Revista Blu martie 2010

 • View
  221

 • Download
  5

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Cresterea ponderala moderata intre trei si cinci kilograme in anotimpul rece, reactia organismului la incercarea de a face fata schimbarilor de temperatura este consecinta unui dezechilibru de metabolism. Sindromul dismetabolic manifestat prin marirea nivelului colesterolului si trigliceridelor, a acidului uric si/sau ureei, a glicemiei la care se adauga stresul vietii zilnice, sedentarismul sunt consecinta retentiei de produsi toxici la nivelul organismului care duc inevitabil la cresteri ponderale.

Text of Revista Blu martie 2010

 • s`n`tate, \ngrijire, frumuse]e

  INFEC}IILE ACUTE ale c`ilor respiratorii

  Cum combatem ASTENIA DE

  PRIM~VAR~?

  Fii frumoas` [i supl`prim`vara asta!prim`vara asta!Plan de ac]iune: detoxi ere [i drenaj; arderea gr`similor; controlul apetitului; eliminarea poftei de dulce; r`sf`] [i relaxare.

  MARTIE 2010GRATUIT

  DOSAR DE S~N~TATE:

 • A sosit luna martie luna iubirii i a bucuriei, prin excelen. Natura renvie, psrile cltoare se ntorc acas, orile ne bucur cu umuseea i mireasma lor, soarele ne zmbete mai mult, mamele, iu-bitele, surorile, icele, prietenele noastre sunt rsfate cu mrioare, ori i mbriri pentru c merit. Aceast ediie este dedicat, n special, sexului umos. Vei descoperi n paginile revistei sfaturi despre cum poi preveni afeciunile speci c feminine (de la anemii feriprive pn la osteoporoz), trucuri pentru a supl i sntoas, cum s ai picioare de nota zece, despre produse cos-metice i de ngrijire avnd ingrediente din extrase de ori, despre cum s-i ngrijeti tenul n funcie de vrst, precum i idei de cadouri de mrior pentru cei care vor s-i fac o surpriz la nceput de martie.Primvara este un moment prielnic s ne primenim su etul i trupul, aa nct cine are voin i credin este bine s in Postul Patelui. Acele persoane care, din diverse motive, nu reuesc s posteasc, merit s ncerce cteva dintre sfaturile pentru detoxi erea orga-nismului pe care le-am sugerat n ediia din aceast lun. Nu lsa astenia de primvar s te cuprind! Viaa este prea umoas pentru a triti i fr energie! Descoper cum i poi redobndi tonusul zic i buna dispoziie i bucur-te de cei dragi, de natur, de soare, de via! O primvar umoas tuturor!

  Sumar martie 2010

  4 Cum combatem astenia de prim`var`?

  6 De ce sufer` femeile?8 Bene ciile Ginkgo biloba9 Utilizarea terapiei sistemice cu

  enzime \n tratamentul gripei [i infec]iilor respiratorii virale acute

  10 Consilier Sensiblu12 Fii frumoas` [i supl` \n luna

  martie!

  15 Trucuri pentru picioare frumoase [i s`n`toase

  16 Detoxi ere de prim`var`Grup de parenting

  Probleme speci ce ale tenului

  pag. 18

  Nu rata...

  pag. 30

  Iubire, bucurie, primvar

  20 Puterea de seduc]ie a orilor22 Infec]iile acute ale

  c`ilor respiratorii

  25 Promo]ii Sensiblu26 Colicii la bebelu[i27 Cadouri pentru cei mici28 Cadouri30 Prima serie de workshopuri a

  Funda]iei Sensiblu

  31 Terapie de familie [i cuplu 32 Adresele farmaciilor Sensiblu34 |n num`rul viitor...

  Bacteriile prietenoase cresc rezisten]a organismului celor mici

  pag. 24

 • Te sim]i lipsit de motiva]ie, irascibil, suferi de tensiune arterial` sc`zut`, durerile de cap sunt tot mai frecvente [i resim]i o stare general` de r`u? Exist` [anse foarte mari s` suferi de astenie de prim`var`! Principalele simptome prin care se manifest` astenia sunt: starea de sl`biciune a corpului, lipsa energiei [i a puterii zice. Cauza exact` a declan[`rii asteniei nu este cunoscut`, \ns` cercet`torii consider` c` astenia este declan[at` de m`rirea zilei, fapt ce implic` mai multe ore de lumin`. Paradoxal, mai mult` lumin` duce la apari]ia st`rilor de triste]e... Aceast` schimbare a duratei zilei duce la o dereglare a bioritmului organismului nostru, fapt ce \n unele cazuri poate conduce chiar la apari]ia depresiei.

