of 14/14
ATTACK DP www.attack.sk Desing modern Gama larga de randament al cazanelor fabricate 25-95kW Arderea lemnului de esenta moale si tare Palnia voluminoasa a cazanului, care asigura ardere mai lunga la o incarcare cu combustibil Posibilitatea alimentarii cu bucati mari de lemne Randament ridicat de ardere - Consum mic de combustibil, Productia redusa de emisii Cantitati minime de reziduuri Deservire si curatire simpla Ventilatorul de evacuare asigura o ardere uniforma si eficienta si o functionare fara praf Echipat cu circuitul de racire pentru prevenirea supraincalzirii apei din cazan La fabricarea cazanului a fost folosit otel de calitate de grosime 6 mm Placile cazanului din beton rezistente la temperaturi de pana la 1500 ° C Cazanul corespunde criteriilor clasei superioare, conform normei europene EN303-5 Cazanul cu gazeificare ATTACKDP in versiunea Standard si Profi este destinat incalzirii economice si ecologice a locuintelor familiale, a cabanelor, a fabricilor de mici dimensiuni si obiectivelor similare. Combustibilul specificat pentru cazanul ATTACK DP este lemnul uscat. In cazul rezervorului de aprovizionare plin, posibilitatea arderii continue, 8 pana la 12 ore. PRODUCATORUL TEHNICII DE INCALZIRE AVANTAJELE CAZANULUI CAZAN PE LEMNE CU GAZEIFICARE

ATTACK DP - Materiale de constructii si finisaje | MatHaus

  • View
    1

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of ATTACK DP - Materiale de constructii si finisaje | MatHaus

ATTACK DPk
Desing modern Gama larga de randament al cazanelor fabricate 25-95kW Arderea lemnului de esenta moale si tare Palnia voluminoasa a cazanului, care asigura ardere mai lunga la o incarcare cu combustibil Posibilitatea alimentarii cu bucati mari de lemne Randament ridicat de ardere - Consum mic de combustibil, Productia redusa de emisii Cantitati minime de reziduuri Deservire si curatire simpla Ventilatorul de evacuare asigura o ardere uniforma si eficienta si o functionare fara praf Echipat cu circuitul de racire pentru prevenirea supraincalzirii apei din cazan La fabricarea cazanului a fost folosit otel de calitate de grosime 6 mm Placile cazanului din beton rezistente la temperaturi de pana la 1500 ° C Cazanul corespunde criteriilor clasei superioare, conform normei europene EN303-5
Cazanul cu gazeificare ATTACKDP in versiunea Standard si Profi este destinat incalzirii economice si ecologice a locuintelor familiale, a cabanelor, a fabricilor de mici dimensiuni si obiectivelor similare. Combustibilul specificat pentru cazanul ATTACK DP este lemnul uscat. In cazul rezervorului de aprovizionare plin, posibilitatea arderii continue, 8 pana la 12 ore.
PRODUCATORUL TEHNICII DE INCALZIRE
Certificate pentru testarea produselor
ACTIVITATI DE EXPORT ATTACK, S.R.O.
Activitatile de export au ajuns la 75% din vanzarile catre toate tarile UE, Ucraina, Rusia, tarile asiatice la est de Rusia, SUA si Canada.
Republica Ceha, Austria, Ungaria, Slovenia, Grecia, Norvegia, Suedia, Anglia, Irlanda, Spania, USA, Kanada, Franta, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia, Lichtenstein, Germania, Polonia, Noua Zeelanda, Rusia, Serbia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Romania, Bulgaria, Moldova
Societatea ATTACK, s.r.o, ca cel mai mare producator slovac al tehnicii de incalzire se specializeaza si se orienteaza numai pe tehnica de incalzire a urmatoarelor produse:
Portofoliu de produse ale societatii ATTACK, s.r.o. este caracterizat de o gama larga de produse ATTACK®, care se distinge prin tipul de produs, de performanta si de tipul de combustibil - combustibil solid sau biomasa sub forma de bucati de lemn sau pelete din lemn, gaze naturale, LPG-propan.
Toate produslele societatiii ATTACK, s.r.o. fabricate sub marca ATTACK® fac parte din elita produselor din aceasta categorie.
Produsele societatii ATTACK au fost dezvoltate pentru pietele occidentale, sunt atemporale si tehnic perfect controlate. Satisfactia clientilor din aceste piete ne-au convins sa oferim produsele noastre pe piata slovaca, unde au inregistrat mare succes la vanzari.
Prin parametri sai, inalta eficienta si impact redus negativ asupra mediului, aceste produse ating parametrii celor mai bune produse europene.
