8
Swift Wanna play? The next level! New

2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

Embed Size (px)

DESCRIPTION

New Wanna play? The next level! 1 Exterieur Swift 5-deurs: 1.2 Base 1.2 Comfort 1.2 Comfort Automaat 1.2 Exclusive 1.2 Exclusive Automaat Swift 3-deurs: 1.2 Base 1.2 Comfort 1.2 Exclusive 22 Swift 3-deurs 1.2 Comfort 33 Interieur 4

Citation preview

Page 1: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

1

SwiftWanna play? The next level!

New

Page 2: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

22

Familiar face, totally new look

Exterieur

UitvoeringenSwift 3-deurs:1.2 Base1.2 Comfort1.2 Exclusive

Swift 5-deurs:1.2 Base1.2 Comfort 1.2 Comfort Automaat1.2 Exclusive1.2 Exclusive Automaat

Page 3: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

33

Never change a wining team is een ijzeren wet in de sport. Voor de succesvolle, sportieve, compacte Suzuki Swift gelden andere regels. Suzuki is erin geslaagd de Swift nog verder te verbeteren. Met de nieuwe Swift, verkrijgbaar in drie- en vijfdeursuitvoering, is een nieuw hoofdstuk toege-voegd aan het wereldwijde succesverhaal van dit model. Een geoptimaliseerd ontwerp, nog betere rijeigenschappen, een superzuinige motor en prestaties die zowel het milieu als de sportieve rijder meer dan tevreden zullen stellen: de Swift voldoet volledig aan de eisen van deze tijd. Hierdoor staat niets de Swift in de weg opnieuw een leidende positie in te nemen zijn klasse.

Aan alle kanten méér SwiftDe nieuwe Swift herken je meteen. Hij straalt nog meer dynamiek en energie uit. Het nieuwe model biedt aan alle kanten méér Swift: hij is 9 cm langer, 0,5 cm breder en 1 cm hoger dan het vorige model. Toch is de auto, door slim gebruik van hoogwaardige materialen, lichter geworden.

Het exterieur is sportief en stijlvol tegelijk. Elegant is de afgeronde voorruit, die aan beide zijden licht doorloopt naar de zijkant. De stevige schouderlijn, de prominente wielkas-ten en de brede C-stijl stralen kracht uit. De uitgestrekte daklijn geeft snelheid aan het ontwerp en de karaktervolle deurlijn straalt dynamiek uit. Opvallend zijn het verticale ontwerp van de lichtunits aan zowel voor- als achterzijde en de elegant vormgegeven buitenspiegels. De bumpers zijn standaard uitgevoerd in de exterieurkleur en completeren het sportieve uiterlijk.

Swift 3-deurs 1.2 Comfort

Page 4: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

Stylish in black and silver

4

Interieur

Page 5: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

Ruimte met ontelbare mogelijkhedenDat compacte buitenafmetingen prima kunnen samengaan met een over-vloed aan binnenruimte heeft Suzuki al vaak bewezen. Dit specialisme is ook op de Swift toegepast en verder geoptimaliseerd door de ontwerpers van Suzuki. De Swift 5-deurs biedt daardoor plaats aan vijf volwassenen en hun bagage en de Swift 3-deurs aan vier volwassen inzittenden. Het flexibele interieur biedt ontelbare mogelijkheden. Zo is de achterbank-leuning in delen (60:40 vanaf Comfort) neerklapbaar. Hierdoor kunnen eenvoudig grotere voorwerpen worden vervoerd, terwijl er genoeg ruimte overblijft voor een of twee passagiers achterin. De achterbankleuning kan ook volledig naar voren worden geklapt, zodat het laadvolume van 204 liter toeneemt tot 864 liter. Bovendien is er een keur aan opbergvakken, zijn er drie bekerhouders in de middenconsole en twee flessenhouders voorin en achterin.

De aantrekkelijke vormgeving van de buitenkant van de nieuwe Swift zet zich door in de mooie binnenkant: het interieur sluit naadloos aan bij het sportieve en elegante exterieur. Stijlvol zwart is de domi-nante kleur. De stoelbekleding, de vloerbekleding, het dashboard, het stuurwiel, de middenconsole en de bekleding van de deurpanelen zijn uitgevoerd in chic zwart. Zilverkleurige metal “look” accenten (vanaf Comfort) op de portieren, het dashboard, de middenconsole, de scha-kelpook en het stuurwiel zorgen voor een speels contrast en geven de binnenruimte een stijlvol cachet.

