Llibret de La Vella Quaresma lletra lligada

  • View
    1.034

  • Download
    7

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Llibre sobre la Vella Quaresma amb lletra lligada per a Educació Infantil i Cicle Inicial.

Text of Llibret de La Vella Quaresma lletra lligada

NOM :

HISTRIA DE LAarrugada amb set

VELLA QUARESMAcames, una per cada setmana de

La Vella Quaresma adopta la forma duna vella Quaresma. Va vestida com una vella del segle XIX, amb davantal, mocador al cap, normalment robes fosques i porta un abadejo en una ma, i un cistell ple de verdures i arengades a laltre, o unes graelles. Sigui com sigui, es simbol de les prohibicions de lepoca de Quaresma en que no es podia menjar carn. I era una manera de mentalitzar als infants que durant aquelles setmanes havien de menjar peix i verdura. Durant els dies que dura el Carnaval, la Vella Quaresma i el Rei Carnestoltes mantenen una lluita aferrissada on sacaba imposant lordre, la calma, lausteritat i el dejuni de la Vella Quaresma per damunt de la festa boja i el desordre imposat pel Rei Carnestoltes durant una setmana. Segons diu la tradicio, els menjars abundants eren substituts per sopes doli, verdura i aigua, i nomes es podia menjar abadejo els diumenges. I es que a les llars on hi ha xiquets i a les escoles es ben habitual penjar la imatge de la Vella Quaresma en un lloc ben visible, de manera que acaba esdevenint un senzill calendari que permet als infants anar comptant les setmanes que queden fins arribar al diumenge de Pasqua Tota una histria i una curiositat per a un personatge tan popular i estimat pels mes menuts.

CAN DE LA VELLA QUARESMAVELLA QUARESMA, VELLA QUARESMA, AI! QUE NO POT CAMINAR. T MOLTES CAMES, I SENTREBANCA ENTRE TOTS LHEM DAJUDAR. S QUE LI HEM DE TREURE UNA, UNA, UNA, UNA, UNA. S QUE LI HEM DE TREURE UNA, FINS QUE NO LIN QUEDI CAP!

(MSICA DE LA CUCARACHA)

2

11

POEMA DE LA VELLA QUARESMALa Vella Quaresma ens ha portat Li quedenDos braos, set cames, nas gros, peus petits. La Vella Quaresma ja torna a ser aqu. Amb unes graelles amb un abadejo, cada setmana, una cama perdr.

10

3

La Vella Quaresma ens ha portat

La Vella Quaresma ens ha portat

Li queden

Li queden

4

9

La Vella Quaresma ens ha portat Li queden

La Vella Quaresma ens ha portat

Li queden

8

5

La Vella Quaresma ens ha portat Li queden

La Vella Quaresma ens ha portat Li queden

6

7