  P rimvara ncepe s-i fac tot mai mult simit prezena, iar majoritatea dintre noi ncepe s resimt o schimbare a tonusului zic. Muli oameni experimenteaz schimbarea anotimpurilor manifestnd simptome precum insomnie, hiperac-tivitate, stri de nervozitate i senzaii de ameeal i slbiciune la nivelul ntregului corp. Toate aceste simptome sunt semne ale unei afeciuni speci ce acestei perioade a anului astenia de primvar. Dei nu ne afecteaz major starea de sntate, ea are ns un impact puternic asupra strii generale. Potrivit cercetrilor aproximativ o persoan din zece sufer de astenia de primvar. Astenia de primvar poate dura de la cteva zile pn la cteva sptmni.

  Cum combatem astenia de primavar ?`

  Prim`vara trebuie s` ne revitaliz`m corpul dup` sezonul rece cnd am f`cut mai pu]in` mi[care [i am consumat alimente grele pentru organism. Ginsengul, l`pti[orul de matc` [i ghimbirul sunt trei dintre produsele naturale (Arkocapsule) din gama Tonus de la Arkopharma care combat astenia de prim`var`: Ginseng. |mbun`t`]e[te metabolismul, ac]ionnd ca un energizant. Ginsengul trateaz` e cient oboseala, ind indicat [i pentru revenirea dup` o perioad` de convalescen]`. Royal Gelly pe baz` de l`pti[or de matc`. Este indicat \n tratarea asteniei de prim`var` deoarece ac]ioneaz` ca un tonic. L`pti[orul de matc` din gama Tonus este bogat \n proteine [i vitamine: vitaminele din gama Burilor, vitaminele A, C [i E.

  Solu]ii naturiste

  Ghimbir. Ajut` la digestie [i la eliminarea st`rilor de grea]`. Dup` o diet` bogat` \n gr`simi [i alimente mult prea grele pentru digestia noastr`, ghimbirul este mai mult dect binevenit \n alimenta]ia de prim`var`. Produsul pe baz` de ghimbir ajut` la eliminarea toxinelor [i la accelerarea procesului de ardere a gr`simii. Ghimbirul este indicat \n combaterea anemiei, ac]ionnd ca un tonic, rednd energia [i tonusul general al organismului.

  Nu uita de suplimentele nutritive cu Omega3! Ace[ti acizi gra[i nu pot produ[i de organism, de aceea trebuie suplimentat prin diet`. Sa dovedit c` Omega3 \mbun`t`]e[te circula]ia cerebral` ajutnd memoria [i puterea de concentrare. Are efect de reducere a stresului, \mbun`t`]e[te func]iile creierului, cre[te aten]ia, reduce riscul depresiilor [i cre[te nivelul de energie al \ntregului organism.

  Omega3

  Cum [tim c` suferim de astenie?

  EXPERTDr. Cristina Bogdan, naturopat, Clinica Naturopathya Med

 • LErbolario ader` la standardul interna]ional Stop tEStELor pE animaLE!. toate produsele sale sunt controlate de iCEa (institutul de Certificare Etic` ambiental`) pentru LaV (Liga anti-vivisec]ie).

  n fiecare prim`var`, o arom` dulce [i pre]ioas` se r`spnde[te n aer amintind de sublimele narcise, care nfloresc printre primele flori. Ce femeie nu [i-ar dori s` aib` o piele fin` [i catifelat`, asemenea petalelor de narcise?

