Observador 6

 • View
  223

 • Download
  1

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Publicació anarquista de la Garrotxa. Per més info i per veure els altres números publicats, visiteu la Biblioteca Social d'Olot: http://www.bsolot.info/

Text of Observador 6

 • Som rics en paraules i en idees. Siguem rics en fets,que s aix com millor s'aferma l'ideal.

  Ricardo Mella

 • NDEX3 EDITORIAL

  Ampliem el piset

  5 TINC MONO...Contra lapatia, acci constant

  7 LESCALDAT DE LA GARROTXARestaurant de cuina volcnica.

  9 FEIXISME DE CARRER I DE SALUn exemple ms de vandalisme poltic

  11 RAP/PRESSIUna mica de poesia sempre est b

  13 MS COHESI. MS ORGANITZACI

  16 BOARDWALK EMPIRE AL SEGLE XXIO de perqu la resposta no est en les institucions actuals

  20 EL NOSTRE HEROINo nhi ha prou amb tot aix

  21 TOT FEMANT LHORT. ALTRAMENT, TOT ESCAMPANT MERDA

  23 ENLLAOSNo nhi ha prou amb tot aix

  LObservador #6Publicaci digital intermitent.Agost del 2013.

  Pensat i perpetrat a la Garrotxa.

  Bitllet a linfern Amb aquest bitllet guardonem a lautor de larticleque ha estat ms votat pels membres del GrupAnarquista X Llogar-hi cadires com a candidat acrear polmica entre els lectors. Aix significa

  que pensem que s lautor de larticle que t msnmeros perqu el tractin dimbcil o lhi aplau-deixin la grcia. En tot cas ha de tenir un parell

  de bones raons per publicar semblant andrmina.

 • Aquest nmero el podem conside-rar especial, doncs no en va tms de les 22 pgines habituals.A ms hem sumat per segon cop un mem-bre nou al grup dafinitat original que es-criu i publica la revista.

  Era evident, que per vacances aprofita-rem el temps per alguna cosa ms que perestar prenent el sol (que tamb). No po-dien ser noms els de la CNT dOlot quees passarien les vacances per larc detriomf, i per no ser menys, nosaltres, queestem tamb afiliats a la CNT, demostra-rem que podem ser cabeuts dos cops iser lelit del moviment llibertari comarcal.No sha de perdre mai pistonada a lhorade minar els fonaments del sistema capi-talista. Noms faltaria!

  En definitiva, que hem acostat un mesladveniment de la Repblica AnarquistaGarrotxina. Perqu de laltre manera, hau-ria estat pel mes de desembre, i ja se sap,que per molt anarquistes que siguem,tenim sopars i dinars de famlia, fem cagar

  el ti... acte -ara que ho penso- plenamentrevolucionari si ens quedem amb el detallde que s lnic personatge de les festesnadalenques que no va assistir a ladora-ci del messies. Tot i que s certamentpreocupant que a base de cardar cops depal a un tronc acabis aconseguint quecagui regals. Sha destar molt acollonitcom a sser inanimat per fer aix en pocsminuts, i ben mirat, aix s un clar exem-ple del que podem aconseguir si acollo-nim suficientment als poders fctics,doncs amb un bon garrot a la m i ambuna muni de gent al voltant animant, crecque nhi hauria ms dun que cagaria re-gals... En tot cas, ens tornarien el que sde tots.

  I tornant al que ens ocupa, esperem queaquest nmero 6 us agradi ms que els an-teriors i menys que els segents. En casde ser aix, animeu-vos, poseu-vos encontacte amb nosaltres a travs de bus-tia@bsolot.info i redacteu un bon article,que ens estalviareu feina i us el publica-rem.

  Editorial. 3

  Qui edita i en t la culpa:

  Maquetaci, plagi i disseny:Roy the sting Montana

  Contacte:bustia@bsolot.info

  Twitter:https://twitter.com/LHereu

  Agraments per la pacincia:Biblioteca Social dOlot,

  CNT-AIT Olot

  Ninotets:Modificats a partir de,LuchaLibre, Planetes i A. Englund

  Ampliemel piset

  Lhereu de Massegur,masell a ms no poder.

 • Preguntes per un mtode? li preguntes a la primavera elseu mtode? qu s ms necessari el sol o la pluja? Sncontradictoris s per d'aquesta destrucci sorgeixen lesflors. Cadasc que busqui el mtode que expressi millorel seu fur intern, sense condemnar a l'altre perqu s'expressa de diferent manera.

  Voltairine De Cleyre

 • Tinc mono de vaga general. Queda dit. I no s perganes, que tamb, sin per necessitat. Cada dia quepassa estem, com a mnim, ms cardats que l'ante-rior. I el ms fotut: no hi ha futur. Parlis amb qui parlis to-thom est igual. Una derivada d'aix serien les terpiesgrupals, sempre de forma assembleria, dels Indignats odel flamant Procs Constituent. Una espcie d'autocompas-si collectiva on, el ms important, s demostar que tuests pitjor que ning. Per no ens desviem. Parlvem dela necessitat d'una vaga general. Doncs aix. Que cal; queens cal. L'actual situaci de crisi ha canviat molts paradig-mes i - oh! Sorpresa! - la classe obrera est descobrint ques classe, i que s obrera. La gent ja no somia amb el bonus

  middle class pack (hipoteca amb casa, cotxe i piscina), sinque s'esfora en arribar a final de mes. La vena als ulls estcaient i molta gent desperta del malson de la classe mitjana,aquesta falsa illusi a la que ens tenien sotmesos.

