of 24/24
PROGRAMA OBERT D’ERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE GELIDA VIU GELIDA! GELIDA www.esquerragelida.cat

Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

 • View
  58

 • Download
  1

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Programa d'Esquerra de Gelida a les Eleccions Municipals 2015

Text of Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

 • PROGRAMA OBERT DERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE GELIDA

  VIU GELIDA!

  GELIDA

  www.esquerragelida.cat

 • Benvolguts gelidencs,

  s un plaer presentar-vos el programa electoral de lEsquerra de Gelida amb la convicci que podem fer un poble encara millor. En les properes pgines, trobareu propostes ambicioses que estem convenuts que podrem tirar endavant, i tamb trobareu la nostra demanda perqu us impliqueu en el dia a dia de la gesti de Gelida. La vostra participaci s cabdal, i creiem en el dileg amb cadasc de vosaltres. Aquest dileg no sha de circumscriure a les eleccions de cada quatre anys. De fet, aquest s un programa nascut de la collaboraci amb molts gelidencs, a qui hem anat preguntant i parlant sobre quina Gelida volien i que ha estat a labast de tothom a travs dels diversos mitjans: blog, facebook, twitter i, tamb, del correu postal i el telfon.

  Per nosaltres, la prioritat sn les persones i, en especial, aquelles que pitjor ho passen. Per aix potenciarem les poltiques docupaci i els serveis socials, leducaci, perqu un poble que educa amb qualitat sassegura el futur i la convivncia, i les nostres entitats, que sn la millor riquesa que tenim i amb qui cal avanar plegats. Tot el programa est tenyit per valors conjunts: participaci, un ajuntament transparent i net, i el rigor de les propostes.

  Tamb hi trobareu un equip de persones illusionades, compromeses amb el seu poble i preparades per fer de Gelida, encara ms, un lloc feli per a tots els gelidencs. Macompanya un gran equip.

  Per ltim, i malgrat ser unes municipals, no podem perdre de vista el procs cap a la construcci dun nou pas que viu Catalunya, impulsat per la seva gent. Per aix, la gent dERC estarem a les ordres del Parlament i del Govern de Catalunya i dels catalans, per al que calgui, sense matisos.

  A Gelida estem acostumats a una forma de governar, per podem fer les coses duna altra manera. Ara noms depn de tu. A Esquerra estem preparats per fer el canvi. Si sc alcaldessa, em comprometo a treballar amb tothom, a gestionar amb transparncia i a retornar la illusi a lAjuntament.

  El 24 de maig, Viu Gelida!

  Llusa LlopCandidata a lAlcaldia de Gelida

  Llusa LlopCandidata a lAlcaldia de lEsquerra de Gelida

  Viu Gelida!Un nou equip

  GELIDA

 • | 3www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  SOM UN EQUIP COMPROMS

  A FER LES COSES DUNA

  ALTRA MANERA

 • VOLEM EMPRESES QUE

  RESPECTIN LENTORN I

  AFEGEIXIN VALOR

  GELIDA

 • | 5www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Gelida t molts atractius: el Funi, el Castell, les fonts, lentorn natural, i cal aprofitar-los per atraure visitants que dinamitzin els nostres comeros i la restauraci. LAjuntament nha de ser impulsor i coordinador a travs duna Comissi de Turisme i Comer. El web de Turisme de Gelida ha de ser una realitat i no una promesa, com a canal de difusi directa, coordinat amb Enoturisme Peneds.

  Dinamitzarem el comer de Gelida, en collaboraci amb el comer local, impulsant campanyes de temporada i tenint especial cura de les solucions a laparcament a la vila.

  Atraurem a Gelida, en collaboraci amb la Generalitat de Catalunya, larribada dempreses que generin valor afegit, llocs de treball de qualitat i respectuoses amb el medi ambient, dignificant els polgons industrials i dotant-los de serveis bsics com s la fibra ptica.

  Els treballadors en atur a Gelida han de tenir al seu abast totes les eines possibles. Farem orientaci professional, tallers docupaci per donar formaci i experincia laboral, plans docupaci, formaci per a locupaci per ajudar a ladaptaci a les necessitats del mercat laboral i impulsarem una Associaci dAturats com a espai de trobada i recerca de solucions per a aquestes persones.

  Gelida s la porta dentrada al Peneds

  PROMOCI ECONMICA I TURSTICA

  Ho aprofitarem per dinamitzar-la tursticament i atraure empreses netes i amb valor afegit que impulsin locupaci de qualitat

  43 ANYSNmero 2 de la candidatura dEsquerra

  CAL DONAR SUPORT REAL A LOCUPACI

  DANIEL GARCIA PERIS

 • GELIDA

  REIVINDIQUEM LA FIGURA

  DEL TCNIC DEDUCACI PER

  CONNECTAR ELS CENTRES

 • | 7www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Continuarem laposta pel treball en xarxa, un treball ja iniciat al Pla Educatiu dEntorn. Cal que assegurem un servei educatiu unificat i coordinat entre tots els centres de Gelida. Per aix reivindiquem la figura del tcnic deducaci que coordini i dinamitzi les activitats entre els centres, les Ampes, lAjuntament i altres actors.

  Cal acompanyar des de lAjuntament les diferents inquietuds educatives que trobem a Gelida.

  Potenciarem ls dels centres educatius fora de lhorari escolar, assegurant que totes les activitats que shi fan respecten les installacions i sn apropiades al lloc on es desenvolupen.

  Ampliarem especialment tots els recursos de suport a latenci dels alumnes amb necessitats educatives especials.

  Formalitzarem un espai destudi i suport educatiu per als infants i joves, on puguin fer els deures i estudiar a les tardes.

  Vetllarem per la viabilitat de lEscola Municipal de Msica a les Escoles Velles, que ha de permetre consolidar i fer crixer aquest projecte amb totes les garanties de futur.

  Un poble que educa amb qualitat sassegura el futur i la convivncia

  EDUCACI

  Vetllarem per la finalitzaci correcta i urgent de lampliaci de lInstitut, i per mantenir, millorar i dignificar la resta de centres

  60 ANYSNmero 3 de la candidatura dEsquerra

  VOLEM UN SERVEI EDUCATIU COORDINAT

  MARGA BERTRAN

 • GELIDA

  NOMS PAGAREM

  PER LAIGUA QUE

  CONSUMIM

 • | 9www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Farem una gesti sostenible del bosc, la nostra riquesa natural. Mantindrem correctament els camins i les rees sensibles, conjuntament amb lassociaci de propietaris forestals, i regularem laccs del trnsit de vehicles.

