Tainele Muzicii Romanesti

 • Author
  barsu15

 • View
  259

 • Download
  1

Embed Size (px)

Text of Tainele Muzicii Romanesti

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  1/26

  Tainele muzicii romanesti

  Acest text este introdus identic dupa filmul SIRENELE .

  asdadsasdasdasdas

  Poate vi se pare de necrezut dar cel pe care l-ati vzut mai nainte cntnd sunt eu.

  dasdasdasd

  Buna ziua, m cheam Andrei, ceea ce vreau s fac este s v mprtsesc cteva din experientele meleanterioare despre formatii, despre muzic si despre motivele care m-au fcut s m hotrsc s le prsesc petoate si s ncep o nou viat . Scopul acestui film este cercetarea puterii tainice a muzicii si mai ales a rock-ului. Mai nti vreau s-l vedeti n ntregime cu atentie , deoarece contine lucruri care mai mult sau mai putin neintereseaz pe toti.

  Muzica rock a fost cea mai mare experient a vietii mele, m atragea gloria starurilor rock si viata lorfermectoare.

  Cu ct trecea timpul, toate acestea m uimeau. Am nceput s dau mai putin atentie nvataturii si mai multatentie la ce mi spuneau starurile muzicii rock, pe care i vedeam ca pe niste dumnezei.

  Telul meu era s ajung si eu la nivelul lor. Am nceput s gndesc, s imit, sa triesc cele spuse de ei sifilozofiile lor, far s-mi pese de ce-mi spuneau printii mei, rudele si prietenii mei.

  n aceasta perioada, chiar daca eram nscut din printi ortodocsi, eu nu eram credincios. Mai mergeam din cndn cnd la biseric , si asta rar, doar asa din obisnuint.

  1

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  2/26

  Conceptia mea despre Dumnezeu mi fusese format sub influenta filmelor S.F., desene animate si cu OZN-uri.Toate acestea contribuiser la formarea unei imagini desfigurate despre cine si ce este Dumnezeu.

  l socoteam o putere superioar, cum face si cea mai mare parte a lumii. Si dac cineva mi-ar fi vorbit despretraditii, le-as fi socotit ca inapoiate si conservatoare. Si astfel nu intelegeam ca mintea mea era otravita de toateaceste idei moderne.

  Dupa un sir de ntmplri ns, ctiva prieteni ai mei au fost interesati de crestinism, si prin ei am vazut o caseta

  video despre muzica rock, care mi-a descoperit fapte carora nu le ddusem nici o important pn atunci si pecare o s vi le art n continuare.

  Am inceput sa citesc despre Hristos si crestinism si ncet, ncet, am vazut Adevarul.

  Nasterea lui Iisus Hristos separa n dou ntreaga umanitate. Daca nu credeti, priviti putin la data de pe ziaruldumneavoastra. Daca privim la o scara a istoriei vedem c se mparte n nainte de Hristos si dup Hristos,remarcati ca n mijloc se gaseste Hristos si nu altcineva ca Buda, Alexandru cel mare sau vreun alt mareeveniment important.

  Daca Hristos nu este dect un simplu om bun, asa cum crede marea majoritate a oamenilor, atunci de ce separ

  ntreaga umanitate n dou? Dar este cu totul clar ca este mai mult dect un om bun.

  2

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  3/26

  Craciunul este sarbatoarea nasterii lui Hristos. Pastile este sarbatoarea nvierii Lui. nvierea este un evenimentistoric real, care l deosebeste de orice alta personalitate care a trait vreodat. Cine cerceteaza cu obiectivitatenvierea sa vede aceasta foarte clar.

  Iisus Hristos este nsusi Dumnezeu ntrupat. Chiar daca toate acestea le avem totdeauna naintea ochilor nostri,oare cti dintre noi ne gandim la ele? Craciunul a ajuns sa nsemne Mos Craciun, daruri si vacante, dupa cum sisfintele Pasti au ajuns sa nsemne mncare, bautura si petreceri. Au devenit att de obisnuite, nct si-au pierdutsemnificatia lor originara si importanta lor reala.

  De vreme ce exista cu adevarat dumnezeu-Omul Iisus, exista si potrivnicul Sau, satana, ceea ce eu nu crezusemvreodata. Este ciudat faptul ca e usor sa fii rau si este foarte greu sa fii bun. Este usor sa bei, sa fumezi, sa tedroghezi si sa te nstrainezi, dar este dificil sa te nfrnezi, sa te retii. Un alt exemplu : pentru a pierde o viata deom, trebuie doar o secunda, dar pentru a o crea, sunt necesare noua luni. aceasta este o lege naturala : pentru aface bine, trebuie multa osteneala, dar este foarte usor sa fi rau.

  Dumnezeu este DUH, iar omul ca o creatie desavrsita a lui Dumnezeu, are o esenta spirituala.

  Sfnta Scriptura ne spune:" Atunci lund Domnul Dumnezeu tarna din pamnt, a facut pe om si a suflat n fatalui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie ( Facere 2,7 )".

  Mai este scris, de asemenea , ca scopul principal al ngerilor este de a cnta si de a-L slavi continuu peDumnezeu. nainte de caderea lui, din cauza mndriei, satana ca arhanghel al lui Dumnezeu, a avut mare rol naceasta slujire si cunoaste foarte bine influenta pe care muzica o are asupra sufletului.

  Chiar si cuvntul "MUZICA" indica o dimensiune spirituala si provine din cuvntul "MUZA" care nseamna "spirit artistic ".

