Reunió pares mares quart curs 2010-2011

 • View
  376

 • Download
  2

Embed Size (px)

Text of Reunió pares mares quart curs 2010-2011

 • REUNI DE PARES I MARES CICLE MITJ19 DOCTUBRE 2010

 • 1. PRESENTACI DEL CICLEAssignatures/mestres:Llengua Catalana: Pilar/Rosa (suport)Llengua Castellana: Montse/Maite Matemtiques: Pilar/ Carolina ( suport)Medi Social, Natural i Cultural: PilarAngls:DavidEducaci Fsica: DaniPlstica: Pilar/Carolina (suport) Msica:Eva C.Informtica: PilarReligi:Eva M.Ensenyaments Alternatius: CarolinaSHAN PRIORITZAT: ELS DESDOBLAMENTS I LACTUACI DE DUES MESTRES A LAULA PER TAL DATENDRE MILLOR A LA DIVERSITAT.EDUCACI ESPECIAL: INCLUSI A LAULA.

 • 2. PROJECTE DESCOLA VERDACUIDAR EL PLANETA RESPECTANT I ACTUANT.

  TREBALL DE LENTORN PROPER LLIGAT AMB LREA DE MEDI.

  ANIMAL I ARBRE AMIC DE LA CLASSE: El cirerer i la truita de riu.EL COMPOSTADOR.CONEIXEMENT DE LA FEINA DELS AGENTS FORESTALS.ARBRES SINGULARS DEL MUNICIPI: Plataner de la Font del Ferro-COMIT AMBIENTAL.REUTILITZACI DE LLIBRES.PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES (Departament dagricultura).

 • 3. CARACTERSTIQUES DEL GRUP CLASSEAspectes positius:Sengresquen amb facilitat, sn collaboradors.Gran sentit de la responsabilitat portat ,a vegades, a lextrem.Facilitat per autoavaluar-se.Bon treball en grup cooperatiu.Es valora molt el model positiu.Aspectes a reforar:Atenci, silenci, entendre consignes, evitar repeticions.Continuar treballant la tolerncia.

 • 4. 0BJECTIU DEL CURSContinuaci de lobjectiu del curs passat.POTENCIAR LA INTERCOMUNICACI ENTRE TOTS ELS MEMBRES DE LA COMUNITAT EDUCATIVA.

  PGINA WEB: http://ceipguilleries.org/

 • 5. OBJECTIUS DEL CICLEEvoluci en autonomia i competncia.s de lagenda (revisi diria). Gesti del temps lliure ( TV)Deures: (famlia/escola acci compartida)VERD:Lactivitat lha fet tot sol/a.TARONJA: Se lha hagut de fer petits ajuts o aclariments.VERMELL: Ha necessitat constantment el suport de ladult.

 • AVALUACIQU VOL DIR AVALUAR PER COMPETNCIES? Lavaluaci per competncies s aquella que permet a l alumnat ser conscient del seu progrs i alhora dels propis errors.

  Aprenentatge i avaluaci tradicional escoltar copiar memoritzar respondre

 • Aprenentatge i avaluaci competencialpreguntar parlar comprendre discutir aplicaropinar

  QUIN SER EL BON ALUMNE?Aquell que sap molt ? NOAquell que sap buscar , trobar i tractar la informaci.

 • QU DEMANEM A UN ALUMNE COMPETENT?1. FER RECERCA I TROBAR INFORMACI2. SELECCIONAR LA INFORMACI QUE INTERESSA3. ANALITZAR I SINTETITZAR AQUESTA INFORMACI4. PENSAR COM PRESENTAR UN TREBALL5. ORGANITZAR EL TEMPS PER FER LA TASCA6. PENSAR QUINS RECURSOS T

 • CRITERIS D AVALUACIAvaluarem els alumnes perqu demostrin diferents nivells d abstracci:Coneixement : recordarComprensi: fer seuAplicaci: usar en altres situacionsAnlisi crtica:fa hiptesis,qestionar,solucionar...Sntesi :crear Avaluar : emetre judicis,donar opinions

 • INSTRUMENTS DE REGISTRE- Graelles dobservaci - Anotacions al quadern de registre daspectes a recordar i tenir en compte.- Diari daula- Graelles davaluaci especfica del controlINSTRUMENTS DAVALUACI- Proves orals i escrites.- Observaci directa dels progressos a laula.- Revisi i/o correcci de llibretes i quadernet de treball.- Participaci i implicaci en activitats daula.

 • LAVALUACI DELS CONCEPTES, PROCEDIMENTS, ACTITUDS I HBITS:

  1.CONCEPTES2. DOMINI DE TCNIQUES I PROCEDIMENTS3. ACTITUD Autonomia personal : concentraci i cura del cos

  Hbits de treball i actitud: comprensi i expressi.4. HBITS Relacions socials i convivncia: respecte i tranquillitat. Relacions amb la mestra : demana ajuda quan cal.

 • A lhora de donar una nota final creiem que s molt important que hi hagi un equilibri entre els quatre apartats (conceptes, procediments, actituds i hbits). Daquesta manera avaluarem la progressi global de lalumne, tenim sempre en compte el seu punt de partena. Percentualment, aplicarem un 25% a cada apartat.Aquest curs hi haur 3 informes d avaluaci i quedaran repartits cada 12 setmanes .A l iniciar el cicle superior durant el mes d octubre els alumnes passen unes proves diagnstiques de llengua catalana , castellana i matemtiques.

 • OBJECTIUS PER REESLLENGES:Parlar i conversar Escoltar i comprendre Llegir i comprendre Escriure Coneixements de la llengua i el seu aprenentatge.

