of 6 /6
MICROSOFT OFFICE WORD WORD

Microsoft Office WORD

 • Upload
  cara

 • View
  108

 • Download
  1

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Microsoft Office WORD. INTERFATA APLICATIEI WORD. UTILIZAREA APLICATIEI WORD - la lansarea programului Word, apare o fereastra Word cu nu document gol , care asteapta indroducerea textului . Ecranul Word are urmatoarele componente : - PowerPoint PPT Presentation

Text of Microsoft Office WORD

Page 1: Microsoft Office WORD

MICROSOFT OFFICE WORDWORD

Page 2: Microsoft Office WORD

INTERFATA APLICATIEI WORD

UTILIZAREA APLICATIEI WORD - la lansarea programului Word, apare o fereastra Word cu nu document gol, care asteapta indroducerea textului. Ecranul Word are urmatoarele componente:

a) Bara de titlu- care contine numele publicatiei (Microsoft Word) si la documentului in care se lucreaza;

b) Bara de meniuri - contine numele meniurlor din programului Word. Selectarea meniurilor de pe bara se poate face cu mouse-ul sau cu tastatura.

c) Bara de instrumente standard - contine butoane care, prin accesarea cu mouse-ul, ajuta la efectuarea diverselo opratini ce ajuta la redactarea in Word ( salvarea unor doc.,deschiderea de doc. deja existente in memoria calculatorului , etc.

d) Bara de unelte de formatarea textului este folosita pentru formatarea caracterelor.

e) Rigla ne arata marginile doc. , alinierire, locul unde sare cursorul cand se apasa Tab

f) Zona de lucru contine documentul la care se lucreza.

g) Bara de defilare (orizontala si verticala), ajuta la deplasarea mai rapida in cadrul doc., cu ajutorul mouse-ului.

h) Bara de stare - contine informatii referitoare la document (numarul paginii, pozitia cursorului in cadrul doc., ora curenta etc.)

Page 3: Microsoft Office WORD

OPERATII ASUPRA TEXTULUI- WORD

INTRODUCEREA TEXTULUI - Pe masura ce se introduce textul cu ajutorul tastaturii, cursorul se deplaseaza catre dreapta pana ajunge la marginea ecranului si apoi trece automat pe randul urmator. In momentul in care dorim sa incepem un nou paragraf, trebuie apasata tasta Enter. Pe masura ce se introduce textul, programul executa automat derularea verticala atunci cind aceasta nu mai incape pe ecran, astfel cursorul care indica punctul de inserare sa fie vizibil.

SELECTAREA UNEI PORTIUNI DE TEXT - Pentru a schimba un text in litere ingrosate (bold), trebuie selectat stilul bold, prin apasarea butonului Fonts. Textul selectat este afisat pe ecran pe un fond negru. Selectarea textului se poate face cu ajutorul mouse-ului sau al tastaturii.

SERGEREA UNUI TEXT - Se pot strege caractere (unul cite unul), cuvinte sau fragmente dintr-un text. Daca a fost sters din greseala un caracte sau un text, pentru a fi recuperat, se poate proiceda intr-unul din urmatoarele moduri:- se alege comanda Undo din meniul Edit; - se selecteaza cu mouse-ul butonul Undo din bara de instrumente satandard; - se apasa tastele CRTL+Z

Pentru a relua ultima actiune anulata, se selacteaza cu mouse-ul butonul Redo de pe bara de instrumente standard sau dinb meniul Edit

Page 4: Microsoft Office WORD

OPERATII CU FISIERE WORD

CREAREA UNUI DOCUMENT NOU - Pentru acrea un document nou, se selecteaza butonul New de pe bara de instrumente standard sau se apeleeaza acceasi comanda din meniul File.

SALVAREA UNUI DOCUMENT - Cand se creeaza un document Word, el este pastrat in memoria calculatorului sub numele “Document n “ ( n- este un numar care creste pe masura ce se creeaza noi documente). Pentru a putea regasi, ulterior, documentul, acesta trebuie salvat pe disc. Pentru aceasta se apeleeaza comanda Save si se da un nume fisierului. Optiunea Sava As se foloseste pentru realizarea unei copii a unui fisier cu un nume diferit de cel al fisierului original.

DESCHIDEREA UNUI DOCUMENT- Deschiderea documentelor deja existente in Word se poate face prin optiunea Open din meniul File sau butonul Open din bara de instrumente standar.

INCHIDEREA UNUI DOCUMENT - Pentru a inchide un document curent se selecteaza butonul Close. Daca nu a fost salvat documentul in forma finala, Word afiseaza o caseta cu un mesaj prin care se cere salvarea modificarilor. Se alege Yes (pentru salvarea fisierului), No (pentru a inchide fara salvarea acestuia) sau Cancel (pentru a continua lucrul la documentul respectiv).

Page 5: Microsoft Office WORD

TIPARIREA DOCUMENTELOR WORD TIPARIREA UNUI DOCUMENT - Pentru tiparirea unui document Word,

este necesar sa fie instalata o imprimanta. Se poate vizuzliza documentul (pe ecran) inainte de tiparire. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul butonului Print Preview de pe bara de instrumente standard sau meniul File. Pentru a tipari intreg documentul se selecteaza meniul File optiunea Print sau butonul Print din bara standard sau se apasa tastele CRTTL+P. Calculatorul afiseza caseta de dialog pentru tiparirea documentelor. Dupa alegerea setarilor, se selecteaza OK si documentul va fi tiparit. Se poate tipari intregul document si daca se executa clic pe butonul Print din bara de instrumente standard.Se deschide o fereastra de dialog ce

permite stabilirea optiunilor de imprimare.