  Cum am vazut mai nainte , omul nu este alcatuit numai din trup ci si din suflet. Muzica ne poate influentasufleteste spre bine dar si spre rau. V-ati gndit vreodata de ce, atunci cnd ascultam muzica, ne miscam

  piciorul sau mna, involuntar, n ritmul muzicii? Aceste miscari se fac automat, fara vreun efort din parteanoastra.

  3

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  4/26

  Puterea muzicii a fost binecunoscuta de stramosii nostri. Vechii spartani, n timpul bataliilor erau nsotiti decntareti. Cu muzica pe cere o ascultau si ntareau spiritul si luptau cu mai multa putere. La fel faceau siegiptenii.

  Vechiul Testament relateaza ca mparatul iudeilor, Saul, atunci cnd era cuprins de melancolie, l chema peDavid sa-i cnte psalmi din lira lui si n acest fel Saul se linistea sufleteste. Un alt fapt important este acela ca

  psalmii lui David i alungau pe demoni.

  Filozoful antic Platon credea ca fiecare schimbare a tonurilor muzicale are influenta directa asupra spiritului si amoralei. Aristotel credea att de mult n puterea muzicii, nct era de parere ca toata muzica tinerilor trebuiecontrolata de legile statului.

  Lenin, conducatorul revolutiei comuniste a spus ca un mod rapid de a distruge o societate este prin intermediulmuzicii ei. Toate acestea satana le cunoaste foarte bine. Din momentul caderii lui, el este ncredintat ca sfrsitullui se apropie, iar asta l face sa se nelinisteasca. Satan este nsa foarte viclean si a pastrat ultima si cea mai bunaarma pentru a se razboi cu oamenii, si arma aceasta este muzica rock.

  Avnd n fata ochilor toate acestea, sa cercetam putin radacinile rock-ului. Putini sunt cei ce stiu ca originileacestei muzici trebuie cautate n adncurile junglei africane. Cnd vnzatorii de sclavi, au adus n 1619, primiisclavi n America, nu au adus numai trupuri omenesti pentru vnzare, cum au crezut ei, ci si obiceiurile, datinilesi mai ales muzica lor, o muzic ceremonial a vechilor religii africane, a crei putere si afla izvorul n ritmulhipnotic care te duce n stare de trans. n aceste religii, pe care sclavii le-au practicat si n America, magii si

  preotii pgni ai idolilor si ai cultului Voodoo, chemau ,folosind si jertfe de animale, pe duhorile necurate(adic pe demoni), care veneau imediat la ceremoniile lor satanice.

  4

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  5/26

  Asa c nu este ntmpltor c ntr-un interviu al su, John Lennon, conductorul formatiei Beatles, declara c"cel mai bun rock-n-roll este cel primitiv (originar). Sunetul lui a venit din jungl."

  Cunoscutul cntret Jimmz Hendrix a avut un baterist originar din Uganda -Africa, al crui tat se ocupa cuVoodoo si magie. Acest baterist era uimit de ritmul si miscrile Voodoo folosite de Hendrix, care semnau cucele folosite de tatl su. Mike, solist al formatiei Fleetwood Mac, ca si alte staruri ale rock-ului, a cltorit nadncurile junglei africane, pentru a nvta ritmurile Voodoo si a-si mbogti sunetul muzicii sale.

  Muzica Rock pstreaz n continuare multe elemente din ceremoniile de magie africane.

  5

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  6/26

  Pn si tinuta lor arat c sunt influentati de acelasi duh, care a influentat si miscrile africane originare.

  Dar v rog s nu m judcati gresit, nu sunt rasist. Vreau doar s ntelegeti si s admiteti c exist numeroaseasemnri ntre ele, acelasi gen de muzic , acelasi ritm, aceeasi tinut, aceleasi miscri maniace si spasmodice,aceleasi strigte, s.a.

  Asa cum vechii greci au prsit si au renegat falsii lor dumnezei atunci cnd au mbrtisat adevrata credint nHristos, tot asa si membrii vechilor triburi africane cnd cred si se boteaz n numele lui Hristos, condamn einsisi moravurile si obiceiurile lor idolatrice si satanice.

  n 1955, cnd a aprut pentru prima dat stilul rock, a creat o mare tulburare n societate si aceasta deoarece lanceputurile lui ,rock-ul s-a zidit pe temeliile revolutiei si rzvrtirii.

  6

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  7/26

  Cnd primul star rock, Elvis Presley , a aprut la televiziune , miscrile lui au scandalizat lumea. I s-a ngduits apar numai de la mijloc n sus. Cu mentalitatea noastr actual , acestea ni se par cu totul ridicole.Imaginati-v c printii tinerilor de astzi s gseasc miscrile lui Elvis scandaloase. Este ntr-adevr ridicoldar aceasta a fost prerea oamenilor de atunci.

  La fel si cu Beatles. Cnd au aprut prima dat , lungimea prului lor a fost considerat ca o mare jignire, ntimp ce pentru noi , astzi par niste ngerasi. Astfel vedem cum , treptat , lumea ncepe s accepte lucruri care ntrecut i se preau scandaloase. Si acesta este un stil de a actiona al satanei, treptat, treptat, pentru ca noi s nu ne

  putem da seama ce se ntmpl n realitate. Astzi am ajuns la un asemenea grad de tolerant, nct nu maisuntem scandalizati nici mcar de formatiile care-l slvesc ftis pe satan.

  O formatie britanic cnt:" Lumnri se aprind, jertfelnicul arde, e nevoie de moartea fecioarei , jertfiti luilucifer, stpnul meu. Aduceti potirul, nltati cutitul, bine ati venit la jertfa mea , infigeti cutitul n pieptul ei,insist , jertfiti! Demonii se bucur. Repet: Demonii se bucur. Jertfiti!".

