PROIECT FII MOS CRACIUN PENTR-UN BATRAN 2017 Microsoft Word - PROIECT FII MOS CRACIUN PENTR-UN BATRAN

 • View
  14

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of PROIECT FII MOS CRACIUN PENTR-UN BATRAN 2017 Microsoft Word - PROIECT FII MOS CRACIUN PENTR-UN...

 • ,,FII MOS CRACIUN PENTR

  SCOALA GIMNAZIALA BALS

  DIRECTOR, prof. PERJU CRISTINA

  prof. i

  Biserica “Adormirea Maicii Domnului” Boureni

  DURATA PROIECTULUI

  DOMENIUL UMANITAR Beneficiari

  Director, prof. Perju Cristina prof. Rusu Gabriela

  FII MOS CRACIUN PENTR BUNIC!”

  Proiect educational

  ORGANIZATOR

  SCOALA GIMNAZIALA BALS

  DIRECTOR, prof. PERJU CRISTINA

  COORDONATOR

  prof. inv.primar, SILICA LILIANA

  COLABORATORI

  Cadrele didactice Elevii scolii

  Comunitatea locala Bals

  PARTENERI Primaria Comunei Bals

  Biserica “Adormirea Maicii Domnului” Boureni

  DURATA PROIECTULUI : 6.12.2017 – 15.12.2017

  DOMENIUL UMANITAR Beneficiari : batrani din centre rezidentiale

  Director, Consilier educativ, prof. Perju Cristina prof. Rusu Gabriela

  FII MOS CRACIUN PENTR-UN

  .12.2017

  batrani din centre rezidentiale

  Consilier educativ, prof. Perju Cristina prof. Rusu Gabriela

 • 2

  I. TITLUL PROIECTULUI : “FII MOS CRACIUN PENTR-UN BUNIC!” II. TIPUL PROIECTULUI : umanitar III. ARGUMENTUL PROIECTULUI Fundamentul acestui proiect se regăseşte în dorinţa de a aduce puţină lumină în ochii celor suferinzi şi de-a le alina durerea, înconjurâdu-i cu dragoste şi contribuind într-o oarecare măsură la acoperirea lipsurilor majore cu care se confruntă, pentru a trece mai usor peste suferinta...EI PRIN NOI, CU MULTĂ BUCURIE ÎN SUFLET, IAR NOI PRIN EI, DOBÂNDIND UN SUFLET MULT MAI CURAT Pentru multi dintre noi a avea o paine in fiecare zi pe masa este ceva normal si obisnuit. Pentru altii insa a avea o paine este doar un vis. Batrani singuri, neputinciosi, parasiti de familiile lor, hoinaresc zilnic printre noi cautand o bucata de paine sau stau prin camine urmarind usile sau ferestrele de unde ar putea aparea o luminita. In aceasta situatie sunt 33 de batrani carora in cadrul acestui proiect umanitar , nu numai ca le-am adus in saloane spiritul sarbatorilor de iarna prin colinda noastra, dar am fost si spiridusii Mosului Craciun. IV. MOTIVATIA PROIECTULUI :

  Proiectul a aparut in primul rand din dorinta de a aduce un moment de bucurie in viata batranilor din Centrul de rezidentiat :”Paradisul bunicilor”-Podu-Iloaiei, prin sprijinirea materiala a celor defavorizati , macar in prag de sarbatoare , apeland la elevii scolii dar si la diversi parteneri : primarie , biserica . In al doilea rand ne propunem sensibilizarea elevilor dar si a comunitatii locale prin implicarea in acest proiect .

  Un alt motiv al aparitiei proiectului ar fi antrenarea elevilor in activitati extracurriculare de petrecere a timpului liber in mod placut si instructiv-educativ, alaturi de comunitatea locala , dezvoltarea capacitatilor artistice, sa utilizeze impresiile si emotiile traite in compozitiile lor scolare , dezvoltandu-se pe mai multe planuri personalitatea copilului . V. SCOPUL PROIECTULUI : - Sprijinirea materiala a batranilor defavorizati -Dezvoltarea personalitatii copiilor prin activitati extrascolare . VI. MEDIATIZAREA PROIECTULUI

  - Diseminarea activitatilor in comunitatile partenere; - realizarea unui album cu fotografii pe pagina de facebook a scolii; -promovarea pe sit-ul scolii.

