TAMARINDE Nieuwjaarsdiner! Dus een avond zonder spelletjes of wedstrijd, maar wel met eten, drinken

 • View
  0

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of TAMARINDE Nieuwjaarsdiner! Dus een avond zonder spelletjes of wedstrijd, maar wel met eten, drinken

 • Title hjaja

  asdasd asdasd asdad asda asdad asdddfgg

  21

  maart 2010

  NIEUWJAARSDINER tactisch volleybal

  Erik in Australie VoorstelrondjeCOMPETITIES

  TAMARINDE

 • Voorwoord 3 Van de voorzitter 5 Voorstelrondjes 6 Nieuwjaarsdiner 8 Wie ben ik? 10 Erik in Australie 12 Tactisch volleybal 14 Anne down under 16 Competities 18 Fotos 20 Colofon 22

  Inhoudsopgave

  2

 • En daar zit je dan, met de Tamarinde van maart 2010. Of het op- gevallen is, dat weet ik niet, maar deze keer ziet hij er toch net iets anders uit dan normaal. Hoe komt het? De Tamarinde is namelijk een redactielid rijker.

  Nieuwe rubrieken, horoscopen, cd recensies, het meest actuele nieuws! Dat allemaal in deze Tamarinde... of niet? Nee, niet helemaal - gewoon een simpel nieuw redactielid die wat wil toevoegen aan de vereniging en het leuk vind om een beetje grafisch bezig te zijn in haar vrije tijd.

  Helaas had ik deze periode niet echt veel vrije tijd over, dus heb me niet helemaal uitgeleefd wat betreft grafische kunsten ;). Volgende keer beter dus!

  Veel leesplezier!

  Enitia

  Voorwoord

  3

 • advertentie multicopy

 • Het competitieseizoen is bijna afgelopen, maar dat wil niet zeg- gen dat er binnenkort niets meer te volleyballen valt. In de lente en zomer kun je namelijk volleyballen tijdens het lentetoernooi van Blokkart, het 3-tegen-3 toernooi van Tamar, het “Proud to be Fout” toernooi van Tamar en Nuvoc, het Hajraatoernooi, het Ledûbtoernooi en vele andere beach- en buitentoernooien. Vergeet niet om je op te geven voor een of meer van deze toernooien, want toernooien zijn leuk én een gelegenheid bij uitstek om anderen te laten zien wat Tamar te bieden heeft.

  Vergeet ook niet om jezelf op te geven voor een van de taken voor de contributieregeling. Aan het begin van het seizoen heb je 5,- euro betaald bovenop de contributie, die je terug kunt verdienen door een aantal taken uit te voeren. Je helpt niet alleen Tamar door zo’n taak uit te voeren, maar je bezorgt jezelf ook een leuk feestje met gratis drank aan het eind van het seizoen. Je kunt je opgeven door in te loggen op de afgeschermde ledenpagina’s en daar een of meer taken uit het lijstje te kiezen.

  Voor wie nog niet genoeg heeft aan volleyballen en het uitvoeren van taken voor de contributieregeling kan zich tot aan de zomer nog ver- maken met maar liefst drie Tamarindes. Ik ben benieuwd wat Tamar’s aanstormend talent op het gebied van Industrial Design ervan gaat maken.

  Luc

  5

  Van de voorzitter

 • 6

  Ook in 2010 zijn er nieuwe leden binnengedruppeld, de twee vol- gende leden waren zo vriendelijk om zich even kort voor te stellen in de Tamarinde

  Naam: Pascalle Dekker Leeftijd: 19 Studie: Biologie in Utrecht Positie: Nog geen vaste positie ;) Team: Dames 3 Waarom ben jij bij Tamar gaan volleyen? In mijn eigen dorp Heeze was geen leu- ke vereniging. Dus ben ik op internet gaan zoeken naar een andere vereni- ging, toen leek Tamar mij het leukste. Tot nu toe klopt dat ook nog steeds ;) Wat voor hobby’s heb je zoal buiten vol- leyen? Motorrijden, tafeltennis, hardlopen en squash. En tot slot: Als Tamar een mascotte zou hebben, wat zou het dan zijn? Wat een lastige vraag.. even denken. Een knuffelbeer met als lijfje een dadel (Tamar betekent dadel en de knuffelbeer omdat we een gezellige club zijn).

  Voorstelrondjes

 • Naam: Tony Maas Leeftijd: 19 Studie: Bouwkunde Positie: nvt Team: Heren 3 Waarom ben jij bij Tamar gaan volleyen? Lijkt me een hechte, gezellige maar vooral sportieve volleybalclub Wat voor hobby’s heb je zoal buiten vol -leyen? Vormgeven En tot slot: Als Tamar een mascotte zou hebben, wat zou het dan zijn? Egel (Onverwacht Snel, Voorzichtig & Gecontroleerd - maar toch ook “”lief”” :p)

  7

  Vind jij het leuk om stukjes te schrijven of om anderen stukjes te laten schrijven? Vind je deze Tamarinde er amateuristisch uitzien en kun jij het beter? Heb je altijd al in de voetsporen van Pim willen treden?

  Laat het bestuur dan even weten dat jij degene bent die wij zoeken om de redactie te versterken!

  Op de http://ww.vvtamar.nl/vacatures.php kun je nog meer vaca- tures vinden, voor het geval de redactie niets voor jou is.