  Formatia australian INXS cnt : "Diavolul e n noi!".

  n prezent este evident faptul c formatiile de muzic rock afiseaz multe simboluri si imagini satanice.Sexaminm cteva dinte ele:

  Steaua cu cinci colturi, un simbol al magiei negre, folosit n ceremoniile si invocrile demonice, atunci cndeste ntoars formeaz un cap de tap care l-a simbolizat dintotdeauna pe satana. Folosirea acestui semn estefoarte frecvent n sfera muzicii rock.

  7

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  8/26

  Pan a fost unul dintre zeii vechilor greci. Avea o nftisare de om-tap si era cunoscut pentru muzica

  fermectoare pe care o cnta din flaut.

  8

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  9/26

  Aici vedem emblema unui post de radio din Australia . Priviti pe cine nftiseaz! Nu este altul dect vechiulzeu Pan, cu aripi de nger , adic satana, care astzi n loc s cnte din flaut, cnt la chitara electric a rock-ului.

  Pe un disc al lui Rolling Stones este desenat un picior de tap purtnd un pantof de dam.

  Pe coperta unui alt disc al lor vedem un cap de tap cufundat ntr-o oal cu snge. titlul albumului este "Sup decap de tap".

  Led Zeppelin au un cntec care este socotit ca cel mai popular din muzica rock: "Scar ctre cer" (Stairway toheaven). Un vers al lor aminteste de zeul Pan , cu numele de Pipper (flautist - care cant din flaut) si sun astfel:" Mintea ta fredoneaz fr ncetare si fr s stii , flautistul te cheam s-l urmezi. "

  Din nefericire , tinerii din ziua de astzi ascult sfatul celor de la Led Zeppelin si , prin muzica rock psesc pedrumul spre iad, urmndu-l pe Pan, care dup cum am vzut l simbolizeaz pe satana.

  9

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  10/26

  n aceast icoan a lui Hristos vedem degetele minii drepte asezate n asa fel nct s formeze numele Lui. Cuacelasi gest preotii dau binecuvntarea celor din biseric.

  Aici vedem pe Anton Lavey , ntemeietorul bisericii satanice din America. Priviti forma minii lui caresimbolizeaz coarnele satanei. Ca si steaua cu cinci colturi , acest simbol este prezent aproape peste tot nmuzica rock.

  Oare stie rockerul grec Nicolas Caravellas ce simbolizeaz degetele minii lui ? Dup titlul albumului lui "O

  Diavolos"(= diavolul) se pare c stie foarte bine ce reprezint.

  10

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  11/26

  Acest simbol al satanei are o foarte mare rspndire ntre fanii rockului. Nu exist ns nici o ndoial , c doarputini din cei care fac acest semn cu mna lor cunosc si semnificatia lui. Ce pcat!

  Acest simbol al fulgerului face parte din simbolurile mistice si reprezint pe zeul Thor (=satana) . n EvanghelieHristos spune:" Am vzut pe satana ca un fulger cznd din cer. (Luca 10,18) "

  n aceast fotografie satanistul Anton Lavey poart o stea cu cinci colturi avnd n centru semnul fulgerului.

  Multe formatii ca AC/DC , Black Sabbath , Kiss folosesc acest simbol al fulgerului,

  11

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  12/26

  iar Michael Jackson ajunge s-l fac cu trupul lui n timp ce danseaz .

  Este oare o simpl coincident faptul c organizatia SS a lui Hitler avea ca simbol acelasi semn al fulgerului?

  Crucea este o arm a Ortodoxiei. Diavolul urste crucea pentru c prin ea Hristos, prin jertfa Sarscumprtoare, a artat iubirea lui deplin fat de umanitate si a biruit desvrsit puterea satanei .

  Despre Sfnta Cruce, Sfnta Scriptur spune : " Cci cuvntul crucii , pentru cei ce pier este nebunie ; iar pentru

  noi cei ce ne mntuim este puterea lui Dumnezeu (Corinteni 1,18)". Pentru cei ce merg pe drumul pcatului ,puterea Sfintei Cruci li se pare o prostie, dar pentru noi , care naintm pe drumul mntuirii, Crucea este puterealui Dumnezeu, care mntuieste.

  Astzi crucea este cea mai obisnuit podoab pentru cntretii de rock. Nu le pas c afiseaz un simbol sfnt alcrestinismului si n acelasi timp svrsesc tot felul de pcate si frdelegi de nenchipuit. Astfel Satanamicsoreaz nsemntatea Crucii si ntunec valoarea ei n ochii tineretului.

  12

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  13/26

  Un alt mod prin care satana atac Sfnta Cruce este batjocorirea si dispretuirea ei, dup cum vedem aici pediferite coperti si videoclipuri ale unor formatii rock.

  Se pune ntrebarea: de ce lovesc mereu si batjocoresc Sfnta Cruce, de ce dispretuiesc si lupt mpotriva a cevan care nu cred si care nu are nici o valoare pentru ei? De ce? De fapt Sfnta Cruce i arde , i deranjeaz, inecjeste. Dar ei nu-si dau seama c prin nssi aceast lupt mpotriva lui Dumnezeu si a simbolurilor Sale,dau, vrnd, nevrnd mrturie despre existenta si puterea Lui.

  O cntreat blasfem si desfrnat, pe care o ador mii de tineri, Madonna (al crei nume nseamn fecioar) aspus ntr-un periodic: "Crucea este sexy , pentru c are pe ea un brbat gol!".

