Fotoboek Festival van Vlaanderen Kortrijk 2012

 • View
  214

 • Download
  2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Fotoboek van de derde editie van het Festival van Vlaanderen Kortrijk.

Text of Fotoboek Festival van Vlaanderen Kortrijk 2012

 • Festival van Vlaanderen Kortrijk 2012fotoboek

 • Op woensdag 25 april 2012 begon het derde Festival van Vlaanderen Kortrijk met Via Crucis van LArpeggiata. Een Sint-Maartenkskerk-vol n een staande ovatie! Tot 13 mei 2012 kon u in Kortrijk terecht voor concerten, internationale geluidskunst, een workshop, Club Klassiek, lezingen en interviews met muzikanten, componisten of dirigenten.

  Ruim 3.600 toeschouwers waren te gast op ons festival. Na een voorzichtige start in 2010 en een ei zo na verdubbeling van ons publiek in 2011 stijgt het bezoekersaantall in 2012 met zowat 30%. Festival van Vlaanderen Kortrijk staat in drie jaar tijd terug op de kaart. En dat doen we niet alleen. Bedankt aan alle collegas die mee aan de weg timmeren: Cultuurcentrum Kortrijk, Conservatorium Kortrijk, Euterpe vzw, Jeugd & Muziek Kortrijk en de Kreun.Bedankt ook aan onze sponsors n subsidinten.

  Geniet mee van ons fotoboek. Huisfotograaf Gregoir Nieuwenhuyse zorgde voor mooie beelden. Zijn fotos worden aangevuld met die van Sofie Fagoo en Stefaan Desfossez, (leerlingen van de fotoklas van de Kortrijkse Academie). U kan de fotos n videoreportages van Koen Moerman bekijken op www.festivalkortrijk.be of onze Facebook-pagina.

  Reserveer alvast 18 april tot en met 5 mei 2013 in uw agenda voor de vierde editie!

  Festival van Vlaanderen Kortrijk 2012

 • Openingsconcert: Via Crucis door LArpeggiata (Sint-Maartenskerk, 25 april 2012)

 • Internationale geluidskunst in de publiek ruimte.Met Chris Watson, Jana Winderen, Christoph De Boeck, Leif Brush, Guy De Bivre, Sofia von Bustorff, Erik Nerinckx, Alvin Curran, Dawn Scarfe, David Helbich, Bent Srensen, Evelina Deicmane & Stefan Rummel.

  Klinkende Stad: Publiek Geluid

 • Een muzikale stadshappening.Zeven korte concerten en n slotconcert met muziek van en door vrouwen. Met Anne Niepold, Ensemble 88, Psallentes Femina, Amandine Beyer, Isa Lagarde & Inge Spinette, Els Viaene & Calire Goldfarb, Lavinia Meijer n Trio Mediaeval

  Stadsmuziek Femina

 • Het auditorium BNP Paribas Fortis kreeg een grondige facelift. Het ideale, sfeervolle decor voor drie schitterende concerten van Musicbanda Franui, Quatuor Zade & Franoise Vanhecke en Arco Baleno.

  Club Klassiek

 • Onbewaakte momenten, publiek, kunstenaars, de MuzeMuse-mobiel Maurice, notabelen, vrijwilligers en mooie locaties.

  Snapshots 2012

 • www.festivalkortrijk.beFestival van Vlaanderen Kortrijk

  Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijkinfo@festivalkortrijk.be - 056/22.64.50