Societatea ATTACK, s.r.o. este posesoare certificatului de calitate pentru productie, servicii, management si dezvoltarea cazanelor. Toate produsele sunt aprobate si testate, cu certificate CE si certificate GOST.
Societatea ATTACK, s.r.o. a dobandit o serie de premii
de la mentiuni la medalii de aur la expozitii interne si externe,
acordate de catre Comisia formata din mai multi experti in
domeniu.
- Cazane stationare pe combustibil solid – cu gazeificare, pe peleti, universale
- Cazane stationare cu gazeificare din fonta
- Cazane de perete in condensatie – cu rezervor de stocare, cu
incalzitoare instant apa, cu posibilitatea incalzirii apei in boiler exterior A.C.M.
- Cazane de perete atmosferice - cu rezervor de stocare, cu incalzitoare
instant apa, cu posibilitatea incalzirii apei in boiler exterior A.C.M.
- Boilere pentru incalzirea apei A.C.M. – cu incalzire directa si indirecta
- Rezervoare de stocare
- Tehnica solara
ISO 9001
ATENTIE !!! Clientul, respectiv utilizatorul potential ar trebui ca inainte de a alege un cazan, sa se familiarizeze cu tehnologia, cu care producatorul a fabricat produsul, care are impact direct asupra calitatii produsului si durabilitatea sa .
ATTACK – „Cazane atemporale fabricate cu cea mai moderna tehnologie”ATTACK – „Cazane atemporale fabricate cu cea mai moderna tehnologie”
Rudolf Bakala Director general
Stimate client, Ati primit prospectul unui produs de exceptie, la producerea caruia am folosit toate avantajele noastre. Produsul ATTACK DP este fabricat cu tehnologii de fabricatie cele mai moderne, cu care suntem inzestrati. Ca cel mai mare producator slovac, care exporta in 39 de tari din intreaga lume, suntem pe deplin constienti de faptul ca fiecare proces de productie se reflecta in viata produsului si, desigur, in satisfactia dumneavoastra. Prin urmare, folosim doar ce este mai bun, incepand cu placa de cazan speciala, taiere cu laser de precizie a materialului, pana la cel mai important - suduri etanse, care se efectueaza numai robotizate, in produse de precizie, eliminand astfel factorul uman. Sunt convins ca, cu produsele noastre ve-ti fi extrem de multumiti si Va vor servi pentru mai multi ani. Rudolf Bakala Director general ATTACK, s.r.o.
Cazanele sunt fabricate din placa speciala de cazan care se cumpara de la un furnizor, U. S. STEEL Košice. Alegerea tablei are un impact semnificativ asupra durabilitatii si calitatii cazanului.
Alegerea tablei folosite de producator
Reteaua extinsa de afaceri pe care am construit-o in intreaga regiune a Slovaciei si in Europa, este o garantie de construire a relatiilor de afaceri si disponibilitatea produselor ATTACK ® pentru toti clientii. De asemenea compania lucreaza intensiv la extinderea domeniului sau de aplicare in alte state ale lumii.
RETEAUA COMERCIALA ATTACK, s.r.o.
Societatea ATTACK, s.r.o. se caracterizeaza prin serviciile prompte pe care le asigura p r i n i n t e r m e d i u l c e n t r e l o r s a l e d e s e r v i c e d i n t o a t e r e g i u n i l e RS. Reteaua de service pe teritoriul Slovaciei este compusa din peste 550 de centre de service sub contract care asigura servicii complete in timpul garantiei si dupa expirarea acesteia. Termene de garantie sunt peste termene legale de 24 de luni si sunt individuale cu mici diferente pentru toate produsele ATTACK®.
RETEAUA SERVICE SI TERMENE DE GARANTIE
Logistica si aprovizionarea cu piesele de schimb ale companiei ATTACK, s.r.o. este una dintre cele mai bune si mai rapide dintre producatorii tehnicii termice. Partile componente sunt disponibile printr-o retea de dealeri autorizati si centre de servicii ATTACK ®. In cazul in care o piesa nu se gaseste in depozitul dealerului autorizat sau al centrului service, aceasta se comanda si se furnizeaza direct din depozitul central al producatorului ATTACK, s.r.o. din Vrútky . Societatea ATTACK, s.r.o. garanteaza disponibilitatea pieselor de schimb pentru toate produsele, indiferent de varsta lor si de categoria de produse.
