Lucrare Practica Nr.9

  • View
    24

  • Download
    2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Lucrare Practica Nr.9

Text of Lucrare Practica Nr.9

Academia de Studii Economice din MoldovaColegiul Naional de Comer al ASEM

Catedra: Contabilitate

Lucrare practic Nr.9la Sisteme informatice n turism tema: Aplicaia ResiGo angajai i parametri

Elaborat:Turcan Ana,Grupa Tur-111Profesor: Arcan Petru

Chiinu, 20151. Introducerea angajailorResiGo hotel freeware ofer posibilitatea utilizatorului nu numai de a face rezervri, de a introduce datele clienilor, tipuri de camere, dar i introducerea datelor despre angajai i clasificare lor pe grupuri de angajai. Aceast oportunitate o ofer meniul Master data prin opiunea angajai. Aceast opiunea conine urmtoarele submeniuri: Angajat Grupuri de utilizatori Drepturi de acces Citirea si monitorizarea mesajelor nregistrri activitate

Pentru a putea introduce datele complete despre angajaii ntreprinderii este necesara indicarea grupurilor de utilizatori accesnd opiunea Grupuri de utilizatori din meniul Master data Angajai. La accesarea acestui meniu va fi afiat urmtoarea fereastr:

In fereastra Grupuri Utilizatori trebuie introdusi utilizatorii. Aceasta fereastra include butoanele: Modific modificarea grupului deja existent; nregistrare nou adugarea unui nou grup de utilizatori; Salvare sunt salvate modificrile efectuate; tergere eliminarea grupului de utilizatori; Start se afieaz primul grup de utilizator introdus; napoi revine la grupul de utilizatori precedent; nainte se afieaz grupul de utilizatori care urmeaz; Sfrit se afieaz ultimul grup de utilizatori; nchide se nchide fereastra respectiv.Am introdus grupuri de utilizatori: Manager, Contabil ef , Contabil, Manager Resurse Umane, Recepionist.Astfel dup introducerea acestor date putem introduce datele complete despre angajaii ntreprinderii. Pentru aceasta accesm acelai meniu Master data Angajai opiunea Angajat. La accesarea acestei opiuni se afieaz urmtoarea fereastr cu aceleai butoane ca la Grupurile de utilizatori.

Aceast fereastr conine trei file: Angajat, Adresa, Date personale.Fila Angajat necesit introducerea ID angajatului, ID pentru coresponden, Parola, Grupul de utilizator, Limba, Instrumente, Metode de contact: Telefon, Cont, Banca, E-mail.Fila Adresa conine urmtoarele cmpuri: Forma de adresare, Prenume, Nume1, Nume2, ara, Jude, Adresa, Cod Zip, Ora, Form de adresare. Astfel se introduc datele necesare despre angajati.

Fila Date personale necesit introducerea datei de natere, statutul marital, cod identificare angajat, numar asigurare, grupa taxe, data admitere, data expirare, remarci.

La introducerea datelor despre angajai se cere setarea unei parole de acces la fiecare angajat. De regul dup modificrile efectuate n acest sens la lansarea ulterioar a aplicaiei ResiGo nu se va mai accepta parola standard a aplicaiei, ci ultima parol introdus la modificrile despre angajai. Aplicaia ResiGo permite prin intermediul meniului Angajai s fie setate drepturile de acces a fiecrui angajat accesnd opiunea Drepturi de acces. La accesarea acestei opiuni se deschide urmtoarea fereastr, care permite selectarea grupului de utilizatori i respectiv lista drepturilor de acces pe care acesta le are. Modificarea drepturilor de acces se face prin simpla bifare/scoaterea bifei. Modificarea drepturilor de acces se vor modifica dup urmtoarea logare a unui utilizator.

Meniul analizat ofer i posibilitatea de a transmite mesaje utilizatorilor nregistrai prin accesarea opiunii Scrierea i monitorizarea mesajelor

Ultima opiune a acestui meniu ne permite s urmrim nregistrrile activitii, care au fost efectuate de ctre angajai. Astfel putem selecta perioada dorit pentru a vizualiza nregistrrile, utilizatorii dorii.

