Boli Viu juny 2017

 • Published on
  29-Jan-2018

 • View
  3.059

 • Download
  2

Embed Size (px)

Transcript

 1. 1. JUNY 2017
 2. 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial. 3 II. Estem al dia amb... LEscola Informa 4 El menjador informa 13 III. El tema (3r, Cicle Mitj i 2n, Cicle Inicial) 16 IV. El Reportatge (4t. Cicle Mitj) 32 V. Rac de Cincies (6, Cicle Superior) 42 VI. Hem anat a... (P5, Ed. Infantil) 47 VII. El Rebost (P3, Ed. Infantil i 1r, Cicle Inicial) 49 VIII. Calligrames (5, Cicle Superior) 53 IX. Passatemps (P4, Ed. Infantil) 58 X. LAgenda 61
 3. 3. 3 I. Editorial___________________________ A punt dacabar el curs escolar i enmig d'avaluacions i reflexions sobre tot all que hem fet al llarg del curs, no hem arribat a fer o cal millorar, us fem arribar la segona edici de la nostra revista del Boli Viu. En els apartats de la revista que ara teniu a les vostres mans, lescola i menjador informa, trobareu informaci sobre activitats que shan portat a terme al llarg daquest darrers mesos i que daltra manera, potser, no en tindreu coneixement. Dels altres apartats, sn els vostres fills i filles els que us fan arribar les seves vivncies, experincies, opinionssobre activitats que han realitzat. A totes les famlies, us desitgem unes bones i merescudes vacances destiu!!
 4. 4. 4 II. Estem al dia amb_____________________ LEscola Informa VISITEM UNA EMPRESA El 7 de mar els alumnes de 6 van visitar lempresa papiolenca ELADIET situada al polgon industrial. En arribar, van ser atesos pel director qumic, altres responsables i fins i tot per un becari i el regidor de Promoci Econmica del Papiol. La visita va comenar a una sala per fer una detallada presentaci de l'empresa, on els alumnes molt engrescats, van tenir l'oportunitat de fer preguntes o comentaris, tot seguit, van acabar fent un recorregut per totes les installacions recentment reformades i que compten amb les ltimes tecnologies per a l'elaboraci de complements alimentaris naturals. Aquesta visita proposada per les tutores de 6 i gestionada des de la regidoria de Promoci Econmica, s'emmarca dins els continguts a treballar a l'rea de medi social i natural. Des d'aqu, el nostre agrament a tots els qui la heu fet possible aquesta visita i pel vostre temps i atenci que ens vreu dedicar.
 5. 5. 5 TALLER La bombeta Marieta Al mes de mar els alumnes de P-5 van realitzar el taller: La bombeta Marieta A travs dun conte teatralitzat per la protagonista de la historia, la Bombeta Marieta, jocs i, fins i tot, ballant, els alumnes van anar prenent conscincia que per viure en un planeta ms sostenible hem destalviar energia i fer s de les energies renovables: elica, solar Aquest taller gratut proposat per la Regidoria de Medi ambient forma part dels continguts a treballar sobre leducaci per a la sostenibilitat. VISITEM LA BIBLIOTECA A partir de gener van visitar la Biblioteca Valent Almirall, els alumnes de P-5, 3r, 4t i 5. Cada grup va ser rebut per la bibliotecria i, dacord el curs, sels va oferir una activitat especfica: conta contes per als ms menuts, triar contes per preparar un primer plat, segon plat i postres per als de 3r, lactivitatcuinem poesia per als de 4t i lactuaci del Mag Pep per als de 6. Totes les activitats van estar molt b. Grcies per la vostra dedicaci.