DISPONIBILITATEA PIESELOR DE CHIMB
CERCETARE DEZVOLTARE – LABORATORUL PRODUCATORULUI
Societatea ATTACK, s.r.o. are centru propriu de cercetare si dezvoltare, in care angajatii sectorului tehnic, anual, inoveaza si pregatesc produse noi si mai eficiente, care consuma mai putina energie primara si la ardere produc emisii nocive mai putine iar folosirea lor reduce impactul negativ asupra mediului. In fiecare an compania investeste masiv in cercetare si dezvoltare in domeniul arderii biomasei. In dezvoltare foloseste cea mai moderna sala de probe pentru cazane de incalzire, in care exista posibilitatea efectuarii continue a masuratorilor acestor cazane. Precizia aparatelor cu care este inzestrata sala de probe este superioara legislatiei si normelor europene. Rezultatele cercetarii sunt aplicate pentru produse concrete ale companiei.
Cazane din otel pe biomasa societatii ATTACK, s.r.o. sunt rezultatul propriei noastre dezvoltari, realizate in conformitate cu un sistem de management certificat de calitate ISO 9001.
In fabricarea corpului cazanului propriuzis toate operatiunile sunt efectuate in cadrul firmei, deci nu folosim cooperare. Cu acest sistem reusim sa controlam calitatea cazanelor fabricate.
TEHNOLOGIA DE PRODUCTIE AL CAZANELOR PE BIOMASA ATTACK, S.R.O.
Debitarea materialului prin laser Tehnologie: Bystronic. Pentru acest proces folosim cea mai moderna tehnologie de debitare tehnologia CNC, masini de debitare cu laser Bystronic. Este vorba de masini de debitare elvetiene de o calitate superioara care pentru functia lor folosesc raza laser de inalta performanta.
Indoire Procesul de indoire efectuat cu ajutorul preselor hidraulice de indoire cu un sistem de masurare cu laser fara contact . Acest sistem asigura totdeauna formarea unui unghi egal si in cazul unor devieri ale materialului folosit. ( toleranta grosimii tablei compacte ).
Sudare robot i za ta CNC Tehnologie: Roboti de sudare Romat®. Pentru sudare robotizata ne folosim de punctele de lucru ale societatii CLOOS. Avantajul este calitatea superioara si productivitate inalta ale corpurilor fabricate.
Presurizare si controlul de calitate Schimbatorul de caldura este in aceasta operatie expus unei presiuni de 1,5 ori din presiunea maxima de operare. Presurizarea schimbatorilor de caldura asigura calitate superioara ale cazanelor. In timpul controlului de calitate fiecare cazan este supus testelor de functionare ale sistemului de control. Controlul de calitate asigura calitatea de 100% ale produselor noastre.
Fabrica ATTACK, s.r.o.
Societatea ATTACK, s.r.o. fabrica produsele sale in sali proprii de productie cu defalcarea productiei in cazane de biomasa din fonta si otel, cazane de perete pe gaz si cazane stationare din fonta. Societatea ATTACK, s.r.o. dispune de tehnologie cea mai noua si moderna pentru productia cazanelor (statii de lucru robotizate de sudare, statii de lucru cu laser, statii de lucru CNC,indoire cu masurarea activa a unghiului,...) care in multe domenii este peste standardele europene actuale si in mare masura ridica calitatea produselor finite.
Avantajul debitarii materialului cu laser consta intr-o precizie inalta ale pieselor debitate ale produselor ATTACK.
Rezultatul este o indoire precisa dorita ale piesei.
Cazane ecologice de apa calda ATTACK DP sunt destinate incalzirii caselor de locuit si
obiectivelor industriale. Cazane sunt construite pentru arderea bucatilor de lemn. Pentru
incalzire poate fi folosit orice tip de lemn uscat, de ex. busteni de lemn de lungime in functie
de tipul cazanului. Componenta principala a cazanelor ATTACK DP este corpul cazanului
racit cu apa. Corpul cazanului este fabricat din tabla de otel cu grosimea de 6 mm.
Schimbatorul este accesibil prin deschiderea usii de alimentare, astfel se simplifica mult
curatarea lui. Producatorul efectueaza setarile de baza ale supapelor de distributie a aerului
primar i secundar. Aerul primar este furnizat in palnia cazanului iar cel secundar la duza de
ardere. Cazanul este echipat cu schimbator de caldura cu tuburi de mare randament, care
CHARAKTERISTIKA KOTLOV
Cazan gazeificare ATTACK DP este un cazan modern care prin tehnologia sa obtine din lemne maximum si in acelasi timp prin arderea ecologica ocroteste mediul inconjurator. Lemnul este un combustibil popular pentru ca emana o caldura placuta si creste de fapt aproape in fata usii.