  Extractul din flori de narcise are propriet`]i emoliente [i tonifiante, fiind benefic pentru piele. Pornind de la acest ingredient special, LErbolario a realizat o gam` de produse pentru corp, combinnd virtu]ile extractului de

  narcise cu elasticitatea [i calit`]ile antioxidante ale unor componente naturale (vitamina E, ulei de migdale, aminoacizi din ov`z [i ulei de m`sline).

  Toate produsele de ngrijire din gama Narciso Sublime, de la spumantul de baie la crema de talc, de la crema de corp la uleiul de corp cu efect de

  catifelare vor fi indispensabile unei femei ce-[i dore[te o piele fin`, dar ferm` (f`r` semne de mb`trnire prematur`) [i c`reia i face pl`cere s` fie

  surprins` de formulele inovatoare propuse de LErbolario. Parfumul acestei game va deveni o sublim` arm` de seduc]ie feminin .`

  Arta de a cultiva frumuse]ea

  Sublime

 • Dei se bate moned pe egalitatea sexelor ar frumos s recunoatem c, parafrazndu-l pe Orwell, unii sunt mai egali dect alii. Sexul slab (nu tiu de ce i se spune astfel, cci el duce greul) este mult mai solicitat n viaa de zi cu zi. Femeile trebuie s jongleze cu graie ntre carier i viaa de familie care este un job n sine. Astfel, organismul femeilor este mult mai solicitat, de multe ori aprnd sindromul de oboseal cronic.

  Oboseala cronic` Aceasta este o afeciune destul de greu de diag-nosticat. Se caracterizez printr-o stare general proast, dureri de cap, dureri musculare, pier-derea memoriei, stare confuz, di culti de concentrare, somn neodihnitor, palpitaii. Aceste simptome persist mai mult de ase luni. Dac ai recunoscut cel puin patru dintre simptomele enumerate, nseamn c i tu suferi de oboseal cronic. Ce poi face? Exerciiile zice i vor mbunti tonusul zic i psihic. Pentru durerile de cap i cele musculare poi lua antialgice. Consilierea psihologic poate , de asemenea, bene c. Uneori poate nevoie de prescrierea

  De[i titlul articolului te poate duce cu gndul la nelini[tile su ete[ti ale sexului frumos, vom scrie \n cele ce urmeaz` despre cele mai frecvente suferin]e

  ale trupului. Este vorba despre anumite afec]iuni speci c feminine sau, \n cazul unora dintre ele, ele ind mai des \ntlnite la femei dect la b`rba]i.

  De ce sufer `femeile? Anemii feriprive

  S`n`tatea femeilor are de suferit din pricina menstrua]iei. |n timpul ciclului menstrual, prin eliminarea de snge se pierde [i er, mai ales \n cazul menstrua]iilor abundente. Astfel, multe dintre femei sufer` de anemie feripriv` (lipsa erului \n organism). Anemia poate comb`tut` cu ajutorul dietei [i al suplimentelor nutritive pe baz` de er. Include \n alimenta]ie cat, carne ro[ie, pe[te, g`lbenu[ de ou, fructe

  uscate, produse pe baz` de soia precum [i ceap`, usturoi, vegetale cu frunze verzi. Consum` alimente bogate \n vitamina C, acestea stimuleaz` absorb]ia erului. Evit` ceaiul, cafeaua, cola [i vinul \n timpul meselor, taninul pe care \l con]in reduce absorb]ia erului \n organism. Re]ine c` este indicat ca \n cazul \n care e[ti la un tratament de antiacide sa iei pastilele la o diferen]` de dou` ore de la administrarea suplimentului de er.

 • unor medicamente antidepresive. Supli-mentele de minerale pot bene ce (magneziu, zinc, calciu etc). Consum din belug alimente energizante: semine ncolite, cereale, ovz, ptrunjel, alge marine, legume, piersici, struguri, se-mine de in i de oarea-soarelui crude. ncearc s-i schimbi loso a de via: pune-te pe tine pe primul plan pentru a-i putea ajuta pe cei pe care-i iubeti. Dac nu ai grij de tine nu vei putea s-i ajui nici pe cei dragi. Ei au nevoie de o soie/coleg/mam/prieten vesel i plin de energie, nu de o pers