Lewens Markisen image brochure

 • View
  65

 • Download
  5

Embed Size (px)

Text of Lewens Markisen image brochure

 1. 1. Gewoon van het leven genieten! Ontdek de wereld van zonneschermen en glazen daken van Lewens.
 2. 2. Zo smaakt de zomer nog lekkerder!
 3. 3. Een heel bijzondere sfeer Voor ons als professionele fabrikant en gebruiker zijn zonneschermen veel meer dan alleen bescherming tegen zon en inkijk. Zonnescher- men creren op het terras en het balkon een eigen wereld met een heel bijzondere sfeer, waarvan men met alle zintuigen kan genieten. Gefilterd licht, aangename temperaturen en het gevoel van tegelijk buiten en binnen te zijn, dat is een heel aparte ervaring die wij niet willen missen en die wij alle klanten willen laten ontdekken. Hier in Ludwigslust produceren wij hoogwaardige zonneschermen en glazen daken, die tot in het kleinste detail doordacht en aan de wensen van de klant aangepast zijn. Wij werken ook nauw samen met de dealers. Zij leveren onze sys- temen, monteren ze ter plaatse en zorgen desgewenst ook voor het onderhoud. Zo doet ieder van ons wat hij het beste kan, om ervoor te zorgen dat de klant op zijn balkon of terras gewoon veilig en ontspan- nen van het leven kan genieten Het liefste altijd druk bezig: de Lewens-directie (v.l.n.r.): Dr. Clemens Janning Gtz Albrecht Lewens Michael Paulsen Gewoon van het leven genieten!
 4. 4. Thuis is het toch het mooiste! Perfecte oplossingen voor jong en oud en voor groot en klein: hoogwaardige zonneschermen als compleet afgewerkt systeem of professionele componenten.
 5. 5. Altijd iets nieuws onder de zon De Lewens-wereld van zonneschermen Lewens heeft een totaalaanbod: voor bijna elke klantwens hebben wij een passende oplossing of ontwikkelen wij indien nodig een nieuwe. Van componentenbouw tot en met afgewerkt product. Knikarmzonneschermen en dakzonweringen in verschillende lengten en breedten tot 7 meter of raam- en gevelschermen in vele aantrek- kelijke stofkwaliteiten en -dessins, van klassiek tot modern, met of zonder volant en een gepoedercoat frame met een kleur of structuur- lak naar wens. Dat alles wordt aangevuld met talrijke accessoires, van zon- en windautomaten of afstandsbedieningen en homecontrol tot en met terrasverwarming en verlichting voor gezellige avonden. Voor uw terras, tuin, balkon, loggia, raam of gevel, voor veranda of horecazaak: bij onze klantadviseurs kunt u altijd terecht met vragen of voor advies. Wij vinden de juiste oplossing voor u en uw klanten. Wist u dit al ? Zonneschermen zijn er al sinds de 17e eeuw. Het begrip markies is vermoedelijk afkomstig uit Frankrijk. In 1750 werden volgens de overlevering speciaal voor een adellijke dame marquise in het Frans zonneschermen opgespannen, toen zij het legerkamp van haar man bezocht.
 6. 6. Een extra kamer in huis! Met of zonder gentegreerd zonne- scherm: glazen daken van Lewens zijn stevig en duurzaam en verlengen het tuinseizoen.
 7. 7. Goed onder dak De glazen daken van Lewens openen nieuwe werelden Het wordt steeds populairder: het terras als woonkamer in de open- lucht en vrijetijdsbestedingen waarbij men geen rekening hoeft te houden met het weer. Met de glazen daken van de Murano-serie biedt Lewens talrijke bouw- vormen en vormgevingsmogelijkheden. Volgens de sneeuwbelasting en het bouwtype zijn eendelige installaties met slechts twee palen tot 7 meter breed en 5 meter diep mogelijk. Compact en modern met palen onder de dakrand of met oversteek, aan de zijkant gelijkliggend of inspringend, als zuiver glazen dak of met gentegreerd zonnescherm, uw klant vindt bij ons zeer gevarieerde constructiemogelijkheden, optioneel ook met aanvullende zijwanden. Omdat alle glazen daken bij ons tot op de centimeter op maat worden gemaakt, kunnen ook speciale wensen van uw klanten worden vervuld, bijvoorbeeld bij bijzondere plaatsingsomstandigheden. Ook onze glazen daken werken wij af met een poedercoating naar keu- ze in een van de honderden mogelijke kleuren en structuurlakken. En voor het gentegreerde zonnescherm van de Murano Integrale kan men kiezen uit de zonneschermdoeken van de enorme Lewens- stoffencollectie. Om de vorstelijke collecties van citrusbomen en exotische planten te laten overwinteren, bouwde men al in de 17e eeuw orangeries, constructies van hout of metaal en glas. Die dienden niet alleen voor tuinbouwkun- dige doeleinden, maar ook voor uiterlijk vertoon, banketten en ander amusement. Overigens Uit de oudheid kent men de reusachtige zonneschermen van zeildoek die boven het Romeinse colosseum het zogenoemde velarium vormden. Dit werd aan palen bevestigd en door meer dan 1.000 matrozen opgespannen. Nog een weetje
