OFERTA TIP DE FURNIZARE A ENERGIEI tip de furnizare energie electrica... · Contributia pentru cogenerarea…

 • Published on
  21-Jul-2018

 • View
  212

 • Download
  0

Embed Size (px)

Transcript

 • Deck machinery Winches Capstans Rudders Cranes Davits Steel structures Electric switchboards

  MENAROM P.E.C. S.A. Tel : +40-236-448931 Nr. Reg. Comertului : J17/1808/2004 Calea Prutului nr. 12 Fax : +40-236-448257 Cod de nregistrare Fiscala: RO16925453 800219 Galai E-mail : office@menarom.ro Capital social: 500.000 Lei Romania Web site: www.menarom.ro

  OFERTA TIP DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE

  S.C. MENAROM P.E.C. S.A. este o societate comerciala cu capital privat 100%, al carei principal domeniu de activitate este executia si reparatia de subansamble pentru nave.

  In anul 2013, conform Licentei ANRE nr. 1256, MENAROM P.E.C. a devenit furnizor de energie electrica pe piata angro din Romania si, in cadrul acestui serviciu ofera consumatorilor finali de energie electrica urmatoarele beneficii:

  - asigurarea integrala a consumului orar de energie electrica; - pret unic, de tip monom plat, fara zone tarifare orare; - oferte personalizate de furnizare a energiei electrice; - contractarea serviciilor de transport, de sistem si de distributie cu operatorii respectivi; - preluarea, investigarea si rezolvarea eventualelor reclamatii privind calitatea serviciilor; - consultanta pentru cresterea eficientei energetice; - informari privind modificarile legislatiei si reglementarilor specifice. 1. Structura pretului total de livrare a energiei electrice active

  1.1. Pretul propriu de livrare a energiei electrice, include costurile furnizorului (costurile de

  achizitie, echilibrare, taxe ANRE, cheltuieli administrative, marja de profit), inclusiv tariful de transport pentru componenta de injectie in retea TG si este prezentat mai jos, pentru urmatoarele categorii de consumatori finali:

  Categorie consumator final Consum anual de energie electrica [MWh]

  Pret propriu de livrare a energiei electrice

  [lei / MWh]

  A < 20 300

  B 20 500 220 300

  C 500 2000 195 220

  D 2000 20000 185 195

  1.2. Tarife reglementate, servicii, reprezinta suma tarifelor reglementate pentru serviciile de transport, de sistem si de distributie, stabilite prin Ordine ale ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei) si se adauga la pretul propriu de livrare a energiei electrice in functie de zona de distributie a locului de consum si a nivelului de tensiune in punctul de delimitare cu operatorul de distributie; contravaloarea acestora se modifica numai prin decizii ANRE, notificate consumatorului de catre furnizor, sau in cazul in care se schimba locul punctelor de delimitare cu operatorul de distributie.

  1.3. Acciza pentru energia electrica utilizata in scop comercial (lei/MWh), stabilita conform

  Codului Fiscal, Legea 571/2003, aferenta energiei active consumate, la valoarea de la data facturarii, se adauga la pretul propriu de livrare.

 • Deck machinery Winches Capstans Rudders Cranes Davits Steel structures Electric switchboards

  MENAROM P.E.C. S.A. Tel : +40-236-448931 Nr. Reg. Comertului : J17/1808/2004 Calea Prutului nr. 12 Fax : +40-236-448257 Cod de nregistrare Fiscala: RO16925453 800219 Galai E-mail : office@menarom.ro Capital social: 500.000 Lei Romania Web site: www.menarom.ro

  1.4. Contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta (lei/MWh), stabilita prin Ordin

  ANRE, aferenta energiei active consumate, la valoarea de la data facturarii, se adauga la pretul propriu de livrare.

  1.5. Contravaloarea certificatelor verzi (CV) in lei/MWh, calculata in functie de pretul CV

  achizitionate de furnizor si cota estimata stabilita de ANRE pentru anul de furnizare, aferenta energiei active consumate, se adauga la pretul propriu de livrare.

  2. Energia electrica reactiva inductiva la un factor de putere mai mic de 0,92 si energia

  reactiva capacitiva se factureaza conform Ordinelor ANRE in vigoare, cu exceptia situatiei in care mijloacele de compensare ale consumatorului au fost deconectate din dispozitia dispecerului electroenergetic.

  3. Facturare Facturarea si plata energiei electrice consumate se va face prin aplicarea tarifelor acceptate

  de consumator si precizate in contractul de furnizare a energiei electrice, cu respectarea clauzelor contractuale. Plata oricarei sume facturate va fi efectuata de catre consumator in lei, prin transfer bancar in contul S.C. MENAROM P.E.C. S.A., considerandu-se ca data de efectuare a platii data la care suma platita apare in extrasul de cont al furnizorului.

  Preturile finale vor fi stabilite dupa completarea si transmiterea de catre consumator la adresa furnizare@menarom.ro a formularului "Chestionar oferta de furnizare energie electrica" postat pe site-ul www.menarom.ro si o analiza a curbei de consum primita de la consumator. In urma acestei analize, furnizorul va transmite consumatorului o oferta personalizata pentru serviciul de furnizare a energiei electrice.

  Furnizorul isi rezerva dreptul de a prelua noi consumatori in functie de contractele ferme de achizitie a energiei electrice aflate in derulare.

  Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie la: Telefon: 031.620.40.85

  Fax: 031.620.40.86 E-mail: furnizare@menarom.ro

  S.C. MENAROM P.E.C. S.A.

  mailto:furnizare@menarom.rohttp://www.menarom.ro/mailto:furnizare@menarom.ro

Recommended

View more >