Reunió de pares 2n final

  • View
    1.378

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of Reunió de pares 2n final

Reuni de pares 5 EP

Reuni amb les famliesde 2n ESOCurs 2012-2013

1Acci tutorialTUTORIA DE GRUPTUTORIA INDIVIDUALDur a terme les sessions de tutoria.Facilitar la integraci dels alumnes.Orientar sobre les possibilitats acadmiques.Coordinar el procs avaluatiu.Fer denlla entre el grup i el professorat.Controlar la documentaci adreada al grup (informes setmanals dassistncia, informacions diverses, )Portar el control de pagaments.Entrevistar-se amb els seus alumnes.Entrevistar-se amb el personal especialista de suport i collaborar amb el departament dorientaci.Entrevistar-se amb les famlies.Informar del resultat de les entrevistes a lEquip docent.Lliurar els informes davaluaci a les famlies.Portar el control dassistncia, incidncies,... de lalumnat adscrit i informar-ne a la famlia.

2Objectius del cursPotenciar lautonomia i la responsabilitat a laula.Treballar lautoexigncia en la qualitat de la feina.Potenciar lautonomia en lestudi i lorganitzaci dels deures.

Adquirir noves tcniques destudi.Aprendre a ser estratgics amb lestudi.

Millorar lassertivitat amb un mateix i amb els altres: el respecte.

3A que prenguin conscincia de la importncia de ser constants en els deures i lestudi. Cal exigir i valorar lesfor, el treball i la responsabilitat. Facilitar el treball en grup, ls de la biblioteca, laccs a activitats culturals, el consum de TV de qualitat, ...A que prenguin conscincia del treball ben fet. Bon s de lagenda, polidesa de les feines, puntualitat dels lliuraments, ...Potenciant el pensament i la presa de decisions assertives en les actuacions personals. Gesti crtica i reflexiva dels conflictes.Posant-los en situacions en qu hagin de prendre decisions per tal de fomentar lautonomia personal. Donar-los moments a casa on hagin dassumir responsabilitats,.Com els podem ajudar?

4Horari

mbitHoresmbitHoresmbitHoresCatal3SociTic4EVIP3Castell3Tecnomat6Tutoria1Scienglish6Ed Fsica2Optativa25Equip docent2nA2nBTUTORIAJOAN MSSLVIA L.CONXITA TMIQUEL MCATALCONXITA T.SLVIA L.CONXITA T.SLVIA L.CASTELLMONTSE V.RAL V.MONTSE V.RAL V.ED. FSICAANNA M.ANNA M.EVIPCONXITA T.CONXITA T.SCIENGLISHMIQUEL M.ELISABETH E.MIQUEL M.SOCITICCARLES C.CARLES C.TECNOMATJOAN MSJOAN MS

6Horari (ii)Aquest horari facilita que lalumnat estudi i treballi una hora i mitja dues cada dia a dues a casa.

Permet una millor organitzaci del lleure.

Comporta la necessitat duna millor gesti de lalimentaci: Esmorzar abans de sortir de casa (7:30h)Esmorzar al primer pati (10:45h)Fruita per al segon (13:35h)

Cal assegurar un descans de 910h diries limitant ls de lordinador, les xarxes socials,

7Avaluaci Eina dorientaci per alumnes, pares i professors (no sn sentncies!). Contnua, diversificada i comprensiva. Lautoavaluaci: part del procs per millorar la conscincia i responsabilitat del propi aprenentatge.

Butllet de notes:Avaluaci 0Finals doctubre es dna als alumnes1 avaluaci20 i 21 de desembre es dna als pares2 avaluaci21 i 22 de mar es dna als pares3 avaluaci Finals de juny es dna als pares

8Informes setmanals

Aquest informe es lliura cada dilluns i sha de retornar entre dimarts i dimecres.

Cada 6 acumulades han de venir al centre dimarts a la tarda.