  La factura de laigua penalitza els gelidencs amb uns trams que la gran majoria paga per no consumeix. A ms, no incentiva lestalvi daigua i s contrria a la Directiva Europea de lAigua. Refarem el sistema de tarifes, passant a pagar pel consum real, tenint en compte quants membres t la famlia.

  El polgon industrial de Can Joncoses, per sort, encara no s una realitat. Lluitarem per promoure un pacte industrial en lmbit supramunicipal que concentri les implantacions industrials als llocs ms adequats en un territori molt ms ampli, i aquest no s Can Joncoses.

  La depuradora de Gelida recull les aiges residuals del nucli urb. Cal solucionar tamb els dels barris i urbanitzacions i resoldre b la problemtica de les aiges residuals de les indstries.

  Tots els barris de Gelida disposaran dun espai de trobada, sigui una plaa o un parc, convenientment equipat amb jocs infantils.

  Millorarem laparcament de lestaci, condicionant-lo i ampliant-lo, per afavorir ls del tren.

  Protegirem el nostre entorn dins de la Vegueria Peneds

  MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT

  El riu Anoia s el gran espai verd de Gelida. Convertirem la llera del riu Anoia en una gran zona desbarjo, una ruta de passeig, un espai transitable a peu o en bici que esdevingui punt de referncia del lleure i que sigui la transici entre lespai urb i lentorn

  53 ANYSNmero 4 de la candidatura dEsquerra

  CAL FER UNA GESTI SOSTENIBLE DEL BOSC

  ANTONI FERRAN

 • GELIDA

  CAL APROFITAR

  ELS ESPAIS, PER

  DE VERITAT

 • | 11www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Decidirem amb ells la ubicaci de lespai jove, aprofitant lespai de lEscorxador, amb la finalitat de generar activitats diverses per a joves, tant de carcter obert i espontani com ms programades i organitzades, amb limpuls dun dinamitzador.

  Impulsarem canals de comunicaci interactius, atractius i moderns per tal darribar a tots els joves i aix facilitar la comunicaci amb lAjuntament i entre ells (facebook, app bando). Aquest canal ha de ser til per senzill, sense excs dinformaci.

  Lluitarem per millorar el transport pblic i la freqncia de pas. Oci nocturn s, per segur. Sha aconseguit que el Nit Bus tingui parada a Gelida, per cal seguir treballant per millorar-lo i fer tamb que RENFE ampli els horaris nocturns.

  Continuarem lActijoves optimitzant tot dactivitats al llarg de lany i evitant que sencavalquin. Volem una programaci estable de concerts i activitats, amb prioritat per als grups i artistes gelidencs.

  Farem formaci ocupacional per a joves en aquells mbits que puguin ajudar-los a trobar feina i farem que el Programa Europeu de Garantia Juvenil per a lOcupaci estigui al seu abast a Gelida.

  Habilitarem una sala destudi amb horaris adaptats a aquesta necessitat: tardes, nits i caps de setmana, i no noms en poca dexmens.

  Els joves han de decidir qu volen

  JOVENTUT

  Fomentarem un Espai jove com a punt de trobada i nincentivarem una gesti autnoma

  46 ANYSNmero 5 de la candidatura dEsquerra

  OCI NOCTURN S, PER SEGUR

  NRIA MAS

 • GELIDA

  LHABITATGE S

  UN DRET BSIC, NO HA

  DE SER UN LUXE

 • | 13www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  A Gelida calen els serveis de Centre de Dia per ajudar els avis i les persones dependents i les seves famlies per millorar la qualitat de vida tant dels usuaris com de les famlies que sen beneficiaran.

  Treballarem a fons per millorar i canviar les condicions de vida dels gelidencs que es troben en una situaci social de precarietat. Cal ser conscients dels efectes que la crisi est tenint en el nostre poble i hem de palliar-ne les conseqncies.

  Crearem una taula per treballar conjuntament amb les entitats que es dediquen a Gelida a donar suport a aquests vens: Critas, Creu Roja i la Plataforma dAfectats per les Hipoteques (PAH), principalment.

  Estarem al costat dels que pateixen processos de desnonament i/o de pobresa energtica i de serveis bsics, juntament amb la PAH, donant-los suport i atenent les seves necessitats.

  Lhabitatge s un dret bsic, no un luxe, per aix no permetrem que shi especuli: apujarem lIBI dels habitatges buits que siguin propietat de les entitats financeres i empreses.

  A partir del Pla Educatiu Municipal i amb la collaboraci dels diversos actors, oferirem un espai on nens i joves amb necessitats socials singulars participin amb daltres en activitats de suport a lestudi i de lleure, i en tot all que potenci la convivncia i la integraci.

  En els moments difcils, fem les coses fcils. Davant la prdua dun sser estimat, a Gelida li manca un servei molt important: el tanatori. Treballarem amb les empreses del sector per tenir-ne un al nostre poble.

  La prioritat sn les persones

  ATENCI A LES PERSONES

  LAjuntament ha destar al costat dels gelidencs, en especial daquells que ms pateixen la crisi

  72 ANYSNmero 6 de la candidatura dEsquerra

  CAL UNA TAULA DENTITATS DE SUPORT ALS VENS

  PAU XURIGUERA

 • GELIDA

  CONTINUEM PENSANT

  QUE CAL UNA NOVA

  BIBLIOTECA

 • | 15www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Estarem al costat de les entitats. LAjuntament els ha de donar suport en all que necessitin. Racionalitzarem ls dels espais municipals i els rehabilitarem.

  Gelida t moltes necessitats despais, alguns estan per fer i daltres estan en mal estat. La utilitzaci dels existents no est ben definida. En primer lloc, cal treballar amb les entitats per elaborar un Pla Municipal dEquipaments Culturals que permeti tenir clar qu tenim, qu necessitem i quina s la seva prioritzaci i utilitzaci.

