Superb katalog

 • View
  216

 • Download
  2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Transcript

 • Tri godine svog ivota provest ete u automobilu. Novi KODA Superb. Najvia klasa udobnosti.

 • Teko je zamisliti dananji svijet bez putovanja. ak i ako vam Va automobil tedi dosta vremena, ipak ete u njemu provesti puno sati na putovanjima. U automobilu rjeavate poslove, razgovarate s najdraima, sluate glazbu, ekate kolege, pijete kavu, itate vijesti i slino. Iz tog razloga jako je vano pravilno odabrati. Odluite se za automobil koji odgovara Vaem stilu ivota i u koji se moete pouzdati u svakom trenutku.

  ak i prvi dojam otkriva da je novi KODA Superb idealan partner za poslovna putovanja, kao i elegantan prijatelj tijekom privatnih putovanja. Novi jezik dizajna automobilu daje dinaminiji izgled, dok je istovremeno zadrao savrenu harmoniju linija. Legendarna prostranost unutranjosti dopunjena je kvalitetnim materijalima, preciznom izradom i Simply Clever rjeenjima. Dostupna je u razliitim verzijama i sa irokom ponudom motora. Svaki model koji nosi ime Superb je udoban, ali oni najzahtjevniji najbolje e se osjeati u ekskluzivnoj Laurin & Klement verziji, dok je verzija 4x4 stvorena za malo ekstremnije uvjete. Stoga, kada doe trenutak odluke, nemojte zaboraviti da ete oko tri godine svog ivota provesti u automobilu. S novim KODA Superbom moete se radovati svakoj minuti.

 • Ekskluzivnost obje verzije modela moe se dodatno naglasiti elementima

  od kroma poput traka oko bonih prozora ili zatitnih letvica za pragove vrata.

  Atraktivnost combi verzije dodatno se moe istaknuti krovnim nosaem u

  ekskluzivnoj srebrnoj boji.

  Dizajn Superb vozila sada je definiran novim jezikom KODA dizajna s promjenama vidljivim ve na prvi pogled zahvaljujui jednostavnom, preciznom i jasnom pristupu. Prednjim dijelom dominira novi KODA logo smjeten iznad kromiranog okvira prednje reetke i u ravnini s prednjim svjetlima ije ravne linije daju kompaktan i istovremeno dinamian dojam. Svjetla za maglu integrirana su u reetku usisa zraka u obliku saa.

 • Stranji dio limuzinske verzije atraktivan je zahvaljujui svojim elegantnim linijama. Registarska ploica sada je smjetena u uzdunoj udubini na vratima prtljanika uokvirena stranjim svjetlima u obliku trokuta. Reflektori stranjeg branika, takozvane maje oi, novi su element u ovoj verziji vozila.

  Stranji dio combi verzije daje robustan osjeaj i pobuuje pouzdanost, potovanje i sigurnost. Prostor za registarsku ploicu naglaen je linijama koje podsjeaju na eki kristal jedan od karakteristinih elemenata novog jezika KODA dizajna.

  Nova stranja svjetla limuzinske verzije u obliku trokuta opremljena su vrlo snanim LED diodama. Marka automobila istaknuta je rijeju KODA koja je izraena od kroma i napisana novim fontom.

  Bi-Xenon prednja svjetla s LED svjetlima za dnevnu vonju savreno se uklapaju u kompletan dinamian izgled automobila. LED diode postavljene su u dva okomita reda na vanjskom rubu prednjeg svjetla, to automobil ini jasno vidljivim i privlai poglede zahvaljujui rasvjeti u obliku slova C, koja je dosada bila poznata samo kod stranjih svjetala.

  Stranja svjetla koja svijetle u obliku trostrukog slova C jedan su od karakteristinih elemenata combi verzije. Na desnoj strani nalazi se oznaka modela Superb napisana novim fontom.