 6. 6. 6 UN AUTOR A LES AULES Aquest curs els alumnes de 3r han llegit el llibreFlairosa, la bruixa dels sabons de Carles Sala i Vila, i cal dir que van estar molt motivats per llegir-lo perqu sabien que al mes de maig el Carles, l'autor del llibre, vindria a les seves aules per respondre les seves preguntes i compartir comentaris i opinions al voltant del llibre i el fet literari. Abans que arribs el Carles i imitant a la bruixa Flairosa, a la classe van fer sab de roman i van preparar lentrevista per fer-li. Va ser una visita molt agradable i enriquidora. Grcies Carles. TALLER DHIGIENE POSTURAL Com hem de carregar la motxilla? Com lhem de portar? Com hem de seure a la cadira? Respondre aquestes qestions i donar a conixer unes normes bsiques dhigiene postural, s el que van fer dues professionals de lentitat ADAPTA amb tots els alumnes de cinqu el 5 de mar a lescola a travs dun taller. Aquest taller subvencionat per la Diputaci i gestionat des de serveis socials ha estat proposat per les tutores de 5 per treballar leducaci per a la salut.
 7. 7. 7 EL BOT MGIC Al mes d'octubre els alumnes de P3 i P-4 van rebre una visita molt especial, es tractava del grupEl Bot Mgic, format per nois i noies amb diversitat funcional de l'escola ASPASIM d'atenci a la discapacitat psquica, i que amb molt entusiasme els van explicar un quants contes. El mateix grup, al mes d'abril van tornar a l'escola per compartir amb els alumnes de 3r i 4t la can de la llegenda de sant Jordi amb la singularitat de cantar-la acompanyada del llenguatge de signes. Genial!! Van ser dues trobades molt entranyables i enriquidores, on tots van tenir l'oportunitat d'aprendre sent diferents. VISITEM LESCOLA DE MSICA El 27 dabril tots els alumnes de l'escola van visitar l'escola de Msica del Papiol, aquest curs per va ser una visita molt especial, ja que els alumnes de cada cicle es va reagrupar en 6 grups i cada grup va anar passant per cada aula de lescola per fer-ne un tastet: Piano, viol, dansa, saxo A cada classe van compartir una part terica i una de prctica. Genial!!
 8. 8. 8 Des d'aqu, el nostre agrament a tot l'equip de mestres per l'atenci i temps que ens vreu dedicar. POSEM UN NIU A L'ESCOLA!! Vetllant per la protecci del nostre medi natural, el 9 de maig els alumnes de 4t van realitzar un taller per construir diferents nius per a ratpenats amb la perspectiva de penjar-ne un a l'escola i la resta pel Papiol. Al llarg del taller, dirigit per Xavier Bolt, els alumnes van tenir l'oportunitat d'observar, crear, preguntar i treballar en equip al voltant de la construcci d'aquests habitacles. Aquest taller proposat i subvencionat des de la Regidoria de Medi Ambient ha estat realitzat per un professional de l'equip Projecte la Caravana Cientfica
 9. 9. 9 VISITEM UNA FBRICA El 17 de maig els alumnes de 5 van visitar les installacions de la cooperativa La Fageda al Ripolls, integrada per treballadors amb discapacitat intellectual. Al llarg de la visita, els alumnes van tenir loportunitat de conixer la granja, les vaques i la sala de munyir, aix com veure la fbrica i descobrir el procs de producci. Va ser una visita molt agradable i interessant!! Aquesta activitat ha estat proposada i subvencionada per la empresa TENO del menjador de lescola. VISITEM LAJUNTAMENT El 24 de mar els alumnes de 3r vam visitar lAjuntament del Papiol. Van ser rebuts i atesos per lalcalde Joan Borrs i el regidor deducaci Salvador Auberni. A la sala de Plens, van fer-los un munt de preguntes que prviament havien preparat i, en acabar de respondre-les, van veure les diferents dependncies de lAjuntament tot explicant-los les diferents feines que es realitzen. Des daqu el nostre agrament a lalcalde i regidor. Aquesta visita semmarca dins els continguts a treballar a lrea de medi social.
 10. 10. 10 PENSA-THO!! Tu decideixes! El 8 de juny els alumnes de 6 van realitzar un taller sobre prevenci del consum del tabac. A travs de diferents activitats dirigides per la Mireia Martnez, professional de Tallers Quantum, els alumnes van apuntar moltes idees clau per reforar la decisi de no fumar i la repercussi positiva que aquesta opci pot tenir en la seva salut fsica i psicolgica. Aquest taller subvencionat per la Diputaci, ha estat proposat des de serveis socials i forma part dels continguts a treballar relacionats amb leducaci per a la salut. PREVENCI DINCENDIS El 7 de juny, al gimns de lescola, els alumnes de 5 i 6 van veure una obra de teatre molt especial: A foc lentdel grup Filomena Teatre, eren tres artistes que de manera molt divertida tot preparant la seva festa de sant Joan els donaven consells per celebrar la festa amb seguretat per tal de prevenir cap incendi. Aquesta activitat gratuta proposada i gestionada des de lAjuntament forma part de la campanya revetlles amb precauci de protecci civil.
