Universal Analytics: tracking offline conversions

 • Published on
  23-Jul-2015

 • View
  47

 • Download
  4

Embed Size (px)

Transcript

 • elkel helyezsek | minsgi ltogatk | magas konverzi

  Online marketing kltsek offline rtkestsre gyakorolt hatsnak mrse Universal Analytics segtsgvel

 • ttekintsA Centrlra kzel 15 ve forgalmaz s javt modern s antik rkat egyarnt. 2005 ta belvrosi zlethelyisge mellett karra webruhzzal is rendelkezik, amely mra az rtkests kiemelten fontos eszkzv vlt. Online marketing tevkenysgnek alappillre a Google AdWords fizetett kereshirdetsekbl szrmaz forgalom s rtkests, ezrt ennek mrsre, hatkony s megtrl zemetetsre a cg nagy hangslyt fektet.

  ClokTapasztalati ton szerzett informcik alapjn gy lttuk, hogy szmos boltban trtn rtkestst megelz valamilyen online, a Centrlra webruhzban trtn informcigyjts. Mivel ez a folyamat az rtkesebb, nagyobb haszonnal rtkestett termkek esetben ersebben jelentkezett, felmerlt az igny az online marketing kl-tsek offline hatsnak mrsre, ugyanis a pontos mrst megelzen a Centrlra egyes kampnyainak megtrlst csak tapasztalati ton, becslsek segtsgvel tudtuk kalkullni.

  MegoldsOffline konverzik mrse:Az v elejn elrhetv tett Univeral Analytics j mrsi protokolljt hasznlva lehe-tsgnk nylt arra, hogy a Centrlra webhely statisztikai adatai mellett a boltban ltrejtt vsrlsok (e-kereskedelmi konverzik) adatait is tovbbtsuk az Analytics szmra.

  Mivel a mrsi protokoll pnztrgpbe integrlsa NAV engedlyezst ignyelt volna, egy bngszben futtathat adminisztrcis felletet hoztunk ltre, amely segtsg-vel a tranzakcik az Analytics szmra elkldhetkk vltak.

  A Centrlra webruhz 29%-al nvelte AdWords kltsnek megtrlst az offline konverzik mrsnek ksznheten.

  elkel helyezsek | minsgi ltogatk | magas konverzi

  Online marketing kltsek offline rtkestsre gyakorolt hatsnak mrse Universal Analytics segtsgvel.

  2

  www.centralora.hu Kzel 15 ve foglalkozik karrk

  forgalmazsval 8 ve rendelkezik honlappal s

  webruhzal

  Clok Offline konverzik mrse Hatkonyabb AdWords optima-

  lizls rtkes forgalmi forrsok

  aznostsa

  Megolds Universal Analytics mrs

  bevezetse Offline, bolti konverzik mrse

  Analytics segtsgvel Boltban vsrlk azonostsa

  kupon segtsgvel Online ltogatsi s offline kon-

  verzis adatok sszekapcsolsa Analytics segtsgvel

  Eredmny Offline vsrlsok konverzis

  tvonalnak megismerse Pontosabb megtrlsi szm-

  tsok Hatkonyabb optimalizlsi

  lehetsgek

  SEOaudit | Webage Media Group Kft.1126 Budapest, Beethoven u. 5/b+36 1 700 4461 www.seoaudit.hu | info@seoaudit.hu

 • Bolti adminisztrcis fellet

  Felhasznlk azonostsa:A bolti konverzis adatok elkldse az Analytics szmra csak a szksges megolds felt jelentette. A boltban trtn tranzakcikat a webhelyet korbban megltogat felhasznlkhoz kellett kapcsolnunk annak rdekben, hogy a felhasznlk a vsrls eltti online tevkenysgt is elemezhessk. Annak rdekben, hogy a boltban trtn vsrlsnl azonostani tudjuk a vsrlkat s vsrlsaikat korbbi a webhelyen trtn ltogatsaikhoz csatolhassuk minden, a webhelyet megltogat felhasznl szmra Analytics clientId alapjn egyedi, rvid-tett, megjegyezhet kdot generltunk.

  3

 • Azok a felhasznlk, akik a kd felmutatsval vsroltak, a boltban kedvezmnyt kaptak, s a kd segtsgvel az Analytics szmra is azonosthatv vltak.

  Teht a boltban hasznlt rlapon a tranzakci adatai mellett a vsrl egyedi kdjt megadva olyan tranzakcis adatokat kldtnk az Analytics szmra, melyeket kpes volt folyamatban egy-egy korbbi online ltogatshoz kapcsolni.

  EredmnyA mrs eredmnyeknt szmos olyan bolti tranzakcit rgztettnk, amelyek elzm-nyeirl korbban nem rendelkeztnk informcikkal. A mrs ltal biztostott inform-cik birtokban pontosabban meg tudtuk hatrozni az rtkes forgalmi forrsainkat s szmos olyan hirdetsi kampny megtrlsi mutati fordultak pozitv irnyba, amelyek korbban a megtrls hatrn mozogtak, vagy esetleg vesztesgesek voltak. A mrst megelz idszakban ezeknek a kampnyoknak a sorsrl csak a tapasz-talati ton szerzett informciink alapjn dnthettnk.

  Offline konverzik s hozzjuk tartoz konverzis tvonalak az Analyticsben

  sszessgben az offline konverzik mrsnek ksznheten a Centrlra AdWords kampnyainak megtrlse a vizsglt idszakban 29%-al nvekedett, de az j informciknak ksznheten a kampnyok tovbbi, hatkonyabb optimalizcija is lehetsgess vlt.

  4