TAULA DE PARTICIPACI“ SOCIAL

 • View
  40

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

TAULA DE PARTICIPACIÓ SOCIAL. CREACIÓ DE LA TAULA DE PARTICIPACIÓ SOCIAL. LA TAULA DE PARTICIPACIÓ SOCIAL NEIX ARRAN DE LES II JORNADES DE VOLUNTARIAT PENITENCIARI COM A MECANISME PERMANENT DE TREBALL I DE COORDINACIÓ ENTE L’ADMINISTRACIÓ, LES ENTITATS COL·LABORADORES I DE VOLUNTARIAT . - PowerPoint PPT Presentation

Text of TAULA DE PARTICIPACI“ SOCIAL

 • TAULA DE

  PARTICIPACI SOCIAL

 • CREACI DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIALLA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL NEIX ARRAN DE LES II JORNADES DE VOLUNTARIAT PENITENCIARI COM A MECANISME PERMANENT DE TREBALL I DE COORDINACI ENTE LADMINISTRACI, LES ENTITATS COLLABORADORES I DE VOLUNTARIAT.

  ES VA CONSTITUIR EL 31 DE MAR DE 2004 EN UNA SESSI PLENRIA DENTITATS COLLABORADORES I DE VOLUNTARIAT AMB LA SECRETARIA DE SERVEIS PENITENCIARIS, REHABILITACI I JUSTCIA JUVENIL.

  LOBJECTIU MS IMMEDIAT S CREAR UNS ESPAIS ESTABLES DE PARTICIPACI PER A LA CONSECUCI DUN OBJECTIU COM: CONTRIBUIR EN EL PROCS DE REHABILITACI DE LES PERSONES PRIVADES DE LLIBERTAT.

 • PRINCIPIS PER A LA COMPOSICI DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL

  PARTICIPACIPRESENTACI DE CANDIDATURES MPLIES I REPRESENTATIVES DEL SECTOR.

  TRANSPARNCIA EN TOTS ELS PROCESSOS

  COORDINACI

  IGUALTAT

  RECONEIXEMENT MUTU DELS AGENTS IMPLICATS COM A PARTS INTEGRANTS I ACTIVES DEL MATEIX PROJECTE.

 • OBJECTIU DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL

  ESTUDIAR I DEBATRE TOTES AQUELLES QESTIONS DINTERS COM I MILLORAR LA COORDINACI ENTRE LADMINISTRACI I LES ENTITATS COLLABORADORES I DE VOLUNTARIAT, EN LMBIT DE LEXECUCI DE MESURES PENALS.

 • COMPOSICI DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL

  6 REPRESENTANTS DE LES ENTITATS COLLABORADORES ASSOCIACI LLIGAMAPPS-FEDERACI CATALANA PRO PERSONES AMB RETARD MENTALAPIP-ASSOCIACI PER A LA PROMOCI I LA INSERCI PROFESSIONALCREU ROJAINICIATIVES SOLIDRIESASSOCIACI ARCA PER A LA INSERCI

 • COMPOSICI DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL

  4 REPRESENTANTS DE LES ENTITATS DE VOLUNTARIATFUNDACI AUTNOMA SOLIDRIAINSTITUT QUMIC DE SARRIJUSTCIA I PAUSECRETARIAT DE PASTORAL PENITENCIRIA DE BARCELONA (SEPAP)

 • COMPOSICI DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL

  4 REPRESENTANTS DE LA SECRETARIA DE SERVEIS PENITENCIARIS, REHABILITACI I JUSTCIA JUVENILSUBDIRECTORA GENERAL DE MEDI OBERT I MESURES PENALS ALTERNATIVESPRESIDENTA DE LA TPSCAP DEL SERVEI DE MEDI OBERT I SERVEIS SOCIALSSECRETARI DE LA TPSSUBDIRECTORA GENERAL DE PROGRAMES DE REHABILITACI I SANITATCAP DEL SERVEI DE REHABILITACI

 • NORMATIVA INTERNA DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIALLA TPS ES REUNEIX EN SESSIONS PLENRIES UN COP CADA TRIMESTRE.EN AQUESTES SESSIONS SINFORMA DE TEMES DINTERS COM ALS REPRESENTANTS DE LA TAULA I ES FA BALAN DEL TREBALL CONJUNT QUE SEST FENT A LES COMISSIONS.