  Continuem pensant que a Gelida li cal una nova biblioteca. Fa vuit anys vam deixar fet el programa funcional, i ara recuperarem el suport de la Generalitat i la Diputaci per tal de fer realitat aquest projecte. Tamb, tindrem cura dels equipaments esportius, garantint-ne el bon estat i ladequada neteja, i finalitzant projectes iniciats com la segona fase del camp de futbol.

  Treballarem conjuntament amb les entitats, tant grans com petites, en un mbit en qu tamb hi siguin representades. Transformarem els Patronats de Cultura i Esports en els Consells de Cultura i Esport perqu totes les entitats hi participin i hi tinguin veu. Rdio Gelida i Gelida Televisi sn els mitjans de comunicaci de casa nostra. Continuarem donant suport a la Rdio i buscarem solucions per a Gtv.Programarem activitats culturals i artstiques al Castell, i cercarem els recursos necessaris per restaurar el mur del cementiri.

  Fa nou anys vam aconseguir que el Pla dInfraestructures Esportives de Catalunya contempls una piscina coberta a Gelida. Els anys que vnen caldr treballar per aconseguir-la. Ens comprometem a treballar-hi des del primer dia. Mentrestant mantindrem les subvencions per a laccs dels gelidencs a les piscines dels municipis vens.

  La riquesa de les nostres entitats

  CULTURA I ESPORT

  Elaborarem una programaci estable i continuada dactivitats pensades per a tothom

  43 ANYSNmero 7 de la candidatura dEsquerra

  S URGENT UN PLA DEQUIPAMENTS MUNICIPALS

  IRENE PUIG

 • GELIDA

  EL BALC HA DE DEIXAR DE SER UNA EINA DE

  PROPAGANDA

 • | 17www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  La crisi que patim ha fet pals que ladministraci ha de gestionar-se amb la mxima claredat, rigor i eficcia, per no malmetre els recursos que sn de tots. Per aix, farem un esfor suplementari per donar el millor servei als ciutadans, ser ms rpids i eficaos i no perdre el tren de les innovacions tecnolgiques. Els acords i les actuacions han de ser transparents, oberts i pblics, sobretot pel que fa a les contractacions, despeses i ingressos.

  El web municipal ser una font dinformaci transparent que reculli tant les activitats que es facin a Gelida com la gesti del mateix Ajuntament: els sous dels regidors i lalcalde, el pressupost, les actes dels plens, etc.

  El Balc passar a ser un butllet dinformaci prctica per als gelidencs i no una eina de propaganda de lequip de govern. En fixarem la periodicitat i hi integrarem tota la informaci dactes i lagenda dactivitats. Daquesta manera, substituirem tota la paperassa que genera lAjuntament actualment, fet que suposar un important estalvi respecte de la despesa actual i simplificar laccs a la informaci.

  Augmentarem les cartelleres dinformaci municipal i, especialment, les dexpressi ciutadana.

  Escoltarem i treballarem plegats amb els gelidencs, no nhi ha prou fent eleccions cada quatre anys. Desenvoluparem el Reglament de Participaci Ciutadana, que vam aprovar fa vuit anys i no sha fet servir, com a eina que faciliti la participaci dels ciutadans en el dia a dia i en la presa de decisions de lAjuntament.

  LAjuntament respondr les consultes dels gelidencs en un termini mxim de 15 dies. Lalcalde tindr lobligaci datendre personalment els vilatans que ho demanin.

  Tindrem un Ajuntament net i transparent, que gestionar amb rigor el seu pressupost

  PARTICIPACI CIUTADANA I ADMINISTRACI PBLICA

  La participaci ciutadana ser daplicaci en totes les actuacions. Per participar cal estar informat

  43 ANYSNmero 8 de la candidatura dEsquerra

  CAL SIMPLIFICAR ELS TRMITS ADMINISTRATIUS

  FRANCESC PASCUAL

 • GELIDA

  LALCALDE HA DESTAR

  AL SERVEI DEL PAS

  I DEL PROCS

 • | 19www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Els candidats dEsquerra a Gelida assumim plenament el comproms proposat per lAssemblea Nacional de Catalunya i lAssociaci de Municipis per la Independncia, i per aix ens comprometem a:

  1. Proposar al primer Ple municipal ordinari ladhesi de Gelida a lAssociaci de Municipis per la Independncia (AMI) i a tenir-hi un paper, fet que han impedit el PSC, ICV i PP aquests darrers quatre anys.

  2. Promoure campanyes per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constituci dun Estat independent en el seu programa.

  3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que Gelida, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposici del govern del pas per tot el que consideri oport en la gesti de la constituci de lEstat catal, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de lEstat espanyol.

  4. Proposar que lalcalde o alcaldessa, com a mxima autoritat i representant legtim de tots els gelidencs i gelidenques, participi en lAssemblea de Crrecs Electes que es constituir per donar suport al procs demancipaci nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes dautogovern, aquesta Assemblea hauria dassumir la governaci de Catalunya, donant aix continutat al procs i garantint-ne la mxima legitimitat democrtica i institucional.

  Gelida estar amb el pas

  UN NOU ESTAT

  Catalunya viu un procs de construcci de la Repblica Catalana, conscients que s la manera de fer un nou pas socialment just, net i transparent

  38 ANYSNmero 9 de la candidatura dEsquerra

  VOLEM CONTRIBUR A FER UN NOU PAS

  MONTSERRAT BOSCH

 • 20 | Viu Gelida! | www.esquerragelida.cat

  GELIDA

  Un programa obertLa proposta electoral dEsquerra a Gelida s una iniciativa basada en la participaci. La gran majoria de les aportacions rebudes a lE-Programa han estat incorporades per tal de reflectir les necessitats, inquietuds i aportacions dels vens.

  EDUCACI Un poble que educa amb qualitat des dels 0 als 99 anys sassegura el futur i la convivncia

  Volem que leducaci arribi a tothom i ho faci al llarg de tota la seva vida. Tamb volem que arribi a totes les tipologies dindividus, que afavoreixi la inclusi de persones amb necessitats educatives especials, que asseguri que ning en queda excls per motius socioeconmics i que tingui especial cura amb lacollida dels nouvinguts per afavorir-ne la integraci.

