of 20 /20
INCREDIBLE INDIA

INCREDIBLE INDIA

 • Upload
  zahur

 • View
  59

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

INCREDIBLE INDIA. India elhelyezkedése. Az arab tengerrel, az Indiai óceánnal és a Bengáli-öböllel határos, kontinensnyi méretű ország. Összterülete: 3.166.414 km 2 Fővárosa: Újdelhi. Hivatalos név: Indiai Köztársaság Államformája : köztársaság Hivatalos nyelv : indiai nyelvek, angol - PowerPoint PPT Presentation

Text of INCREDIBLE INDIA

Page 1: INCREDIBLE  INDIA

INCREDIBLE INDIA

Page 2: INCREDIBLE  INDIA

India India elhelyezkedéseelhelyezkedése

Az arab tengerrel, az Az arab tengerrel, az Indiai óceánnal és a Indiai óceánnal és a Bengáli-öböllel Bengáli-öböllel határos, határos, kontinensnyi méretű kontinensnyi méretű ország.ország.

Összterülete:Összterülete:3.166.414 km3.166.414 km22

Fővárosa: Fővárosa: ÚjdelhiÚjdelhi

Page 3: INCREDIBLE  INDIA

• Hivatalos név: Indiai Köztársaság• Államformája: köztársaság• Hivatalos nyelv: indiai nyelvek, angol• Pénznem: indiai rúpia (INR)

Page 4: INCREDIBLE  INDIA

Éghajlat: Trópusi, szubtrópusi igen meleg nyárral és európaiak számára is kellemes ősszel. Indiát legjobb októbertől március végéig, április elejéig felkeresni. Az esős évszak azaz a monszun májustól októberig tart.

Öltözködés:Az indiaiak körében is terjed az európai viselet, ugyanakkor a hagyományos öltözködés továbbra tartja magát. Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Férfiaknak ajánlott a hosszú nadrág, hölgyeknek pedig a hosszú szoknya, fedett váll, főleg a szent helyek látogatásakor.

Page 5: INCREDIBLE  INDIA

• Turizmus: legtöbben úgy tartják, hogy India sokkal inkább kontinens, mintsem egyetlen ország. Indiát különleges világa, egyedülálló gazdag, ősi kultúrája, gasztronómiája, valamint az országban található 26 UNESCO Világörökség az egyik legkedveltebb délkelet-ázsiai úti céllá tette. A maharadzsák kora lejárt és a gyönyörű paloták ma már nem a maháránik, háremhölgyek locsogásától, hanem a turistáktól hangosak, India mégis a mesék birodalma maradt. Az odalátogatókat rendszerint megdöbbenti az a kettősség, amellyel ott találkoznak. A díszes paloták, monumentális történelmi emlékek, pompás templomok és modern luxusépületek közvetlen szomszédságában hihetetlen szegénységgel, nyüzsgéssel találkozhatunk.

Page 6: INCREDIBLE  INDIA

Ellora barlangtemplomok: UNESCO 1983.

Page 7: INCREDIBLE  INDIA

• Helyi ételek, italok: Az indiai a világ egyik leggazdagabb, legszínesebb választékú konyhája, de jelentős eltérések vannak attól függően, hogy melyik országrészben járunk. Északon több húst fogyasztanak, több fűszert használnak, viszont kevesebb rizst. A déli területeken több rizst és kevesebb húst eszenk, és az ízek sokkal csípősebbek. Délen az emberek az ujjaikat használják evőeszközként, de kizárólag a jobb kezüket.

• Többek között érdemes kipróbálni a „tandúri” csirkét a „laszi”-t (édes vagy sós joghurtital) és a „todi”-t (erjesztett pálmalevél). Aki szereti a curryvel fűszerezett ételeket, annak az ország maga a gasztronómiai paradicsom.

• Az utcán semmi esetre se vásároljunk élelmiszert .

Page 8: INCREDIBLE  INDIA

• Vallás: Négy nagy világvallás, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikh vallás ered a mai India területéről, melyek alapvetően befolyásolták az ország kulturális fejlődését. A vallás intenzíven jelen van az itt élõk mindennapjaiban. Bár India világi demokrácia, az ország azon kevés államok egyike, ahol a különbözõ szociális és vallási szerkezetek, amelyek meghatározzák a nemzet identitását, közel 4000 éve sértetlenek maradtak.