  EN SESSIONS EXTRAORDINRIES, A INSTNCIA DE LA PRESIDENTA O DEL 40% DELS MEMBRES DE LA TAULA.

  UNA VEGADA A LANY, COM A MNIM, ES CONVOCAR UN PLENARI DENTITATS COLLABORADORES I DE VOLUNTARIAT.

 • COMISSIONS DE TREBALL DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL

  COMISSI DURGNCIES

  COMISSI DE NORMATIVA INTERNA

  COMISSI DE NECESSITATS EMERGENTS

  TOTES TRES ES VAN CREAR EL 10 DE JUNY DE 2004 PER DESENVOLUPAR ELS TREBALLS DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL.

  LES COMISSIONS ESTAN FORMADES PELS MEMBRES QUE HA ESCOLLIT LA PRPIA TAULA PERQU LES REPRESENTIN.

  ES REUNEIXEN UN COP CADA TRIMESTRE COM A NORMA GENERAL.

 • COMISSI DURGNCIESOBJECTIUIDENTIFICAR I INTENTAR DONAR RESPOSTA A TOTES AQUELLES SITUACIONS URGENTS O OBSTACLES QUE DIFICULTEN LA PRESTACI DEL SERVEI PER PART DE LES ENTITATS, TANT COLLABORADORES COM DE VOLUNTARIAT.

  COMPOSICI: SECRETARIAT DE PASTORAL PENITENCIRIA DE BARCELONA (SEPAP)FUNDACI AUTNOMA SOLIDRIAASSOCIACI ARCA PER A LA INSERCICAP DEL SERVEI DE MEDI OBERT I SERVEIS SOCIALS1 TCNIC DEL SERVEI DE MEDI OBERT I SERVEIS SOCIALS1 TCNIC DEL SERVEI DE REHABILITACI

 • COMISSI DE NORMATIVA INTERNA

  OBJECTIUDEFINIR ELS PRINCIPIS, LES NORMES DE FUNCIONAMENT I ELS CIRCUITS QUE HAN DEMMARCAR LA RELACI ENTRE LES ENTITATS COLLABORADORES I DE VOLUNTARIAT I LADMINISTRACI.COMPOSICIFEDERACI APPSINSTITUT QUMIC DE SARRIJUSTCIA I PAUEL CAP DEL SERVEI DE REHABILITACI1 TCNIC DEL SERVEI DE REHABILICI

 • COMISSI DE NECESSITATS EMERGENTSOBJECTIUAVALUAR LADEQUACI DEL MAPA ACTUAL DENTITATS COLLABORADORES I DE VOLUNTARIAT A LES NECESSITATS DE LA SECRETARIA.EXPLORAR ALTERNATIVES DE SERVEI PER DONAR RESPOSTA A LES NECESSITATS NO COBERTES I FOMENTAR EL TREBALL EN XARXA.

  COMPOSICIASSOCIACI LLIGAMAPIP-ASSOCIACI PER A LA PROMOCI I LA INSERCI PROFESSIONALCREU ROJAINICIATIVES SOLIDRIESEL CAP DEL SERVEI DE MEDI OBERT I SERVEIS SOCIALS1 TCNIC DEL SERVEI DE MEDI OBERT I SERVEIS SOCIALS

 • FORMACI DEL VOLUNTARIAT PENITENCIARI

  ATENENT ALS ACORDS DE LA TAULA DE PARTICIPACI SOCIAL (REUNI DE DATA 16/12/04), ES VALORA, COM REQUISIT INDISPENSABLE I ELEMENT DE QUALITAT, POTENCIAR LA FORMACI DEL VOLUNTARIAT APROVANT TRES MESURES:

  FORMACI DEL VOLUNTARIAT DE NOVA INCORPORACI.

  RECICLATGE DEL VOLUNTARIAT EN ACTIU.

  MANTENIR FORMACI CONTINUADA.

