Renault SCENIC & Grand Scenic ... Renault SCENIC & Grand Scenic Dizajn in tehnologije str. 08SCENIC

 • View
  3

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of Renault SCENIC & Grand Scenic ... Renault SCENIC & Grand Scenic Dizajn in tehnologije str. 08SCENIC

 • Renault SCENIC & Grand Scenic

 • UVOD

  OF SCENIC SPIRIT

  Kaj lahko človeka prevzame bolj kot delo na legendarnem vozilu? Predelava njegovih linij, optimizacija opreme, izboljšanje udobja ... Kaj je lahko bolj razburljivo kot prenova Scénica? In upoštevanje njegovega bistva s poudarkom na njegovem značaju ...

  Renault kot izumitelj kompaktnega enoprostorca in življenja z njim ter pobudnik novega načina uporabe avtomobila s ponosom predstavlja novi Scénic in novi Grand Scénic.

  Ponosen na njun odločen prednji del, na njun logo, njune privlačne linije, ponosen na njuno rekordno notranjo prostornost, na njuno legendarno prilagodljivost in na njune inovativne motorje. Ponosen na njune sisteme za pomoč pri vožnji in na njuna odlagalna mesta.

  Odprite vrata, udobno se namestite, primite za volan in se odpeljite ter ostanite povezani prek multimedijskega sistema Renault R-Link z zaslonom na dotik in doživite izkušnjo, ki je ne boste tako kmalu pozabili.

  Novi Scénic in novi Grand Scénic, ki sta vedno korak pred drugimi, utirata pot novemu ugodju v avtomobilu in se samoumevno prilagajata tisoč in enemu načinu življenja posamezne družine: vožnja po mestu, v šolo, po nakupih, večerne zabave, izleti ob koncu tedna, počitnice, službene poti, selitve ali pohajkovanje.

  Odkrijte jih na straneh, ki sledijo, v duhu "drive the change"!

  AGNETA DAHLGREN, DIREKTOR OBLIKOVANJA VOZIL MEGANE IN SCENIC

 • Renault SCENIC & Grand Scenic

  Dizajn in tehnologije str. 08

  Spirit of Scénic str. 12

  Podrobnejši prikaz povezljivosti str. 20

  Bivalno udobje, motorji in str. 22 kakovost zvoka pod drobnogledom

  Vsi tehnični podatki in str. 30 ponudba izdelkov na dlani

  Več kot le oznaka – zaveza str. 46

  Varovanje na vseh ravneh str. 48

  NA NASLOVNICI SCENIC

  Fotograf Steff en Jahn

  SCENIC & GRAND SCENIC

  RENAULT

  FOCUS

  SCENIC ATTITUDE

  INNOVATION BY RENAULT

  SCANNER

  CARLAB

  RENAULT QUALITY MADE

  SAFETY BY RENAULT

 • SCENIC AVTOMOBIL S STILOM

  SCENIC IN GRAND SCENIC SE NIKOLI NE USTAVITA. VEDNO POLNA DOMISELNIH REŠITEV SE PONAŠATA V PRENOVLJENI PODOBI: SPREMENJENA JE OBLIKA, LINIJE SO BOLJ NAPETE, POTRJUJETA SVOJ STIL. ODKRIJTE NJUN PRENOVLJEN PREDNJI DEL: OD OKRASNE MASKE, KI PONOSNO ODRAŽA PRENOVO RENAULTOVEGA DIZAJNA, DO LED DNEVNIH LUČI, KI POUDARJAJO NOVO OSEBNOST. INOVATIVNA, PREMIŠLJENA, ZANESLJIVA NOVI SCENIC IN NOVI GRAND SCENIC PRIVLAČITA ŽE OB PRVEM VKLOPU ŽAROMETOV. OPAZNA STA!

  FOCUS 08 - 09

 • 1. Prednji ksenonski žarometi: ozki, elegantni prednji ksenonski žarometi zagotavljajo močno in prijetno svetlobo, podobno dnevni, in tako omogočajo hitrejše predvidevanje ter boljši nadzor. 2. Led dnevne luči za privlačno svetlobno prepoznavnost prednjega dela. 3. Zadnje luči. Zadnje luči vozila Grand Scénic v obliki bumeranga tvorijo "svetlobno zaveso", ki prispeva k edinstvenemu tehnološko naprednemu svetlobnemu videzu. 4. Strešni nosilci. Vozilo Grand Scénic boste takoj prepoznali po njegovih kromiranih vzdolžnih strešnih nosilcih.

