8
FÚTBOL LUNS 11 XUÑO 2018 ANO XIII - Nº 509 Correo: [email protected]

Fecha: 2018/06/11. Publicación: Suplemento Lider. Edición ... · Abella conducindo o esférico ante Sebas e Álex Fernández EF POLVORÍN 2 1 SD SARRIANA Goles: Javi Porral e Álex

FINAL���������� �� &��������� �

O Polvorín alzou a Copa nas GándarasABELLA ADIANTOU Á SARRIANA na primeira parte, pero na segunda Javi Porral e Álex Fernández obraron a remontada local

77MINUTO DO GOL DE ÁLEX FDEZ. O centrocampista capitalino evitou os lanzamentos de penalti cun gol a falta de tres minutos para o final, ao rematar un córner no segundo pau

Pablo Rivera e Vilachá co trío arbitral da final

O Deputado Provincial entregando os trofeos aos capitáns O plantel da Sarriana, subcampión da Copa Deputación

Álex Fernández na acción que supuxo o definitivo 2-1

Arias e Javi Porral medíndose tras un balón solto

Abella conducindo o esférico ante Sebas e Álex Fernández

2EF POLVORÍN SD SARRIANA1Goles: Javi Porral e Álex Fernández.

Gol: Abella

Arbitro: Iván Prado, Brais García e Yecis Omal Amancio Campo: Municipal Rodríguez Lago

Édgar

O Polvorín é o novo campión da Copa Deputa-ción cadete. Os de Caba-llero alzáronse co título tras impoñerse á Sarriana nun partido de poder a poder nas Gándaras, onde ata se adiantaron os de Raúl cun gol marca da casa, obra de Abella, á media hora de xogo.

O encontro empezou con moitísimo respecto entre ambos equipos. O Polvorín intentou secar a Abella, e a Sarriana a Domhi.

Édgar, porteiro da Sarriana mostrouse moi seguro desde o inicio e ata asistiu a Abella no cero a un. Tras un saque longo e rápido de porte-ría logo dun córner do Polvorín. O punta sarriao gañoulle a partida á zaga

local e inaugurou o mar-cador.

Co cero a un chegouse ao descanso, pero na segunda parte o Polvo-rín buscou e conseguiu a remontada.

Javi Porral impúxose nun balón aéreo para asi-nar o empate. O porteiro sarriao evitou o dous a un cunha gran interven-ción pouco despois, pero tamén Dilan mostrouse seguro nas ocasións que xerou a Sarriana.

Na recta final, todo parecía indicar que o campión sairía da quenda de penaltis, pero no último momento, Álex Fernán-dez rematou un saque de esquina no segundo pau co que asinou a remon-tada e o título de cam-pións para o Polvorín.

Cadete Provincial › Copa DeputaciónLUNS 11 XUÑO 2018 3

“Felicito a los chicos y a la Sarriana, y doy las gracias a padres y jugadores del club por el apoyo mostrado en todo momento” CABALLERO EF Polvorín

“Temos que seguir peleando por xogar finais, é o máis bonito. Parabéns ao Polvorín” RAÚL SD Sarriana

POLVORÍN SARRIANATODOSTODOSTODOS

ABELLA FABIÁNMICHI

OS MELLORES

Copa Deputación › Prebenxamín 2º DivisiónLUNS 11 XUÑO 20184

A Piringalla reina na final da CO CONXUNTO “A” LARANXA COROOUSE CAMPIÓN nunha xornada de bo fútbol e

Lucas levantando o Trofeo de campións que lle entregou o Deputado Provincial, Pablo Rivera

A Piringalla A procla-mouse este domingo cam-pioa da Copa Deputación de Segunda División pre-benxamín, poñendo o bro-che a unha extraordinaria temporada que rematan con so unha derrota en 27 partidos.

O equipo laranxa foi o gran vencedor da competi-ción disputada no Munici-pal de Becerreá, que reuniu aos oito mellores equipos da categoría: Piringalla A, CP Lucense, Piringalla B, Polvorín, Auxiliadora, Abuín, Becerreá e Ferro-viaria -moi penalizada pola falta de sorte nas dúas quendas de penalti que tivo que afrontar-.

Cuartos de finalA xornada comezou

coa disputa dos cuartos de final, nos que Pirin-galla A, CP Lucense, Pol-vorín e Piringalla B -que se impuxo nos penaltis á Ferroviaria tras un 3-3 no tempo regulamentario, selaron a súa clasificación para as semifinais.

Quinto e sétimo postoMaría Auxiliadora fíxose

co quinto posto, e Bece-rreá co sétimo, en dous duelos moi igualados que se decidiron dende o punto de penalti.

SemifinaisPiringalla A e CP

Lucense seguiron con paso firme cara a final tras

impoñerse nas semifinais. Ao equipo laranxa tou-coulle medirse aos máis pequenos do club nun choque fraternal en que se impuxo a lóxica da idade, 5-1.

O CP Lucense, pola súa parte, venceu ao Pol-vorín (3-1), sentenciando o encontro na segunda parte tras o empate co que se chegou ao descanso.

Polvorín, terceiroTras caer na semifinal

contra o CP Lucense (3-1), os amarelos impuxéronse á Piringalla B no partido polo terceiro posto, un encontro de ida e volta, cos equipos xa cansados no final do día -no caso da Piringalla B, despois de xogar tamén onte o Torneo Prebenxamín en Ribadeo-. O Polvorín pechou así unha gran segunda fase da temporada na que que-dou primeiro da Previa 2, con so unha derrota en 14 partidos.