  Loferta educativa ha de ser mplia i de qualitat: ensenyaments reglats i no reglats, formaci en valors, formaci ms prctica i formaci arrelada al municipi. Leducaci s la millor eina que tenim per assegurar-nos un futur millor, cohesionat i prsper.Gelida t aprovat un Pla Educatiu Municipal. Ara cal desplegar-lo amb tota la comunitat educativa (pares i mares, centres i Ajuntament) i assegurar que no quedi en un calaix. Cal completar i adaptar els serveis educatius a les necessitats de les famlies i no fer que les famlies sadaptin als serveis. Per aix, caldr estudiar les solucions ms apropiades a lestructura de la poblaci.Continuarem amb laposta pel treball en xarxa, un treball iniciat al Pla Educatiu dEntorn. Aquest Pla va ser creat per educar globalment en la interculturalitat i el respecte, i feia cmplices a tots els agents que formen la comunitat educativa: els centres, els pares i les mares, lesplai, les activitats esportives, la biblioteca, els serveis socials, etc. Cal que assegurem un servei educatiu unificat i coordinat entre tots els centres de Gelida. Per aix reivindiquem la figura del tcnic deducaci que coordini i dinamitzi les activitats entre els centres, les Ampes, lAjuntament i altres actors. Aquest treball en com, sha de compartir en el Consell Escolar Municipal que ha de ser el punt de trobada de tota la comunitat educativa de Gelida.I a ms, n Incentivarem que les Ampes, mestres, pares, alumnes i monitors coneguin

  qu passa al municipi en matria educativa.n Vetllarem per una finalitzaci correcta i urgent de lampliaci de lInstitut i

  per mantenir i dignificar els altres centres educatius. n A lIES Gelida hi volem tres lnies dESO i dues de Batxillerat. Amb aquesta

  ampliaci hem de poder donar una oferta mplia de batxillerats i cicles formatius.

  n Continuarem les reformes al Montcau per deixar lescola al nivell que li pertoca (escales demergncia, ascensor, reparaci desquerdes ...).

  n Preveurem el manteniment de les installacions de forma peridica, de manera que les tindrem al dia i evitarem que tornin a quedar obsoletes.

  n Potenciarem ls dels centres educatius fora de lhorari escolar, assegurant que totes les activitats que shi duguin a terme siguin respectuoses amb les installacions i apropiades al lloc.

  n Tindrem especial atenci amb les famlies: una bona comunicaci, trobades i xerrades. Iniciarem un espai de trobada familiar i de formaci de pares i mares.

  n Vetllarem per la primera infncia i les seves famlies des de les Llars, que sn de competncia municipal. Donarem ms eines a lequip deducadores i propiciarem un espai on es pugui treballar de forma compartida amb les famlies.

  n Ampliarem especialment tots els recursos de suport a latenci dels alumnes amb necessitats educatives especfiques. Creiem en leducaci inclusiva per aquesta requereix molts ms recursos per poder tirar endavant la seva importantssima tasca. LAjuntament hi ha daportar recursos de suport i propiciar tasques collaboratives, reclamant al Departament dEducaci all que no estigui al nostre abast.

  n Seguirem apostant pel Projecte Futura, que dna sortida als joves fent prctiques en entitats i empreses locals. Treballarem per ampliar aquesta lnia de futur.

  n Treballarem per fer possible lobtenci del Graduat Escolar de Secundria, la preparaci de les proves daccs al grau mitj i superior, i la prova daccs a la universitat per a majors de 25 anys.

  n Formalitzarem un espai destudi i suport educatiu per als infants i joves, on puguin fer els treballs escolars i estudiar a les tardes.

  n Crearem una aula de formaci dadults que englobi des densenyaments formals (dalfabetitzaci, informtica, catal...) fins a tallers ms prctics: formaci ocupacional (manualitats, bricolatge), vetllant per la qualitat de les classes impartides i ladequaci a les necessitats dels alumnes.

  n Vetllarem per la viabilitat de lEscola Municipal de Msica a les Escoles Velles, que ha de permetre consolidar i fer crixer aquest projecte amb totes les garanties de futur.

  n Potenciarem intercanvis lingstics i la formaci en llenges com el catal, langls, i el francs.

  JOVENTUTEls joves han de decidir qu volen

  Fomentarem un Espai jove com a punt de trobada i nincentivarem la gesti autnoma per part dels mateixos joves. Lluitarem per millorar el transport pblic i la seva freqncia de pas. Oci nocturn s, per segur. Sha aconseguit que el Nit Bus tingui parada a Gelida, per cal seguir treballant per millorar-lo i aconseguir tamb que RENFE ampli els horaris nocturns. I a ms, n Treballarem amb el jovent perqu sn els joves els que han de decidir qu

  volen. Ho farem en lmbit de la Comissi de la joventut. n Decidirem amb ells la ubicaci de lespai jove, aprofitant lespai de

  lEscorxador, amb lobjectiu de generar activitats diverses per a joves, tant de carcter obert i espontani com programades i organitzades.

  n Caldr un dinamitzador per tal dincentivar i escoltar les diverses necessitats i iniciatives dels joves de Gelida, que pugui oferir activitats per satisfer els diferents gustos.

  n Continuarem lActijoves, repartint les activitats al llarg de lany i evitant que sencavalquin.

  n Crearem una programaci estable de concerts i activitats. Donarem prioritat als grups i artistes gelidencs: que puguin actuar i exposar a casa seva.

  n Programarem, de manera estable i en caps de setmana, activitats desports daventura o de contacte amb la natura: curses dorientaci, BTT i senderisme... aprofitant lentorn natural de Gelida.

  n Farem formaci ocupacional per a joves en aquells mbits que puguin ajudar-los a trobar feina i farem que el Programa Europeu de Garantia Juvenil per a lOcupaci estigui al seu abast.

  n Vetllarem perqu loferta de lloguer dhabitatges per a joves sigui suficient i impulsarem la posada en lloguer de pisos desocupats.

  n Habilitarem una sala destudi amb horaris adaptats a aquesta necessitat: tardes, nits i caps de setmana, i no noms en poca dexmens.

  n Impulsarem canals de comunicaci interactius, atractius i moderns per tal darribar a tots ells i aix facilitar la comunicaci amb lajuntament i entre ells (facebook, app bando). Aquest canal ha de ser til per senzill, sense excs dinformaci.