  Rsturnarea Sfintei Cruci a fost dintotdeauna un element esential al ceremoniilor satanice, acest faptpetrecndu-se adesea si n cadrul muzicii rock .

  13

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  14/26

  Acest tricou care arboreaz Crucea lui Hristos ntoars invers cu inscriptia : " Distruge-o! ", este purtat decntretul formatiei SEX PISTOLS.Aici l vedem pe cntretul de la Rolling Stones afisnd-o in timpul unui concert.

  ns cea mai mare batjocorire a Crucii se gseste n acest simbol. Cei mai multi dintre noi l consider ca fiindemblema pcii, dar dac studiem cu atentie provenienta lui , vom descoperi ceva cu totul opus. S vedem acumcum se obtine acest semn: cum am spus , rsturnarea Crucii este totuna cu necinstirea ei, iar atunci cnd i rupicele dou brate si o inconjuri cu un cerc magic (cunoscut in lumea magiei), atunci crucea aste cu totul

  batjocorit, formnd asa numita emblem a pcii.

  Sfnta Scriptur numeste ns pe Hristos "Domnul pcii"(II tesaloniceni 3,16),

  14

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  15/26

  dar diavolul , dintotdeauna hulitor al adevrului , a reusit astzi ntr-o mare msur s nlocuiasc adevrul luiHristos cu simbolurile lui corupte, propovduindu-le cu puterea ntunericului si folosindu-se de instrumentecum ar fi cntretii de muzic rock cu un mare impact asupra majorittii tinerilor.

  n prezent , luarea n rs a Sfintei Cruci a ajuns a fi o mod.

  Potrivit Sfintei Scripturi , o alt manifestare specific oamenilor demonizati sunt strigtele puternice. Iat orelatare a ntlnirii unui demonizat cu Iisus Hristos : " Si vznd pe Iisus, strignd, a czut naintea Lui si cuglas mare a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preanalt? " ( Luca 8,28). n alt loc este scris:"Siera n sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare"(Marcu, 1,23). S comparm acum strigteledemonizatiilor cu strigtele cntretilor rock.

  15

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  16/26

  Aici putem vedea o imagine dintr-o slujb de exorcizare svrsit de un preot. Demonizatii n afar de strigteputernice, obisnuiesc s fac si gesturi furioase spasmodice. Priviti cu atentie asemnarea cu muzica rock!

  Am ascultat formatia Anvil cu cntecul lor, 666 . Apocalipsa Sfntului Ioan teologul ne spune c acest numrreprezint fiara sau antihrist, care va veni dup instalarea stpnirii mondiale pregtit de nainte-mergtorii luisi care va face semne si minuni mari cu puterea diavolului amgind lumea. Va veni si Hristos , care la a douaLui venire , va birui pe antihrist si-l va osndi la chinuri vesnice mpreun cu toti cei care l-au urmat.

  Foarte multi cntreti au devenit ei nsisi, cu voie sau fr voie , nainte-mergtori ai lui antihrist, prin afisareanumrului lui, pregtind astfel tineretul pentru primirea lui.

  Black Sabbath prezint numrul 666 pe coperta acestui disc. La fel fac si formatiile americane APHRODITE'SCHILD si MATADORGROUP. Cel mai important membru al formatiei Mickysix poart numrul 666 petricoul lui , mpreun cu cuvintele "PIERZND CREDINTA".

  16

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  17/26

  Formatia IRON MAIDEN a scos un album cu titlul "Numrul fiarei".

  Muzica rock este mprtit n mai multe ramuri. Pn acum am vorbit numai de cele cu caracter satanic ftis.Unii cred c prin evitarea acestui gen de rock si limitarea numai la genurile mai linistite sau mai sigure, nu suntinfluentati n ru. mi dati voie ns s v spun ceva? Ceea ce noi socotim ca sigur , de multe ori este mai

  periculos dect ceea ce am vzut mai nainte, deoarece are o influent mult mai subtil. Nu se vorbeste pe fatdespre diavol, care se ascunde astfel sub felurite msti si deghizri. Diavolul nu se arat numai cu aceastnftisare urt , cunoscut de toti, ci se poate preschimba n multe feluri la care noi nici nu ne-am gnditvreodat ; Sfnta Scriptur ne spune : "Nu este de mirare deoarece nsusi satana se preface n nger al luminii"(II Corinteni 11,14) .

  Un alt mesaj al muzicii rock este libertinajul sexual. Copii ajunsi la vrsta adolescentei sunt asaltati nfricostorde acest gen de muzic care le ntineaz mintea si le inoculeaz o conceptie desfigurat despre adevratulnteles al sentimentului de dragoste.

  Conductorul grupului Rolling Stones declar n paginile ziarului Times: "Rock-ul este sex si trebuie sa-i lovimpe tineri peste fat cu el".

  George Michael ne cnt :"Vreau dragostea ta (I want your sex)". Acest cntec a avut un mare succes si a fostascultat de milioane de tineri din ntreaga lume. n continuare el spune :"Ti-am spus: nu am s te pclesc,minciuni nu-ti voi spune, nu avem nevoie de BIBLIE, ci doar priveste-m in ochi. (Won't tell zou no lies,don't need no Bible, just look in my eyes )". Sfnta Scriptur este cuvntul lui Dumnezeu si, neprimind

  Scriptura, George Michael nu l primeste pe Dumnezeu. Acest fapt este mai satanic dect ceea ce am auzit mainainte, deoarece se ascunde sub masca dragostei pctoase.

  17

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  18/26

  Sfnta Scriptur ne spune : " Nu v amgiti , nici desfrnatii, nici ncintorii la idoli, nici adulterii, nicimalahienii, nici sodomitii, nici furii, nici lacomii, nici betivii, nici batjocoritorii, nici rpitorii nu vor mostenimprtia lui Dumnezeu " (I Corinteni 6,9-10).