FinalA final medía a dous

candidatos moi motivados. Unha Piringalla que quería o título despois de caer na final da pasada tempo-rada, e un CP Lucense con gañas de estrearse como campión na temporada de debut.

O resultado foi contun-dente (10-2) a favor dos laranxas, pero enmascara

“Un placer que esta Copa se celeen Becerreá, co campo cheo de xe os oito equipos disfrutando do xuntos” JESÚS Becerreá

“Una temporada de 10 para un magnífico”LUIS AGRA Piringalla B

“Quizais chegamos un pouco caá final. Felicitar aos xogadores ppelexar cada balón ata o último a pesar do resultado”MANEL CP Lucense

“Unha temporada moi boa que reda mellor maneira, gañando e sotodo pasándoo ben como compaMoi contento do grupo” ÁLVARO Auxiliado

“Este ano tivemos o premio que puidemos conseguir a temporadapasada, na que tamén xogamos DAVID Piringalla A

“Estou orgulloso da progresión rapaces durante todo o ano, ququedou reflectida neste terceiroposto”DAVID Polvorín

“Esforzámonos moito pero non conseguimos o obxectivo, non tivemos sorte en ningunha das dquendas de penaltis que tivemosMANU Ferroviaria

“Quédome co ambiente formidaentre todos os equipos que se viviu durante toda a xornada” QUINTELA Abuín

un partido máis igualado do que indica o marcador. O CP Lucense foi o pri-meiro en anotar e o encon-tro chegou ao descanso cun 3-1 que deixaba a final aberta.

No entanto, tras o intermedio, a Piringalla marcou dous goles case consecutivos que puxeron o partido moi costa arriba aos de Manel. O equipo laranxa non quitou o pé do acelerador e ampliou o marcador.

Copa Deputación › Prebenxamín 2º DivisiónLUNS 11 XUÑO 2018 5

Copa Deputación Prebenxamíngran ambiente que reuniu aos oito mellores equipos da Segunda División en Becerreá

FERROVIARIA 1

SD VIVEIRO A 4Anxo Javi IllánIker AdriánBrais N. Juan LizMateo Javi BarjaAlejandro DaniGonzalo David DíazXoel NaimHugo ÓscarBrais Paz JonathanMarcos Óscar C.Antonio David ÁlvarezDiego ÁlvaroSergio Isra

Arbitro: YECIS OMAL AMANCIO RODRÍGUEZ

Gabi controlando o balón

Polvorín e Santiago de Foz xogan esta tarde ás 18:15 en Montirón a outra semifinal de Copa, un encontro inédito entre dous equipos que non se viron as caras en toda a temporada.

Os mariñaos veñen de disputar o campionato pro-vincial mentres que os ama-relos, que se quedaron lonxe da clasificación, están mos-trando nesta fase final da campaña, no torneo do K.O., a regularidade que lles faltou nas competicións ligueiras.

Os de Caballero “tentarán aproveitar o factor campo” para dar a sorpresa ante un rival “que ven favorito”. “Nós só pensamos en dis-frutar do partido e, se nos clasificamos para a final, será un premio”, sinala Criss, adestrador do equipo mari-ñao. Sería a segunda final da temporada para os de Foz que, a vindeira fin de semana, disputarán a do campionato galego de fútbol sala.

SD Viveiro converteuse no primeiro finalista da Copa tras vencer o xoves na Frigsa á Ferroviaria.

Os celestes -que viñan de impoñerse con clari-dade nas tres eliminato-rias previas- sentenciaron o encontro na segunda metade, despois de vinte minutos de máis igualdade antes do descanso.

O partido abriuse moi cedo, nun centro de Adri que acabou coándose na portería no minuto 4. O empate chegou un minuto despois nun cór-ner que rematou Brais Nogueira. Tras este inter-cambio de golpes inicial, seguiron minutos de dis-puta e igualdade que se romperon noutro córner. Óscar Cabrera -habitual

O Viveiro agarda rival para a final tras vencer á FerroviariaOS CELESTES SENTENCIARON na segunda metade tras unha primeira parte intensa e igualada cun 1-1 no marcador aos cinco minutos de xogo

Jonathan a piques de golpear o esférico ante Diego

Óscar Cabrera trata de driblar ao xogador local MarcosMateo e David Díaz loitan por controlar o esférico

Isra e Adri Martínez celebran un dos goles do encontro

“Felicidades al Viveiro por la clasificación y a todo mi equipo por el trabajo realizado a lo largo de la temporada”CARLOS Ferroviaria

“Fixemos unha gran segunda parte. Soubemos saír da presión e aproveitar as contras” ANTONIO SERRANO SD Viveiro

co B- puxo por diante ao seu equipo nun remate en segunda xogada.

Na segunda metade, o Viveiro foi máis resolutivo. Os mariñaos conseguiron saír mellor da presión for-mulada pola Ferroviaria e sentenciou o partido apro-veitando dúas das opcions que tivo a contra. Dani fixo o terceiro, e Adri pechou o marcador co definitivo un a catro en Frigsa.

A falta de confirmación oficial, á final disputarase o próximo domingo pola mañá no Campo Munici-

8 PARTIDOS SEN PERDER O Viveiro chega á final da Copa no mellor momento da tempora-da despois de encadear oito encontros sen perder -catro no último treito do campionato provincial, e outros catro nas eliminatorias de Copa-

FINAL ���������

pal da Ribela, en Sarria. Os de Antonio Serrano medi-ranse ao gañador da elimi-natoria entre Santiago de Foz e Polvorín.