  SERVEIS SOCIALS Augmentarem latenci als desfavorits

  Hem de treballar a fons per millorar i canviar les condicions de vida dels gelidencs que es troben en una situaci social de precarietat. Cal ser conscients dels efectes que la crisi est tenint i hem de posar mesures per palliar-ne les conseqncies.

 • | 21www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  Crearem una taula per treballar conjuntament amb les entitats que es dediquen a Gelida a donar suport a aquests vens: Critas, Creu Roja i la Plataforma dAfectats per les Hipoteques (PAH), principalment.Estarem al costat daquells que pateixen processos de desnonament, pobresa energtica i/o talls de subministrament dels serveis bsics, donant-los suport i atenent les seves necessitats, juntament amb la PAH.Daltra banda, en els moments ms difcils, fem les coses fcils. Davant la prdua dun sser estimat, a Gelida li manca un servei molt important: el tanatori. Treballarem amb les empreses del sector per tenir-ne un al nostre poble. I a ms, n Lhabitatge s un dret bsic, no un luxe, per aix no permetrem que shi

  especuli: apujarem lIBI dels habitages buits que siguin propietat de les entitats financeres i empreses.

  n Farem un pas endavant en lassistncia. Totes les actuacions han de tenir una incidncia real i alhora una finalitat transformadora. Cal insistir en lajuda, el suport i la cooperaci.

  n Establirem amb Critas la manera de collaborar en la gesti dels pisos dacollida.

  n Desenvoluparem el Pla dAcollida Municipal com a eina perqu els nouvinguts coneguin la nostra realitat i shi integrin amb ms facilitat.

  n Promourem activitats que incentivin el coneixement mutu i la interculturalitat.

  n A partir del Pla Educatiu Municipal i amb la collaboraci de les escoles i lesplai, hem de poder oferir un espai on nens i joves amb necessitats socials singulars es barregin amb aquells que no en tenen. Volem que els ms desfavorits puguin participar en activitats de suport a lestudi i de lleure, i en tot all que potenci la convivncia i la integraci.

  n Recuperarem el procs de mediaci com a eina per resoldre conflictes venals.

  GENT GRANCalen serveis de Centre de Dia per a la gent gran

  A Gelida ens calen els serveis de Centre de Dia per ajudar als avis i les persones dependents i les seves famlies. Aquest projecte s una de les nostres prioritats, i el considerem important i necessari per millorar la qualitat de vida tant dels usuaris com de les famlies que sen beneficiaran.I a ms, n El Casal dAvis ha de ser el dinamitzador de totes les activitats per a la gent

  gran i ha de potenciar les activitats vinculades a la creativitat, laprenentatge i lentreteniment formatiu.

  n Hem daprofitar el coneixement i el temps que t la gent gran potenciant activitats intergeneracionals i el voluntariat entre els nostres avis.

  n Signarem un conveni amb la llar davis del municipi perqu els serveis socials municipals gestionin les assignacions dalgunes places en aquesta llar.

  n Continuarem impulsant la Setmana de la Gent Gran. Les bones iniciatives han de tenir continutat.

  n Participarem i impulsarem el Protocol comarcal de maltractaments a les persones grans amb lobjectiu deradicar-los. La crisi econmica ha fet que augmentin els maltractaments relacionats amb la donaci forada de poders a tercers per cobrar pensions i donacions patrimonials, i aix no es pot permetre.

  URBANISME I HABITATGE Protegim el nostre entorn

  Hem de protegir el nostre entorn: lespai no edificable, els boscos, les vinyes i el riu, i fer-ho amb la complicitat dels municipis vens. Per aquest motiu promourem el Pla Especial de Protecci del Sl No Urbanitzable de la Mancomunitat de Municipis de lAlt Peneds.Potenciarem el dileg i la participaci. LAjuntament ha de prendre les decisions dacord amb els vens, sobretot quan aquestes afecten el patrimoni com dels gelidencs: els carrers, el paisatge urb i el medi natural. Ens sentim plenament penedesencs per la identitat del nostre poble, per tamb per cultura, economia i paisatge. Volem laprovaci de la Vegueria Peneds i una correcta elaboraci del Pla Territorial Parcial del Peneds i el desplegament de lmbit de planificaci aprovat pel Parlament de Catalunya.I a ms, n Per fi tenim el Pla dOrdenaci Urbanstica Municipal (POUM) aprovat

  definitivament. Va ser aprovat inicialment el 2007 durant el mandat dERC-

  www.esquerragelida.catSi vols ms informaci pots entrar a

  CIU, per fins el 2014 no nhem vist laprovaci definitiva. Aquest POUM representa un model de poble en el qual creiem i s vlid, per caldr replantejar alguns aspectes que sn millorables com, entre daltres, el sl industrial i lespai agrcola i el riu.

  n Promourem poltiques que afavoreixin fer ms habitatge social i facilitar lemancipaci dels joves en pisos de lloguer, amb opcions de compra. Volem garantir lhabitatge per a les famlies amb dificultats.

  n Hem de preservar el valor paisatgstic dels medis natural, rural, urb i industrial. Seguirem els acords de la Carta del Paisatge de lAlt Peneds aprovada lany 2004.

  n No estem dacord amb el Quart Cintur. Aquesta nova agressi territorial ens afectar de ple i hi vam presentar allegacions en contra. Denunciem la complicitat dels qui lhan aprovat sense fer valer els interessos gelidencs.

  n Tots els barris de Gelida disposaran dun espai de trobada, sigui una plaa o un parc, condicionat amb jocs infantils.

  MOBILITATMillorem laparcament de lestaci

  Cal un aparcament ms ben condicionat i ms gran, que afavoreixi ls del transport pblic. Demanarem ms freqncia de trens, lallargament de lhorari nocturn i que hi hagi venda de bitllets en efectiu i a qualsevol destinaci. El tren ha desdevenir el metro del Peneds.Lautopista, gratuta i silenciosan Gelida va resoldre laccs en direcci sud, amb gratutat per als usuaris

  que portin Teletac, per sha perdut si surts, durant el trajecte, a Gelida, i no hi ests ms duna hora. Cal recuperar aquesta gratutat. Demanarem a ABERTIS mesures per reduir el soroll del trnsit, ja sigui amb barreres acstiques integrades a lentorn, o amb laplicaci de paviment sonoreductor.