MODIFICARI CAZANE ATTACK DP
ATTACK DP StandarD
Cazan pe gazeificare "ATTACK DP Standard" este controlat de un termostat de cazan si termostat pentru gaze arse.
Cazan gazeificare "attack dp"este echipat cu doua tipuri de reglare:
pentru marirea randamentului este prevazut cu tulburatori mobili speciali, care in acelasi timp folosesc si pentru curatarea lui.
Gazeificarea lemnului urmata de arderea gazelor din lemn in camera de ardere asigura arderea optima a tuturor materialelor
combustibile. Procesul de ardere este controlat de ventilatorul de evacuare. Corpul cazanului si schimbatorul de caldura sunt
izolate cu vata minerala si completeaza designul carcasei cazanului prevazute cu un strat de vopsea pulbere.
AT TA
ATTACK DP PROFI
Cazan pe gazeificare "ATTACK DP Profi" este controlat de regulator electronic, care este destinat reglarii temperaturii cazanelor
de apa pentru lemn. Prioritatea versiunii Profi ale cazanelor ATTACK DP fata de versiunea Standard consta intr-un comfort sporit
al deservirii, in posibilitatea de reglare al puterii cazanului in vederea obtinerii parametrilor optimi ai arderii lemnului. Regulatorul
efectueaza masurarea permanenta al temperaturii apei din cazan si afiseaza valoarea ei pe display si in acelasi timp regleaza
ventilatorul gazelor de ardere si pompa I.C.
1 2 3 4 5 6
9 8 7 10
2 3 51 4 6
1 – termostat de avarie cu reset
2 - Siguranta
5 – Termostat cazan
6 - Termometru
Descriere: 1.Reset – pentru protejarea cazanului impotriva supraincalzirii (in cazul in care temperatura depaseste 110°C, cazanul este deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica) 2.Siguranta – protejarea cazanului impotriva supratensiunii 3.Comutatorul principal – pentru pornirea sau in caz de nevoie oprirea cazanului 4. Termostatul pentru gazele evacuate – in cazul scaderii temperaturii gazelor evacuate sub valoarea stabilita, ventilatorul este oprit. 5.Termostatul pentru cazan – serveste la stabilirea temperaturii dorite a apei in cazan ( dupa depasirea valorii stabilite pentru temperatura, ventilatorul este oprit si cazanul functioneaza in regim de solicitare minima, la revenirea temperaturii sub limita stabilita, ventilatorul este pornit din nou si cazanul functioneaza in regim de solicitare maxima) 6.Termometru – indica temperatura apei evacuate din cazan si presiunea apei de incalzire din cazan
11
Siguranta
2A
1 – Comutator principal
3 – Lampa de control al procesului de ardere
4 – Lampa de control al supraincalzirii cazanului
5 – Lampa de control al termostatului de camera
6 – Buton rotativ al termostatului cazanului
7 – Lampa de control al functionarii pompei de circulatie Ú.K.
8 – Lampa de control al lipsei de combustibil
9 – Buton rotativ al termostatului de camera
10 - Tasta TEST (atunci cand apasati aceasta tasta va fi
afisata temperatura setatat cu butonul rotativ 6 si in acelasi
timp ventilatorul pentru gazul ars se intrerupe pentru o scurta perioada)
11 - Termomanometru
DESCRIERE CAZAN
COMBUSTIBIL
Combustibil specificat este lemn uscat – lemn busteni cu continut minim de umiditate de 12% si max. 20% si o putere calorica de 15-17 MJ / kg. Exista posibilitatea arderii bucatilor mari de deseuri din lemne cu busteni grosi.
Cazanul este proiectat pentru arderea lemnului, pe principiul gazeificarii lemnului cu folosirea ventilatorului de evacuare, care evacueaza gazele arse din cazan. Cazanul este alcatuit din doua camere separate cu duza. Corpul cazanului este format din palnia de alimentare, situata in partea de jos a cazanului montata cu ajutorul caramizii refractare cu un slot longitudinal pentru trecerea gazelor de ardere si altor gaze.
Duza radianta din beton de calitate, este inima cazanului si asigura o functionare sigura la temperaturi de functionare extrem de inalt,e in jur de 1100°C. Caramizi refractare rezista la temperaturi de pana la 1450°C. Caramizi din cenusarul cazanului acumuleaza caldura din gazele arse si ca urmare se ridica temperatura lor de suprafata si in felul acesta ele folosesc ca „
Cazanul nu este proiectat pentru arderea rumegusului si a deseurilor marunte din lemn. Deseuri de lemn mici pot fi arse numai in cantitati mici (max. 10%) cu lemn busteni.
catalizatori“ ale arderii, asigurandu-se astfel arderea completa a emisiilor nocive din cazan si prin urmare se impiedica eliminarea lor prin cos in atmosfera.