 8. 8. 5 4 6 8 7 7 9 5 6 8 7 Bescherming tegen zon en weer op 18.000 m2 Productie van glazen daken De productieafdeling voor glazen daken ishetnieuwsteonderdeelvanonsbedrijf. Precies maatwerk, een perfecte pas- vorm van alle onderdelen en maximale zorgvuldigheid bij de samenstelling van de bouwsets zijn hier van het grootste belang, opdat bij de klant alles perfect kan worden gemonteerd. Montage Op de zelfgebouwde montage- stations van Lewens worden de zonneschermen met veel inzicht, vakmanschap en technische knowhow gemonteerd. Hier vul- len computergestuurde productie en precies handwerk elkaar per- fect aan. Orderpicking en verzending Hier wordt de verzending van de goederen zo georganiseerd, dat alles terechtkomt waar het moet terechtkomen. De producten worden verzendklaar gemaakt en vertrekken perfect beschermdop weg naar de klant. Orderafdeling Tien vriendelijke klantadviseurs registre- ren hier orders en beantwoorden vragen. Deskundig, betrouwbaar en snel. Zo raken de bestelde goederen zo snel mogelijk bij de klant. Magazijn en zagerij In hoge stellingen liggen hier de profielen voor onze producten, op elk moment snel beschikbaar om op maat gezaagd en gemon- teerd te worden.
 9. 9. 1 23 9 1 2 3 4 Poedercoating Deze afdeling werd in 2011 door Lewens in gebruik genomen. In de ultramoderne poedercoatingafdeling kan men kiezen uit honderden kleuren en structuurlakken. Bij de afgewerkte zonneschermen en glazen daken zijn de 21 mooiste ervan standaard, zonder meerprijs. Confectie van doeken In de confectieafdeling worden de doekbanen met de modernste techniek gemeten, gesneden en aan elkaar genaaid of geplakt. Voordat de zon- neschermdoeken worden gemonteerd, worden ze nogmaals met de hand en visueel gecontroleerd op materiaalfou- ten, correctheid en juiste afmetingen. Onderdelenproductie Bij de onderdelenproductie worden onder meer de eigen knikarmen van Lewens ge- maakt. Hier komt het aan op zorgvuldig- heid, knowhow en perfect materiaalge- bruik. Elk onderdeel is even belangrijk en elk onderdeel moet passen. Niet ongeveer, maar exact. Techniek en constructie Alles begint met de technische constructie, het schetsen en het exact berekenen van de ideale afmetingen en functies. Computer- gestuurd werken, ervaring en voorstellingsvermogen gaan hier hand in hand.
 10. 10. Maatwerk zonder precisie is zoals mikken zonder vizier.
 11. 11. Tastbare topkwaliteit Lewens-knikarmen Lewens-knikarmen zijn een eigen ontwikkeling, waarbij de inwendige staaldraden en trekveren onder enorm hoge spanning worden gezet. Ze vormen het belangrijkste onderdeel van de zonneschermen, die al vele jaren overtuigen door hun kwaliteit, betrouwbaarheid en duur- zaamheid. De dubbele staaldraden in het armscharnier voldoen zelfs aan de kwaliteitsnormen voor vliegtuigen. De kunststof ommanteling beschermt de staaldraden tegen vuil en corrosie door omgevingsin- vloeden. Daardoor gaan de staaldraden tot drie keer langer mee. Poedercoating In de ultramoderne poedercoatingafdeling krijgen de metalen onder- delen hun eigen look met een uitgelezen kleur. Men kan kiezen uit honderden kleuren. Bij de afgewerkte zonneschermen zijn de 21 mooiste ervan standaard, zonder meerprijs. De kwalitatief hoog- waardige poedercoating is bijzonder uv- en weersbestendig en houdt langer dan de meeste natte laksoorten. De kleuren worden bij 200 graden Celsius ingebrand. Resten worden milieuvriendelijk weg- gespoeld, zonder dat het afvalwater in de riolering terechtkomt. Confectie van doeken Voor de confectie maken wij gebruik van de nieuwste naaitechnie- ken voor niet-trekkend naaien of van ultrasone trillingen voor het vastplakken. Zonneschermdoeken worden bij ons compleet vlak (niet opgeplooid) vervaardigd. De confectie gebeurt met een betrouwbare stiksteek of optioneel ook met een ultrasoon geplakte naad. Het doek en de volant worden uit n stuk gemaakt, om een perfecte overeenkomst te garanderen. Lewens-zonnescherm- stoffen zijn water- en vuilafstotend gempregneerd. Overigens Het grootste functionerende knikarm- scherm ter wereld werd voor promotionele doeleinden gemaakt naar aanleiding van de beurs R+T 2009. Met een oppervlakte van 105 m kon het enorme zonnescherm zelfs vanuit het vliegtuig worden bewonderd. De grootste zonwering ter wereld is en blijft echter de maan, als zij precies tussen de zon en de aarde staat.
 12. 12. Precisie en techniek De basis voor de perfecte werking van onze producten is niet alleen het gebruik van hoogwaardige materialen en goed doordachte con- structies, maar ook de precisie bij het op maat snijden en produceren van de onderdelen. Hiervoor gebruiken wij computergestuurde instal- laties die met de grootste nauwkeurigheid werken. Montage van zonneschermen Lewens-zonneschermen worden gemonteerd op montagestations die wij speciaal hiervoor zelf hebben geconstrueerd. Daarbij komt veel inzicht, vakman- schap en technische knowhow kijken. Vervolgens wordt elk zonnescherm gecontroleerd en de werking ervan getest, om ervoor te zorgen dat alleen perfecte kwaliteit ons bedrijf verlaat. Productie van glazen daken In deze jongste afdeling van Lewens worden alle benodigde onderde- len voor de glazen daken voorbereid en samengevoegd tot bouwsets. Omdat de beglazing van de daken pas ter plaatse bij de klant wordt genstalleerd, is precies maatwerk en een perfecte pasvorm van alle onderdelen