14
Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató On Networks 2012. november Műszaki segítség Köszönjük, hogy On Networks terméket választott. Az On Networks azt ajánlja, hogy probléma esetén mindig az On Networks hivatalos ügyfélszolgálatához forduljon. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a szám segítségével regisztrálja a terméket a www.on-networks.com/register . A telefonos támogatás használata előtt regisztrálnia kell. A frissítésekért és webtámogatásért látogasson el a support.on-networks.com weblodalra. N300 vezeték nélküli ADSL2+ modem útválasztó N300RM Telepítési útmutató A csomag tartalma A csomagnak a következőket kell tartalmaznia. Ha bármelyik elem hibás, hiányzik vagy sérült, lépjen kapcsolatba On Networks kereskedőjével. N300 modem útválasztó A mellékelt szűrő vagy elosztó ország-, illetve régiófüggő. Szűrő/elosztó Telefonkábel Ethernet kábel Hálózati adapter

Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató

Műszaki segítségKöszönjük, hogy On Networks terméket választott. Az On Networks azt ajánlja, hogy probléma esetén mindig az On Networks hivatalos ügyfélszolgálatához forduljon.

A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a szám segítségével regisztrálja a terméket a www.on-networks.com/register. A telefonos támogatás használata előtt regisztrálnia kell.

A frissítésekért és webtámogatásért látogasson el a support.on-networks.com weblodalra.

On Networks

2012. november

N300 vezeték nélküli ADSL2+ modem útválasztó N300RM Telepítési útmutató

A csomag tartalmaA csomagnak a következőket kell tartalmaznia. Ha bármelyik elem hibás, hiányzik vagy sérült, lépjen kapcsolatba On Networks kereskedőjével.

N300 modem útválasztó A mellékelt szűrő vagy elosztó ország-, illetve régiófüggő.

Szűrő/elosztó

Telefonkábel Ethernet kábel

Hálózati adapter

Page 2: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Az alábbi ábra segítségével csatlakoztassa a modem útválasztót, vagy kövesse a jelen tájékoztató

1. ADSL

3. Számítógép

2. Tápellátás

4. Böngésző

füzet utasításait.

Megfelelés

Megfelelőségi nyilatkozatA teljes Megfelelőségi nyilatkozatot az On Networks Európában érvényes Megfelelőségi nyilatkozatának weboldalán olvashatja el, a következő címen: support.on-networks.com/doc.

Csak beltéri használatra valamennyi EU-tagállamban és az EFTA-tagállamokban, valamint Svájcban.

Page 3: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

1

Tartalom

Mielőtt hozzákezdene… . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2A modem útválasztó telepítése . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2Előre beállított vezeték nélküli biztonság . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

Vezeték nélküli hálózat beállításai . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7Vezeték nélküli eszközök hozzáadása a hálózathoz . . . . . . . . . 8

A WPS-funkció segítségével . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8Manuális módszer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8

A modem útválasztó elérése módosítás céljából . . . . . . . . . . . . 9Hibaelhárítás . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Page 4: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Mielőtt hozzákezdene…

Mielőtt telepítené a modem útválasztót, győződjön meg arról, hogy DSL szolgáltatása aktív. Az alább felsorolt információk szükségesek a DSL-modem telepítéséhez és az internethez történő csatlakozáshoz. Keresse meg és tartsa a keze ügyében, mielőtt elkezdi a telepítési műveletet.

• DSL felhasználónév és jelszó. Ez az információ megtalálható a DSL által a szolgáltatásra történő regisztrációt követően küldött üdvözlőlevélben. Írja be ide a DSL internetszolgáltatáshoz tartozó felhasználónevet és jelszót:

• Az Ön telefonszáma vagy DSL-fiók száma. Ha nem rendelkezik hang szolgáltatással, akkor telefonszám helyett használhatja DSL fiókszámát.

A modem útválasztó telepítéseA mikroszűrő kiszűri a DSL vételi zavart az olyan normál telefonkészülékből, amely a DSL-szolgáltatással közös vonalat használ. Ilyen eszközök például a telefonok, faxkészülékek, üzenetrögzítők, valamint a telefonkijelzők.

Felhasználónév:

Jelszó:

2

Page 5: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

1. Csatlakoztassa az ADSL-t.

a. ADSL szűrő/elosztó telepítése a telefonvonal és a telefon között.

b. Csatlakoztassa a modem útválasztó ADSL-portját a szűrő/elosztó ADSL-portjához.

c. Ha modem útválasztója és telefonja ugyanarra a telefonvonalra csatlakozik, használjon ADSL-szűrőt/elosztót a házban található összes telefonvonalhoz.