  Pentru societatea de astzi , ideea pstrrii relatiei sexuale n cadrul familiei pare o glum , pare ceva ridicol .Motivul pentru care Dumnezeu a ngrdit relatia sexual n Sfnta Scriptur si a binecuvntat-o n TainaCununiei este importanta si cinstea ei. Scopul familiei este nasterea de prunci, iar satisfacerea plcerilor trupestin afara cstoriei are mari urmri distructive . Nu avem dect s privim la nfricostoarele boli venirice si mai

  ales la SIDA , care astzi se rspndesc tot mai mult n ntreaga lume. De aceea Dumnezeu a hotrt cu strictetec aceast relatie de mult pret s fie pstrat n cadrul cstoriei. Aceste boli sunt urmrile relatiilor sexualelibere. Astzi , aceast relatie a ajuns a fi ceva ieftin si trector, fiind afisat cu violent peste tot, dar mai ales ncadrul muzicii rock. Aproape toate formatiile si cntretii de muzic rock au ca subiecte preferate sexul. Dealtfel , chiar cuvntul rock'n'roll, n dialectul negrilor africani, de unde provine, nseamn chiar act sexual.

  S facem aici o mic parantez. V amintiti c am vorbit de zeul Pan, care-l simbolizeaz pe satana si are omare legtur cu muzica. acest zeu nu este legat numai de muzic, ci numele su este asociat si cu dragosteatrupeasc.

  Nu numai cntecele rock , ci si muzica popular (greceasc) divinizeaz aceast dragoste trupeasc.

  Dar cea mai mare minciun si cea mai mare amgire o reprezint muzica rock care se autodeclar crestin .Artistii care amestec crestinismul cu rock-ul si castitatea cu dragostea trupeasc, se prezint drept exempledemne de urmat pentru discipolii lor. Dup ei poti crede n Dumnezeu si n acelasi timp poti pierde vremea cuaceast muzic. Iat ce ne sftuieste Alice Cooper :"Dimineata n biseric, iar seara rock'n'roll". Dar Hristos nespune : "Nimeni nu poate s slujeasc la doi domni, cci sau pe unul l va ur si pe cellalt l va iubi, sau de unulse va lipi si pe cellalt l va dispretui; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona"(Matei 6,24). Un proverbspune de asemenea: Nu ncap dou picioare n aceeasi cizm. mi pun adesea o ntrebare despre rock-ul crestin:cum poate fi slvit Hristos prin muzica rock? Rock-ul este un gen de muzic violent, care produce tulburare nsufletul omenesc, care nu-l mai poate slvi pe Dumnezeu n aceast stare . n afara textului cu continut crestinnu mai exist nici o alt deosebire fat de celelalte formatii de muzic rock. Este ca si cum am admite c exist

  desfrnare crestin, sau magie crestin, dar asa ceva nu este cu putint. S nu uitm c si satana s-a folosit decuvintele Sfintei Scripturi atunci cnd l-a ispitit pe Iisus Hristos n pustie. Rock-ul crestin este o alt masc sicurs a satanei.

  Nu cu mult vreme n urm, n domeniul rock-ului a aprut un nou gen muzical care provine, de asemenea, dela negrii africani si cunoaste o mai mare rspndire: rap house . Aceast nou muzic nu este dect o nftisare

  politicoas a Voodoo-ului , bazat pe puternice ritmuri hipnotice de trans, ce produc in suflet dorinte trupesti.Foarte des textul ei cuprinde un vocabular murdar, injurios.

  n ultima vreme , discotecile si centrele de distractie nocturn , atrag din ce n ce mai multi tineri, care se adunaici ca mustele la mizerie. S vedem acum cteva afise publicitare ale unora dintre aceste centre. Aici este

  prezentat un "nger derbedeu" care invit pe tineri n "al saptelea cer". Ziua invitatiei este duminica.

  18

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  19/26

  Aceast reclam spune:" Dac tot nu ve-ti merge n rai, atunci mergeti n iad " . Mai jos scrie " Este dusmnos,este slbatic, este arztor, este iad" . Discoteca se numeste CHECKPOINT (Vam) si-i cheam pe tineri din noun ziua de duminic.

  O alt discotec cu numele DEPOZIT , observati simbolul lor.

  Un alt afis si ncepe reclama cu cuvntul "blasfemie" , iar mai jos "ziua judectii" .Aici citim " n casa iadului , sunetele pctoase ale diavolului " si "stilul satanic" .n final , o nfricostoare reclam care contine simbolul satanic steaua cu cinci colturi, avnd n centru numrul666. Ea a fost afisat n ajunul Crciunului din anul 1989 de ctre o discotec din Melbourne.

  De unde vine , oare, aceast permanent preocupare pentru simbolurile crestine si cele demonice? Dac toateacestea nu sunt dect simple superstitii , atunci de ce pmntenii moderni de astzi, din era stiintei sitehnologiei, continu s se mai intereseze de ele? n mod normal ar fi trebuit s le uite. Dar nu putem faceaceasta , deoarece au o existent real sdit n constiinta noastr . Cea mai mare biruint pe care a obtinut-o

  19

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  20/26

  diavolul n lupta lui contra oamenilor este convingerea multora c el nu exist. Aceasta i ngduie s sestrecoare neobservat si s-si ndeplineasc mai lesne lucrarea. Dorinta lui satan este s fie adorat ca siDumnezeu, iar n prezent este cu sigurant foarte satisfcut de marile succese obtinute. n societatea de astzimuzica a devenit un limbaj international, influentnd mbrcmintea, coafura si purtarea tinerilor.

