AUTOCONEIXEMENT, EMOCIONS I DIÀLEG AL .comunicació efectiva i afrontament constructiu dels conflictes

 • View
  212

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of AUTOCONEIXEMENT, EMOCIONS I DIÀLEG AL .comunicació efectiva i afrontament constructiu dels...

 • Des duna perspectiva transversal, que inclou diverses aportacions de la filosofia, la psicologia, la pedagogia i el treball social, es tracta doferir una formaci interdisciplinria orientada a lautoconeixement, la gesti emocional i el desenvolupament de la comunicaci assertiva, amb el propsit general de fomentar la millora de les relacions intra i interpersonals, amb especial atenci a la comunicaci assertiva i efectiva, la construcci de consens, i la soluci pacfica de conflictes.Aquesta formaci sadrea fonamentalment als professionals que shan de dedicar a educar, orientar, assessorar, i ajudar altres persones amb vista al foment del seu benestar anmic, aix com als titulats que shagin de dedicar a la mediaci, i a les prctiques del consens i la soluci pacfica de conflictes.

  Tamb sadrea a les persones que, tot i no tenir un inters professional, vulguin aprofundir en lautoconeixement i millorar les relacions amb si mateixos i amb els altres; especialment mares i pares que vulguin aprendre tcniques de dileg i gesti emocional per facilitar la comunicaci amb els fills.

  Aquest curs ofereix una formaci complementria de les diverses titulacions a les quals sadrea, i facilita, entre altres, eines de gesti emocional, construcci de consens, mediaci i soluci de conflictes.

  Els alumnes que hagin cursat prviament qualque nivell del curs dautoconeixement podran sollicitar el reconeixement de les hores corresponents.

  EX

  PE

  RT

  UN

  IVER

  SITA

  RI

  En qu consisteix?

  Quines competncies adquirirs?

  Competncies bsiques:

  Capacitat de comprensi dels elements constitutius i la prctica de la comunicaci assertiva.

  Comprensi del funcionament i el sentit de les emocions en lexperincia humana i la seva gesti adequada.

  Capacitat de comprensi de les relacions entre aculturaci, formaci i comportament hum. Aprenentatge i prctica del comportament coherent, i de les actituds constructives i de resilincia davant les dificultats.

  Competncies especfiques:

  Coneixement i aplicaci de models filosfics per a la reflexi i lassertivitat.

  Capacitat de coneixement i prctica de la congruncia entre pensaments, sentiments i actituds.

  Coneixement de les tcniques de dileg, prctica del consens, i soluci pacfica de conflictes.

  Coneixement i prctica dels aspectes fonamentals per millorar les relacions intra i interpersonals.

  Competncies tranversals:

  Capacitat dautoavaluaci i foment dactituds coherents, des de les perspectives filosfica, psicolgica, educativa i dintervenci. El propi exemple com a model de referncia.

  Capacitat davaluaci de situacions de dificultat des de les perspectives filosfica prctica, psicolgica, educativa i dintervenci social. Empatia, collaboraci, assertivitat i resilincia.

  Capacitat prctica daplicaci destratgies des de les diverses perspectives esmentades. Coneixement i prctica dels continguts i les eines destinats a lautoconeixement, la gesti de les emocions, la millora de la comunicaci, la soluci pacfica de conflictes i la construcci de consensos.

  fue.formaciopostgrau@uib.esTel.: 971 25 96 96http://www.fueib.org/curs/autoconeixement

  Fundaci Universitat-Empresa de les Illes BalearsEdifici Sa RieraC/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, 2n pis 07122 Palma

  MS INFORMACI

  A diplomats, llicenciats o graduats de titulacions relacionades amb la docncia, la filosofia, la psicologia, les cincies de la salut, el treball social, leducaci social, la pedagogia o la mediaci, com tamb a totes les persones que, tot i no tenir titulaci, mostrin un inters justificat per conixer les tcniques i els continguts del curs.En el primer cas el propsit s doble: laplicaci personal i professional, de manera que els professionals interessats a aplicar a la feina els continguts daquesta formaci puguin servir tamb amb el seu exemple com a model de referncia.Sadrea fonamentalment als professionals que shan de dedicar a educar, desenvolupar plans dacci tutorial, orientar, assessorar, i ajudar altres persones, amb vista al foment del seu benestar anmic, aix com als titulats que shagin de dedicar a la mediaci i a les prctiques del consens i la soluci pacfica de conflictes.

  A qui sadrea?

  2015-16

  EXPERT UNIVERSITARI EN

  AUTOCONEIXEMENT, EMOCIONSI DILEG AL SEGLE XXITtol propi de la UIB (15 ECTS)

  Fundaci UniversitatEmpresa

  1 2 3Pgina

  4 5 6

  Ajuntament de Sant Llus

 • Director del curs

  Nombre de placesModalitatDuradaDates i horaris

  Lloc de realitzaciTermini de matrculaPreu i terminis

  Sr. Ral Genovs Company. Llicenciat en Filosofia, titulat superior en Terpies Naturals, Mster en Filosofia Contempornia.Dra. Lucrecia Burges Cruz. Doctora en Filosofia. Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB.Mnim: 30 i mxim: 40.Presencial.15 ECTS (112,5 hores presencials).De l11 de setembre al 19 de desembre, dos caps de setmana en setembre i desembre i tres caps de setmana en octubre i novembre, els divendres de 16.30 a 19.30 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h.Ajuntament de Sant Llus. Sala Polivalent Albert Camus.Fins a linici del curs.395 euros.Possibilitat de pagar en dos terminis: 195 euros en el moment de formalitzar la matrcula i 200 euros 60 dies desprs.