 11. 11. 11 VISITEM EL MUSEU DEL PAPIOL El 9 de juny els alumnes de 6 van visitar el Museu del Papiol ubicat als antics menjadors escolars del Pau Vila al carrer Dr. Trueta. Al llarg de la visita els alumnes van conixer un munt dobjectes que el Museu alberga del patrimoni histric del poble relacionats, sobretot, amb la pagesia i els oficis menestrals. Durant la visita, els alumnes van ser atesos i acompanyats pels Srs. Eduard Serra i Jaume Queralt. Moltes grcies als dos. TALLER EXLIBRIS El divendres 16 de juny els alumnes de 5 van anar a la Biblioteca Municipal a realitzar un taller dEx-libris dirigit per la Sra. Mara Luisa Muro, artista papiolenca de llarga trajectria com a pintora. El taller va tenir una part terica i una de prctica on cada alumne va tenir loportunitat de crear el seu propi Ex libris. Moltes grcies Mara Luisa per la teva collaboraci.
 12. 12. 12 MATRCULES Tancat el perode de matrcula, a la nostra escola shan matriculat 34 alumnes per fer P-3 el curs vinent. Referent als alumnes de 6 que el curs vinent comenaran lESO, 26 shan matriculat a Iinstitut Bernat el Ferrer, 8 al linstitut Llus de Requesens i 1 a un altre centre. Tant als alumnes com les seves famlies, us desitgem molta sort en aquesta etapa que aviat comenareu!!
 13. 13. 13 INFORMEM DEL MENJADOR EL MENJADOR, Durant tot el curs, els vostres fills/es han enriquit i assolit uns bons hbits de menjador, dhigiene i de conducta. Linforme del tercer trimestre veureu els progressos i observacions de cada alumne. Els productes sn de proximitat i els elaborem a cuina, amb producte de primera qualitat agafada de la terra a cuina, amb larribada de la primavera i estiu,els plats sn ms fresquets ; amanida de pasta, de llegum...fruites de temporada i el gelat. Recordeu que els mens estaran al web de lAMPA ( ampapauvila.org). Us fem un tast del que hem anat realitzant aquests darrers mesos: EL CONCURS DE LANNA VIVES, Amb la frase sense por tot es fa possible,activitat que vrem realitzar al menjador i ens va escriure agraint la tasca feta i que sumant capacitats vrem aconseguir entre tots amb tant entusiasme, realitzar amb diferents materials la frase exposada al menjador. Recordem sempre que tots som diferents i que les nostres diferencies plegades enriqueixen els projectes en que participem. Teno ens ha fet arribar la frase amb ferro on estar exposada al nostre menjador. Felicitats a tothom!!! ELMICU MACS ENS VA FER UNA VISITA... La mascota de Teno, com ja sabeu ens va fer una visita a lescola...doncs ens va transmetre els valors duna alimentaci equilibrada i saludable, mitjanant una representaci teatral. La Montserrat ens va explicar duna manera molt divertida com havem de menjar o tastar tots els aliments que surten a la pirmide nutricional.
 14. 14. 14 LES MONES MS MONES DE LESCOLA... Els nens /es de 3r a 6 varen realitzar un concurs de decoraci de mones de pasqua, els ous de gelatina amb colors, els pollets, xocolatines de colors...per tots els ingredients els havien daconseguir mitjanant una gimcana amb proves molt divertides! Van ser totes premiades...a la ms bona...a la ms decorada... tots van ser molt bons cuiners/es!!! LA FAGEDA I TENO Teno, empresa de menjador, el passat 17 de maig va convidar al curs de 5, a veure on es fabriquen aquests iogurts tan bons que mengem al menjador. Vrem passar un dia agradable, veien les vaques embarassades, vaques de P2 P3 i P4.. en els seus apartaments i en la seva hora desbarjo, la sala dextreure la llet, el seus bidons...b des de el seu inici fins la producci dels iogurts i altres postres lctics. Tota una experincia i un bon projecte social de lentorn.
