of 21/21
{ Istoria calculatoarelor Vladislav Crivenco 2015

Istoria calculatoarelor ppt

  • View
    416

  • Download
    49

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Proiect pe tema istoria calculatoarelor si influenta lor asupra dezvoltarii civilizatiei umane

Text of Istoria calculatoarelor ppt

Istoria calculatoarelor

Istoria calculatoarelorVladislav Crivenco 2015{O tipica operatiune a calculatorului pe timpul cind calculatoarele erau oameni

Masina criptografica Lorents

Masina criptografica M 209

Masina Enigma

Alan Turing - informatician,matematician,logician,criptanalist,filosofimaratonistbritanic . A inventat masina Turing

Bomba lui Turing

Alan Turing este o adevarata mindrie a Marii Britanii, in cinstea lui a fost filmat The Imitation Game

Colossusa fost primul calculator electronic digital programabil n ntregime

ENIAC , a fost primulcalculatorelectronic de uz general.

Detaliu al prii din spate a unei seciuni din ENIAC, pe care se vd tuburile electronice

Replica primului tranzistor din lume

Tranzistoare in ziua de astazi

Primul microprocesor in lume

Procesorul in Iphone 6 cu 3 miliarde de tranzistoare .

Caluclatorul PDP 8 era numit minicalculator . PDP-8 are dimensiunile unui dulap i este foarte ieftin o versiune mai simpl poate fi achiziionat cu mai puin de $25.000! Aparatul are o uluitoare memorie de 4 kilooctei i este destul de rapid pentru a putea fi folosit pentru o larg varietate de sarcini, de la cercetare tiinific Viteza, dimensiunile mici i preul rezonabil au fcut caPDP-8s se vnd n mii de exemplare, aflndu-se n fabrici, mici afaceri i laboratoare tiinifice.

Calculatorul de Ghidaj Apollo i-a fcut debutulpe orbita Pmntului nApollo 7.Dup un an, acesta a ghidat peApollo 11pe suprafaa lunii. Astronauii comunicau cu calculatorul prin apsarea unor coduri formate din 2 cifrei a categoriei sintactice. Acesta avea afiaj i tastatur.

Primul calculator Apple

20Calculatoarele de astaziDezvoltarea fara precedent a tehnicii de calcul dus la aparitia calculatoarelor in toate domeniile de activitate.Aparitia retelei Arpanet, proiect sprijinit de agentia DARPA a ministerului apararii din USACalculatoarele personale au devenit mai puternice, acestea pot fi legate impreuna pentru a forma reele, fapt care in cele din urma a condus la dezvoltarea Internetului (revolutia www).Computerele din a patra generaie au beneficiat de dezvoltarea interfetelor grafice GUI, mouse-ul i a dispozitivelor portabileIn secolul XXI, au aparut pe piata microprocesoarele multi-nucleu.O data cu raspandirea dispozitivelor portabile, si dezvoltarea aplicatiilor www, retelele de calculatoare au patruns in toate domeniile

21Generatia urmatoare

Dispozitivele de calcul din a cincea generatie, bazate pe inteligenta artificiala, sunt inca in dezvoltare, dei exista unele aplicaii, cum ar fi recunoaterea de forme, sisteme expert, realitate virtuala,care sunt folosite si astazi.

Utilizarea procesarii paralele i a superconductorilor ajuta la transformarea inteligentei artificiale in realitate.Calculatoarele cuantice i moleculare precum i nanotehnologia vor schimba radical aspectul calculatoarelor in anii care vor veni.Scopul calculatoarelor din a cincea generatie, este de a dezvolta dispozitive care sa raspunda la limbajelor naturale i sunt capabile de invaare i auto-organizare.