  Dades especfiques

  EX

  PE

  RT

  UN

  IVER

  SITA

  RI

  1 2 3Pgina

  4 5 6

  Aquesta activitat sarticula a partir de lexperincia de formaci en autoconeixement, gesti democions i tcniques de dileg que sha dut a terme a la UIB i en diversos centres universitaris durant els darrers 8 anys, amb nombrosa participaci dalumnes, professors, pares i mares. El propsit s facilitar una formaci encara ms completa, atesa levident necessitat datendre i gestionar harmnicament les emocions i les relacions humanes. La realitzaci de la primera edici daquest ttol propi durant lany acadmic 2013-2014, ha confirmat aquesta qesti, amb un alt nivell dassistncia i aprofitament.Els continguts simpartiran en dues sessions setmanals, durant quatre mesos. Excepcionalment es far una sessi setmanal ms per a completar les prctiques.Cada sessi dura tres hores; de les quals la primera hora i mitja es dedicar a la part terica i la resta de temps a les prctiques.Part terica: presentaci i explicaci de cada tema, profunditzant tamb en els propsits i pautes de funcionament dels exercicis prctics.Part prctica: taller per fer els exercicis, comentaris, taules de dileg, i prctica de les tcniques.La modalitat s presencial. Es combinaran sessions teriques, prctiques i activitats davaluaci amb activitats no presencials.

  Metodologia

  fue.formaciopostgrau@uib.esTel.: 971 25 96 96http://www.fueib.org/curs/autoconeixement

  Fundaci Universitat-Empresa de les Illes BalearsEdifici Sa RieraC/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, 2n pis 07122 Palma

  MS INFORMACI

  2015-16

  EXPERT UNIVERSITARI EN

  AUTOCONEIXEMENT, EMOCIONSI DILEG AL SEGLE XXITtol propi de la UIB (15 ECTS)

  Fundaci UniversitatEmpresa

 • Estructura

  Mdul 1. Filosofia, autoconeixement i gesti democions (R. Genovs)

  EX

  PE

  RT

  UN

  IVER

  SITA

  RI

  1 2 3Pgina

  4 5 6

  fue.formaciopostgrau@uib.esTel.: 971 25 96 96http://www.fueib.org/curs/autoconeixement

  Fundaci Universitat-Empresa de les Illes BalearsEdifici Sa RieraC/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, 2n pis 07122 Palma

  MS INFORMACI

  Les distintes emocions i els motius de la seva activaci. Importncia dels pensaments, sentiments i actituds; el maneig del dileg intern per gestionar intelligentment les emocions, afrontar ladversitat i millorar la comunicaci. Alguns exemples de la filosofia clssica.

  Reconeixement dels diversos perfils que sactiven en les relacions. Com podem prendre conscincia de les actituds inconscients i aprendre a manejar-les sanament. Autoconeixement i autodomini: les escoles hellenstiques.

  La crtica de Nietzsche a la cultura, a la racionalitat desentesa de les passions, i al sistema educatiu. La cincia al servei de la salut de la vida, i no al inrevs. Cap a una concepci integral de lsser hum.

  Autoconeixement i gesti de les emocions des duna perspectiva actual. Neurocincia i emocions: els fonaments de la ra. El repte formatiu del segle XXI.

  Aspectes essencials dels pensaments i dels sentiments. Reconstrucci dels pensaments destructius i foment del pensament assertiu. Experincia conscient i integradora de les emocions.

  El paper de pares, mestres i professors. Empatia, comunicaci efectiva i afrontament constructiu dels conflictes. Eines per facilitar espais i disposicions de relaxaci, concentraci i motivaci per a lestudi i laprenentatge.

  Mdul 2. Neurobiologia de les emocions (L. Burges)

  De la tradici dualista a lenfocament monista: emocions i sentiments en el procs de racionalitat.

  Com influeixen els processos democi i sentiments en la presa de decisions? A. Damasio.

  Diferncies sexuals en la neurobiologia de les emocions. El comportament emocional hum com a producte de dos processos evolutius complementaris: evoluci biolgica i evoluci cultural.

  Mdul 3. Plans dacci i intervenci per a situacions especials (N. Caro)

  El context sociopoltic i institucional en el qual semmarca la intervenci social. Les poltiques socials i la crisi.

  De luniversalisme a lespecificitat de la intervenci social: el debat sobre els drets de ciutadania.

  Apunts per a la intervenci social amb individus, famlies, grups i comunitats.

  Xarxes socials i xarxes comunitries.

  Mdul 4. Habilitats socials (M. Gili)

  Els diferents estils de comunicaci i relaci amb els altres. Pensaments, creences i emocions. Iniciar i mantenir converses. Afrontament del comportament irracional dels altres.

  Fer i rebutjar peticions. Parlar en pblic. Com es pot m