MHub837 OBD-II Monitorizare vehicul prin OBD-II (diagnoza)

 • View
  86

 • Download
  3

Embed Size (px)

DESCRIPTION

MHub837 OBD-II Monitorizare vehicul prin OBD-II (diagnoza). Mai 2010. MHub 837. Descriere Generală MHub837 reprezint ă o nouă generaţie de echipamente pentru monitorizarea şi urmărirea vehiculelor, proiectată special pentru necesităţile specifice acestui scop . - PowerPoint PPT Presentation

Text of MHub837 OBD-II Monitorizare vehicul prin OBD-II (diagnoza)

 • MHub837 OBD-II Monitorizare vehicul prin OBD-II (diagnoza)

  Mai 2010

 • MHub 837Descriere General

  MHub837 reprezint o nou generaie de echipamente pentru monitorizarea i urmrirea vehiculelor, proiectat special pentru necesitile specifice acestui scop.Ideea principala a fost de putea echipa foarte usor un vehicul si, alaturi de informatiile privind activitatea soferului, sa poata fi urmarita activitatea ambilor.

  Informatiile furnizate includ: kilometrajul (odometrul), rezumatul activitatii zilnice, comportamentul soferului (depasire de viteza, franare agresiva, negociere viraje, derapaje), avertizarea asupra producerii accidentelor si reconstituirea filmului acestora, precum si altele ce pot fi configurate de client.

  CE E CU TOTUL DEOSEBIT: Unitatea se poate instala direct in portul OBD II (mufa de diagnoza), FARA A FI NECESARA INTERVENTIA LA SERVICE.

 • System Architecture

 • MHub 837Caracteristici principale

  Activitatea zilnica (Foaia de parcurs)

  Raportul activitatii zilnice a vehiculului poate fi trimis automat catre supraveghetor, prin e-mail.Spre exemplu, in cazul companiilor de asigurari, aceste informatii pot fi utile pentru managementul profilului de risc al soferului si stabilirea primei de asigurare in consecinta.Pentru o flota standard, aceste informatii ofera situatia flotei in timp real, identificand din timp eventualele probleme in exploatare. Managementul poate lua astfel decizii rapide, in cunostinta de cauza.Cateva din informatiile disponibile: totalul orelor de conducere, cate au fost parcurse in timpul noptii, citirea kilometrajului (odometru), depasirile vitezelor maxime prestabilite, timpul petrecut de vehicul in zonele de risc ridicat precum si numarul de curse.

 • MHub 837Caracteristici Principale

  Conduita Soferului

  Monitorizarea activa a stilului de conducere si identificarea rapida a tendintelor abuzive. Parametrii relevanti sunt: franarea agresiva, accelerarea excesiva, rularea libera, supraturarea motorului, abordarea virajelor cu viteza prea mare (derapaje controlate).

  Analiza acestor informatii ofera managementului instrumentele necesare pentru evitarea stilului de conducere agresiv si cresterea sigurantei in exploatare.

 • MHub 837Caracteristici Principale

  Reconstrucie accident

  Inregistrrile MHub prezint datele relevante ale vehicului, cum ar fi: poziia, viteza, direcia de deplasare precum i frnarea agresiv, prelevate din secund in secund. La detectarea impactului, dispozitivul transmite automat inregistrarea de accident operatorului, furniznd notificarea in timp real a situaiei. Astfel este posibila reconstituirea evenimentelor care au condus la producerea accidentului, din punctul de vedere al autovehicului monitorizat.

 • MHub 837Main Features

  OBD-II Port

  Unitatea MHub837 se instaleaz direct in portul de diagnoz OBD-II. (http://en.wikipedia.org/wiki/On-board_diagnostics ), care echipeaz majoritatea vehiculelor i prin care se pot citi i prelua informaii precum:VitezRPMTemperatur lichid rcireSarcin motorTensiune BateriePoziia pedala de acceleraieFrnare i accelerare excesivDistana parcurs

  Limitele i pragurile de declanare pot fi programate intre valori specifice fiecrui vehicul, pentru a avertiza depirea acestora.

 • MHub 837Caracteristici principale

  Instalare simpla

  MHub837 poate fi instalat prin conectare directa la portul OBD-II al vehiculului (cunoscut si ca mufa de diagnoza). OBDII se gaseste in majoritatea vehiculelor la o distanta de maximum 90 cm fata de scaunul soferului. Accesul la OBD II nu presupune in general utilizarea de scule, permitand astfel conectarea dispozitivului de monitorizare direct de catre utilizatorul vehiculului.Toate antenele sunt inglobate in constructia dispozitivului dar, la cerere sau in cazuri speciale, pot fi conectate si dispozitive externe acestuia.

  USB

  MHub837 include in mod standard un USB Host port, care permite conectarea altor dispozitive externe cum ar fi ecran PND, in scopul furnizarii unor servicii cu valoare adaugata.

 • MHub 837Caracteristici principale

  Baterie backup

  MHub837 include un acumulator reincarcabil tip Li-ION. La deconectarea dispozitivului din OBD II, acesta trece in mod automat la functionarea pe acumulator si va trimite un mesaj prin care va notifica situatia utilizatorului. In acest caz, Mhub 837 poate functiona cateva ore, numai pe baza acumulatorului de backup.

  Power Modes

  Utilizand ultimele tehnologii din domeniu, 837 comuta in mod automat si inteligent in diferite regimuri de functionare, ceea ce conduce la reducerea consumului de curent, protejand astfel acumulatorul vehiculului. Ex: la stationarea vehicului, in regim sleep, consuma 2mA, adica mai putin de jumatate decat un singur bec de pozitie.

 • MHub 837Caracteristici principale

  Dynamic Trigger Configuration (DTC)

  Prin utilizarea unui motor propriu de configurare (DTC), orice eveniment dorit de utilizator precum si actiunea asociata acestuia, poate fi configurat si incarcat in unitate de la distanta(OTA over the air).Rezultatul e adaptabilitatea si versatilitatea la schimbarile ce pot aparea in regimul de exploatare al vehicului sau la reinstalarea unitatii de monitorizare.

  Geofence Management

  Intrarea si iesirea in zonele de interes (Geofence) sunt monitorizate si raportate. Fiecare zona poate fi asociata unei anumite categorii ce determina o anumita actiune.Exemplu: trimiterea unui e-mail la iesirea dintr-o zona predefinita- un santier.

 • MHub 837Servicii cu Valoare Adaugata (exemple)

  Mod SigurantaModul de siguran poate fi programat in unitate de la distan. Acest regim de funcionare permite monitorizarea parametrilor de siguran astfel nct notificarea inclcrii regulilor prestabilite sa fie transmisa catre un numar de telefon mobile prestabilit, prin intermedul unui SMS. Caracteristicile de siguranta include: depasirea de viteza, avertizare producere accident si intrarea in zone de risc.

  Detecia remorcriiMicarea neautorizat a vehicului in timp ce contactul motor este oprit (specific tractrii sau remorcrii), poate fi notificat prin trimiterea unui SMS la un numr predefinit.

  Inregistrare traseeToate traseele vehiculului pot fi identificate usor de catre utilizatorul aplicatiei si centralizate intr-un raport lunar.

 • MHub 837Technical

  ************