Reunió principi curs 2n

  • View
    8.396

  • Download
    3

Embed Size (px)

Text of Reunió principi curs 2n

Diapositiva 1

REUNI DE FAMLIES

2n d'EP CURS 2011-12CEIP PERE CASASNOVAS

INFORMACIONS DEL CENTREGrups de PrimriaEquip de suportAMPAReutilitzaci de llibresServei de mediaciCentres ecoambientals ( berenars)Refondre grupsEntrades i sortidesCalendariMESTRES QUE ENTREN A LAULATutora: Isabel Cavaller Mestra deducaci fsica: Maria Cabrisas Mestra dangls: Rita FloritMestra de castell: Joana Pons Mestra de msica: MAngels Equip de suport: Lin Pons Mestre de religi: Marta Villalonga

HORARI DE TUTORIAEl dia i lhora assignada perqu pugueu xerrar amb la tutora s els dimarts de 08:00 a 09:00h. Es pot demanar cita a travs de l agenda, o contactant prviament amb la tutora.Si en aquest horari no es pot es pactaran altres solucions.

Si teniu colque comentari a fer sobre alguna especialitat, primer vos heu de dirigir a la mestra tutora.

QU APENDREM A 2n?TREBALLAREM LES COMPETTNCIES BSIQUESQUE SON LES COMPETNCIES BSIQUES?Per competncia sentn la capacitat de posar en prctica de manera integrada aquells coneixements adquirits, aptituds i trets de la personalitat que permeten resoldre situacions diverses. El fet de ser competent exigeix ms que la simple adquisici de determinats coneixements i habilitats. Les competncies impliquen la capacitat dutilitzar aquests coneixements i habilitats en contextos i situacions diferents.

5Per qu les competncies bsiques?En aquests moments la informaci est a labast de tothom a travs dels diferents mitjans de comunicaci, cosa que no passava fa 20 anys. Per tant, lescola no noms s'ha de dedicar a transmetre informaci sin que ha de desenvolupar la capacitat per trobar-la de manera eficient, per comprendre-la i per analitzar-la crticament.

Competncia en comunicaci lingsticaDialogar, escoltar,conversar...respectant les normes de comunicaci. (expressi oral)Expressar de manera escrita opinions, emocions, vivncies amb coherncia i cohesi. (expressi escrita)Audici, comprensi i memoritzaci de diferents textos. (comprensi oral)Comprensi d' informaci rellevant en textos per obtenir, organitzar i comunicar informaci.(comprensi escrita)

LecturaCada dia trobam un temps dedicat a diferents activitats que ens ajuden a fomentar la prctica i el gust per la lectura. Algunes daquestes sn: La mestra llegeix un llibreLectura silenciosaRecomanacions de contesLlegim als companys.Llegim en parellaLlegim als petits....

Conferncies i noticies Conferncies: Sn explicacions orals amb suport escrit, visual, etc. dun tema en concret en el que ells se sentin experts. s necessari que els pares els ajudin des de casa a preparar el material.

Competncia matemticaHabilitat per utilitzar i relacionar els smbols, els nombres, les seves operacions bsiques, i les formes dexpressi i raonament matemtic:Per produir i per interpretar diferents tipus dinformaciPer ampliar el coneixement sobre aspectes quantitatius i espacials de la realitatPer resoldre problemes relacionats amb la vida quotidiana i amb el mn laboral.Conixer, identificar, escriure, comparar i ordenar nombres fins a 3 xifres.Operacions elementals: sumes duent, restes sense dur, iniciaci a la multiplicacioResoluci de problemes que intervingui una operaciClcul mental: operacions i problemes senzills. s de diferents estratgies per resoldre problemes

Jocs matemtics Es dedicar un temps per a treballar diferents jocs matemtics: de taulade lgicadestratgia...A ms es pretn reforar el clcul mental. Els grups estaran mesclats i desdoblats

Competncia en el coneixement i la interacci amb el mn fsicLa comprensi de successos.La predicci de conseqnciesLactivitat dirigida a la millora i preservaci de les condicions de vida prpies, dels altres i de la resta dssers vius.