S-a pus un accent deosebit pe alegerea materialului si pe procesul de productie al caramizilor refractare. Forma acestor caramizi a fost stabilita pe baza experientei acumulate in multi ani, ea fiind stabilita astfel sa fie obtinute cele mai bune rezultate ale parametrilor de ardere. Caramizi, in timpul functionarii cazanului, sunt supuse actiunii termice si din acest motiv ele sunt repartizate in mai multe parti, astfel ca sa fie posibila dilatarea lor fara deteriorari ulterioare. Fiecare caramida este cateva zile arsa in cuptor special, obtinand astfel proprietati mecanice dorite si o uscare completa. Pentru a se obtine un material de inalta rezistenta pentru realizarea caramizilor, acesta este calit cu otel special micro-armat. Acest proces unic de productie asigura caramizilor radiante din beton o viata lunga de functionare. In spatiul de ardere sub duza este situat cenusar rezistent la caldura. In partea din spate al cazanului este situat tubul de evacuare a gazelor arse, deasupra caruia se afla clapeta pentru aprindere. Deasemenea aici este situat orificiul pentru conectare la cosul de fum.
In partea din fata sus se afla usa de alimentare si in partea de jos usa cenusarului. Usa cazanului trebuie bine izolata de camera de ardere al cazanului, pentru a se putea manipula confortabil cu ea. Izolatia poate asigura ca suprafata usii va fi, in timpul functionarii la putere maxima, doar usor mai calda decat temperatura ambianta. Pentru acest scop in cazanele ATTACK se foloseste o umplutura izolatoare presata de calitate superioara care se caracterizeaza pritr- un coeficient de transfer de caldura mic, densitate mica si o rezistenta superioara a materialelor izolatoare standard. In usa cazanului acest material este protejat impotriva deteriorarii mecanice sau a manipularii brute, cu o placa metalica. In partea din fata al capacului de sus se afla manerul clapetei de aprindere. Corpul cazanului este izolat in exterior cu vata minerala, introdusa sub placile mantalei exterioare a cazanului. In partea superioara al cazanului se afla panoul de comanda pentru reglarea electromecanica. In partea din spate al cazanului exista un canal pentru admisia aerului primar si secundar, cu clapeta de reglare, in care este aerul incalzit la temperatura mare.
Cazanul ATTACK DP datorita lungimii palniei de alimentare elimina operatia cea mai solicitatoare, divizarea lemnului in bucati mai mici. Puterea cazanului depinde de gradul de umiditate a lemnului. Puterea si functionarea cazanului este asigurata in cazul umiditatii maxime de pana la 20%.
PIROLIZA LEMNULUI Gazificarea lemnului este o tehnologie veche, care imbunatateste eficienta de ardere a lemnului. Arderea inseamna oxidare
rapida a compusilor (oxidare), care elibereaza caldura.
Activitatile cazanului pirolitic pot fi impartite in trei procese – incalzirea si uscarea lemnului in palnie, exista o eliberare de vapori
de apa de componente gazoase, precum si de ardere a componentelor solide (carbune).
FUNCTIA CAZANULUI
In cazul introducerii noului combustibil la temperatura de sub 200°C se produce uscarea lemnului.
Mai aproape de duza, la temperaturi de 200-700°C in cazul accesului limitat de aer se produce descompunerea lemnului,
eliberarea gazului de lemn si formarea componentelor solide.
Gazul eliberat este pompat in camera de ardere unde, prin accesul cantitatii
suficiente de aer, arde si emana caldura. Carbune arde pe gratar prin accesul
cantitatii suficiente de aer.
Reactioneaza cu aer si degajeaza monoxid de carbon inflamabil, care este
ulterior ars. Reziduurile combustibile sunt antrenate in cenusar cu jet.
Avantajul acestei abordari este ca, fiecare faza de ardere are create conditii
optime, cu reglementarea cantitatii aerului primar si secundar, precum si
stratificarea temperaturii optime pentru fiecare etapa de ardere.
Prin folosirea mai eficienta a caldurii din masa lemnoasa se obtine un
consum mai mic de lemne, gama larga de reglare a puterii, mentinand in
acelasi timp eficienta de ardere ridicata.
LEMN - GAZ
In anumite conditii (temperatura, accesul aerului) se ajunge la descompunerea lemnului in componente gazoase, lichide si solide.