  Un mare prooroc al Ortodoxiei , sfntul Cosma al Etoilei, care a trit n urm cu 200 de ani a profetit lucruri denecrezut, care se mplinesc , ns n zilele noastre: c brbatii vor arta ca femeile, iar femeile ca brbatii. Privitiacum ctiva brbati a-i rock-ului!

  Si acum cteva femei!

  Muzica rock a devenit o limb international . Dar care este mesajul pe care ni-l transmite? Cntecele de azi nespun: "Dac-ti place f!" ; dar Dumnezeu ne spune s facem numai ce este bun. Aceast filosofie a rock-ului "fce vrei si nu asculta de nimeni" este cea mai nalt porunc a satanismului. Multi oameni cred c satanismulnseamn numai jertfe de oameni, orgii, ceremonii, etc., dar satanism nseamn de asemenea si a face ce vrei,fr a recunoaste vreo autoritate a cuiva, fie El si Dumnezeu. aceasta ne-o adevereste si cel mai mare satanist alsecolului 20, englezul Alice Crowley, care a murit pe la sfrsitul anilor '40 si care s-a autointitulat "marea fiar -666", cum vedem pe acest portret al lui.

  20

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  21/26

  ntr-una din crtile sale mentioneaz c principala porunc a satanismului este s-ti faci voia ta. Aceastfilosofie este urmat de multe staruri ale rock-ului si aplicat n cntecele lor.

  Chitaristul de la Led Zeppelin, Jimmz Page, locuieste n vechea cas a lui Crowley. David Boowie l pomenestentr-unul din cntecele sale, Beatles l prezint pe coperta unui album,

  Ozzy Osbourne are un cntec cu titlul "Domnule Crowley".

  21

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  22/26

  n aceast fotografie Jim Morrison cu formatia lui The Dorrs stau n jurul unei statuete a lui Crawley.

  Urmtorul cntec al unei formatii australiene spune: "F ceea ce vrei s faci si fii ceea ce vrei s fii.". Un altcntret ne spune: "Sunt liber s fac ce vreau, s fiu ce vreau, la ce or vreau si s aleg ce vreau". Cu ctascultm mai mult aceast muzic , cu att hrnim mintea noastr cu gnduri care sunt mpotriva vointei luiDumnezeu. Fr ndoial c n lume exist astzi o mare tolerant a acestor conceptii, care se generalizeaz totmai mult si care ne vor duce n cele din urm la pieire.

  Tinerii se scoal cu muzic, conduc cu muzic, fac sport cu muzic, citesc cu muzic, si dorm cu muzic. Cualte cuvinte muzica devine a doua lor suflare. Dar trebuie s ntelegem c muzica este ceva de natur spiritual,care trece prin minte si vorbeste direct sufletului. Cunoscutul chitarist Jimmy Hendrix a zis: " esenta muziciieste spiritual. Cu ea poti hipnotiza pe oameni, iar atunci cnd le gsesti punctul lor slab, le poti sugera direct nsubconstient ceea ce vrei s le spui". Hendrix a cunoscut puterea ascuns ce se gsea n spatele muzicii lui.

  Plecnd de la experienta mea personal si privind n urm, pot afirma c, constiinta a milioane de oameni estecu desvrsire subjugat prin muzica rock. Gndindu-m la trecutul meu, mi amintesc c eram att demptimit de muzic, nct nu trecea nici mcar o zi fr s ascult discurile mele.

  Diferite experiente stiintifice au artat c muzica influenteaz nu numai sufletul ci si materia. La plante s-aobservat c un fundal sonor linistit ( muzic clasic de pild ) grbeste dezvoltarea acestora, iar unul cu muzicarock poate duce chiar la ofilirea lor. Dac asupra plantelor muzica rock are o influent att de puternic, atunci

  ea actioneaz nociv si asupra oamenilor. Muzica rock a devenit n prezent o nou religie, fapt mrturisit chiarde starurile rock. Chitaristul Rolly Galleher a spus " am vzut rock-ul ca o cauz de viat, ca o religie ". Sascultm acum un jurnalist al rock-ului , care afirm c : " Dac Elvis ar fi fost Dumnezeu, Beatles ar fi fostHristos".

  22

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  23/26

  Starurile rock sunt numite "preoti si preotese" . ntr-o revist , Madonna era numit "preoteas a rock-ului", lafel vedem si la Tina Turner si la Cher. Aici chiar si inftisarea ei seamn cu a unei zeite antice. CntretulOzzy Osbourne se intituleaz "arhiereu". Alte staruri au dorit s fie socotite drept "sfinti" n ochii fanilor lor.Acest articol pretinde "Faceti-l pe Elvis sfnt!".

  Cu mult viclenie si mestesug satana a nlocuit pe adevratii sfinti ai lui Dumnezeu cu sfinti falsi:

  Bob Dylan.

  Cntreata Nina Hagen ( prezentat ca Maica Domnului).

  n afar de arhiereu, Ozzy Osbourne pretinde a fi si sfnt ca Hristos.

  23

 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  24/26

  Nu numai c apar desenati ca sfinti dar se si numesc asa: aici cntretul Bob Geldof se numeste "sfnt".

  Cum am ami spus dintotdeauna a imitat adevrul lui Dumnezeu. Camerele copiilor au ajuns temple ale rock-ului. Asa cum bisericile sunt mpodobite cu icoane, tot asa si camerele copiilor sunt pline cu imagini alestarurilor pe care i ador. Sfntul jertfelnic este nlocuit cu aparatura la care tinerii pierd ore n sir , ascultndmuzic rock. Cnd eram adolescent , am avut si eu ca idol pe Jim Simmons de la formatia KISS. ntr-adevr lsocoteam ca pe un dumnezeu.