 • Praktinu LED baterijsku lampu moete izvaditi i nalazi se na lijevoj stjenici prtljanika combi verzije. Opremljena je magnetom tako da se moe postaviti, na primjer, na karoseriju vozila prilikom promjene probuene gume. Kada se nalazi na svom mjestu, automatski se puni dok motor radi.

  Lounge Step tkani tepisi s klupicom za noge duga putovanja ine jo udobnijima, a mogu se i izvaditi.

 • Svakodnevna uporaba automobila bit e posebno ugodna zahvaljujui ponudi Simply Clever ideja koje nude praktina rjeenja. Vie neete morati brinuti o tome gdje pohraniti mokar kiobran, gdje odloiti pie ili kako se zatititi od suevih zraka. Novi Superb pun je funkcionalnih detalja koji e Vam dobro doi tijekom Vaih putovanja.

  Dvostruki zaslon za zatitu od sunca, koji Vas titi od zasljepljivanja sprijeda, ali i sa strane, bit e posebno koristan na cestama s puno zavoja i estim promjenama smjera vonje.

  Pretinac za naoale nalazi se iznad oglednog zrcala s automatskim zatamnjivanjem i nadohvat ruke vozaa i suvozaa.

  Dra za pia s kliznim pokrovom nalazi se u sredinjoj konzoli izmeu sjedala vozaa i suvozaa.

  Drae za pia u naslonu za ruke svakako e cijeniti putnici na stranjim sjedalima.

  Kada trebate istaknuti parkirnu kartu na vidljivom mjestu ispod vjetrobrana rjeenje je jednostavno - automobil je opremljen draem parkirne karte.

  Genijalni pretinac s originalnim Superb kiobranom dizajniran je tako da voda s mokrog kiobrana otjee iz automobila.

  Mrea za pohranjivanje na sredinjoj konzoli na strani suvozaa idealna je za pohranjivanje raznih malih predmeta.

 • Odreeni specifini elementi dostupni su ekskluzivno za Superb u limuzinskoj verziji. Jedan takav element je TwinDoor, sustav varijabilnog otvaranja petih vrata, koji je patent marke KODA. Ovaj specifini dio opreme omoguava transformaciju ove klasine, elegantne limuzine u praktian automobil s 5 vrata. Dodatni atraktivni element je elektrini krovni prozor sa solarnim elijama, koji omoguava smanjenje temperature u unutranjosti do 25C.

  Elektrini krovni prozor sa solarnim elijama jedinstven je primjer moderne tehnologije koja poboljava udobnost u Superb vozilima. Solarne elije unutar prozora, bio on otvoren ili zatvoren, dovode elektrinu energiju koja pokree ventilator klimaureaja, a koji osigurava cirkulaciju zraka u unutranjosti. Na taj nain Superb osigurava svjeu i ugodnu klimu u unutranjosti ak i nakon dugotrajnog parkiranja na suncu.

  TwinDoor predstavlja jedinstveno strukturalno i dizajnersko rjeenje. Omoguava otvaranje samo poklopca prtljanika ili itavih petih vrata ukljuujui stranji prozor, to nudi neogranien pristup prtljaniku i jednostavno rukovanje glomaznim predmetima. TwinDoor u novom Superbu dolazi s jednostavnijim i inovativnim mehanizmom upravljanja, s jednom tipkom za otvaranje poklopca i drugom tipkom za otvaranje itavih vrata.

 • Elektrina peta vrata otvaraju se i zatvaraju automatski. Njima je mogue upravljati sa etiri razliite lokacije: tipkom na kljuu s daljinskim upravljaem, tipkom na sredinjoj konzoli, unutranjom tipkom na oblozi petih vrata i vanjskom Softtouch tipkom. Gornji krajnji poloaj petih vrata moete prilagoditi u skladu s Vaim potrebama.

  Tipka u oblozi vrata olakava praktino zatvaranje petih vrata.

