Click here to load reader

Travelpro nr7

 • View
  224

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Travelpro nr7

 • Corporate klanten

  KLM groeit

  11 f e b r u a r i 2 0 1 5 07

  "Toeristen zijn

  onvolwassen Travel Top over de toekomst

  Dreamliner Arke vanaf Eindhoven

 • www.travelpro.nl

 • Nieuws 3

  www.travelpro.nl

  Deze week was ik in het altijd onbereikbare Brussel. Je bent al snel bij de stadsgrenzen, maar daarna begint het gedoe.Net op tijd arriveerde ik bij de BrusselExpo om aanwezig te zijn bij de Travel Top.

  De toppers uit de Nederlandse en Belgische reisindustrie werden daar op het podium door collega Jan Peeters aan de tand gevoeld.Een vermakelijke en interessante discussie was het resultaat en nadat menig standpunt gedeeld was ging er een siddering door de zaal.Joost Romeijn deelde een zaal vol reisagenten mede dat hij geen toegevoegde waarde ziet voor hen en dat die vorm van distributie veel te duur is.

  Op dat moment had ik een flashback naar 2003. Ergens in een warm land stond Steven van der Heijden op het podium en deelde daar mee dat Neckermann online zou gaan.

  De gezichtsuitdrukking op de gezichten van de toehoorders heb ik sindsdien niet meer waar-genomen, tot nu in Brussel: hoofdschuddende reisagenten die onthutst en zenuwachtig om zich heen keken, en na afloop net iets te snel dronken en spraken.

  Travel Top

  Geruststellend heb ik een aantal van hen gespro-ken, in Nederland zijn er immers nog steeds reisbureaus en die zullen er ook altijd blijven. Weliswaar anders, maar met de juiste aanpassin-gen ook winstgevend.

  Jammer voor onze zuiderburen is wel dat zij daar geen twaalf jaar over kunnen gaan doen, dat was zelfs voor menig reisagent in Nederland te kort.De verwachting is dat de veranderingen in Belgi veel sneller zullen gaan dan twaalf jaar, dus haast is geboden.

  De vraag waarom touroperators niet meer, of minder snel voor het reisbureau kiezen, heb ik beantwoord met het feit dat de keuze niet door de touroperator gemaakt wordt maar door de klant. Wellicht eens goed kijken hoe het er in Nederland voorstaat en hoe dat een oplossing kan bieden.

  De algemene reactie daarop was Daar hedde die eigenwijze Ollanders weer.We spreken elkaar over vijf jaar nog eens, als u er dan nog bent. Salut.

  Tom van [email protected]

  Inhoudsopgave

  Proefslapers Afgelopen weekend kreeg Corendon Vitality Hotel Amsterdam 200 proefslapers over de vloer. Pagina 10

  Wining & DiningDe trend een foodcation past uitstekend bij een cruise-vakantie. Pagina 13-20

  Om mee te pronkenDe een wil een over-the-top luxe acco, terwijl de ander back-to-basic op zijn wensenlijst heeft staan. Pagina 27-29

  GoaBijna 450.000 Nederlanders bezochtenGoa het afgelopen jaar.Pagina 30

  Aniek de Kort maakt vanaf 2 februari deel uit van de redactie van TravelPro. Tijdens mijn studie geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen wist ik al dat ik de rich-ting van journalistiek op wilde en heb hier door het lopen van stages ervaring in opgedaan. Dat ik nu bij TravelPro de kans krijg om die ervaring in te zetten en uit te breiden is fantastisch, aldus De Kort.

  Ook de reisbranche is haar niet vreemd. Sinds ik op mijn achttiende de zomers aan de Spaanse costas achter me liet, heeft het zogenoemde reisvirus me te pakken en reis ik het liefst de wereld rond, van IJsland tot Beijing. Maar naast

  het reizen zelf vind ik de wereld erachter ook erg interessant en volg ik de laatste ontwikkelingen op de voet. Bij TravelPro zit ik dus helemaal op mijn plek.

  Aniek de Kort versterkt redactie TravelPro

 • Nieuws4

  www.travelpro.nl

  Dichtbij huis, minder files, minder stress en goedkoop parkeren; vliegen vanuit de regio heeft voor reizigers buiten de randstad veel voordelen. Eindhoven Airport werkt de laatste jaren suc-cesvol aan haar uitbreiding. We zijn ervan over-

  tuigd dat wij in samenwerking met Eindhoven Airport de populaire Antillen n onze duurzame Dreamliner nog beter op de kaart kunnen zetten, aldus Hans van de Velde, Directeur Arkefly.

  TrendArke en Eindhoven Airport spelen in op de trend dat steeds meer vakantiegangers vanuit hun eigen regio naar hun vakantiebestemming willen vliegen en maken dit nu voor het eerst ook mogelijk voor verre bestemmingen. Arke gaat de vluchten uitvoeren met de comforta-bele en zuinige Dreamliner. Voor het eerst zal de Dreamliner vanaf een regionale luchthaven in Nederland vliegen en op deze manier kunnen vakantiegangers vertrekkend vanuit Zuid-Nederland ook met deze nieuwe manier van vliegen kennismaken. Joost Meijs, Algemeen Directeur van Eindhoven Airport: We zijn zeer verheugd met de aankondiging dat Arke, een professionele partner van ons, met een uiterst stil en zuinig toestel naar twee nieuwe bestem-mingen gaat vliegen.

