TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR

  • View
    583

  • Download
    92

Embed Size (px)

DESCRIPTION

TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR. KERTAS 2. 1 5. million. 2. 1. 2 million =. 1 5. Give the answer in whole number. 0.2. x 1 000 000. = 200 000. 2 000 000. + 200 000. = 2 200 000. 4 5. 5 ) 1 4. = 2. - 1 0. 14 5. 2. Convert to a mixed number. - PowerPoint PPT Presentation

Text of TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIK UPSR

  • TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATEMATIKUPSRKERTAS 2

  • 1. 2 million =15Give the answer in whole number2 000 000x 1 000 0000.2= 200 000+ 200 000= 2 200 000

  • 2. Convert to a mixed number14 5

    14 5= 14 524

  • 3. Round off 5.673 to the nearest tenths.+ 15 . 6 7 3

  • 4. Diagram 1 shows the mass of a packet of salt.What is the mass, in kg, of the salt ?= 1.4 kg

  • 5. Diagram 2 shows the volume of water in a container.What is the volume of water, in ml 1.6 l= 1.6 X 1000= 1600 ml

  • 6. Diagram 3 shows a time in the afternoon.What time would it be in the 24 hour system, 40 minutes later ? 15 45 15 85 + 1 - 60 16 25 + 40 = 1545 hour= 3 : 45 pm= 1625 hour3:45pm

  • 7. 30% of 2 kg30% X 2000 gGive the answer in g.X 20002 kg = 2000 g =600g

  • 8. 12 x27 =

    72

  • 9. 34km = 1 - 990m Give your answer in m.=1750 m1750 m 990 m =760 m

  • 10. Diagram 3 shows a square X and a rectangle Y.What is the perimeter of the whole diagram ?= 9 + 9 + 4Perimeter= 66 cm9 cm4 cm15 cm+ 15 + 5 + 24

  • 11. 19 X ( 120 75 ) =19 X 45 =120 75 =45855

  • 12. 32100= 6 4 Give the answer in decimals.= 6.326.32 4 = 1.58

  • 13. Diagram 4 consists of several squares of equal size.What percentage of the whole diagram is shaded ?Fraction of the shaded part :Percentage of the shaded part :

    312X 100 % =

    300 12= 25 %

  • 14. Diagram 5 shows the length of a rope.Calculate the length, in cm, from P to R= 2.6 m2.6 m =260 cmLength from P to R :260 cm + 175 cm = 435 cm

  • 15. 34years X 5, is how many months ? 1 year = _____ months= 105 months

    7 4

    7 4

    7 4X 12 =21 months21 months X 5

  • 16. Diagram 6 shows a combination of a square KLMN and a rectangle PQMR.Find the area, in cm2, of the shaded region in the diagram.= 7cm X 7 cm = 49 cm2Area KLMNArea PQMR3cm= 3cm X 5 cm = 15 cm2Shaded area49 cm2 - 15 cm2= 34 cm2

  • 17. In the Mathematic test, the average marksTotal = average X numbers of group marks of Ahmad, Orhan, Chew and Dennis is 92. Ahmad and Borhan scored a total of 194 marks altogether. Find the average marks of Chew and DennisTotal = 92 X 4= 368Total marks of Chew and Dennis368 - 194 = 174 Average marks of Chew and Dennis174 2 = 87

  • 18. Table 1 shows the unit price of two types of stationery. 2 books :RM 7.80 X 2 = RM 15.60Shahril bought 2 books and 3 pens. He paid with a RM 100 note. How much money did he get back ?3 pens :RM 16.00 X 3 = RM 48.00Total :RM 15.60 + RM 48.00 = RM 63.60Balance :RM 100.00 RM 63.60 = RM 36.40

  • 19. The pie chart in Diagram 7 shows the percentages ofi) What is the percentage of Indian pupils ? 100% - 27% - 48% pupils in a school according to 3 races. The total number of pupils is 1 200.= 25%

  • 19. The pie chart in Diagram 7 shows the percentages ofii) How many Chinese and Indians pupils are there in the school ?Total Chinese and Indian pupils in a school according to 3 races. The total number of pupils is 1 200.27% + 25% = 52%25%52% of 1200 624 pupils

  • 20.Diagram 8 shows the weight of two watermelons.The weight of watermelon P is 1.15kg. What is the weight, in kg, of 3 similar watermelon Q ?Q = total weight weight of P= 1750 g 1150 g= 600 g3 similar watermelon Q= 3 X 600g= 1800 g= 1.8 kg