatele lui. Desi acest senzor este foarte sensibil si poate sa receptioneze semnalele telecomenzilor si prin refle!ia acestora pe pereti sau alte obiecte se recomanda asezarea lui in asa fel incat sa nu se afle nimic intre el si telecomanda pe care o utilizati . ( recomandabil dar nu obli"atoriu ) #entru a putea fi utilizat trebuie instalat si un pro"ram. Acest pro"ram se numeste $ %irder $ si se "aseste pe &D-ul care se livreaza odata cu decodorul. Daca totusi aveti nevoie de o comanda ceva mai deosebita oricand si din doar cateva setari veti putea sa creati una care sa indeplineasca dorinta dumneavoastra . FUNCTIONARE Decodorul este activ tot timpul. 'n orice moment el este pre"atit pentru a receptiona semnale in infrarosu si a le decodifica . in"urele conditii pentru aceasta sunt : 1) - calculatorul sa fie pornit ) - pro"ramul %irder sa fie instalat si pornit 'n aceasta stare de asteptare nici decodorul si nici pro"ramul %irder nu solicita sistemul foarte mult. (1 din timpul procesorului la un sistem cu procesor A*D +,'' 50 *z) .#ractic nici nu veti observa. 'n momentul in care se receptioneaza un semnal/ procesorul este utilizat apro!imativ 5 ( A*D +,'' 50 *z ). 'ndiferent de ce semnal infrarosu receptioneaza senzorul el il trimite prin portul serial calculatorului/ unde %irder il decodifica si il compara cu semnalele memorate . Daca acesta este dea cunoscut atunci %irder va e!ecuta comanda care i-a fost atribuita . Daca semnalul nu este cunoscut atunci %irder practic il va i"nora .  

Help telecomanda PC

  • Upload
    yapsy

  • View
    88

  • Download
    1

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Help telecomanda PC

Citation preview

Instalarea programului girder si configurarea lui

Instalarea programului girder si configurarea luiPREZENTARE DECODOR

Acest dispozitiv este compus din :

- mufa ( 9 pini )

- cablu ( 50 cm )

- senzor infrarosu

- un sistem electronic de amplificare si stabilizare a semnalului ( incorporate in mufa ) .

Dispozitivul (decodorul) se conecteaza la orice port serial a calculatorului cu mufa de 9 pini.

Orice calculator are minim 1 port de acest tip.

Senzorul se poate lipi oriunde pe carcasa calculatorului utilizand banda adeziva care se afla pe spatele lui. Desi acest senzor este foarte sensibil si poate sa receptioneze semnalele telecomenzilor si prin reflexia acestora pe pereti sau alte obiecte se recomanda asezarea lui in asa fel incat sa nu se afle nimic intre el sitelecomanda pe care o utilizati . ( recomandabil dar nu obligatoriu )

Pentru a putea fi utilizat trebuie instalat si un program. Acest program se numeste " Girder " si se gasestepe CD-ul care se livreaza odata cu decodorul. Daca totusi aveti nevoie de o comanda ceva mai deosebita oricand si din doar cateva setari veti putea sa creati una care sa indeplineasca dorinta dumneavoastra .

FUNCTIONARE

Decodorul este activ tot timpul.

In orice moment el este pregatit pentru a receptiona semnale in infrarosu si a le decodifica .Singurele conditii pentru aceasta sunt :

1) - calculatorul sa fie pornit

2) - programul Girder sa fie instalat si pornitIn aceasta stare de asteptare nici decodorul si nici programul Girder nu solicita sistemul foarte mult.

(1% din timpul procesorului la un sistem cu procesor AMD K6II 450 MHz) .Practic nici nu veti observa.

In momentul in care se receptioneaza un semnal, procesorul este utilizat aproximativ 5% ( AMD K6II 450 MHz ).Indiferent de ce semnal infrarosu receptioneaza senzorul el il trimite prin portul serial calculatorului,unde Girder il decodifica si il compara cu semnalele memorate . Daca acesta este deja cunoscut atunci Girder va executa comanda care i-a fost atribuita . Daca semnalul nu este cunoscut atunci Girder practic il va ignora .

Acest document contine informatiile necesare configurarii si instalarii programului girder precum si despre instalarea hard a senzorului.

Pasul 1:

Instalati senzorul introducand seriala intr-unul din porturile seriale ale calculatorului dupa ce in prealabil ati scos mufa de alimentare din unitatea centrala.

Este recomandata folosirea portului COM1.(cel care se afla mai aproape de mufele de mouse si tastatura).

Pasul2 :

Lipiti senzorul decodorului intr-un loc vizibil cu ajutorul benzii adezive de pe spatele lui.Exemple:

Desi acest decodor este foarte sensibil si poate receptiona semnalele in infrarosu chiar si prin reflexia acestora pe pereti sau obiectele inconjuratoare este recomandat ca senzorul sa nu aiba obiecte sau obstacole in fata lui .Dupa ce ati cuplat senzorul la calculator instalati programul girder .

Urmati instructiunile si nu schimbati calea unde va fi instala programul (c:\program files\girder).Inainte de pornirea programului creati manual in c:\program files\girder directorul comenzi, apoi copiati manual fisierul IgorPlug.dll din directorul Telecomanda pentru computer\Softul\Plugin Necesar in c:\program files\girder\plugins si fisierul AAA Comenzi de baza.GML din directorul Telecomanda pentru computer\Comenzi predefinite in directorul c:\program files\girder\comenzi.Porniti programul si faceti urmatoarele setari:Intrati in meniul file si alegeti optiunea settings. Va aparea urmatoarea fereastra:

Bifeaza optiunile asa ca in figura si prin apasarea butonului browse setati fisierul de comenzi aflat in c:\program files\girder\comenzi: AAA Comenzi de baza.gml.In partea de sus aveti 4 tab-uri pe care dand clic ajungeti la diferite setari ale programului:

General Setari generale ale programului.

User Interface Limba utilizata in afisarea textelor programului , etcPlugins Setari pentru dispozitivele sau evenimentele pe care le administreaza Girder. Aici efectuati setarile pentru telecomanda.

OSD Settings Setari pentru OSD (fonturi, culori, marimi, etc)Dati click pe tab-ul Plugins.

Bifati optiunile ca in figura. Selectati pluginul Igor SFH-56 device iar butonul Sttings se va activa. Apasati-l. Va aparea fereastra:

Dupa aceasta apasati butonul Advanced