2. Helyezze áram alá a modem útválasztót.

ADSL

Phone

Line

1

ADSL

Phone

Line

Internet

2

3

Page 6: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

a. Csatlakoztassa a hálózati adaptert a útválasztóhoz, a másik végét pedig egy dugaszolóaljzatba.

b. Várjon, amíg az elülső panel Wi-Fi LED-je világítani nem kezd. Ha az elülső panelen lévő egyik LED sem világít, nyomja meg a modem útválasztó hátlapján található Be-/kikapcsoló gombot .

3. Csatlakoztasson hozzá egy számítógépet.Használhat Ethernet-kábelt, vagy vezeték nélkül is kapcsolódhat.

• A sárga Ethernet-kábel segítségével csatlakoztassa a számítógépet az útválasztó egyik Ethernet-portjához.

• Vagy kialakíthat az előre beállított vezeték nélküli biztonsági beállításokon alapuló vezeték nélküli kapcsolatot is (ezek a beállítások az útválasztó alján található terméklapon vannak feltüntetve).

ADSL

Phone

Line

Internet

3

4

Page 7: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

4. Nyissa meg a webböngészőt.

Ha az On Networks képernyő nem jelenik meg, zárja be, majd nyissa meg újra a böngészőt, és írja be a címsorba: http://www.mywifirouter.com (vagy http://192.168.0.1/index.htm). Lásd: Hibaelhárítás 11. oldal.

5

Page 8: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Előre beállított vezeték nélküli biztonság

A készüléknek egyedi WiFi-hálózat neve (SSID) és hálózati kulcsa (jelszó) van. A védelem és a vezeték nélküli kapcsolat maximális biztonsága érdekében minden eszköz egyedileg generált alapértelmezett SSID-névvel és hálózati kulccsal (jelszó) van ellátva. Ezek az adatok a készülék alján található terméklapon olvashatók.

Az On Networks azt javasolja, hogy ne módosítsa az előzetesen beállított Wi-Fi hálózati nevet (SSID) és hálózati kulcsot (jelszó). Ha bármely okból megváltoztatja a beállításokat, a termék alján található biztonsági SSID azonosító és jelszó már nem lesz érvényes.

Sorozatszám MAC-cím

Előre beállított Wi-Fi jelszó Wi-Fi hálózat neve (SSID)

6

Page 9: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Vezeték nélküli hálózat beállításaiJegyezze fel a címkén található alapértelmezett, előre beállított vezeték nélküli beállításokat a jövőbeni használat céljából.

Ha megváltoztatja az alapértelmezett beállításokat, jegyezze fel őket ide a jövőbeni használat céljából, és tartsa biztonságos helyen ezt a tájékoztatófüzetet:

Vezeték nélküli jelszó lekéréséhez vagy frissítéséhez írja be a Gépelje be a http://www.mywifirouter.com címet a webböngésző címsorába, és jelentkezzen be az alapértelmezett felhasználónév (admin) és jelszó (admin) megadásával.

Jelszava lekéréséhez válassza a Wireless Setup (Vezeték nélküli beállítás) lehetőséget.

Wi-Fi hálózat neve (SSID):

Hálózati kulcs (jelszó):

Wi-Fi hálózat neve (SSID):

Hálózati kulcs (jelszó):

7

Page 10: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Vezeték nélküli eszközök hozzáadása a hálózathozManuálisan és a Wi-Fi Protected Setup (WPS – WiFi-védett elérés) funkció segítségével is bővítheti vezeték nélküli számítógépekkel és egyéb eszközökkel a vezeték nélküli hálózatot.

A WPS-funkció segítségévelHa a vezeték nélküli eszköz támogatja a WPS (Wi-Fi Protected Setup – Wi-Fi védett elérés) funkciót, előfordulhat, hogy a rendszer jelszó megadása helyett az útválasztón lévő WPS gomb megnyomására szólítja fel. Ha a program kéri:

1. Nyomja meg a WPS gombot az útválasztón.

2. 2 percen belül nyomja meg a kliens eszköz WPS gombját. Ellenkező esetben a WPS művelet befejezéséhez kövesse a vezeték nélküli eszközhöz mellékelt WPS utasításokat. Az eszköz ettől kezdve csatlakozik az útválasztóhoz.

3. Egyéb WPS vezeték nélküli eszközök hozzáadásához ismételje meg az eljárást.

Megjegyzés: A WPS nem támogatja a WEP biztonsági módszert. Ha a WPS-funkció segítségével próbál WEP módszert használó kliens eszközt csatlakoztatni a hálózathoz, az nem fog működni.

Manuális módszer1. Az útválasztóhoz csatlakoztatni kívánt vezeték nélküli eszközön

(iPhone, laptop, számítógép vagy játékkonzol) nyissa meg a vezeték nélküli kapcsolatokat kezelő segédprogramot. A segédprogram megkeresi az adott területen elérhető összes vezeték nélküli hálózatot.

8

Page 11: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

2. Keresse és válassza ki a készülék előre beállított vezeték nélküli hálózat nevét (SSID). Az SSID az útválasztó alján található terméklapon olvasható.