  1.

  2.

  3.

  4.

  Z VSEH ZORNIH KOTOV

 • V SCENICU SE POČUTITE KOT DOMA. DOMA PA IMATE VSE ALI SKORAJ VSE: DIGITALNO OPREMO, ZASLONE, KONZOLE, KAMERE ... SCENIC JE ŠE BOLJŠI: ZARADI MULTIMEDIJSKEGA SISTEMA RENAULT R-LINK Z ZASLONOM NA DOTIK, SISTEMA VISIO SYSTEM®, KAMERE ZA VZVRATNO VOŽNJO, OZVOČENJA BOSE® IN NAJNOVEJŠIH ELEMENTOV ZA VEČJE UDOBJE VAM BO MARSIKDO ZAVIDAL BIVANJE V NJEM ...

  OPREMA Z DRZNOSTJO

  FOCUS 10 - 11

 • 1. Žepi na hrbtišču sedeža. V žepa, ki sta nameščena na hrbtiščih prednjih sedežev, lahko pospravite dokumente, knjige in revije. 2. Kartica za prostoročno upravljanje. Dostop v vozilo, zagon in zaklepanje ob oddaljevanju. Brez ključa. Zadošča, da imate kartico pri sebi. 3. ZASLONI TFT. Vse informacije, ki jih potrebujete pri vožnji, so v hipu na voljo, da bi svojega Scénica čim bolj izkoristili: sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, sistem za pomoč pri parkiranju, pomočnik za varčno vožnjo, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu s pomočjo sistema Visio System®. Opremljen z visokoločljivostno kamero zaznava oznake na cesti in vas v primeru nenamerne prekoračitve prekinjene ali neprekinjene ločevalne bele črte med voznimi pasovi brez vključenega smerokaza opozori z vizualnim in zvočnim opozorilom. Funkcija "samodejnega upravljanja dolgih luči" prilagaja tudi jakost svetlobe luči glede na okolico. 4. Kamera za vzvratno vožnjo. Kamera za vzvratno vožnjo olajša manevre pri vzvratni vožnji. Dopolnjuje zvočno in vizualno pomoč senzorjev na prednjem in zadnjem delu vozila. 5. Multimedijski sistem Renault R-link z zaslonom na dotik. Navigacijski sistem TomTom®, multimedijske vsebine, prostoročno telefoniranje, spletne aplikacije ... Prilagodljiv sistem, zasnovan za enostavno in varno upravljanje funkcij z dotiki.

  1.

  3.

  2.

  4.

  5.

  POENOSTAVITE SI ŽIVLJENJE

 • KAKŠEN UŽITEK JE, KO VEŠ, KAJ HOČEŠ, IN KUPIŠ, KAR SI ŽELIŠ. ZASE. NE DA BI KDOR KOLI VPLIVAL NA NAS. NIČ NI PRIJETNEJE KOT VOŽNJA V RENAULT SCENICU, OB TRDNEM PREPRIČANJU, DA JE IZBIRA PRAVA. PREPRIČANJU O SVOJI BISTROSTI IN PREUDARNOSTI, OB TIHEM ZAVEDANJU, DA NAM DRUGI ZAVIDAJO!

  AVTOMOBIL Z DUŠO

  SCENIC

  Res je, zakaj bi iskali drugod, če imamo vse na dosegu roke? Dizajn, udobje, prostornost, zanesljivost. Tu je tudi zaslon na dotik Renault R-Link, ki vzbuja željo, da bi z vožnjo kar nadaljevali in se še naprej vozili, nenehno vozili ... Še posebej, ker novi motorji Energy omogočajo še večji prihranek z manjšo porabo goriva in manjšim onesnaževanjem okolja. Avdio sistem Bose® Energy Effi cient Series pa prav tako vzbuja željo, da bi vozili še in še kilometrov samo zaradi zvočnih užitkov! Renault Scénic kot vodilni v segmentu kompaktnih enoprostorcev v Evropi še naprej ohranja vodstvo s svojim prenovljenim videzom z novim prednjim delom, skrbjo za podrobnosti in s svojim občutkom za stil. Renault Scénic, ki gre skozi čas samozavestno, uravnovešeno in zanesljivo, vseskozi pridobiva nove tehnologije in nove adute. Ne da bi mu bilo treba skrbeti za zapovedane smernice ali morebitne "modne muhe enodnevnice". Samozavesten, prepričan v svoje zmogljivosti in v užitek, ki ga nudi. Nanj nima nihče vpliva, saj je on zgled drugim ...