 15. 15. 15 FEM TEATRE... Com cada any us convidem a veure les obres de teatre que han fet els vostres fills/es amb molta illusi i que representaran en horari de 15:30h. al gimns de lescola, entrant per la porta del carrer del Trull. (porta gimns) *Dilluns 12 de juny, P5 EL BOSC DE LAMISTAT . *Dimecres 14 de juny, P4 EL PEIX IRISAT. Lltima jornada gastronmica del curs:... DINEM A LA FRESQUETA ... Menjarem al estil FRESQUET a lombreta del pati...els nens/es estan preparant actuacions de tota mena; balls amb coreografies, petites escenes.. ! lespectacle estassegurat ! Lequip del menjador us volem desitjar unes bones vacances, us esperem el curs vinent! Arreveure!!!
 16. 16. 16 III. El Tema__________________________ ENS VISITA EL BOT MGIC! El dia 3 dabril va venir a lescola el BOT MGIC! Van fer-nos una activitat als nens i les nenes de 3r i 4t: ens van ensenyar llengua de signes i la can de Sant Jordi! Va ser sper divertit! El bot mgic s un grup de conta contes del Centre Ocupacional de la fundaci ASPASIM (Associaci que ofereix atenci a persones amb discapacitat psquica) Mha encantat el Bot mgic sn un grup de persones que fan llengua de signes. Els fan per comunicar-se amb algunes persones. Aina Palacio He aprs una can de Sant Jordi. Hem vist un vdeo de llengua de signes. Marwa. Mha agradat el vdeo i he aprs a cantar la can de Sant Jordi.Mario.
 17. 17. 17 El Bot mgic mha ensenyat una can en llengua de signes. Ariadna. Mha agradat fer els signes amb les mans i sobretot la can. Ens han ensenyat molt b. Pol. Mha agradat molt!!! Era molt emocionant! Que tinguem problemes no vol dir que ens hagin dapartar dels altres ni que no poguem dominar res. Erinn. He aprs que sempre fer la llengua de signes s una mica cansat mhe sentit una mica trist. Dami. El que ms mha agradat s aprendre la llengua de signes. Tamb mhan explicat que les persones que tenen discapacitat no han destar separades, sin que noms necessiten una ajuda. Amb la llengua de signes tenen una manera de comunicar-se. Cecilia. Mha agradat molt. Mhe sentit molt calmada i relaxada. Ha estat molt divertit. Maria. Ha estat molt divertit perqu mhan ensenyat molt b. Izan. Mhan ensenyat coses molt boniques. Shan portat molt b amb nosaltres. Joana.
 18. 18. 18 No hem de deixar a ning sol perqu tingui una discapacitat. Giulia. Mha agradat molt la can que ens ha ensenyat el bot mgic. Biel Farran. Mha agradat que mensenyissin a parlar en signes i tamb la can. Est molt b aprendre signes. Carla. Mha agradat molt perqu he aprs llengua de signes. Albert. He aprs que si ets diferent no passa res. Mariona. Mhe divertit molt fent la can de Sant Jordi. Aina Estrella. Mha agradat perqu ens han ensenyat una can en signes. Gerard Mhan agradat una mica el video i la llengua de signes. lex. Mha agradat fer signes amb les mans, el video i sobretot la can. Mximo.
 19. 19. 19 Mha encantat lactivitat perqu he aprs llengua de signes. Lia. El que ms mha agradat ha estat la can perqu no la sabia. Joel. La can s molt xula i mha agradat lactivitat, lhan explicat molt b! Marina. Ha estat xulo perqu entendre llengua de signes s molt divertit. Biel V. El que ms mha agradat ha estat practicar la can. Jlia. Mhan ensenyat a no qestionar una persona que sigui diferent, perqu en realitat som tots iguals. Aitor Garca. Mhe sentit b. Mha agradat aprendre llengua de signes. Andrs. Mhan trasms que eren persones...