2. Introducerea parametrilor

Pentru a introduce parametrii accesm meniul Master data Parametri. Atfel, ne sunt prezentate urmtoarele opiuni: Tipuri de rezervri; Moduri de plat; Termeni de plat; Text blocks; Text subsol; Modificare apeluri telefonice.La accesarea opiunii Tipuri de rezervri se deschide urmtoarea fereastr, care cere indicarea tipului de rezervare i a unei mici descrieri. Aceast fereastr conine respectiv butoanele: Modific modificarea grupului deja existent; nregistrare nou adugarea unui nou grup de utilizatori; Salvare sunt salvate modificrile efectuate; tergere eliminarea grupului de utilizatori; Start se afieaz primul grup de utilizator introdus; napoi revine la grupul de utilizatori precedent; nainte se afieaz grupul de utilizatori care urmeaz; Sfrit se afieaz ultimul grup de utilizatori; nchide se nchide fereastra respectiv.

La accesarea opiunii Moduri de plat se deschide fereastr, care este destinat pentru introducerea modurilor de plat posibile (tip CASH, virament), descrierea succint a acestui mod de plat, specificarea la care grup de plat trebuie aplicat i respectiv poziia n lista modurilor de pli.

La accesarea opiunii Termeni plat putem introduce anumite caracteristici referitor la termenii de plat prin intermediul cmpurilor de descriere, calcularea automat a sumei care necesit indicarea numrului de zile de cazare, zile cu reduceri i procentul de reducere.

La accesarea opiunii Text subsol putem selecta textul care va fi tiprit n josul paginii i tipurile de documente pentru care aceasta este valabil.

Meniul dat n general este selectarea parametrilor generali interni de funcionare a acestui soft, care sunt adoptai i valabili pentru toat ntreprinderea.

Concluzie:Extraordinara dezvoltare a turismului a dus, n mod inevitabil, la creterea permanent a cererii unei game sporite de servicii i bunuri de consum.Turismul este un domeniu de activitate cu un profil complex, reunind un ansamblu de servicii i bunuri, proprii mai multor sectoare, fiind punctul de interferen al acestora.n ceea ce privete sistemele informatice acestea trebuie dup cum am mai spus s rspund la probleme legate de administrarea hardwar-ului, software-ului, a datelor precum i a reelelor informatice ntr-un mod strategic pentru succesul n afaceri.Sistemele informatice devin astzi tot mai mult o component vital a succesului pentru o organizaie sau un ntreprinztor.n activitatea de turism exist anumite activiti particulare care determin construcia i utilizarea unor sisteme informatice specifice.n ceea ce privete sistemele informatice acestea trebuie dup cum am mai spus s rspund la probleme legate de administrarea hardwar-ului, software-ului, a datelor precum i a reelelor informatice ntr-un mod strategic pentru succesul n afaceri.Sistemele informatice devin astzi tot mai mult o component vital a succesului pentru o organizaie sau un ntreprinztor.Aplicaia ResiGo este o aplicatie Windows acest soft include grafic pentru camere, facturi si rapoarte, tabel pentru clienti si o privire de ansamblu asupra tuturor rezervarilor. Acest soft are menirea de a maximiza productivitatea de munc n domeniu .Aplicaia ResiGo permite prin intermediul meniului Angajai s fie setate drepturile de acces a fiecrui angajat accesnd opiunea Drepturi de acces. La accesarea acestei opiuni se deschide o fereastr, care permite selectarea grupului de utilizatori i respectiv lista drepturilor de acces pe care acesta le are.n concluzie a putea spune, fcnd comparaie cu softul studiat anterior Lodgit Desk, c este foarte benefic posibilitatea introducerii datelor personale, datelor de contact a angajailor care au acces la program, ofer i posibilitatea de a transmite mesaje utilizatorilor nregistrai prin accesarea opiunii Scrierea i monitorizarea mesajelor. Prin selectarea acestor parametri activitatea ntreprinderii este automatizat i se lucreaz dup un sistem sincron.