INTERVISTA/ DREJTORESHA E INAS: SI INTERVISTA/ DREJTORESHA E INAS: SI FUNKSIONON PER SHQIPTARET QE KANE

 • View
  8

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of INTERVISTA/ DREJTORESHA E INAS: SI INTERVISTA/ DREJTORESHA E INAS: SI FUNKSIONON PER SHQIPTARET QE...

 • Përplasje për qëndrimin e ambasadorit të SHBA. Rama: Faleminderit Don! Basha: Je i dëshpëruar

  Pas komenteve të kryeministrit Rama mbi pyetjet dhe punën e gazetarëve, një mik më shkroi: “E ndoqe intervistën e Ramës sot jashtë ... Vijon në faqen 20

  A e njeh kryeministri rregullën që shkeli me gazetarët?

  Nga JULIAN ZYLA Opinioni

  Ditësi

  (Në foto) Beskida Aliaj, drejtuese e Patronatit INAS Albania. Astrit Hado, drejtor i Sigurimeve Shoqërore Në faqen 2

  Në faqet 17-19

  UDHEZIMI

  Masteri shkencor e profesional, ja lista me fituesit

  te Bujqësori

  Në faqet 8-9

  Prokurorët “zbarkojnë” në banesën e Saimir Tahirit

  Përgjimet e italianëve, Habilaj: Byzylykët Përgjimet e italianëve, Habilaj: Byzylykët bënin 18 mijë euro, por pagova vetëm 9 mijë bënin 18 mijë euro, por pagova vetëm 9 mijë

  Kontroll shtëpisë së ish-ministrit, oficerët marrin bizhutë e gruas

  Pas autorizimit të mazhorancës parlamentare për mo- sarrestimin e Tahirit, por hetimin e tij, 4 ofi cerë kanë “zbarkuar” me mjetet e tyre në shtëpinë e ish-ministrit të Brendshëm. Ka qenë ora rreth 14:00 kur ata trokitën në derën e tij, ndërkaq që prezent veç Saimir...

  Vrasja e dyfishtë për pronën, nëna e muzikantit i dhuroi

  2 m tokë autorit

  ZBARDHET SKENA E KRIMIT NE GJIROKASTER

  Në faqen 7

  Në faqen 4

  GJYQESORI

  Presidenti Meta: Zhvillimi ekonomik,

  i lidhur ngushtë me drejtësinë

  Kryeredaktor: Erl MURATI Zv/kryeredaktore - Rezarta DELISULA

  Tel:(04)2359-104, Fax:(04) 2359-116 E-mail:gazetashqiptare@hotmail.com

  Viti XXIII - Nr. 7335 E premte 27 Tetor 2017 Çmimi, 50 lekë (1.5 euro)

  Në faqen 11

  FLET BLEDAR ARA

  Prindërit “luftë” për kujdestarinë, babai i 7-vjeçarit: E ëma e braktisi për letra

  INTERVISTA/ DREJTORESHA E INAS: SI FUNKSIONON PER SHQIPTARET QE KANE PUNUAR NE ITALI

  “PENSIONET E PLEQERISE, SI VERIFIKOHEN KONTRIBUTET”

  Pse ripajtimi gjermano-polak është ndër më unikët

  Për herë të parë këtë vit, në Krzyzowa dhe Wrocław të Polonisë u organi- zua një seminar ndërkombëtar në bashkëpunim të institucione të diplo- macisë ... Vijon në faqen 21

  Opinioni Ditës Nga RIGELS LENJA i

  Nga VALENTINA MADANI

  Presidenti e ministri i Jashtëm grek,

  me dy qëndrime të ndryshme për Tiranën

  JA ÇFARE THANE

  Në faqen 5

  Lu: “Tahiri”, drejtësi. Askush s’është mbi ligjin

  Në faqet 2-3

  “Në komunizëm burgoseshin të pafajshëm. 27 vjet krime nga të majtë e të djathtë” që ai i quajti “polemika rreth ish- ministrit të Brendshëm”, duke bërë kontrastin para dhe pas diktaturës në Sh- qipëri dhe gjyqeve në kohën e Enverit. Ambasadori Lu rikthehet pas në kohë, duke kujtuar periudhën e komu- nizmit, ku sipas tij, ...