  VII. PARTENERI: Primaria Bals

  Biserica VIII. OBIECTIVELE PROIECTULUI

  - identificarea batranilor care au o situatie financiara precara ; - implicarea in viata oamenilor varstnici, dorinta de a-i bucura in perioada sarbatorilor de iarna; - toleranţă , respect si compasiune faţă de persoane şi grupuri care susţin valori, opinii şi credinţe diferite ; - redactarea si confectionarea de obiecte specifice sarbatorilor pentru a fi daruite; - dezvoltarea personalitatii copiilor , de pretuire si respect fata de batrani; - dezvoltarea abilitatilor de comunicare si artistice - socializarea cu alti oameni si alte medii sociale; - colaborarea in desfasurarea activitatilor; - dobandirea de deprinderi si notiuni despre lume si viata; - aprecierea moralei creştine româneasti si a obiceiurilor de Craciun

 • 3

  IX. LOCUL DE DESFASURARE Scoala Gimnaziala bals-locatia Boureni Centrul de rezidentiat :”Paradisul bunicilor”-Podu-Iloaiei X. GRUP TINTĂ -elevii scolilor Bals si Boureni -Parinti -Cadre didactice -Comunitatea locala XI. BENEFICIARI -33 persoane internate in caminul de batrani –Podu-Iloaie XII. ACTIVITATI PROPUSE :

  1. Confectionarea de obiecte pentru Craciun cu scopul de a fi daruite bunicilor din camin; 2. Pregatirea unui program de colinde; 3. Strangerea de fonduri si produse :

  - prin plasarea unei urne pentru donatii ; -prin donatiile aduse la scoala :alimente, imbracaminte si incaltaminte

  XIII. RESURSE:

  -Umane : cadrele didactice si elevii claselor 0 -VIII, parinti, comunitatea locala -Financiare :Venituri proprii

  -Materiale : aparat foto,

  -De spatiu : Scoala gimnaziala Bals, Structura Boureni, judetul Iasi -De timp : 10 zile

  XIV. OPORTUNITĂŢI:

  - înţelegerea problemelor sociale, culturale, educaţionale etc din societatea în care trăiesc;

  - formarea unor deprinderi utile;

  - ameliorarea unor probleme ale societatii;

  - cultivarea sentimentului de a fi util şi a deprinderii de a da ceva din ceea ce ai primit;

  XV. PENTRU PARTENERII IMPLICAŢI:

  - posibilitatea de a se implica activ în crearea unui cadru moral şi educaţional necesar dezvoltării şi formării elevilor.

  -conştientizarea rolului lor ca factori activi, ca formatori de opinie de calitate.

  XVI. MODALITATI DE MONITORIZARE SI EVALUARE : - Realizarea de fotografii tuturor donatorilor; - chestionare in randul elevilor , al parintilor in legatura cu activitatile desfasurate . - demonstrarea abilitatilor dobandite prin realizarea de felicitari , decoratiuni , spectacol de

  colinde. - Album foto - raport de activitate - expozitie de fotografie pe holul scolii - diplome de participare pentru clasele angrenate in proiect

  ECHIPA DE PROIECT : - prof.inv. primar, Silica Liliana

  - Rosca Ancuta-parinte -Bariz Elena-parinte

 • 4

  COLABORATORI : -Profesori -invatatori -parinti -preotul paroh -Consiliul local

  DESCRIEREA ACTIVITATII DE PROIECT :

  Din dorinta de a continua cu actiunile umanitare ne-am mobilizat adunand zilnic donatii in bani, alimente si imbracaminte. In acelasi timp am identificat mai multe centre rezidentiale de batrani care ar avea nevoie de sprijin. Am decis sa ne transformam in spiridusii lui Mos Craciun pentru bunicii internati la Podu-Iloaiei. In data de14 decembrie s-a desfacut pusculita si am numarat banii adunati: 720 lei. In aceeasi zi am facut un inventar al produselor adunate: 10l ulei, 10kg. zahar, 5 kg. faina de grau, 12 kg. orez, 7 kg. cartofi, 4 kg. ceapa, taietei, conserve, compoturi, manusi. Deasemeni s-au sortat si impachetat in 3 saci imbracamintea donata. Am facut in aceeasi zi cumparaturile, cu sprijinul a trei mame, achizitionand in valoare de 720 lei urmatoarele: legume, fructe, dulciuri, detergent, paine. Cantitatile si preturile sunt atasate la proiectul scolii. Pentru ca povestea batranilor din „Paradisul bunicilor”ne-a emotionat ne-am hotarat sa le transmitem o farama din spiritul Craciunului si sa le facem o mica bucurie prin colinda noastra, precum si intr-un pachetel daruit din suflet. Pentru asta, de la prima ora-vineri 15 decembrie, elevii si cadrele didactice au impartit dulciuri si fructe in 33 de pungute apoi ne-am indreptat spre locatia aleasa unde am fost asteptati de personalul medical si batranii internati in acel camin. Bucuria gazdelor de a ne vedea printre ei a fost de nedescris , iar impactul educational asupra elevilor care au fost implicati in proiect i-a sensibilizat si i-a antrenat si pentru alte activitati de tip caritabil. GENEROZITATEA comunitatii Bals s-a simtit si anul acesta in pragul sarbatorilor crestine datorita marinimiei copiilor scolii noastre!

  Director , Prof. Perju Cristina

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11