  Regionale aantrekkingskrachtOp vakantie gaan en vertrekken vanaf een regionale luchthaven wordt steeds populairder. De korte reistijd, de kleinschaligheid, de snelle

  afhandeling op de luchthaven en de lage parkeerkosten spelen hierin een rol. Vanaf regionale luchthavens naar Middellandse Zee-bestemmingen vliegen, is inmiddels gemeengoed, maar Arke en Eindhoven Airport maken het nu ook mogelijk voor vluchten naar verre bestemmingen. Arke vliegt straks vanaf Eindhoven met haar Dreamliner afwisselend rechtstreeks op Curaao of Aruba. Vakantiegangers hebben daardoor altijd n rechtstreekse vlucht naar het eiland van hun keuze en op de andere vlucht wordt een korte tussenstop gemaakt.

  Antillen onverminderd populairDe Antillen zijn veruit de belangrijkste verre bestemmingen van TUI Nederland, de reisorganisatie waar Arke onder valt. Met de uitbreiding van vluchten vanaf Eindhoven Airport vliegt Arke dit jaar voor het eerst negen keer per week naar deze eilanden.

  Arke: Dreamliner van Eindhoven naar Antillen

  Arke start op zondag 1 november 2015

  met haar Boeing 787 Dreamliner een

  vliegoperatie vanaf eindhoven Airport naar

  Curaao en Aruba. De luchtvaartmaat-

  schappij vliegt het gehele jaar twee keer

  per week, op woensdag en zondag, vanaf

  eindhoven Airport naar deze populaire

  vakantiebestemmingen.

  Antillen n Dreamliner nog beter op de kaart

  zetten

  Hans van de Velde.

 • Nieuws 5

  www.travelpro.nl

  Daarnaast vervullen de reismerken van TUI - Arke, Holland International en Kras - een belangrijke rol in het Antilliaanse toerisme. Curaao, Aruba en Bonaire trekken jaarlijks circa 200.000 Nederlanders aan; dit zijn zowel vakantiegangers, zakenreizigers als mensen die er voor familiebezoek naar toe gaan. Ongeveer 50% van deze groep gaat er georganiseerd op vakantie met de merken van TUI. Daarnaast is TUI met 70 lokale medewerkers een belangrijke werkgever op de eilanden.

  Internationale aantrekkingskrachtArke richt zich nadrukkelijk niet alleen op Nederlandse reizigers. De zogenaamde catchment area van Eindhoven - met een potentieel van circa twintig miljoen vakan-tiegangers (bron IATA) - betreft zuidelijk

  Nederland, maar ook het noordelijk deel van Belgi en het westelijk grensgebied in Duitsland. Vanuit Belgische luchthavens wor-den de Antillen op dit moment niet per recht-streekse vlucht aangeboden en in Duitsland vliegt alleen airberlin vanuit Dusseldorf n keer per week naar Curaao. Samen met TUI zuster-reisorganisaties in Belgi en Duitsland worden daarom ook Belgische en Duitse klanten aangetrokken. Het voordeel voor Arke-reizigers is in deze: Aruba wordt als nieuwe bestemming in deze delen van Belgi en Duitsland aangeboden, Arke is onderdeel van een reisorganisatie en biedt niet alleen losse vluchten maar aantrekkelijk geprijsde vakanties en door twee keer per week te vliegen zijn ook elf- en twaalfdaagse reizen mogelijk, naast n- en tweeweekse.

  Duurzame DreamlinerIn juni 2014 heeft Arke als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot toegevoegd. In december nam de airline de tweede Dreamliner in ontvangst en in maart komt het derde toestel. De B787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vlieg-tuigen. De Dreamliner is niet alleen prettig om

  in te vliegen maar ook minder milieubelastend; de motoren van het toestel zijn 15% schoner en produceren 60% minder geluid dan vergelijkbare vliegtuigen. Bovendien verbruiken ze 20% minder brandstof en CO2 per passagier.

  Arke: Dreamliner van Eindhoven naar Antillen

  "Aruba wordt als nieuwe bestemming in (delen van) Belgi en

  Duitsland aangeboden"Joost Meijs.

 • 6www.travelpro.nl

  iNfotoriAl

  Ruim 800 groepsrondreizen over de hele wereld in een internationaal gezelschap met overwe-gend maximaal twaalf tot zestien mensen in n groep, daar staat Intrepid Travel voor. De organisatie biedt zelf al sinds 1983 avontuurlijke groepsrondreizen aan. We bieden veel bestem-mingen aan die bij de reisbureaus niet bekend zijn of waarvoor de expertise niet in huis is, zoals Myanmar, Filippijnen en Zuid-Amerika. Het is voor een reisbureau dan prettig om aan te kloppen bij een organisatie die daar wel veel van af weet. We denken met de klant mee en kunnen alles regelen van bestemming tot vlucht, zegt Koster. Een rondreis in een internationaal gezelschap is ontzettend leuk. Je maakt met zoveel verschil-lende mensen eenzelfde reis, hebt meteen aan-spraak en doet allerlei culturele ervaringen op, zegt Linda Leussink (Accountmanager Intrepid Travel). Onze reizen kennen veel repeaters en voor hen is het internationale gezelschap een enorme meerwaarde. Mensen vinden dat span-nend en leuk.

  Selectie Van de 800 groepsrondreizen die Intrepid Travel aanbiedt, gaat 95% gegarandeerd door. Leussink: Reisagenten lopen hierdoor geen risico. Een geboekte pax is er een die daadwer-

  kelijk vertrekt. Je kunt bij Intrepid Travel veel kanten op. De klant kan n of twee weken op reis, maar een rondreis van een