  SCENIC ATTITUDE 12 - 13

 • TAKOJ SI USTVARITE SVOJ OSEBNI KOTIČEK NA SPLETU, UČINKOVITO ORODJE, KI VAS SPREMLJA VSAK DAN PRI UPORABI VAŠEGA VOZILA.

  BREZPLAČNO SE VPIŠITE NA MOJ.RENAULT.SI

  VAŠ PROSTOR MOJ RENAULT. VESOLJE PREPROSTOSTI NA VOLJO VAŠEMU VOZILU

 • SLEDITE NAROČILU VAŠEGA NOVEGA

  VOZILA

  PROGRAM VZDRŽEVANJA PO

  MERI VAŠEGA VOZILA

  EKSKLUZIVNE PONUDBE, V

  ZAHVALO ZA VAŠO ZVESTOBO

  DOSTOPAJTE DO VAŠIH STORITEV PREKO SPLETA

 • INNOVATION BY RENAULT 20 - 21

  OGLEJTE SI NAVIGACIJSKI SISTEM CARMINAT TOMTOM® ALI SE ODLOČITE ZA MULTIMEDIJSKI SISTEM S SPLETNO POVEZAVO Z ZASLONOM NA DOTIK RENAULT R-LINK, KI VAM OMOGOČATA DOSTOP DO ŠTEVILNIH INFORMACIJ V REALNEM ČASU.

  1.

  POVEZANO ŽIVLJENJE

 • Z inovacijami ustvarjamo prihodnost, da prehitimo vaša pričakovanja V spletni trgovini R-Link Store si lahko ogledate in naložite številne druge avtomobilske ali zabavne aplikacije. Dostopajte do predhodno naloženih aplikacij (e-pošta, R-Link Tweet, Renault Pomoč, vremenska napoved).

  NAVIGACIJSKI SISTEM CARMINAT TOMTOM® 1. Navigacijski sistem: Carminat TomTom®. Prek 5,8-palčnega zaslona dostopate do interesnih točk, nadzirate nevarna območja in fi ksne radarje* ter ste opozorjeni ob prekoračitvi hitrosti. Po zaslugi sprotnega posodabljanja zemljevidov s strani članov TomTom® skupnosti imate na voljo tudi možnost izbire poti, ki vam najbolj ustreza.

  RENAULT R-LINK 2. Glavni meni s 6 ikonami. Na voljo je 6 področij: navigacija, multimedijske vsebine, telefonija, vozilo, storitve in aplikacije ter nastavitve sistemov. 3. Zaslon na dotik s prilagodljivo domačo stranjo. Izberite svoje bližnjice za dostop do priljubljenih funkcij z enim samim klikom. 4. Informacije o vozilu. Zmanjšajte porabo goriva z uporabo zabavne funkcije učenja ekološke vožnje "Driving ECO2". Oglejte si izračun porabe goriva na svojih vožnjah in temu prilagojene domiselne nasvete. 5. Glasba s prenosnega nosilca. Za poslušanje glasbe se povežite prek povezave Bluetooth® ali USB-priključka sistema Renault R-Link. 6. Telefon. Za večjo varnost uporabite funkcijo prostoročnega telefoniranja Bluetooth®**.

  * Odvisno od države in zakonodaje. ** Glede na združljivost mobilnega telefona.

  Z inovacijami Renault približa avtomobil vašemu življenju S sistemom Renault R-Link* imate na voljo stalno spletno povezavo prek 7-palčnega zaslona: vaši stiki, glasbene vsebine in uporabne spletne aplikacije so vam na preprost način dosegljivi prek na dotik občutljivega zaslona ali stikal na volanu.

  4.

  2.

  5. 6.

  3.

 • SCANNER 22 - 23

  REKORDNA PROSTORNINA POTNIŠKEGA PROSTORA JE JAMSTVO ZA EDINSTVENO UDOBJE IN DOBRO POČUTJE. NOVE TEHNOLOGIJE, NAJBOLJ VARČNI IN OKOLJU PRIJAZNI MOTORJI TER UGODJE V VOŽNJI. KAKOVOST ZVOKA, KI GA PREDVAJA PO MERI ZASNOVAN AVDIO SISTEM BOSE® ENERGY EFFICIENT SERIES. OB PODROBNEM PREG