  Hem de passar a l'acci. Hem de respondre a l'agressivitatcapitalista, que ens expolia i explota amb ms duresa quemai. A dia d'avui, a molts llocs de feina, es poden permetreel luxe de triar el color dels ulls del treballador. No s quetinguin la paella pel mnec, s que tenen tota la cuina inoms han de decidir amb quina salsa servir-nos. La bur-gesia, artfex del sistema Capitalista, perpetua l'herncia del'opulncia; i hem de dir prou. Tenen noms i congnoms, i,el ms important, mitjans de producci. Hi ha recursos, ca-pital i treball, per estrepitosament mal repartit. Cal res-pondre, cal respondre'ls. I no se m'acudeix millor maneraque amb una vaga general, indefinida a poder ser.

  Sempre, per, amb una finalitat. La vaga general ha deser l'instrument, l'eina, per transformar aquesta societat, peracabar amb aquest sistema. Perqu s una jornada per rea-firmar-nos com a classe. Perqu s una jornada per trobar-nos, cara a cara, amb patrons i esquirols i recordar-los quisn, i qui som. Perqu som classe i noms com a classe ensen sortirem. Perqu aix s com hem conquerit, i adquirit,molts dels nostres drets. Perqu el sindicalisme groc hamort a la comarca i l'nica resposta que podem i volem ofe-rir s la lluita, el combat. Perqu, malgrat tot, hem vinguta guanyar. Perqu arribar un dia que ser la darrera, inoms per aix ja val la pena d'intentar-ho. Perqu ser undia que durar anys. Necessitat, acci i finalitat. Doncsaix, que tinc mono de vaga general.

  Tinc mono... .6

  # Tinc mono...

  Pol Acre,el becari de Cal Marcs

  Contralapatia, acci constant

 • Mendavui:

  +INFO

  Pots trobaraquests llibresal local de la CNT i de la Biblioteca

  Social dOlot

 • Relacions de poder i societats anrquiquesRecull de textos per una antropologia anarquista

  Amb aquest suggeridor ttol, la Biblioteca Social dOlot, bra cultural de la CNT ala nostra comarca, edita gratutament en format digital (EPUB i PDF) un recullde textos de tres antroplegs (Charles J-H Macdonald, M. Shalings i Marvin Ha-rris) per tal de continuar aportant treballs amb el mateix objectiu que el reconegut an-tropleg i anarquista David Graebber, qui treballava en el seu llibre Fragments dunaantropologia anarquista per afermar un punt de vista, una ptica crata en aquesta ma-tria cientfica que estudia lsser hum i les societats de les quals ha format o est for-mant part.

  Edita la Biblioteca Social dOlot: http://www.bsolot.info/

  Poltica estpidaReflexiones a quemarropa

  Per afrontar les circumstncies actuals s imprescindible comenar a entendre-les.Poltica Estpida. Reflexiones a quemarropa s un bon punt de partida.De mans d'ngel F. Bueno, pensador de ment inquieta i comunicador nat, sens presentaaquest treball, singular assaig socio-poltic que repassa l'escena actual i demostra que,per exemple, conceptes com democrcia o poble no signifiquen el que la majoriacreiem. Aix, l'autor dissecciona la pirmide social i denuncia la ineficcia del sistema po-ltic actual que viu en una realitat apart. Amb un llenguatge apte per a tots els pblics, alllarg d'un llibre de 80 pgines, am i senzill per contundent, precs, amb cada paraulaen el seu lloc i assaonat amb pinzellades de crua ironia, descobrireu un treball indispen-sable per alimentar un esperit crtic.

  Edita Aldarull Edicions: http://aldarull.org/

 • Un exemple msde vandalisme

  poltic

  No s habitual que en aquesta revista de caire lliber-tari es parli dels plens municipals d'Olot i del queen ells s'hi cou per aquesta vegada haig de fer unaexcepci.

  Fa pocs dies, en el darrer ple celebrat, la CUP Garrotxava presentar una moci per adherir-se a la querella argen-tina contra els crims del franquisme. En desconec la moti-vaci per imagino que va ser arran de la convocatriafeixista del passat 13 de juliol que finalment tal com va apa-rixer va desaparixer per la pressi popular dels ciutadansi ciutadanes d'Olot.

  Aquesta moci finalment no va prosperar, ERC i Rcatvan votar-hi a favor, el PSC es va abstenir, CiU i el PP vanvotar-hi en contra i els imbcils de PxC van abandonar elPle per no haver de votar aquesta moci. De PxC, ERC iRCat no hi ha gaire res a dir, van actuar ms o menys comtothom s'esperava.

  El curis del cas s la postura dels altres. El PSC diu queno va voler entrar en el debat, tampoc res estrany, ltima-ment debatre no s el seu fort i quan ho fan seria millor queles seves conclusions no arribessin a la ciutadania perqu

  # Feixisme de carrer i de sal

  9. Feixisme de carrer i de sal

  fan autntica vergonya. La seva postura absolutament es-quizofrnica en el debat independentista ja ho diu tot. Nisocialistes, ni obrers, com a molt socialdemcrates i en lapitjor accepci del terme. Que vagin plegant i es posin atreballar com les persones normals.

  La postura del PP tampoc no presenta gaires novetats,deixant de banda el baixssim perfil poltic de la regidoraolotina, el PP s un partit que no condemnar mai el fran-quisme ni els seus crims perqu ells en sn els veritableshereters i valedors. A Fraga em remeto...

  CiU ja s un cas a banda. El seu vot en contra s un insulta tots els catalans i els antifranquistes en general, estaria bque els h