6
DOMMERDIREKTIVENE INNEBANDY 2012/2013 Vedtatt av Dommerkomiteen i NBF - Innebandy 7. september 2012

Dommerdirektivene innebandy 2012-2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

hva våre forbundsseriedommere skal vektlegge kommende sesong. DK ledes av undertegnede Jarle Heitmann siden januar 2011.

Citation preview

DOMMERDIREKTIVENEINNEBANDY 2012/2013

Vedtatt av Dommerkomiteen i NBF - Innebandy

7. september 2012

1. Taktiske forseelser

• Målsetning: Fjerne taktisk, spilleforstyrrende forseelser i spillet!

=> Taktiske forseelser inkluderer blant annet mindre låsinger og slag uten mulighet til å nå ballen, obstruksjoner utenfor spillet, mindre slag for å forhindre motstander en målsjanse, slå bort ballen etter avblåsning og manglende avstand ved frislag. Taktiske forseelser uten mulighet til å vinne ballen skal medføre minimum 2 min. lagstraff.

2. Angrep bakfra mot vant og målbur.

• Målsetning: Slå hardt ned på angrep mot vant–endre spillestillen til lagene!

=> Slå hardt ned på angrep i ryggen mot vant. Det er spilleren som takler en annen mot vant som må ta risikoen for eventuelle skader som følge av handlingen. Hardt spill ved/mot vant skal straffes med (minimum) 5 minutter lagstraff.

3. Taklinger med bein/knær

• Målsetning: Fjerne denne typen taklinger fra spillet!

=> Fortsatt bekymringsverdig bruk av bein og knær i taklinger, tiltross for lengre fokus.. Disse taklingene har stor skaderisiko, er ikke en naturlig del av spillet og har ingenting med å forsøke å vinne ballen. Slike taklinger vurderes som hardt spill og skal honoreres med lagstraff deretter.

4. Protester

• Målsetning: Bedre dommernes arbeidsvilkår!

=> Sett en fremgang hos lagene de siste to-tre sesongene i forbundsseriene, men det er stadig et problem hos flere lag. Derfor fortsatt fokus på å slå ned konsekvent og tidlig på protester.

5. Usportslig opptreden ved innbyttesonene

• Målsetning: Verne om innebandyens anseelse!

=> Vi ser at det skjer ”for ofte” forhold på laglederbenk som er usportslig og reduserer innebandyens anseelse. Ofte tema i siste sesongs dommerobservasjonsrapporter, fordi dommerne ikke alltid har fokus på det som skjer utenfor spillebanen. Dommerne skal derfor inneværende sesong ha større fokus på ofte nevnte 22 x 40 meter, ikke bare 20 x 40!