EL Tractat d'Utrecht

  • View
    447

  • Download
    1

Embed Size (px)

Text of EL Tractat d'Utrecht

Tractat dUtrech

Tractat dUtrechAdri Rivera i Pol Piqu

ndexEl conflicteQu era? Les condicionsLes conseqncies.

El conflicte: La Guerra de SuccessiGuerra entre partidaris de Carles II (Bndol dels ustries ) i els de Felip V (Bndol dels Borbons)

Els Pasos europeus (sobretot el Regene Unit i ustria) no volen que els Borbons monopolitzin Europa. Les potencies busquen un altre candidat per governar la monarquia hispnica.

Els ustries salien amb, Catalunya, Anglaterra i Holanda.

Que era?Era un tractat de pau que es realitzar entre els Anglesos i els francesos on els interessos dels anglesos es van veure afavorits degut a que tot i no ser els guanyadors de la guerra de successi, que fou un conflicte on tots els estats dEuropa van ser directa o indirectament involucrats.Motius:Lany 1711 mor Josep I.Els anglesos desconfien de perdre poder dels ustrtiesDesgast Guerra (econmicament parlant).Canvi de govern a Anglaterra entre els dos partits poltics principals.

Les condicions Les condicions entre els firmants de lacordEls francesos no podien compartir rei amb la monarquia hispnica.Els francesos haviem de donar alguns territoris del nord dAmrica als anglesos, com lactual Canad. Els francesos van haver de reconixer la fe protestant a el Regne UnitA canvi els anglesos acceptarien a Felip V com a rei, i per tant sortirien del conflicte ustria firma el Tractat dUtrech. Renuncia al tro dEspanya a canvi de certs eterritoris

ConseqnciesCatalunya es queda sola davant dels Borbons (actitud de resistncia) .Felip V es colloc en el tro espanyol .Espanya i Frana no podran compartir monarca.Anglaterra ser la ms beneficiada perqu aconseguiren molts beneficis.

BibliografiaRevista sapiens n129.Viquipdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Tractat_d%27Utrecht