Manifest contra la política d'ensenyament

  • Published on
    17-Jan-2017

  • View
    231

  • Download
    4

Embed Size (px)

Transcript

Benvolguts amics

Benvolguts pares, mares i amics,Durant aquest curs han estat convocades fins al moment dues vagues a lensenyament pblic. Malgrat donar ple suport a les reivindicacions expressades no hem tancat el centre i hem pres decisions collectives i responsables.El proper dimarts dia 8 de juny hi ha convocada una vaga general dels empleats pblics. Per b que en aquesta ocasi es reclamen tamb aspectes que afecten la salut laboral dels treballadors tamb ens volem manifestar en contra de la poltica educativa que, des del Departament dEducaci, afecta de manera directa la qualitat de leducaci dels vostres fills i filles.

Des de lescola Josep Orriols i Roca tots els mestres hem pres la decisi de no acollir-nos al dret a vaga que tot treballador del sector t. Hem pensat que la millor manera de manifestar-nos en contra de les mesures, que ja en aquest curs i en els propers anys t previstes el Conseller Ernest Maragall, s seguir oferint el servei escolar als nostres alumnes i, en general, a tota la comunitat educativa.Citem ara quines sn les actuacions que el Departament dEducaci ja ha posat en marxa o b t previstes i que afecten, com ja hem dit anteriorment, a la qualitat de lensenyament pblic i en especial als vostres fills i filles, s a dir als nostre alumnes:

1. Retallada a les plantilles de les escoles pbliques: El servei de vetlladora: Aquest servei dna resposta a alumnes amb necessitats educatives especials. El curs passat, 2008-09, comptvem amb un total de 35 hores setmanals i enguany lhan retallat a 15 hores setmanals.

A lescola hi ha mestres que estan acollides a una reducci de jornada de 2/3 de lhorari laboral que el curs passat el Departament cobria amb una persona que estava contractada jornada de lhorari laboral, s a dir, lescola disposava de 1/3 de jornada ms per tal de reforar a altres alumnes. Enguany el nomenament de 1/3 de jornada el cobreixen amb 1/3 i shan estalviat laltra 1/3 de jornada. Pel que fa a lAula dAcollida (recurs per alumnes nouvinguts de cicle mitj i superior per facilitar ladaptaci social i sobretot lingstica) hem passat de disposar duna dotaci (una mestra) a mitja, quan s una evidncia que continua la incorporaci dalumnes nouvinguts.

2. Increment dels alumnes per aula: Des de fa ja uns quants anys, a Moi, sest demanant des del sector pares, escola i administraci local una segona escola pblica. Hi ha cursos que durant tota lescolaritat han estat massificats (3r amb 26 i 27 alumnes i 5 amb 26 i 28) i el Departament no ha donat resposta a aquesta situaci. Aquest fet requereix un esfor hum per a garantir la docncia que els vostres fills i filles es mereixen i que va en detriment daltres actuacions. 3. Retallada dels recursos humans a les escoles: Com ja sabeu la realitat a les nostres aules s ben variada. Per aix, fins ara, el Departament havia previst la intervenci minsa despecialistes (Mestres dEducaci Especial, Logopedes, ...) per tal de detectar i tractar casos dalumnes amb algun tipus de necessitat educativa especfica i, daquesta manera, garantir la normalitzaci del seu procs daprenentatge. Doncs b, a partir daquest curs, des de lAdministraci dEducaci han retallat el servei daquests professionals i, en comptes dapostar per fomentar el servei daquestes intervencions educatives dels vostres fills i filles, han preferit invertir en dotacions materials daltra mena com lelaboraci dinformes oficials que el que fan s evidenciar, una vegada i una altra, la necessitat que tenen els nens i nenes dun ensenyament de qualitat que lAdministraci els est negant.4. Per a la cobertura de totes les baixes amb substitucions des del primer dia. En la mateixa lnia dabaratir costos el Departament no cobreix les possibles baixes de mestres des del primer dia fet que comporta la reestructuraci dhoraris i la prdua de desdoblaments, grups reduts i reforos per atendre la diversitat. Per tot aix aquest manifest consensuat per tots i totes les mestres de lescola vol donar-vos a conixer alguns dels punts que a vosaltres, com a pares i educadors, i a nosaltres, com a mestres i educadors, ens afecten de manera molt directa.

Per tal de fer-nos ress el proper dimarts dia 8 de juny al mat, els nostres alumnes, s a dir, els vostres fills i filles, seran atesos per no treballaran aspectes curriculars. En protesta, lequip docent de la nostra escola farem ress de les reivindicacions en contra de la poltica educativa daquest Departament dEducaci capitanejat pel conseller Maragall, sense perjudicar a cap membre de la comunitat educativa.Estem absolutament convenuts i convenudes que lensenyament pblic s un pilar fonamental en una societat democrtica com la nostra i cal defensar-lo collectivament i amb fermesa.

Equip docent de lEscola Josep Orriols i Roca.

Davant tot aix exposat ens ha semblat promoure un referndum per tal que tota la comunitat educativa hi pugui dir la serva.

Durant la tarda de la festa de final de curs podreu exercir el vostre vot sobre la poltica educativa del Departament dEducaci a la pista poliesportiva de lescola.

Recommended

View more >