  Aici m vedeti pe mine imitndu-l . Ce fcea el , cutam s fac si eu. Ajunsesem chiar s scot flcri din gur ,

  ca si el ; nu-mi psa c riscam ca focul s m ard si s m desfigureze pentru totdeauna.

  Sfnta scriptur i atentioneaz pe tineri: " Fiilor , pziti-v de idoli! "(I Ioan 5,21) . Din nefericire adevratiisfinti, care s-au luptat ani de-a rndul mpotriva satanei si chiar si-au dat viata pentru Hristos, nu sunt cunoscutide tineret. Sfintii care prin harul lui Dumnezeu au fcut minuni n viata lor , continu inc si dup moarte sfac minuni. Acestia sunt adevratii eroi, din nefericire dispretuiti de tnra generatie, care prefer s se nchinela idolii rock-ului .

  De asemenea , Sfnta Scriptur ne avertizeaz : " Dup roadele lor i veti cunoaste." (Matei 7,16) . Care suntroadele starurilor rock? Revolta, drogurile, moartea, alcoolismul, violenta, homosexualitatea si libertinajulsexual.

  La nceputul anilor '80 a aprut n muzica rock un fenomen care nu a putut fi explicat pe deplin nici pn astzi.Acest fenomen se numeste "acoperire (redare) invers": La redarea invers a unor melodii rock, se constataparitia unor mesaje care au , de cele mai multe ori, un pronuntat caracter satanist. Se aud , mai ales , blasfemiila adresa lui Hristos, cuvinte de laud pentru satana sau ndemnuri imorale. Acest fenomen a fost semnalat demai multi cercettori si nu poate fi negat. Realizarea intentionat a acestor mesaje este aproape imposibil din

  punct de vedere tehnic. Cum se poate ca cineva s cnte un vers oarecare sau o propozitie , iar la redareainvers s aib un alt nteles , cu continut satanist ? Asa ceva am ptit si eu cu cteva din cntecele noastre, frca noi s ntreprindem ceva n acest sens. Singura esplicatie pe care o putem da n acest caz este c acestfenomen are loc numai prin lucrarea tainic a duhurilor necurate. Avem dovezi c unele formatii sau unii

  cntreti , dup nregistrrile din studio si nainte de multiplicarea matritei, oficiaz asupra acesteia un soi deceremonie de "binecuvntare" , n care l invoc pe satan pentru a le nlesni succesul discului. Asa cum preotiibinecuvinteaz si sfintesc pinile n slujba Litiei , tot asa si slujitorii magiei negre au ceremoniile lor dechemare a diavolului.

  Primul exemplu pe care l vom asculta este de la formatia Queen. Cntecul se numeste "Another one bites thedust" (nc unul moare). Refrenul -"Another one bites the dust"- la redarea invers se aude -"Start to smokemarijuana"(ncepe s fumezi marihuana)- .

  Asculta in cele doua sensuri refrenul ( muzicarockreverse.mp3 )

  De ce diavolul vrea s ncepem s fumm marihuana? Ca s devenim narcomani si apoi s murim, dup cumsun si titlul.

  Unul din cele mai uimitoare exemple se gseste n cntecul "Stairway to Heaven"(Scar ctre cer) al formatiei

  24

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/muzicarockreverse.mp3http://www.sfaturiortodoxe.ro/muzicarockreverse.mp3
 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  25/26

  Led Zeppelin. versurile spun " da, exist dou ci pe care le poti urma, dar mai este vreme s schimbati drumulpe cere mergeti acum. (Zes , there are two paths you can go by, but in the long run, there's still time to changethe way you're on )" . Chiar si la ascultarea nomal a cntecului exist destul otrav care s ntineze sufletele amilioane de tineri si s-i trimit n iad. ntr-adevr exist ntr-adevr numai dou drumuri , de care ne-a vorbitnsusi Hristos: unul este larg si usor , cu distractii si plceri, pe care-l urmeaz cei mai multi , dar care duce la

  pierzare si la iad ; iar cellalt e strmt , pe care merg putini. Cale de mijloc nu exist. Intentia lui de a ne face scredem c mai exist destul timp pentru a ne schimba drumul este foarte viclean: "nu te ngrijora , petrece-tiviata , tineretea, pctuieste n voie si te vei ntoarce la Dumnezeu mai trziu ". Dar cine ne mai asigur c vom

  mai ajunge acest "mai trziu"? Avem noi oare vre-un contract ncheiat cu Dumnezeu si stim exact cnd vommuri? Fiindc nimeni nu-si stie ceasul mortii sau dac va mai apuca ziua de mine , trebuie s ne ntoarcem laDumnezeu acum ct mai avem timp, nainte de a fi prea trziu.

  Asculta in cele doua sensuri refrenul ( muzicarockreverse.mp3 )

  S ascultm acum acelasi vers al cntecului, redat invers: -"My sweet satan, no other made a path, for it makesme sad, whose power is satan"(Dulcele meu satan, nimeni altul nu a mai croit un drum ca al tu, iar stpnireaeste a lui satan).

  Nu suntem siguri de motivele existentei acestor mesaje, s-ar prea c au o influent asupra subconstientului

  uman. Stim, ns, foarte bine c dac cineva trieste viata tainelor Bisericii , este aprat de harul lui Dumnezeusi pzit nu numai de aceste mesaje ascunse, ci si de orice influent a magiei n care, din nefericire, oamenii sencred mai mult dect n Biserica lui Hristos.