Componenta gazoasa, in cazul nostru, este gazul de lemn, componenta solida carbune, in mod inerent carbon pur.
Gazul de lemn se formeaza prin incalzirea lemnului, dar cu accesul minim al oxigenului, deci se formeaza numai, nu este ars.
Puterea calorifica de substanta se determina conform compozitiei chimice si continutul de substante combustibile. Gazul de lemn
contine 20% hidrogen, 20% monoxid de carbon combustibil, 0-10% metan si 50-60% azot neinflamabil.
Datorita continutului mare de azot inert, puterea calorica al gazului de lemn este la nivelul de 3,5-8,9 MJ/m .
uscarea masei lemnoase
Fiecare dintre aceste etape necesita conditii diferite, dar singura modalitate de reglare la instalatii clasice este inchiderea
alimentarii cu aer. Acest lucru are ca rezultat faptul, ca pentru unele procese este aer prea mult, pentru alte prea putin, pentru
unele procese temperatura suficienta pentru alte nu. Ca urmare a arderii incomplete, multe componente combustibile, fara folos
sunt evacuate prin cosul de fum sau reactioneaza pentru a produce gudron cu alte produse de ardere.
Gazul de lemn:
A
B
C
D
Dimensiunile pentru sala de cazane necesare pentru cazanul „ATTACK DP“ racordat cu rezervorul de acumulare ATTACK AS cu colectori solari.
SCHEMA CAZANULUI
ATTACK DP
1.Corpul cazanului 12.Supapa de golire 2.Capacul de sus fata 13.Comutator principal 3.Usa de alimenatre 14. Termometru 4.Usa pentru cenusa 15. Circuit racire 5.Ventilator de absorbtie 16. Capacul orificiului pentru curatare 6.Evacuarea gazelor 17. Racord tur 7.Clapeta aerului primar 18. Racord retur 8.Clapeta aerului secundar 19. Maner clapeta cosului de evacuare 9.Termostat pentru cazan 20. Parghie tulburator 10.Buton de resetare – termostat de avarie 21. Panouri de control 11.Termostat pentru gazele arse 22. Siguranta electrica
Fiecare dintre modele ATTACK DP este ech ipa t cu sch imbato r impo t r i va supraincalzirii dupa conectarea ventilului STS 20, a carui senzor este situat in partea din spate a cazanului, protejeaza cazanul impotriva supraincalzirii in asa fel ca, daca temperatura apei din cazan depaseste 95°C, introduce in sistemul de racire apa, din reteaua de apa, care preia excesul de caldura si-l dirijeaza in deseuri.
PROTECTIA CAZANULUI IMPOTRIVA SUPRAINCALZIRII
ventil de amestec cu trei cai cu cap de reglare
supapa inhidere cu bila RETUR
supapa inhidere cu bila TUR
termometru
by-pass
MODALITATEA DE PROTECTIE SI MARIREA DURABILITATII CAZANULUI
In cazul temperaturii scazute a apei pe retur (sub 50°C) care intra in cazan, pe peretii interiori din otel al cazanului se formeaza acizi daunatori, condens si gudron care au efect daunator pentru peretii din otel al cazanului. Solutie adecvata pentru a se proteja impotriva acestor evenimente adverse si, de asemenea, o modalitate de a creste durata de viata a cazanului, este utilizarea echipamentelor de amestecare - Regumat ATTACK-OVENTROP. Prin instalarea dispozitivului de amestec se formeaza circuitul cazanului si circuitul de incalzire. Dispozitivul de amestec ATTACK - OVENTROP prin fixarea surubului termostatului pe pozitia 5-6, mentine temperatura apei pe retur care intra in cazan la temperatura de peste 65°C si prin aceasta se evita posibilitatea daunarii peretilor din otel al cazanului. Dispozitivul de amestec ATTACK - OVENTROP asigura in mod semnificativ durata
REGUMAT ATTACK-OVENTROP
Regumat ATTACK-OVENTROP
Temperatura maxima 120°C 120°C
Valoarea kvs 3,9 5,3
Latimea izolatiei 250 mm 250 mm
Distanta dintre osii 125 mm 125 mm
REZERVOR DE ACUMULARE ATTACK®
Rezervoare de acumulare ATTACK sunt destinate pentru acumularea si distributita ulterioara a energiei termice din cazanul pe combustibil solid.
