Click here to load reader

Cn1 univers

  • View
    224

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of Cn1 univers

Diapositiva 1

LUNIVERSTema 1

LUNIVERS

CUMUL DE GALXIES VIA LCTIA

SISTEMA PLANETARI VERGE

GALXIA SISTEMA SOLAR

Com ho definiries Lunivers est format per galxies, en les quals hi ha estrelles que poden tenir sistemes planetaris formats per planetes i satllits.Segons l'astrnom Edwin Hubble (1929) lunivers es va originar per una gran explosi que va succeir fa quinze mil millons danys i es troba en constant expansi.

Mesurant lunivers infinitUnitat astronmica. s la distncia de la terra al sol.1 u = 150 milions de kilmetres.Any llums la distncia que recorre la llum en un any.A una velocitat de 300.000 km/s en un any recorre9,5 bilions de kilmetres

UN UNIVERSAMB TRES DIMENSIONS

Lunivers a lantiguitat

Com ho definien abansTeoria geocntrica

Teoria heliocntrica

DIFERNCIES:MODEL GEOCNTRIC

MODEL HELIOCNTRIC

PISTES

EXERCICIS:Pg. 9 ex. 1,2,3,4Cerca al diccionari les definicions dels conceptes en negreta de la pgina 9 ( tenir una pgina de vocabulari. 1 punt)Cerca informaci sobre els pares de lastronomia moderna.Nicolas CoprnicTycho BraheJohannes KeplerGalileu galileiJohann GalleHubble

EL SISTEMA SOLAREl nostre sistema planetari s el sistema solar ja que el sol es la nostre estrella.Es va formar fa uns cinc mil milions d,anys.Est format per planetes, planetes nans, cossos petits ( asteroides i cometes) i a ms els planetes poden tenir satellits.

El solEstrella groga de grandria mitjana en fase estable composta dhidrogen i heli.

Classificaci planetes (INTERIORS I EXTERIORS)

CERCA ELS MOVIMENTS QUE TENEN ELS PLANETES .

Els moviments de la terra i les seves conseqncies

ELS ASTEROIDES I ELS COMETES

Exercicis

Exercicis 5,6,8,9,12,14,16,17,18.Preparar una presentaci sobre constellacions i observaci del cel nocturna ( 1 punt)Treball: realitzar un sistema solar a escala ( Obligatori. Nota dexamen)Per completar el quadern. Exercicis: 22,23, 26, 28, 29, 30,31, 32. ( els altres sn voluntaris)

Search related