  El funi, senyal didentitatn El funi s el distintiu de Gelida, el que ens fa ser ms coneguts. Actualment

  corre el risc de desaparixer per envelliment i dess i no ho permetrem. Treballarem per garantir-ne la continutat.

  Autobusos que donin servei als barrisn Cal redefinir el trajecte urb del FuniBus i fer que arribi a Sant Salvador. n Lautobs a Martorell i Sant Sadurn ha daugmentar la freqncia de pas.

  Sha de convertir en una alternativa real al tren, que ha de ser molt til tamb per als vens del Puig i la Valenciana i Martivell.

  Camins ms segursn La carretera a Sant Sadurn amb laccs sud de lautopista, ha vist redut el

  trnsit. Aprofitem-ho per fer una carretera paisatgstica, amb un cam per a les persones i les bicicletes, que arribi al Puig i La Valenciana.

  n Per contra, les mateixes obres de lautopista han malms la carretera de Sant Lloren. Hem de refer un pas segur per als vianants, que vagi de la rotonda de Can Panyella fins a la font del Claro.

  n Ampliem el pont de les Cases Noves.n El trnsit en direcci a Sant Lloren dHortons s cada dia ms intens, amb

  molts camions sobre el pont de les Cases Noves. El pont ha quedat desfasat i noms admet un sentit de circulaci. Cal doblar-ne lamplada.

  SOSTENIBILITATEl riu Anoia, el gran espai verd de Gelida

  Volem fer realitat el somni dadaptar la llera del riu Anoia i convertir-la en una gran zona desbarjo. Volem una ruta de passeig, un espai transitable a peu o en bici, que esdevingui punt de referncia del lleure i que sigui una correcta transici entre lespai urb i lentorn. Aquest cam del riu ha de tenir continutat amb el Bitlles fins a Mediona i el Llobregat fins a la desembocadura.I a ms, n El bosc, la nostra riquesa natural, demana esfor per mantenir correctament

  els camins i per netejar les rees sensibles, conjuntament amb lassociaci de propietaris forestals.

  n Aprofitarem les 100 Ha de bosc municipal per impulsar un refugi de fauna salvatge, dacord amb la Societat de Caadors.

  n Hem de potenciar lAgrupaci de Defensa Forestal (ADF), que agrupa els propietaris forestals i els municipis de lentorn del masss dOrdal, per millorar la prevenci dincendis, fent una gesti sostenible del bosc.

  n El parc de bombers s un servei molt valus, i va ser precedent del cos de bombers voluntaris a Catalunya. Lhem de potenciar fent efectiva la nova caserna al polgon can Panyella i vetllant perqu tingui sempre els vehicles i els materials necessaris.

 • 22 | Viu Gelida! | www.esquerragelida.cat

  GELIDA

  n Cal regular laccs dels vehicles al medi natural i reordenar la prctica esportiva a lentorn. Des que sha arreglat el cam de la font Freda, el trnsit s excessiu.

  n Hem de preservar les zones agrries, sobretot la vinya. Cal fer-ho de manera conjunta amb els pagesos per consolidar lactivitat.

  n Volem potenciar la implantaci i s dhorts urbans. n El polgon industrial de can Joncoses, per sort, encara no s una realitat.

  Lluitarem per promoure un pacte industrial en lmbit supramunicipal que concentri les implantacions industrials en els llocs ms adequats, planificant sobre un territori molt ms ampli. Cada municipi no pot anar fent els seus nyaps, com ho s can Joncoses. Cal coordinar-se i buscar els millors emplaaments, articulant frmules per compensar els municipis.

  n La depuradora de Gelida recull les aiges residuals del nucli urb. Cal solucionar tamb els dels barris i urbanitzacions i resoldre b la problemtica de les aiges residuals de les indstries.

  n Hem de millorar la recollida de la brossa, el nostre objectiu s la recollida selectiva porta a porta, perqu s el sistema ms eficient, genera llocs de treball, sobtenen uns nivells alts de recollida selectiva i, a ms, retorna diners al municipi. A ms, aix donem compliment al comproms unnime de lAjuntament de Gelida amb lEstratgia Catalana de Residu Zero.

  n Estalviarem la meitat del consum elctric pblic implantant la tecnologia de leds. Tamb shan daplicar les normatives vigents en aquest punt.

  n La factura de laigua penalitza els gelidencs amb uns trams que la gran majoria paga per no consumeix. A ms, no incentiva lestalvi daigua i s contrari a la Directiva Europea de lAigua. Refarem el sistema de tarifes, passant a pagar pel consum real tenint en compte quants membres t la famlia.

  VIA PBLICAAugmentem la seguretat

  Esquerra va implantar la professionalitzaci del cos de policia municipal i el servei 24 hores. Amb la Policia Local i els Mossos dEsquadra, lAjuntament vetllar perqu Gelida sigui un poble tranquil i segur.

  Neteja de carrers prioritria. n La primera cosa en qu ens fixem dun carrer s si est net o no. Persistirem en

  lobjectiu de mxima neteja.n Tenim mplies zones del poble sense papereres. Cal resoldre aquesta

  deficincia installant papereres a tots els llocs de pas. n No volem deixar que seternitzin les parets brutes. Taparem les pintades un cop

  al mes.n Habilitarem espais per poder tenir els gossos en llibertat. Garantirem el

  seu estat de conservaci i neteja. A partir daix, serem inflexibles amb els propietaris que deixen els seus animals en llibertat en parcs i places, i amb els incvics que no recullen els excrements de les seves mascotes.

  n Subvencionarem la restauraci de faanes en mal estat. Volem que es recuperin habitatges perqu els carrers facin ms goig.

  Una jardineria acurada.n Plantes i flors ben cuidades embelleixen els carrers i fan agradables les places i

  els carrers. Ho cuidarem.