PROJECTES DE TREBALLA partir dels interessos i motivacions dels fillets i filletes es far un o ms projectes de treball. El projecte tindr una durada variable i no es finalitzar necessriament amb el final del trimestre.Per a treballar el projecte, ens organitzam de diferents maneres:- En gran grup: converses- En petit grup: grups cooperatius- Individualment: feines que necessiten de la reflexi individual de cadasc

Tractament de la informaci i competncia digitalUtilitzar diferents programes informtics. Processadors de textos, presentacions, recerca dinformaci.Emprar les TIC com a element per informar-se, aprendre i comunicar-se.Fer s habitual de les TIC.S'aprofita un desdoblament per anar a la sala d'ordinadors.

Competncia social i ciutadanaCooperar i conviureFomentar habilitats socials i saber resoldre conflictes de forma constructivaParticipar plenament en la vida cvica a travs del dileg.Feina de tutoria: Dedicam aquest temps per tractar els problemes que hi ha dins del grup.

Competncia cultural i artsticaApreciar i gaudir amb lart i altres manifestacions culturals i artstiquesPotenciar la iniciativa, la imaginaci i la creativitat.Emprar recursos i tcniques per creacions prpies

Competncia per aprendre a aprendreIniciar-se en laprenentatge i ser conscients de les prpies capacitats.Treballar la concentraci, atenci, memria, motivaci,responsabilitat, etcAcceptar els errors i aprendre dels dems.

Autonomia i iniciativa personalAfrontar els problemes i aprendre dels errors. Cercar solucionsOrganitzar les seves feines i el seu temps. Reforant la responsabilitat i l'autonomia personal.Treballar cooperativament valorant i respectant les idees dels altres.Encarregats: els encarregats han de ser responsables de les seves tasques com a encarregat/da i dur-la a terme autnomament i en el moment acordat, ja que no hi ha un temps determinat en que es realitzen tots els crrecs a lhora.

RACONSEs dedica un temps per a treballar per racons.Els fillets/es s'han de saber organitzar.s per fer feines de manera individual i autonoma, sintenta aprofitar el temps que a l'aula hi ha un suport per poder donar una atenci ms individualitzada.

TALLERSEs mesclen els fillets/es de 2n i 1r i fan diferents tallers:-Dramatitzaci- Art i artistes- Cuina en angls Experiments amb els sentits.

Els tallers duren dues hores setmanals i es perllonguen durant 6 setmanes.Horari del grupCom en el curs anterior, lhorari del grup no es fragmenta en la seva totalitat en les diferents rees, sin que es van fent diferents activitats.Educaci fsica: dues sessions . 2'5 hores setmanalsAngls: dues sessions. 1'5h setmanalsMsica: dues sessions. 15 h setmanals Religi/ ens. Complementari : una sessi . 1h setmanalProjecte daulaLecturaJocs matemtics/Jocs de llengua /BotigaTallers: una sessi . 2 h. setmanals. RaconsInformtica : una sessi . 1 h. QuinzenalTutoria/mediaci: una sessi . 05 h setmanals

COM PODEM AJUDAR ALS NOSTRES FILLS? Revisar amb ells/es lagenda i la motxilla per si tenen deures, fulls informatiusCollaborar amb ells a les feines, per no fer-les per ells.Ajudar-los a assolir un hbit de lectura.Ajudar-los a preparar la motxilla la nit abans.Ajudar-los a organitzar el seu temps (estudi, activitats, esbarjo) i respectar-los aquesta organitzaci. Procurar que el temps de feina sigui diari i, si s possible, a les mateixes hores i en un lloc adequat ( sense la televisi i altres possibles distraccions).

Mantenir contacte amb la tutora i informar-li de qualsevol canvi que observin i que pugui tenir una repercussi en el rendiment acadmic i/o afecti emocionalment a l' alumne/a.Anar mirant el bloc de la classe per seguir les coses que anam fent. All trobareu dues presentacions que us recomanam que llegiu . Una sobre la lectura i laltre sobre les conductes del infants.

MOLTES GRCIES PER HAVER VINGUT.