El dibuix i les seves funcions

  • View
    132

  • Download
    3

Embed Size (px)

Text of El dibuix i les seves funcions

EL DIBUIX I LES SEVES FUNCIONS

EL DIBUIX I LES SEVES FUNCIONSDes del punt de vista de la funci del dibuix en els distints camps del coneixement, es poden distingir -apart del dibuix artstic- els segents tipus de dibuixos, encara que en ocasions les fronteres entre els uns i els altres poden arribar a ser bastant confuses.

Dibuix analtic:s el que fa referncia a una anlisi de les parts de una totalitat. Els dibuixos dels manuals dinstruccions solen ser daquest tipus.

Dibuix descriptiu :s el que fa referncia a la representaci duna cosa donant una idea exacta de la mateixa.

Dibuix realista: s el que imita de manera fidel la realitat. Sutilitza com a sinnim del naturalisme. s loposat al dibuix idealista.

Dibuix conceptual:s en el que predominen aspectes terics i verbals abans que els plstics.

Dibuix abstracte:s el que sallunya de lart figuratiu on les lnies , colors, etc., no tenen relaci amb objectes o formes reconeixibles.

Dibuix esquemtic: Redueix la representaci grfica duna cosa als carcters ms significatius.

Dibuix cientfic: s el que est relacionat i al servei duna determinada cincia (Botnica, Medicina, Geologia, Qumica, etc.)

Dibuix tcnic:T un carcter instrumental al servei duna professi tcnica determinada (arquitectura, enginyeria etc.) Ha de seguir unes normes i convencions geomtriques de representaci grfica.

Dibuix lineal:Est relacionat amb la representaci de determinades figures geomtriques que constitueixen el seu objecte destudi.

Dibuix ornamental:s el que representa un conjunt delements accessoris que han de sevir dembelliment a una obra arquitectnica o artesanal.

Dibuix animat:Conjunt de fotogrames dibuixats en una pellcula cinematogrfica necessaris per a produir la sensaci de moviment dels personatges.

Dibuix digital: Realitzat amb eines digitals o programes informtics de dibuix.