  Pacificaci del trnsit.n s prioritria la pacificaci del trnsit al nucli urb. El vianant ha de tenir sempre

  prioritat i tots els elements de seguretat. Hem de complir la velocitat reduda a Gelida on calgui.

  n Acabarem laplicaci del pla de circulaci municipal. LAjuntament compta amb un estudi del RACC, una proposta que pensa molt en els vianants.

  n Senyalitzarem els recorreguts escolars. Per exemple, a la crulla de la carretera de Sant Lloren per anar a La Fanga. Cal installar indicadors i reduir la velocitat del trnsit de vehicles.

  n Replantejarem ls del prquing de la plaa de la Vila. Est infrautilitzat per un problema de model i de gesti. Cal implicar-hi de veritat els botiguers i comerciants i, si conv, aixecar-ne les barreres.

  n Replantejarem la zona blava perqu sigui realment una zona de rotaci de vehicles, que faciliti laparcament.

  n Estudiarem nous emplaaments per a zones daparcament alternatives.n Les pilones del carrer major seran automtiques i els vens en tindran

  comandament per quan hi hagin daccedir.n Eliminarem laparcament dautoritats al carrer Barceloneta. Amb el prquing de

  la plaa de la Vila aquest privilegi ja no s necessari. Aix posarem fi als abusos dalgunes autoritats.

  TURISMEGelida, porta dentrada al Peneds

  Gelida s la principal porta dentrada al Peneds. Ho ha de ser tamb a partir de loptimitzaci de loferta turstica existent, dun entorn privilegiat i diniciatives que dinamitzin els recursos de qu disposem. Apostem perqu des de lAjuntament es coordinin les tasques bsiques necessries per al turisme com generar informaci, programar activitats, atendre visitants i dinamitzar lactivitat turstica en combinaci amb els actors culturals i econmics de Gelida.El Museu del Funi ha de ser una realitat. Sha de convertir, combinat amb la resta de valors turstics, en un dels eixos ms importants de lactivitat turstica. Volem recuperar la Casa del Senyor com un dels referents del turisme de Gelida, buscant mecenatge. I a ms, n Donarem a conixer el patrimoni cultural i mediambiental aix com lactivitat

  local (el castell, les fonts, el Funi, els restaurants, els allotjaments, les festes, ...) als principals actors del sector turstic: institucions, entitats i empreses.

  n Establirem canals de difusi directa des de Gelida mateix. El web de turisme de Gelida ha de ser una realitat i no una promesa. Funcionar amb criteris coherents i deficcia, i en coordinaci amb EnoturismePeneds.

  n Intensificarem que la Funifira sigui una atracci per a la gent de fora i convertirem lesdeveniment en una eina til de promoci i difusi comercial i cultural.

  n Generarem noves activitats que obrin Gelida als visitants amb la participaci del castell, restauradors i comeros i millorarem les existents.

  n Potenciarem la visita a Gelida dins la Ruta dels Castells de Frontera dabast catal.

  n Aprofitarem de deb lactivitat de les institucions i entitats turstiques del Peneds. Inclourem Gelida com un punt important de les rutes penedesenques sent-ne part activa amb propostes i iniciatives prpies.

  PROMOCI ECONMICALes empreses han de venir, no marxar de Gelida

  Gelida ha de decidir quina mena dactivitat econmica vol tenir. Nosaltres apostem per empreses que generin valor afegit, llocs de treball de qualitat, respectuoses amb el medi ambient, que estiguin vinculades tant a les noves tecnologies com a lactivitat del nostre territori.I a ms, n Incentivarem la participaci de lAjuntament i la iniciativa privada per impulsar

  la recuperaci del nostre teixit empresarial. Tamb proporcionarem les condicions perqu sinstallin a Gelida empreses que generin llocs de treball de qualitat. Ho farem facilitant laccs a espais de lloguer assequibles i ben condicionats.

  n Proposem el projecte Gelida Valor, un plec de condicions perqu hi hagi noves empreses que puguin installar-se a Gelida.

  n Cal endrear i dignificar els polgons industrials existents, tot dotant-los dels serveis necessaris (fibra ptica, accessibilitat, neteja,...) i vetllant per a la seva major ocupaci.

  n El polgon de la Gelidense t un valor patrimonial afegit que volem promocionar i potenciar.

  n Volem que el comer de la vila estigui fortament vinculat a les iniciatives de turisme i difusi.

  n Generarem, amb els botiguers i restauradors, campanyes de temporada que dinamitzin el comer local i posarem els recursos necessaris per potenciar loferta comercial local.

  n Facilitarem laparcament a la plaa de la Vila en collaboraci amb el comer local.

  n Tot aix sha dimplementar des de la Comissi sectorial de Comer i Turisme, ja prevista al Reglament de Participaci aprovat fa 8 anys, i que ha restat en un calaix des daleshores.

  Hem dafavorir locupacin Potenciarem el Servei dOcupaci per donar ms recursos als qui busquen

  feina, i tamb perqu les empreses localitzin m dobra amb facilitat.n Volem recuperar els tallers docupaci per donar formaci i experincia laboral

  als aturats, i alhora realitzar una millora substancial del patrimoni local.n Cal fer formaci per a locupaci a Gelida, s indispensable per a la inserci

  laboral en qualsevol mbit.

 • | 23www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

  CULTURAElaborarem una programaci estable i continuada dactivitats pensades per a tothom

  Estarem al costat de les entitats. LAjuntament els ha de donar suport en all que necessitin. Racionalitzarem ls dels espais municipals i els rehabilitarem.Gelida t moltes necessitats despais, alguns estan per fer i daltres estan en mal estat. Abans que res, cal treballar amb les entitats per elaborar un Pla Municipal dEquipaments Culturals que permeti tenir clar qu tenim, qu necessitem i quina s la seva prioritzaci. Els tres grans equipaments culturals que t lajuntament actualment sn el Centre Cultural Municipal, que necessita ms inversi en manteniment, el Centre dIniciatives Culturals de Les Monges, que est en molt mal estat i, lEscorxador, que es va fer sense definir-ne els usos. No noms cal fer nous edificis, sin garantir-ne la conservaci i el bon s dels espais disponibles, amb la mxima dinamitzaci.I a ms, n Tindrem cura del Castell i donarem suport als qui el gestionen, perqu cal

  preservar el patrimoni ms emblemtic que tenim.n Treballarem conjuntament amb les entitats, tant grans com petites, en un

  mbit en qu tamb hi siguin representades. Transformarem el Patronat de Cultura en el Consell de Cultura perqu totes les entitats hi participin i hi tinguin veu.

  n Rdio Gelida i Gelida TV sn els mitjans de comunicaci de casa nostra. Per aix continuarem donant suport a la Rdio i buscarem solucions per a GTV a fi dassolir una programaci estable que cobreixi els esdeveniments gelidencs. Volem que GTV sigui la televisi que expliqui el nostre dia a dia, i no noms una tituladora.

  n Continuem pensant que a Gelida li cal una nova biblioteca. Fa vuit anys vam deixar fet el programa funcional, i ara recuperarem el suport de la Generalitat i la Diputaci per fer realitat aquest projecte.

  n Programarem activitats culturals i artstiques al Castell.n Potenciarem el patrimoni arquitectnic de Gelida. Farem difusi del catleg i

  en promourem el manteniment.n Donarem suport a la Festa Major de Gelida i a les festes dels barris.