In het interieur is alles gericht op comfort, functionaliteit en gebruiks-gemak. Zo zijn elektrisch bedienbare ramen voor en elektrische stuur-bekrachtiging standaard in alle uitvoeringen. Handbediende aircondi-tioning is standaard op de Comfort. En tot het standaardpakket van de Exclusive-uitvoeringen behoort climate control.

Afgebeelde Swift is voor-zien van accessoires.

Page 6: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

6

One for the roadGroen en toch supergretig. Bij de Swift zijn rijplezier en milieu-vriendelijk rijden aan elkaar gekoppeld. Bij een auto als de Swift horen sportieve prestaties. Met de gedownsizede 1.2-liter-benzinemotor met duovariabele kleptiming (VVT) slaagt ook de nieuwe Swift erin optimale prestaties te combineren met een laag brandstofverbruik (gemiddeld 5,0 l/100 km*) en een gerin-ge CO2-uitstoot (116 g/km*). De krachtbron van de Swift is met recht one for the road: 100% fun om mee te rijden, maar wel met veel oog voor duurzaamheid en milieu. Alle uitvoeringen voldoen dan ook aan de strenge Euro5-emissienorm.

Het maximumvermogen van de 1.2-liter-benzinemotor is 69 kW (94 pk) bij 6.000 toeren per minuut. Het maximumkoppel bedraagt 118 Nm bij 4.800 toeren per minuut. Daarmee kan een topsnelheid bereikt worden van 165 km/u*. De Swift accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 12,3 seconden*. De driedeurs-uitvoeringen hebben allemaal een soepele handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten. Bij de vijfdeursuitvoering is

er vanaf de Comfort de keuze tussen een handgeschakelde transmissie en een efficiënte viertrapsautomaat. De hand-geschakelde uitvoeringen dragen het groene energielabel A en vallen voor zakelijk rijders in het gunstige bijtellingstarief van 20%.

De Swift heeft een zeer verfijnde wielophanging. Dit is het resultaat van een intensief testtraject op Europese wegen. Door de toegenomen stijfheid van de wielophanging aan zoveel de voor- als achterzijde zijn de rolhoeken met ongeveer 20% verkleind. Hierdoor zijn deze aanzienlijk kleiner dan bij concur-rerende modellen. Het voordeel hiervan is onder meer een uit-muntend weg- en bochtgedrag van de Swift. Ook de vernieuw-de stuurinrichting draagt hieraan bij en zorgt voor een optimale balans tussen input en output.

* Waarden zijn van toepassing op de handgeschakelde uitvoeringen.

Prestaties

Page 7: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

Afgenomen trekkracht van de motor

Remkracht

Remkracht

Zonder ESP®

Met ESP®Zonder ESP®

Slippende voorwielen Slippende achterwielen

Suzuki sluit geen compromissen als het gaat om veiligheid. In alle situaties kunnen rekenen op de veiligheidsvoorzieningen, is de voor-waarde voor ontspannen autorijden. Daarom hebben alle uitvoeringen van de Swift onder meer standaard zeven airbags aan boord, waaron-der een knie-airbag voor de bestuurder, en behoort het elektronische stabiliteitssysteem ESP®* eveneens tot de standaarduitrusting.Daarnaast is de Swift voorzien van een complete reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder een verstevigde carros-serie met robuuste veiligheidskooi, dwarsbalken in de portieren, uit-gekiende kreukelzones voor en achter die de kracht van een botsing absorberen, driepuntsveiligheidsgordels, ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes, ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en een remassistent. De Exclusive heeft daarnaast óók schrijfremmen achter.

* ESP® (Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG.

Veiligheid

As safe as a Swift

7

Page 8: 2010 Suzuki Swift brochure modeljaar 2011

9999

9-30

710-

LFT

Uw erkende Suzuki-dealer:

De in deze leaflet getoonde modellen kunnen afwijken van de werkelijke uitvoeringen. Afgebeeld is het Exclusive-uitrustingsniveau, tenzij anders vermeld. B.V. NIMAG behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande aankondiging te allen tijde constructie en uitvoering van zijn producten te wijzigen, zonder verplichting eerder geleverde producten dienovereenkomstig te veranderen. Ofschoon deze leaflet met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor eventuele onjuistheden, van welke aard dan ook. Kleuren kunnen onder invloed van het drukprocedé afwijken van de werkelijkheid. De importeur behoudt zich het recht voor zonder nadere kennisgeving verandering in uitvoering en/of prijzen aan te brengen. © 2010 B.V. NIMAG, Vianen. Gehele of gedeeltelijke verveelvoudiging en/of openbaar making, in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming van B.V. NIMAG, is verboden. Importeur: B.V. NIMAG - Postbus 77 - 4130 EB Vianen - Tel.: (0347) 349 749 - www.suzuki.nl