 • FORMACI DEL VOLUNTARIAT PENITENCIARI

  AL DARRER TRIMESTRE DE LANY 2004 ES VAN FER 3 ACCIONS FORMATIVES A CRREC DE LES ESCOLES SEGENTS:FUNDACI PERE TARRS (30 voluntaris formats)FEDERACI CATALANA DE VOLUNTARIAT SOCIAL (22 voluntaris formats)CENTRE PASSATGE (25 voluntaris formats)DURANT EL PRIMER TRIMESTRE DENGUANY SHAN DUT A TERME 4 ACCIONS FORMATIVES A CRREC DE LES ESCOLES SEGENTS:FUNDACI PERE TARRS (32 voluntaris formats)CONSELL EVANGLIC DE CATALUNYA (27 voluntaris formats)CREU ROJA (1 ACCI DE FORMACI A TARRAGONA I 1 A LLEIDA) (30 voluntaris formats)

 • FORMACI DEL VOLUNTARIAT PENITENCIARI

  A MS, ESTAN PREVISTES MS ACCIONS FORMATIVES DURANT ELS MESOS DABRIL I MAIG PER PART DE LA FUNDACI AUTNOMA SOLIDRIA DE LA UAB, LA FUNDACI PERE TARRS, I CREU ROJA.

  PEL QUE FA A LA RESTA DACCIONS FORMATIVES QUE ES FARAN ENGUANY, PROPERAMENT ENS REUNIREM AMB LA SUBDIRECCI GENERAL DASSOCIACIONISME I VOLUNTARIAT PER FER UN ACORD DE COLLABORACI.ELABORACI DEL CALENDARI DELS CURSOS DE FORMACI DEL VOLUNTARIAT PENITENCIARI.

 • MAPA DE RECURSOS44 ENTITATS COLLABORADORES

  35 ENTITATS DE VOLUNTARIATDAQUESTES, 7 SN ENTITATS QUE DESENVOLUPEN PROGRAMES DE VOLUNTARIAT I PROGRAMES SUBVENCIONATS AMB LA SSPRiJJ.512 VOLUNTARIS ACREDITATS FINS A LA DATA.121 COLLABORADORS FREQENTS ACREDITATS PER LA SSPRiJJ.66 PROGRAMES DESENVOLUPATS PER LES ENTITATS COLLABORADORES.

 • CLASSIFICACI DELS DIFERENTSTIPUS DE PROGRAMESSOCIOEDUCATIUS: INTERVENCI A LINTERIOR I A LEXTERIOR DELS CENTRES PENITENCIARIS DIRIGIDA AL LLEURE, DINAMITZACI, EDUCACI NO FORMAL...

  SOCIOSANITARIS: INTERVENCI QUE ES FACILITA MITJANANT RECURSOS RESIDENCIALS EXTERNS DESTINADA A PERSONES AMB GREUS PROBLEMES DE SALUT.

 • DIFERENTSTIPUS DE PROGRAMESFORMATIUS, OCUPACIONALS I DINSERCI: INTERVENCIONS QUE OFEREIXEN ITINERARIS FORMATIUS I DINSERCI LABORAL ALS INTERNS/ES.

  UNITATS DEPENDENTS: ART.165 DEL RP. UNITATS ARQUITECTNICAMENT UBICADES FORA DEL RECINTE DELS CENTRES PENITENCIARIS, A LENTORN COMUNITARI, SENSE CAP SIGNE DE DISTINCI EXTERNA RELATIU A LA SEVA DEDICACI.

 • DIFERENTS TIPUS DE PROGRAMESRESIDENCIALS: ESPAIS PER A PERSONES AMB MANCA DE RECURSOS ADIENTS PER GARANTIR ACOLLIMENT I SEGUIMENT ADEQUAT DURANT EL GAUDIMENT DE PERMISOS, LLIBERTAT CONDICIONAL....

  ESPECFICS DE TRACTAMENT: AQUELLS QUE ENMARQUEN LA SEVA INTERVENCI DINS DUN PROGRAMA DE TRACTAMENT ESPECFIC (sac,devi, vido).

 • DIFERENTS TIPUS DE PROGRAMESCENTRES SOCIOEDUCATIUS I DINTERVENCI ESPECIALITZATS: AQUELLS QUE EMMARQUEN LA SEVA INTERVENCI EN UNITATS EXTERNES ALS CENTRES PENITENCIARIS (Comunitats Teraputiques, Pisos Urbans dInserci, Centres de Dia, etc.).

 • TIPUS DE PROGRAMES DESENVOLUPATS

 • ADSCRIPCI DE PROGRAMES ALS SERVEIS DE LA SSPRiJJ