  ESPORTSHem dintegrar i millorar la gesti esportiva municipal

  Ens cal un model diferent de poltica esportiva que contempli una gesti integrada i optimitzada dels recursos, un nou enfocament de les activitats, esport obert, visi a llarg termini. Per aix farem un pla estratgic de lesport a Gelida per als deu anys vinents.I a ms, n Reformularem el Patronat dEsports, convertint-lo en un Consell de

  participaci perqu esdevingui el centre de la gesti esportiva. Sha de buscar la complicitat dels clubs per treballar conjuntament, i ha destar obert a la participaci.

  n Mantindrem les installacions esportives en bon estat, tant pel que fa al manteniment de lequipament com per lestat de neteja.

  n Les installacions esportives sn un recurs escs. Aprofitarem les que hi ha als centres educatius juntament amb les municipals, i en farem una correcta gesti.

  n Resta pendent la segona fase del projecte del camp de futbol i cal completar-la. Tamb abordarem la problemtica de la gesti del bar del camp de futbol.

  n Fa nou anys vam aconseguir que el Pla dInfraestructures Esportives de Catalunya contempls una piscina coberta a Gelida. Els anys que vnen caldr treballar per aconseguir la piscina coberta. Ens comprometem a treballar-hi des del primer dia. Mentrestant mantindrem les subvencions per a laccs dels gelidencs a les piscines dels municipis vens.

  n Entenem lesport com una font de salut. Per aix adequarem espais als diferents barris que nafavoreixin la prctica.

  n Cal potenciar lesport de lleure, fer sortir lesport al carrer.n Mantindrem i augmentarem, quan calgui, loferta dactivitats esportives del

  Patronat dEsports.n Regularem la prctica de lescalada a la font Freda.

  PARTICIPACI CIUTADANALa participaci ciutadana ser present a totes les actuacions. Per participar, cal estar ben informat

  El web municipal ser una font dinformaci transparent que reculli tant les activitats que es facin a Gelida com la gesti del mateix ajuntament: els sous dels regidors i lalcalde, el pressupost, les actes dels plens, etc. El Balc passar a ser un butllet dinformaci prctica per als gelidencs i no una eina de propaganda de lequip de govern. En fixarem la periodicitat i hi integrarem tota la informaci dactes i lagenda dactivitats. Daquesta manera, substituirem tota la paperassa que genera lAjuntament actualment, unificant-ho en una nica publicaci de referncia. Aquesta actuaci suposar un important estalvi respecte de la despesa actual i simplificar laccs a la informaci.I a ms, n Augmentarem les cartelleres dinformaci municipal i, especialment, les

  dexpressi ciutadana, donant continutat al desplegament que vam engegar fa vuit anys.

  n Escoltarem i treballarem plegats amb els gelidencs, no nhi ha prou fent eleccions cada quatre anys.

  n Oferirem la possibilitat de prioritzar inversions en cada barri, mitjanant la participaci directa dels vens en la presa de decisions.

  n Desenvoluparem el Reglament de Participaci Ciutadana, que vam aprovar fa vuit anys i que no sha fet servir, com a eina que faciliti la participaci dels ciutadans en el dia a dia i en la presa de decisions de lAjuntament.

  n Implicarem els gelidencs en la presa de decisions.n Implantarem laudincia pblica: quadrimestralment els gelidencs podran

  participar en trobades amb lequip de govern. En aquestes trobades els ciutadans i ciutadanes rebran informaci de lacci de govern i es recolliran les propostes que shi facin.

  n Tamb implantarem laudincia pblica dinfants perqu des de les escoles tamb se senti la veu dels ms menuts a tot el municipi.

  n Crearem una carpeta-guia dinformaci per als nouvinguts a fi que coneguin les activitats que es fan a Gelida i hi puguin participar.

  ADMINISTRACI PBLICABuscarem la mxima eficcia i transparncia per millorar els serveis

  La crisi que patim ha fet pals que ladministraci ha de gestionar-se amb la mxima claredat, rigor i eficcia, per no malmetre recursos que sn de tots. Per aix, farem un esfor suplementari per donar el millor servei als ciutadans, ser ms rpids i eficaos i no perdre el tren de les innovacions tecnolgiques. Els acords i les actuacions han de ser transparents, oberts i pblics, sobretot pel que fa a les contractacions, despeses i ingressos.LAjuntament ha doferir als vilatans tota la informaci que els afecta sense que aquests hagin de demanar-la. Necessitem una administraci propera, ms gil i ben coordinada. s per aix que cal que soptimitzin els recursos disponibles, tant pel que fa al personal, com als sistemes de gesti de la informaci i als bns i espais municipals. Volem una administraci al servei de les persones i no unes persones que visquin al servei de lAdministraci.I a ms, n Establir contactes i acords amb altres administracions i municipis vens,

  amb la finalitat de compartir recursos i optimitzar-los. n Simplificaci burocrtica de tots els processos, que permeti la realitzaci

  dels trmits administratius en el mnim temps possible, facilitant qualsevol gesti, dacord amb el que preveuen les normatives europees i les lleis nacionals i estatals concordants.

  n Aprofundir en ls de les noves tecnologies amb una implicaci de tots els agents municipals que hi intervenen.

  n Pgina web viva, actualitzada i interactiva que permeti fer el mxim de gestions sense haver danar a lAjuntament i que, alhora, faciliti una atenci de ms qualitat. Cal potenciar ls de les xarxes socials i el correu electrnic com a via daccs i relaci amb els vens.

  www.esquerragelida.catSi vols ms informaci pots entrar a

 • LLUSA LLOPVIU GELIDA!

  GELIDA

  Ms informaci awww.esquerragelida.cat