Polar Bear

Embed Size (px)

DESCRIPTION

despre Parcul Polar Bear din Canada. informatii destul rare in limba romana

Text of Polar Bear

Colegiul Naional Ion Maiorescu Giurgiu Anul colar 2013-201PORTOFOLIU Parcul natural POLAR BEAR

Aria curricular: Matematica i tiine ale naturiiDisciplina: GeografieProfesor: Chiu AncaElev: Mrzea Diana AndreeaClasa: a XI-a F

Parcul natural POLAR BEAR

Parcul Polar Bear a fost creat n anul 1970 i este situat n Nordul provinciei canadiene Ontario pe malul golfului Hudson. Acesta este cel mai mare parc natural de provincie din Canada, iar numele lui nseamna urs alb (polar) n limba englez.

Dup cum sugereaz i numele, fauna este constituit din uri polari (Ursus maritimus) i alte carnivore cum ar fi jderul american (Martes americana), vulpea polar (Alopex lagopus), ursul negru (Ursus americanus), exist de asemenea si dou ungulate mari: elanul (Alces alces) i renul (Rangifer tarandus caribou).

Acest parc adpostete aproximativ 50. 000 de gte de zpad (Chen caerulescens) n timpul sezonului de mperechere i mai mult de 1 milion n perioada de iernat; n timpul migraiei, inclusiv Red Knot-uri (Calidris canutus) i ntreaga populaie de Marbled Godwit (Limosa fedoa).

Nu are faciliti pentru vizitatori, se poate ajunge doar pe calea aerului, i este nevoie de o permisiune special nainte de a-l vizita. Scopul su principal este conservarea de habitat pentru fauna slbatic, n special pentru cele cteva sute de uri polari care migreaz prin zon. Vizitatorii trebuie s fie pregtii pentru orice eventualitate. Ei ar trebui s aduc provizii suplimentare pentru cel puin o sptmn n cazul n care plecarea lor este amnat din cauza vremii nefavorabile. Parcul Provincial Polar Bear a fost desemnat ca o Zon Umed de Importan Internaional n conformitate cu Convenia de la Ramsar din luna mai 1987.

Bujorul de cmp

Bujorul romnesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) este o specie de bujor prezent n pdurile de cmpie sau la marginea acestora, n Dobrogea, Muntenia i sudul Moldovei. Floarea roie are petale mai puine dect bujorul de grdin. Este o plant ocrotit de lege, nu trebuie distrus sau colecionat. Se gsete n parcurile naionale din pdurea Comana n locurile nsorite.