• India fõ vallási irányzata, a hinduizmus. Követõi számát tekintve ez Ázsia legnagyobb vallása, de a világ egyik legrégebben élõ vallása is egyben.

Page 9: INCREDIBLE  INDIA

• Az indiai művészek még a leghétköznapibb alkotásokon is az átszellemültségre törekedtek, formába öntötték a nép képzelőerejét. A régi indiai alkotások inkább bámulatot keltenek az európai emberben, mintsem elragadtatást. Az ország művészete sohasem tudott igazán lemondani a természet istenítéséről, mert az indiai templomtornyok, az ember- és állatábrázolások, és a Buddha képmások is mind az imádat tárgyai voltak, ahogy a fák és az állatok is.

Page 10: INCREDIBLE  INDIA

• India –Marketing• India nemzetközi képét magától értetődően főként az országot megjárt

utazók színezik. Sokirányú nyitásával egyidejűleg az ország mind szélesebbre tárta kapuit a külföldi látogatók előtt, mígnem 2000 után a jómódú világnak is egyik keresett turistacélpontja lett.

• Az utóbbi évek kormányai szisztematikus erőfeszítéseket tesznek a látogatók érdeklődésének felkeltésére, vagyis az India-imázs intézményes kialakítására és fényezésére. Az idegenforgalmi szlogen 2006-ban: „Incredible India”, ez ötlik a szemünkbe mindenütt, ahol Indiával találkozunk. Része ez az 1991-ben kezdődött nagy liberális nyitásnak, amit jórészt a nemzetközi hitelezési feltételek változása idézett elő. Ebből adódóan a turizmus fejlesztése a nemzetközi fizetési mérleg szalonképessé tételét szolgálja.

• Indiának ma országmarketingje van.

Page 11: INCREDIBLE  INDIA

Egy kis betekintésEgy kis betekintés

Page 12: INCREDIBLE  INDIA

Ahol a kultúra visszhangzik, a tradíciók Ahol a kultúra visszhangzik, a tradíciók beszélnek, a szépség elbűvöl és a beszélnek, a szépség elbűvöl és a változatosság gyönyörködtet.változatosság gyönyörködtet.

A fenséges Himalája ölelésétől az arany A fenséges Himalája ölelésétől az arany strandok végtelen elterüléséig rengeteg strandok végtelen elterüléséig rengeteg élénk tájképet, pompás történelmi helyet élénk tájképet, pompás történelmi helyet és királyi várost, ködös és szürke hegyet és királyi várost, ködös és szürke hegyet és színpompás embert találhat az és színpompás embert találhat az idelátogató.idelátogató.

Page 13: INCREDIBLE  INDIA

• Az időtlen titokzatossága és szépsége már Az időtlen titokzatossága és szépsége már több mint 5000 éve várja Önt. több mint 5000 éve várja Önt.

• Mindig kellemes és csalogató, a végtelen Mindig kellemes és csalogató, a végtelen változatosság helye. Vonzereje mindig változatosság helye. Vonzereje mindig tartogat valami újdonságot Önnek minden tartogat valami újdonságot Önnek minden egyes alkalommal amikor meglátogatja egyes alkalommal amikor meglátogatja Indiát.Indiát.

Page 14: INCREDIBLE  INDIA

Ilyen és ehhez hasonló hívogató szavakkal Ilyen és ehhez hasonló hívogató szavakkal próbálják az embereket Indiába csalogatni próbálják az embereket Indiába csalogatni és úgy tűnik ez be is válik.és úgy tűnik ez be is válik.

Ugyanis nem állnak le a fejlesztéssel hanem tovább mennek!Ugyanis nem állnak le a fejlesztéssel hanem tovább mennek!

Page 15: INCREDIBLE  INDIA

INTERNETINTERNET

Page 16: INCREDIBLE  INDIA
Page 17: INCREDIBLE  INDIA
Page 18: INCREDIBLE  INDIA

ÉS UTCAI ÉS UTCAI REKLÁMOK!REKLÁMOK!

Page 19: INCREDIBLE  INDIA

New YorkNew York

Page 20: INCREDIBLE  INDIA

• Tádzs Mahal