  Ambasadori amerikan në Tiranë, Donald Lu, theu dje heshtjen, duke u përfshirë në debatin e fortë të çështjes “Tahiri”. Pa tone kritike, por me mesazhe të qarta dhe të drejtpërdrejta, diplomati amerikan u përfshi dje në ato

  Beskida Aliaj: Kriteret e dokumentet që duhet të plotësoni. Kreu i ISSH, Astrit Hado: Ndryshon procedura për dokumentet e pensionit

 • E premte 27 Tetor 20172 -

  REDAKSIA: Redaktor i Suplementeve dhe Sociales: Rezarta Delisula, Redaktor i Rretheve: Trëndafile VISHA, Redaktor i Kulturës: Fatmira Nikolli, Art Designer: Nevila SAMARXHI, ADMINISTRATA: Përgjegjëse e Financës: Alma Smokthina 0682074397, Shpërndarja: Elvis Llaka Cel 0682074416, Marketingu: Cel:0682074415-email:marketing@gazetashqiptare.com, ADRESA: Ish-Drejtoria e Uzinës

  së Autotraktorëve, Tiranë - Tel:(04) 2359-104 Tel&Fax:(04) 2359-116, Marketingu: Tel:(04) 2359-104/359-123. Tiranë, Internet: www.gsh.al, Email: gazetashqiptare@hotmail.com; redaksia@gazetashqiptare.com, SHTYPUR në “Klasik”Shpk

  FAQJA E PARE

  REAGIMET ÇËSHTJA "TAHIRI"

  Katër oficerë kontrollojnë shtëpinë e ish-ministrit

  Përgjimet, merren për analizim bizhuteritë e gruas së Tahirit

  Ambasadori i SHBA: Shumë politikanë shqiptarë i kanë shpëtuar drejtësisë në këto 27 vite

  Lu: ‘Tahiri’, drejtësi. Askush s’është mbi ligjin “Në komunizëm burgoseshin të pafajshëm. 27 vjet krime nga të majtë e të djathtë”

  Pas autorizimit tëmazhorancës par- lamentare për mosar- restimin e Tahirit, por hetimin e tij, 4 oficerë kanë zbarkuar me mjetet e tyre në shtëpinë e ish- ministrit të Brendshëm. Ka qenë ora rreth 14:00 kur ata trokitën në derën e tij, ndërkaq që prezent veç Saimir Tahirit ishte dhe avokati i tij, Maks Hax- hia. Kontrolli ka vijuar për rreth 1 orë, ndërsa oficerët kanë heshtur duke mos nxjerrë asnjë detaj nga puna e tyre. Si- pas burimeve mësohet se

  ata kanë marrë nga shtëpia e ish-ministrit disa bizhuteri të bashkëshortes së tij, për të verifikuar nëse janë ato që përmenden në dosjen e Ha- bilajve ku dy shokët flasin se

  i kanë dhuruar byzylyk me vlerë 9 mijë euro. Në dosjen me 416 faqe të prokurorisë italiane për grupin e Habila- jve, ku del disa herë emri i ish-ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri flitet dhe për dhuratat që ata thuhet se i kanë bërë nënës dhe gruas së ministrit Saimir Tahiri. PERGJIMI

  "Moisiu futet në makinë dhe i tregon Sabit se kishte marrë dy byzylykë, njërin për nusen e Saimirit dhe tjetrin për nënën e tij. Sabi e pyet nëse kishin kushtuar shumë".

  Moisi: Bënë goxha.

  Sabi: 1000 euro? Moisi: Sa? Sabi: 2000 euro… Moisiu tregon se të dy

  bënin 18 mijë euro, por i kishte marrë për gjysmën e lekëve.

  Sabi: I pagove 9 mijë euro me lekë në dorë?

  Moisi: Po. Sabi: Nuk kishte ndon-

  jë telekamera? Moisi: Jo. Vetëm ajo

  përpara gjykatës. Moisiu i tregon se

  njërin nga byzylykët ia ka marrë nënës dhe tjetrin gruas së tij me gurë të çmuar dhe diamante.