  Satana nu este de loc dulce. La nceput prezint pcatul ca fiind dulce, ca s ne atrag, dar apoi ne adap cuamrciune si otrav, pentru a ne dezndjdui. Scopul lui este s fure , s distrug , s omoare sufletul nostru.Prin muzica rock mai ales, a reusit s distrug tineretul, alungnd din sufletul lui orice aspiratie ctre bun ,frumos si moral ; aducnd n locul lor numai ur si dispret pentru credinta strmoseasc.

  Duhul antihristic al muzicii rock este elocvent exprimat n urmtorul fragment dintr-un cntec al rock-eruluigrec Vasilis Papaconstantinos: "Las-m s-ti umplu golurile cu muzica rock care-mi place , las-m s gresesc,nu te face c esti Dumnezeu, nu-mi plac mntuitorii, nu vreau s m mntui ".

  Muzica rock a fost centru vietii mele vreme de sapte ani, am fcut tot ce se putea pentru a ajunge cineva si potspune c am reusit . Cnd ns, am simtit c Dumnezeu exist cu adevrat, am nteles c trebuie s merg pedrumul Lui si nu pe cel pe care-l alesesem eu. Dar eram att de legat de formatia mea, nct mi prea imposibils-o prsesc. Cnd ns am nceput s m rog cu mult cldur si sinceritate, am vzut c ncet-ncet viata mease schimba pe zi ce trece. Am deschis usa sufletului meu lui Hristos, Care btea n ea si am nteles c prin viatamea de pn atunci l slvisem pe satan si nu pe Dumnezeu. ntr-adevr, numai alturi de Dumnezeu simtecineva adevrata fericire si si mplineste viata. La mine schimbarea nu s-a fcut deodat, cnd am aflat ce seascunde n spatele rock-ului si mi-am dat seama c viata mea se afla n total contradictie cu vointa lui

  Dumnezeu, am avut mustrri de constiint. Eram foarte rtcit, dar am luat hotrrea s-l urmez ntru toate luiDumnezeu. Aici este o mare tain : hotrrea de a ne schimba ne apartine, dar puterea pentru a face aceasta vinede la Dumnezeu. Noi putem primi acest ajutor de la Dumnezeu prin rugciune. De aceea trebuie s cerem dinadncul inimii : "Dumnezeul meu , ajut-m s scap din minile diavolului, pentru c am nteles acum c nueste joac, dup cum am crezut la nceput. ntoarce-m la adevrata viat cu Tine."

  n schimbarea mea treptat m-au ajutat prietenii mei crestini, citirea Sfintei Scripturi, spovedania deas siSfnta mprtsanie si, n general viata cu Tainele Bisericii. De aceea v sftuiesc s cutati un preot duhovnic

  bun, care s v arate cum s duceti o viat crestin normal.

  V atrag atentia asupra faptului c n tot ceea ce am vzut mai nainte despre muzica rock, nu a fost blasfemiat

  nici o alt persoan (din domeniul religios) cum ar fi Buda sau Mahomed sau un altul, ci ntotdeauna Hristos.Exist o preocupare si o lupt continu mpotriva Lui. De ce oare i ndeamn satana pe oameni s-lblasfemieze pe Hristos? Pentru c Hristos este Adevrul.

  25

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/muzicarockreverse.mp3http://www.sfaturiortodoxe.ro/muzicarockreverse.mp3
 • 7/28/2019 Tainele Muzicii Romanesti

  26/26

  Satana nu vrea ca oamenii s se apropie si s gseasc adevrul, ca nu cumva s se mntuiasc. De aceea iamgeste, fie cu muzica, fie cu patimile, fie fcndu-i s cread c au gsit adevrul atunci cnd apartin altorcredinte din afara ortodoxiei. Tot aici vreau s v spun c, nainte de a veni la Ortodoxie, am trecut si pe la altesecte : evanghelisti, penticostali, baptisti; despre care pot spune c sunt rtciti, nu numai c rstlmcescSfnta Scriptur, dar nu au nici o legtur istoric cu aceasta. Toti suntem liberi s-i urmm lui Hristos, saus-L negm , aceasta depinde doar de noi, iar dac noi folosim aceast libertate pentru a-L nega, nu El ne

  pedepseste, ci noi nsine, pentru c acest drum duce la vesnica pierzare.

  Sper c v-ati folosit de cele pe care le-ati auzit. De asemenea v rog s fiti atenti la felul de muzic pe care lascultati si s nu m ntelegeti gresit, nu condamn toat muzica n general, exist si muzic bun, dar trebuie sstii s-o cauti n societatea de astzi. Eu personal ascult acum mai mult muzic clasic si psaltic (bizantin). Careper v sftuiesc s aveti grij de dou lucruri: Sunetul muzicii si textul cntecelor pe care le ascultati.

  Sfntul Ioan de Kronstadt a zis: "S nu v lsati atrasi de sunetul plcut al unui instrument sau a unei voci, cifiti atenti ce urmri au acestea asupra sufletului vostru. Dac sunetele aduc liniste n suflet si sentimente curate,dumnezeiesti, atunci v puteti hrni sufletele ascultndu-le. Dac ns sunetele nasc dorinti trupesti, ndeprtati-le cu totul si s nu mai ascultati o asemenea muzic".

  Adevrul este c cea mai sigur corabie pe valurile vietii este Biserica Ortodox, care este condus de nsusi

  Hristos si de apostolii Lui.

  V multumesc c m-ati ascultat, v doresc bun nevoint si raiul.