ACCESORII PENTRU CAZANE ATTACK®
ATTACK AK Descrierea echipamentului Rezervor pentru acumularea si distribuirea ulterioara a energiei termice din cazanul pe combustibil solid, pompe de caldura, boilere etc. Tipul Tipuri de rezervoare cu o capacitate de 500, 800, 1000 litri, cu optiunea de a instala un incalzitor electric. Izolatia termica Cu rezervorul de acumulare se furnizeaza izolatia mobila de grosime 100 mm, imitatie de piele moale de ambalare din poliuretan.
MODIFICARI ALE REZERVOARELOR DE ACUMULARE
mai lunga de viata al cazanului. Regumat ATTACK-OVENTROP se compune dintr-un ventil de amestec cu trei cai, capul termostat cu capilar, by-pass, valva pentru circulatia autogravitationala, (circulatie naturala), pompa de circuit cu trei trepte, ventil de inchidere, termometre si izolatie termica. Avantajul acestei solutii consta in faptul, ca este compact, intretinerea simpla si o protectie sigura a rezervorului de caldura din otel al cazanului. Regumat ATTACK-OVENTROP pentru cazanul: ATTACK DP, DPX 15,25,35, ATTACK PELLET 30 - DN25 ATTACK DP,DPX 45 - DN32
ATTACK AS
Descrierea echipamentului Rezervorul de acumulare a apei de incalzire cu o bobina de incalzire (adecvata pentru sistemul solar), echipat cu o flansa sudata pentru montarea schimbatorului tubular de caldura de dimensiunea adecvata in conformitate cu cererea selectata si de puterea dorita. Tipul Tipuri de rezervoare cu o capacitate de 500, 800, 1000 litri, cu optiunea de a instala un incalzitor electric. Izolatia termica Cu rezervorul de acumulare se furnizeaza izolatia mobila de grosime 100 mm, imitatie de piele moale de ambalare din poliuretan. Specificatia Presiunea maxima de operare: rezervor de acumulare 6 bar Temperatura maxima de operare: 95 °C Date tehnice Descriere: Rezervor de acumulare este intotdeauna conectat la un circuit de incalzire inchis. Cu rezervoare "ATTACK AS" sunt furnizate flanse pentru schimbatoare cu filet de G1" sau G 3/4". In cazul in care sudura de pe schimbator nu se foloseste, se va folosi flansa mascata. Rezervoarele pot fi echipate cu elemente de incalzire electrice cu filet de G 6/4", de pana la 12 kW putere (performanta potrivita al corpului se alege in functie de lungimea lui si diametrul rezervorului).
Specificatia Presiunea maxima de operare: rezervor de acumulare 6 bar Temperatura maxima de operare: 95 °C Date tehnice Descriere: Rezervor de acumulare „ATTACK AK" este intotdeauna conectat la un circuit inchis de incalzire. Peretii interiori al rezervorului nu sunt emailate. Rezervoarele pot fi echipate cu elemente de incalzire electrice cu filet de G 6/4", de pana la 12 kW putere (performanta potrivita al corpului se alege in functie de lungimea lui si diametrul rezervorului). Amplasarea iesirilor din rezervor se face in functie de circuite racordate.
ATTACK AK 500 cu izolatia
ATTACK AK 800 cu izolatia
ATTACK AK 1000 cu izolatia
ATTACK AS 500 cu izolatia
ATTACK AS 800 cu izolatia
recipient "d2" = 800 mm x inaltimea 1970 mm
990 mm x 1750 mmrecipient "d2" = inaltimea
990 mm x 2050 mmrecipient "d2" = inaltimea
800 mm x 1970 mmrecipient "d2" = inaltimea
990 mm x 1750 mmrecipient "d2" = inaltimea
ATTACK AS 1000 cu izolatia 990 mm x 2050 mmrecipient "d2" = inaltimea
REGULÁTOR ECHITERMIC ATTACK REGUMAX
ACCESORII LA CAZANE ATTACK
Regulator echitermic ATTACK REGUMAX este un element de top de reglementare pentru cazane de pelete ATTACK PELLET. Regulatorul ATTACK este destinat reglarii sistemelor de incalzire, inclusiv reglarii apei calde menajere. Este utilizat pentru reglarea sistemelor de temperatura joasa si sistemelor de apa calda. De asemenea la regulator se pot conecta doua feluri de unitati de camera (cu sau fara display).
Avanatajele instalatiei cu rezervoare de acumulare:
*Nivelarea puterii variabile al cazanului si cresterea comfortului *Consumul redus de combustibil – cazanul lucreaza la putere maxima, deci cu eficienta optima *Durabilitate ridicata a cazanului si a cosului – in cazul functionarii la capacitatea maxima formarea gudronului si acizilor este minima *Combinatii posibile cu alte moduri de incalzire (acumulare de energie electrica, energie solara) *Posibilitatea combinarii a radiatoarelor cu incalzire prin pardoseala *Confort superior
d1=d2-200 mm
REGIMURI DE FUNCTIONARE
Incalzire cu program de timp si fara program de timp, mod redus, program de vara, regim manual, regimul controlului automat.