  Valentina Madani

  Ambasadori amerikannë Tiranë, DonaldLu, theu dje hesh- tjen, duke u përfshirë në de- batin e fortë të çështjes "Ta- hiri". Pa tone kritike, por me mesazhe të qarta dhe të drejtpërdrejta, diplomati amerikan u përfshi dje në ato që ai i quajti "polemika rreth ish- ministrit të Brend- shëm", duke bërë kontrastin para dhe pas diktaturës në Shqipëri dhe gjyqeve në ko- hën e Enverit. Ambasadori Lu rikthehet pas në kohë, duke kujtuar periudhën e komunizmit, ku sipas tij, njerëz të pafajshëm dërgo- heshin në burgjet më të tmerrshme. Për këtë, diplo- mati amerikan kërkon që më parë të zbardhet e vërteta, referuar kërkesës së Prokurorisë për Krime të Rënda për arrestimin e ish- ministrit të Brendshëm si i përfshirë në trafik ndërko- mbëtar të lëndëve narkotike. Duke kërkuar përfshirjen qytetare në shërbim të së vërtetës, ambasadori ameri- kan i qëndroi deklaratës një- soj si Hojt Brajan Ji: "Askush nuk duhet të jetë mbi ligjin". Në një takim me Këshillin

  Rinor të Ambasadës, Donald Lu përmendi se Shqipëria është përballur prej 27 vitesh me problemin e turp- shëm të politikanëve të fu- qishëm, nga të dyja kahet politike, që kanë kryer krime të tmerrshme dhe i kanë shpëtuar drejtësisë. "Brezat e kaluar kanë dësh- tuar, por ju do të keni suk-

  ses. Ju do të mposhtni kor- rupsionin. Por së pari, më lejoni të them dy fjalë në lidhje me polemikat aktuale rreth ish-ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri. Të gjithë ju jeni duke parë të shkruhet historia në këtë vend. Ajo që dini është se në komunizëm, Shqipëria kishte problemin e turp-

  shëm të udhëheqësve ko- munistë, që dërgonin njerëz të pafajshëm në burgjet më të tmerrshme në Spaç, në Burrel dhe në Qafë Bar. Në 27 vitet e fundit, ky vend është përballur me problem- in e turpshëm të politi- kanëve të fuqishëm nga e djathta dhe nga e majta, që kanë kryer krime të tmerrshme dhe i kanë shpë- tuar drejtësisë, pa pushim", deklaroi z.Lu. Ai shtoi: "Nuk do të ishte e përshtatshme për mua të them nëse Saimir Tahiri është fajtor apo i pafa- jshëm. Por, është jashtëza- konisht e rëndësishme që ju si drejtues të shoqërisë civile, ju si të rinj dhe ju si qytetarë të Shqipërisë të zb- uloni të vërtetën. E drejta për të ditur të vërtetën nuk i për- ket asnjë partie politike. U përket qytetarëve të Sh- qipërisë. Ju nuk jeni gjyqtarë apo prokurorë, por jeni njerëz që votoni. Ju i dhatë besimin tuaj këtij per- soni si anëtar i Kuvendit dhe si ministër i lartë i kabinetit. Është përgjegjësia juaj të kërko- ni që publiku të dijë të vërtetën për këtë çështje. Nëse është i pafajshëm, njerëzit duhet ta dinë këtë. Nëse është fajtor, ai duhet të përballet me drejtës- inë", theksoi ambasadori Donald Lu.

  MAJA KOÇIJANÇIÇ Zëdhënësja e Komisionit Europian, Maja Koçijançiç u shpreh dje për çështjen "Tahiri". "Ju e dini që Komisioni Europian përgatit raportin e tij vjetor, ku kjo do të jetë në një vëzhgim të rreptë, duke qenë se lufta kundër krimit të organizuar dhe reforma e drejtësisë janë prioritete", u shpreh ajo në një konferencë për shtyp, e pyetur nga gazetarja Erisa Zykaj.

  Hidhet shorti i përzgjedhjes së dosjeve Fillon vetingu, të parët në "sitë"

  gjykatësit e Kushtetueses Vetingu fillon zyrtarisht dhe nis me trupën e GjykatësKushtetuese. Burimet i thanë "Top Channel" se në Gjykatën Kushtetuese është hedhur sh