Megjegyzés: Ha a telepítés során megváltoztatta a hálózat nevét, keresse meg azt a hálózati nevet. 3. Adja meg az előre beállított jelszót (ha megváltoztatta, akkor az

új jelszót), majd kattintson a Connect (Csatlakozás) parancsra.

Ugyanígy adja hozzá a többi eszközt (1–3. lépés).

A modem útválasztó elérése módosítás céljából

Miután elvégezte a modem útválasztó beállítását, bejelentkezhet az útválasztóba a beállítások megtekintéséhez, illetve módosításához.

A modem útválasztóba való bejelentkezéshez:1. Nyisson meg egy webböngészőt a modem útválasztóhoz

csatlakoztatott számítógépről vagy vezeték nélküli eszközről. 2. A böngésző címsorába írja be a www.mywifirouter.com címet.

Megjelenik a bejelentkezési képernyő:

9

Page 12: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

3. Adja meg a felhasználónévhez az admin (rendszergazda) szót, a jelszóhoz pedig az admin (rendszergazda) szót. Megjelenik a modem útválasztó kezelőfelületének képernyője:

A modem útválasztó képernyőivel kapcsolatos bővebb információt a Használati útmutatóban talál.

A modem útválasztó felhasználónévhez tartozó jelszó módosításához:

1. Jelentkezzen be a modem útválasztóba. 2. Válassza ki a MANAGEMENT > Set Password (KEZELÉS >

Jelszó beállítása) opciót a Jelszó beállítása képernyő megjelenítéséhez:

3. Adja meg a régi jelszavát, majd az új jelszót kétszer.

10

Page 13: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

Hibaelhárítás

Amikor a böngésző nem jeleníti meg a weboldalt:

• Győződjön meg arról, hogy a számítógép csatlakoztatva van a négy LAN Ethernet port valamelyikéhez, vagy vezeték nélkül az útválasztóhoz.

• Ellenőrizze, hogy a modem útválasztó be van-e kapcsolva, és ha tápellátás jelzőfénye világít-e.

• Zárja be a böngészőt, majd nyissa meg újra, és állapítsa meg, hogy nem gyorsítótárazza-e a böngésző az oldalakat (nem az oldal korábbi változatát jeleníti-e meg).

• Lépjen a következő weboldalra: http://www.mywifirouter.com.• Ha a számítógépen statikus vagy fix IP-cím van beállítva (ami

nem jellemző), módosítsa úgy a beállítást, hogy a számítógép a modem útválasztótól kapja az IP-címet. Az erre vonatkozó utasításokat a számítógéphez mellékelt útmutatóban találja.

Ha a modem útválasztó nem tud csatlakozni az internethez:

1. Ellenőrizze a kábeleket.• Húzza ki, majd csatlakoztassa újra a kábeleket. Általában

kattanás hallható, ha a kábel megfelelően van csatlakoztatva.• Nézze meg, hogy a DSL modem útválasztót a fali aljzatba

csatlakoztató telefonkábel csatlakoztatva van-e szűrőhöz. Nincs szükség szűrőre, ha nem rendelkezik telefonos szolgáltatással. Ha olyan esetben használja a szűrőt, amikor arra nincs szükség, az blokkolja az ADSL-jelet.

2. Kapcsolja ki a DSL modem útválasztót, majd kapcsolja be újra.a. Kapcsolja ki a számítógépet, majd kapcsolja ki a modem

útválasztót. b. Húzza ki az adaptert és az összes többi kábelt a DSL

modem útválasztó hátuljából.

11

Page 14: Műszaki segítség A csomag tartalmaupdates1.on-networks.com/support/N300RM/IG/N300RM_IG_6pCvr... · NETGEAR N300 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN2200v3 Installation Guide Author:

c. Várjon 30 másodpercig, majd csatlakoztassa újra a kábeleket és az adaptert a DSL modem útválasztóhoz, majd kapcsolja be azt.

d. Ellenőrizze, hogy az útválasztó tápellátást jelző LED-je világít-e. Ha a LED nem világít, próbálja másik aljzatba csatlakoztatni az adaptert.

e. Kapcsolja be újra a számítógépet, és várjon, amíg a jelző LED zöldre nem vált.

3. Nyisson meg egy webböngészőt, majd próbájlon kapcsolódni az internethez.

Ha az 1–3. lépés nem oldja meg a problémát:

4. Indítsa újra a modemet.A DSL modem útválasztó újraindításához egy (gombos)tűvel vagy gemkapoccsal nyomja be és tartsa benyomva a Reset (Visszaállítás) gombot legalább 7 másodpercig. (A Reset (Visszaállítás) gomb az On Networks logó fölötti kis mélyedésben található.)

Reset (Visszaállítás) gomb

12