of 1 /1
Juha od celera i jabuke Topla,fina i mirisna....oduševila me ova juhica koju su nam pripremile tete kuharice iz Grada Mladih dok sam tamo bila s djecom iz vrtića na zimovanju. Autor: LaLun Jednostavno Sastojci 4 osobe 350 g korjena celera 150 g jabuka 60 ml ulja 1 žlica oštrog brašna 1 žličica gusnela 150 ml vrhnja za kuhanje soli,vegete po ukusu 1 lovorov list Priprema 1. Celer i jabuku sitno naribajte i malo popržite na ulju,nakon toga pomalo dolijevajte vodu i dinstajte oko 45 minuta. 2. Kada voda ispari dodajte brašno i sve skupa izmiješajte par minuta.Zalijte vrućom vodom,dobro promiješajte pjenjačom ili usitnite štapnim mikserom,dodajte sol,vegetu i lovorov listi i nakon što prokuha kuhajte još 30 min. 3. Na kraju zgusnite juhu sa gusnelom kojeg predhodno izmješajte u vrhnju za kuhanje,umiješajte u juhu,pustite da prokuha i to je to! Posluživanje Juhu možete poslužiti s komadićima prepečenog kruha. www.coolinarika.com

Juha Od Celera i Jabuke

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Recept

Citation preview

Page 1: Juha Od Celera i Jabuke

Juha od celera i jabuke Topla,fina i mirisna....oduševila me ova juhica koju su nam pripremile tetekuharice iz Grada Mladih dok sam tamo bila s djecom iz vrtića na zimovanju.

Autor: LaLun

Jednostavno

Sastojci4 osobe

350 g korjena celera

150 g jabuka

60 ml ulja

1 žlica oštrog brašna

1 žličica gusnela

150 ml vrhnja za kuhanje

soli,vegete po ukusu

1 lovorov list

Priprema

1. Celer i jabuku sitno naribajte i malo popržite na ulju,nakon toga pomalo dolijevajtevodu i dinstajte oko 45 minuta.

2. Kada voda ispari dodajte brašno i sve skupa izmiješajte par minuta.Zalijte vrućomvodom,dobro promiješajte pjenjačom ili usitnite štapnim mikserom,dodajte sol,vegetu ilovorov listi i nakon što prokuha kuhajte još 30 min.

3. Na kraju zgusnite juhu sa gusnelom kojeg predhodno izmješajte u vrhnju zakuhanje,umiješajte u juhu,pustite da prokuha i to je to!

Posluživanje

Juhu možete poslužiti s komadićima prepečenog kruha.

www.coolinarika.com