 • MEDI NATURAL, SOCIAL I CULTURALLentorn i la seva conservaci El mn dels ssers vius Les persones i la salut Persones, cultures i societats Canvis i continutats en el temps Matria i energia Entorn, tecnologia i societat UP 1: LA COMARCA DE LA SELVAUP 2: UNA COMARCA DIFERENT: EL RIPOLLS (Colnies)UP 3: LUNIVERSUP 4: ROQUES I MINERALS. FONTS DENERGIA (intercicle)UP 5: EL COS HUM

 • MATEMTIQUES:Continguts: Numeraci i clcul Relacions i canvi Espai i forma Mesura Estadstica i atzar

  Processos:

  Resoluci de problemes Raonament i prova Comunicaci i representaci Connexions

 • ED. ARTSTICA MSICA

  L' objectiu deltreball de la msica a CMs l'enriquiment i creixementpersonal a travs d 'experincies musicals diverses com:La can, el moviment corporal ,l' audici , la dansa i el llenguatge musical.

  Els alumnes de 4t. comencen a tocarla flautacom a instrument escolar amb l' objectiu de donar unsentital llenguatge musical, aix com un punt ms de motivaci.A partir d' aquest momenttenen uncomproms en l' estudi i la cura de l' instrument. Desprs de cada classe de msica, que s el dimecres al mat, tindran un petit exercici de flauta que caldr treballar a casa fins queho puguin tocar sense dificultat, tenen l' ajuda de la mestra cada dia a l' hora del pati, si els cal. D' aquesta manera i de mica en mica seran capaos a 6 de llegir qualsevol partitura senzilla amb flauta.

 • EDUCACI FSICA

  1.- INSTRUMENTS DE COLPEIG.

  2.- SER CONSCIENTS DE L'ESPAI QUE OCUPEN DURANT EL JOC

  3.- REGLAMENTS BSICS

  4.- HABILITATS GIMNSTIQUES

  5.- LLANAMENTS

  6. L'ATLETISME

  7.- EL RITME I L'EXPRESSI CORPORAL

  8.- FORA, RESISTNCIA, FLEXIBILITAT I VELOCITAT.

  9.-LA COORDINACI DELS SEGMENTS CORPORALS.

  10.- L'ACTITUD DE RESPECTE.

 • LA METODOLOGIA UTILITZADALA DURACI DE LES SESSIONS.LES SESSIONS ES DIVIDEIXEN EN 4 PARTS.VALORACI INICIAL.SEGUINT DUES DIRECCIONS:DALL SIMPLE A ALL COMPLEXDALL GLOBAL A ALL ESPECFICMOTIVACI.L'ACTUACI DEL MESTRE.

 • RELIGI- Identificar les parts de la Bblia- Descobrir la importncia dels llibres per transmetre la cultura.- Conixer trets fonamentals de l Antic i el Nou Testament. - Aprendre a buscar algunes citacions bbliques. - Valorar la Bblia com a llibre sagrat. - Descriure fets principals de la vida de Jess

  Es valorar molt:- L' actitud oberta davant els continguts, objectius i procediments de l' assignatura. Entendre que l' hora de religi cal estar atent i cal treballar igual que en una altre assignatura comuna com pot ser catal, matemtiques, medi, etc. Hi ha uns continguts a fer i uns objectius per assolir com en totes les altres matries. (molt important)- El respecte vers els companys i el/la mestre/a.- Tenir una bona actitud en general alhora de classe. (molt important)Utilitzem:- Fitxes preparades, amb exercicis per fer en les mateixes fitxes.- No usem ni llibres ni llibretes.

 • ALTERNATIVAEls objectius a treballar a classes dAlternativa sn:Millorar lautoconeixement a travs de les emocions.Reconixer les emocions dels altres a travs de lempatia.Potenciar la regulaci davant de determinats fets.Treballar les habilitats per conviure en societat.Identificar una comunicaci assertiva i posar-la en prctica.Valorar lescolta atenta per millorar les relacions.Treballar el respecte vers la diferncia dels altres i la dun propi.Potenciar lautoestima i la cohesi de grup.Metodologia:A travs de realitzacions de murals, fitxes i, sobretot, fent servir lexpressi oral a la vegada que la comprensi oral.

 • EDUCACI VISUAL I PLSTICAExperimentar i indagar tcniques.Expressar idees, experincies i emocions.Conixer i comprendre diferents manifestacions artstiques. Desenvolupar una opini crtica.Intercanviar opinions, idees, experincies,... partint de les prpies produccions i compartint les dels companys.

 • 6. TUTORIAEntrevistes amb les famlies:Com les concertem? Horari datenci als pares:

  Dijous de 12:10 a 13:00h. (Tutora de quart)

  Hi ha la possibilitat de concertar entrevista amb qualsevol especialista.

 • 7. SORTIDES I COLNIES

 • 8. ACTIVITAT DE PISCINAHorari:Dimecres de 16 a 17h ( QUART)JustificaciLlista de pares/mares acompanyants

 • Teatre de Nadal: LAVET I LES CUQUES DE LLUM QUARTReuni el proper dimarts 9 de novembre a les 17:15h.

  PARES I MARES NECESSITEM LA VOSTRA COLLABORACI!!!!!!!!!!!!

 • Educar s fer-los passar per lexperincia de tenir els seus propis triomfs , fracassos i errors. Hem de conixer les seves qualitats i defectes. Han de ser ells mateixos.

  Grcies per la vostra assistncia i...BON CURS 2010-11!