9PATAcompanyament en el procs de maduraci dels nois i noies.Transversal a totes les matries.A la sessi de tutoria setmanal es treballaran aspectes relacionats amb:

lautoconeixementla relaci amb els altresles habilitats socialsleducaci per la salut (educaci sexual: canvis afectius i corporals)participaci democrticacelebraci de les diades internacionals...

10Atenci a la diversitatEinaAlumnatObservaciTreball cooperatiuTots els alumnesTotes les matriesDesdoblamentsTots els alumnesScienglih, Socitic, Tecnomat.Refor de llengesDificultats en llenguaCatal i CastellPetit grup3/4 alumnes per grupMotivaci, organitzaci, refor, Pla IndividualIndividualAdaptaci a lalumnat Qu s latenci a la diversitat? Quines eines tenim?

Com sorganitza aquesta atenci?ProfessoratDpt orientaciEAPServeis externs

11Resoluci de conflictes Edat tendent al conflicte. Cal ensenyar a gestionar-lo correctament:Dileg, mediaci, treball tutorial, agents de pau,

Un cop el conflicte supera les possibilitats de gesti del mateix alumne:Tutor/aindividualCoordinaciEquip docentConflictePares

Equipdirectiu

12Calendari

Els trimestres no sn naturals:

1r trimestre acaba el 13 de desembre2n trimestre acaba 14 de mar3r trimestre acaba 20 de juny

Cada trimestre acaba amb un projecte transversal:

Festes de lliure disposici:

Divendres 2 de novembreDivendres 7 de desembreDilluns 11 de febrerDilluns 20 de maig

LecturaMedi ambientBarcelonaCelebracions escolars:

Sant Jordi 23 dabrilFesta final de Curs13SortidesLes sortides sn obligatries.A final de curs tenim el Projecte de 3r trimestre: Barcelona.Informaci puntual del lloc, data i preu. En cas dabsncia justificada es pot retornar tot all que no ha estat cobrat.

14

30 de lectura, 30 daventura30 diaris de lectura a laula (2,5 h a la setmana).Lectura lliure. s lalumne/a qui escull, decideix si vol continuar, ...Objectius: estimar els llibres i la literatura, aprendre a expressar-nos, practicar la concentraci, apreciar el silenci, ... Cal potenciar que lalumne/a porti llibres de casa (Biblioteca, companys, propis, ...)

Altres activitats entorn la lectura: punts de llibre, escriptura, crtica, ...15Recordatori normativaCal ser molt respectuosos amb les persones, les installacions i el material del centre.Ser molt puntuals.Cal justificar totes les absncies.No es poden fer servir (ni tan sols fer-se visibles) els aparells electrnics dins linstitut.No es poden entrar llaminadures al centre.

16Gesti de pagaments Qu es cobra?

75 de material75 de llibres de text25 de lAMPA

20 de sortides

Facilitats de pagament.Cal posar-se en contacte amb el tutor/a individual.

17El nostre grupRadiografiaNombre dalumnes, incorporacions,

Com el veiem a nivell de:Relacions personals:Actitud general del grup davant el cursDinmiques entre companysRelaci amb el professoratHbits a laula.Atenci, inters, autonomia, responsabilitat, Realitzaci de les tasques: deures i feina daula.Qualitat, constncia, responsabilitat,

Expectatives

18Ladolescnciapoca de canvis:Canvis fsics (pubertat)No se senten cmodes amb el cos.Cal extremar els hbits dhigiene.Cal ensenyar-los les convencions socials quant a vestimenta, respecte envers laltre,

Canvis psicolgics.Sobrevaloraci de la immediatesa i la comoditat (esfor i responsabilitat).Sentiment molt particular (egoista) de la justcia. Enfrontament amb ladult (al que necessita com a referent). Lopini del grup s molt important.Cal donar confiana per estar vigilants. Atenci als canvis dhbits: alimentaris, de relaci, Ocupar-nos-en ms que preocupar-nos-en.

19http://aimerigues.blogspot.com.es/

20