FUNCTIA TIMP
Incalzire cu program de timp saptamanal propriu, incalzire ACM cu program de timp saptamanal, 15 perioade de vacanta.
Conecatre la retea 230 V +6% / -10%
Frecventa 50...60 Hz
Gradul de siguranta Conectare la retea
Dimensiuni (inclusiv panou) 144 x 96 x 75 (Š x V x H)
max. 6,3 VA inceata
DATE TEHNICE
PANOU DE COMANDA DISPLAY MULTIFUNCTIONAL CU DATE CLAR AFISATE ILUMINATE DIN SPATE
BUTOANE PENTRU SETARE
*AJUSTAREA CURBELOR DE INCALZIRE
*INFORMATII- IMAGINE DE ANSAMBLU A TEMPERATURILOR I CONDIIILE DE FUNCIONARE
BUTON MULTIFUNCTIONAL SETARE SIMPLA PRIN ROTIRE SI APASARE
BUTOANE PENTRU ACCESARE RAPIDA
MM
Reset
Posibilitati largi de utilizare, avantajul economic
Programe de baza setate pentru proiectare mai simpla si punerea in functiune
Meniu in mai multe limbi - CZ, DE,GB,FR,IT,NL,ES,PT,HU,PL,RO,RU,TR,S,N
Operare intuitiva prin intermediul butoanelor cu simboluri, butonul multifunctional simplu, ecran de text la scara
mare
Extindere simpla in retea mica – posibilitatea de a lega mai multe regulatoare in circuitul de comunicare
Modemul extern de comutare permite comutarea regimului regulatorului la distanta - inlocuirea „posibilitatea
controlului operatorului de modul cu ajutorul unui modem exterior"
Comanda sofisticata al sistemului de incalzire ofera confort maxim de deservire
Comanda echitermica al apei de incalzire
Versatilitate mare pentru pentru diverse sisteme de incalzire cu ajutorul cazanului cu gazeificare pe lemn
Montare simpla
Instalare facila si rapida este asigurata de tablou de conexiune, modulul de conectare sau conectarea cu ajutorul tabloului de conexiune pentru montare pe perete.
Regulatorul echitermic ATTACK REGUMAX combina instalare facila cu o gama larga de aplicatii. Cu regulatorul ATTACK se poate gestiona in sistemul de incalzire: - circuitul primar al cazanului cu gazeificare pe lemne - incarcarea si descarcarea rezervoarelor de acumulare - sistemul solar pentru apa calda menajera sau incalzirea apei din centrala - mai multe circuite de incalzire diferitelor niveluri de temperatura - sursa de caldura alternativa - incalzire ACM - intrari libere programabile
DP25 DP35 DP45 DP75 DP15 DP95
kW 14,9 25 35 45 75 95
2 m 1,52 1,52 1,74 1,95 3,60 5,60
3 dm 96 125 158 190 360 440
mm 235x445
Pa 23 23 23 23 23 25
kPa 250 250 250 250 250 250
kg 350 370 405 430 650 800
mm 150 150 150 150 219
219
% 85 85,30
85,30 86,00 86,20 80,60
°C 190 230 225 220 262 287 kg/s 0,011 0,019 0,021 0,027 0,045 0,058 dB
65 -1 kgh 3,9 7,75 9,75 11,75 18,7 29,2
mm 550 550 650 750 1000 1000 l 68 68 78 87 164 250
l 360 600 900 1200 1800 2375
230/50
V/Hz
65-90 °C
10-27 °C
mm
3
A T
TA C
PARAMETRI TEHNICI
Putere absorbita
Randament cazan
Temperatura gazelor arse la sarcina nominala Debit gaze arse la sarcina nominala Nivel maxim de zgomot
Consum mediu de combustibil
Lungimea maxima bustean Volum apa in cazan Volumul minim al rezervorului de egalizare
Voltaj
Gama de putere (versiunea Profi)
Gama de temperaturi a apei de incalzire Gama de temperatura a camerei
Capacitatea electrica a regulatorului cazanului (versiunea Profi)
Racord tur Racord golire
Parametru
Producator:
Tel: +421 43 4003 130 Fax: +421 43 4003 116 E-mail: [email protected] web: www.attack.sk
ATTACK, s.r.o. Dielenská Kruná 5 038 61 Vrútky SLOVAKIA