  Automatski klizni pokrov prtljanika pomie se u sredinji poloaj nakon otvaranja elektrinih petih vrata, to Vam nudi praktian pristup Vaoj prtljazi.

  Specifini elementi dizajnirani za Superb combi verziju temelje se na osnovnim karakteristikama ovog vozila. Robusna peta vrata ili velika povrina krova inspiriraju fantastine ideje koje maksimalno poveavaju praktinost i udobnost Vaeg automobila.

 • Iznimno ugodan element je dvodijelni elektrini panoramski krov, koji svim putnicima nudi vei uitak u vonji. Cijeli krovni prozor moe se prekriti elektrinom mreastom roletom na namatanje.

 • SIMPLY CLEVER

  Novi KODA Superb

 • Iznimno prostrana unutranjost novog Superba nudi puno prostora za noge i glavu svih putnika. Voza e takoer cijeniti dobru preglednost u svim pravcima. Prednja armatura daje osjeaj udobnosti kako na prvi pogled, tako i na prvi dodir. Raspored pojedinanih upravljakih komponenti dizajniran je tako da se vrlo brzo i jednostavno orijentirate iza upravljaa. Sve kontrole nalaze se nadohvat ruke i na mjestima gdje biste ih intuitivno oekivali.

  Grijano prednje vjetrobransko staklo brzo e se odlediti ili odmagliti i na taj nain uvijek imate jasan pogled u bilo kojim vremenskim uvjetima.

  Grijanje stranjih sjedala regulirano je posebnom kontrolnom tipkom na stranjoj strani Jumbo Box pretinca. Ovaj praktini element poveava udobnost vonje tijekom hladnog vremena, a isporuuje se iskljuivo u kombinaciji s grijanjem prednjih sjedala.

  Najnovija generacija Automatic Parking Assistant sustava, koji se aktivira pritiskom na tipku desno od ruice mjenjaa, dolazi s novim funkcijama. Odabrat e odgovarajue parkirno mjesto, parkirati u nizu bono ili okomito parkiranih vozila i ak moe izai iz niza bono parkiranih vozila. Prilikom bonog parkiranja potrebno mu je samo 60cm vie od duine samog automobila. Postupak parkiranja, ukljuujui traenje odgovarajueg parkirnog mjesta, prikazan je na Maxi DOT zaslonu.

  Iskljuivanje akustinog signala parkirnog senzora moe biti korisno u gradskoj vonji tijekom guve.

  TPM (Sustav kontrole tlaka u gumama) je sustav koji koristi podatke iz senzora ABS-a (Antiblokadnog sustava). Bilo koje smanjenje u broju okretaja ispuhane gume prikazano je na ploi s instrumentima kao upozorenje za vozaa.

  ASR (Regulacija proklizavanja pogonskih kotaa) se moe deaktivirati ako je potrebno, dok ESC (Elektronska kontrola stabilnosti) ostaje aktivan.

  Ventilacija prednjih sjedala, koja se moe namjestiti na dva razliita stupnja intenziteta, dostupna je iskljuivo u kombinaciji s elektrinim grijanim prednjim sjedalima s presvlakama od perforirane koe. Elektrino podesivo sjedalo vozaa opremljeno je funkcijom memorije u kojoj se moe pohraniti tri razliita poloaja sjedala i vanjskih zrcala.

 • Moderne tehnologije ne samo da vonju ine ugodnijom, ve poveavaju lakou upravljanja vozilom. Na primjer, vienamjensko trokrako

  kono kolo upravljaa u najboljoj verziji opreme nudi Vam upravljanje radioureajem, telefonom

  i automatskim DSG mjenjaem. Dostupno je i vienamjensko etverokrako kono kolo

  upravljaa s kontrolom radioureaja i telefona.

  Automatski DSG, dostupan i u 6-stupanjskoj i 7-stupanjskoj verziji, jami glatku i brzu promjenu stupnjeva s maksimalnim iskoritavanjem potencijala zakret