  Vacature - redactie

 • 8

  Dinsdag 12 januari was het weer zo ver: het jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsdiner! Dus een avond zonder spelletjes of wedstrijd, maar wel met eten, drinken en gezelligheid! Dit jaar zit ik zelf in het bestuur, dus was het mijn beurt om, samen met de rest van het bestuur, een heerlijk diner voor te bereiden.

  In december begon het nadenken over het eten al. Maar uiteindelijk werd pas een dag van te voren besloten hoe het menu eruit zou zien. Veel leden hadden zich intussen opgegeven om te genieten van de kookkunsten van het bestuur. Een uitdaging dus om een lekker menu samen te stellen en vervolgens genoeg te koken.

  Na het menu nog eens doorgenomen te hebben, konden we snel naar de supermarkt om alle inkopen te doen. Na een goede taakverdeling kon het koken beginnen. Het voorgerecht bestond uit een salade met brie, appel en een honingmosterd dressing. Als hoofdgerecht hadden we verschillende soorten pannenkoeken en het nagerecht bestond uit kwark met ananas. Terwijl Luc en Erik zich bezig hielden met de pan- nenkoeken, konden Thijs en ik het voor- en nagerecht voorbereiden. Na een hele middag koken waren we net op tijd bij de Kix, waar het diner plaats zou vinden. Om te kunnen eten moesten er nog wel wat tafels en krukken klaar gezet worden. Langzaam maar zeker drup- pelden de eerste hongerige Tamarianen binnen. Dat kwam goed uit, want zij konden mooi even helpen om alles klaar te zetten. De mag- netron werd aangesloten en getest en de laatste leden kwamen bin- nen. En toen, kon eindelijk het eten beginnen.

  Iedereen nam plaats aan de lange tafel die we gemaakt hadden van de hangtafels. De salade werd opgeschept, en viel bij de meesten goed in de smaak. En dat was nog maar het voorgerecht.

  Toen was het de beurt aan de pannenkoeken. En dat waren er veel. Heel veel. Er waren pannenkoeken met spek, appel, banaan, stroop, suiker, honing en dan ben ik vast nog iets vergeten. En dan waren er

  Nieuwjaarsdiner

 • 9

  ook nog wat poffertjes die Sandra voor ons had gemaakt. De pannen- koeken gingen er in als koek en waren bijna niet aan te slepen. Voor- dat een bord warme pannenkoeken op tafel stond was deze alweer leeg. Uiteindelijk zijn dan ook alle pannenkoeken op gegeten. Nadat iedereen alle soorten pannenkoeken geprobeerd hadden kon- den we door naar de laatste gang, het toetje. Ook de kwark met ananas ging er bij de meesten nog wel in.

  Hopelijk hebben we hiermee kunnen voldoen aan de verwachtingen van alle Tamarianen die benieuwd waren naar onze kookkunsten. Wat mij betreft was het in ieder geval een geslaagd Nieuwjaarsdiner. Na het toetje kon alles opgeruimd worden en hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt.

  Karin

 • De meeste mensen bij Tamar zeggen dan Thijs, penningmeester van Tamar of de broer van Jeroen. Op 8 december jl., locatie Kix, kreeg ik echter heel andere antwoorden. Dit varieerde van bakker & gy- naecoloog tot Viola Holt & Frans Bauer.

  Bij de wie ben ik activiteit was het de bedoeling dat je probeerde te raden welke naam of beroep op je voorhoofd stond. Je kon dit doen door vragen(ja/nee) aan andere kandidaten te stellen. Doordat je nu een gespreksonderwerp op je voorhoofd had staan, was deze avond ook de kans om eens met iedereen een gesprek aan te knopen.

  De eerste ronde was de beroepenronde. Hier werden de heren en dames gescheiden in een groep geplaatst. Ieder groepslid kon omste- beurt aan zijn medegroepsgenoten een vraag stellen aan de andere groepsgenoten. Dit leverde soms grappige momenten op, zoals de dubieuze vraag van Midas of zijn beroep (priester) te maken had met kinderen.

  Vervolgens kwam de ‘bekende’ namen ronde, waar iedereen aan iedereen vragen mocht stellen. Sommige waren makkelijk, andere behoorlijk moeilijk. Dit kwam onder andere doordat degene zijn nieuwe ik helemaal niet kende. Sander liep bijvoorbeeld een kwartier rond met de sticker van Christine van der Horst, maar achteraf bleek dat hij er nog nooit van had gehoord.

  Uiteindelijk hebben de meeste mensen toch nog wat namen kun- nen raden, en zijn de winnaars van de avond beloond met een mooie prijs. Na deze activiteit was het in de Kix gelukkig nog lang niet afgelopen.

  Thijs

  Wie ben ik?

  10

 • 11

 • Daar sta ik dan om 6 uur ‘s ochtends, na een 28-urige reis. Mel- bourne. Ik ken hier nog helemaal niemand, maar dat zal snel ve- randeren. Als ik rond 12 uur kan inchecken in een hostel midden in de stad, kom ik een vage bekende tegen die ik wel eens heb zien rondlopen bij Werktuigbouwkunde. Hij is in Melbourne om zijn zus op te halen, die een jaar in Melbourne heeft gestudeerd. We besluiten om die avond uit te gaan. Daar gaan mijn plannen om vroeg te gaan slapen om van mijn reis te bekomen. Op mijn kamer ontmoet ik twee meiden uit Oostenrijk, waarmee ik die dag de stad verken. ’s Avonds gaan we met z’n vieren uit, tot 12 uur, want dan ben ik helemaal