of 24 /24
PROGRAMA OBERT D’ERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE GELIDA VIU GELIDA! GELIDA www.esquerragelida.cat

Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Programa d'Esquerra de Gelida a les Eleccions Municipals 2015

Text of Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

Page 1: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

PROGRAMA OBERT D’ERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DE GELIDA

VIU GELIDA!

GELIDA

www.esquerragelida.cat

Page 2: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

Benvolguts gelidencs,

És un plaer presentar-vos el programa electoral de l’Esquerra de Gelida amb la convicció que podem fer un poble encara millor. En les properes pàgines, trobareu propostes ambicioses que estem convençuts que podrem tirar endavant, i també trobareu la nostra demanda perquè us impliqueu en el dia a dia de la gestió de Gelida. La vostra participació és cabdal, i creiem en el diàleg amb cadascú de vosaltres. Aquest diàleg no s’ha de circumscriure a les eleccions de cada quatre anys. De fet, aquest és un programa nascut de la col·laboració amb molts gelidencs, a qui hem anat preguntant i parlant sobre quina Gelida volien i que ha estat a l’abast de tothom a través dels diversos mitjans: blog, facebook, twitter i, també, del correu postal i el telèfon.

Per nosaltres, la prioritat són les persones i, en especial, aquelles que pitjor ho passen. Per això potenciarem les polítiques d’ocupació i els serveis socials, l’educació, perquè un poble que educa amb qualitat s’assegura el futur i la convivència, i les nostres entitats, que són la millor riquesa que tenim i amb qui cal avançar plegats. Tot el programa està tenyit per valors conjunts: participació, un ajuntament transparent i net, i el rigor de les propostes.

També hi trobareu un equip de persones il·lusionades, compromeses amb el seu poble i preparades per fer de Gelida, encara més, un lloc feliç per a tots els gelidencs. M’acompanya un gran equip.

Per últim, i malgrat ser unes municipals, no podem perdre de vista el procés cap a la construcció d’un nou país que viu Catalunya, impulsat per la seva gent. Per això, la gent d’ERC estarem a les ordres del Parlament i del Govern de Catalunya i dels catalans, per al que calgui, sense matisos.

A Gelida estem acostumats a una forma de governar, però podem fer les coses d’una altra manera. Ara només depèn de tu. A Esquerra estem preparats per fer el canvi. Si sóc alcaldessa, em comprometo a treballar amb tothom, a gestionar amb transparència i a retornar la il·lusió a l’Ajuntament.

El 24 de maig, Viu Gelida!

Lluïsa LlopCandidata a l’Alcaldia de Gelida

Lluïsa LlopCandidata a l’Alcaldia de l’Esquerra de Gelida

Viu Gelida!Un nou equip

GELIDA

Page 3: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 3www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

SOM UN EQUIP COMPROMÈS

A FER LES COSES D’UNA

ALTRA MANERA

Page 4: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

VOLEM EMPRESES QUE

RESPECTIN L’ENTORN I

AFEGEIXIN VALOR

GELIDA

Page 5: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 5www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Gelida té molts atractius: el Funi, el Castell, les fonts, l’entorn natural, i cal aprofitar-los per atraure visitants que dinamitzin els nostres comerços i la restauració. L’Ajuntament n’ha de ser impulsor i coordinador a través d’una Comissió de Turisme i Comerç. El web de Turisme de Gelida ha de ser una realitat i no una promesa, com a canal de difusió directa, coordinat amb Enoturisme Penedès.

Dinamitzarem el comerç de Gelida, en col·laboració amb el comerç local, impulsant campanyes de temporada i tenint especial cura de les solucions a l’aparcament a la vila.

Atraurem a Gelida, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’arribada d’empreses que generin valor afegit, llocs de treball de qualitat i respectuoses amb el medi ambient, dignificant els polígons industrials i dotant-los de serveis bàsics com és la fibra òptica.

Els treballadors en atur a Gelida han de tenir al seu abast totes les eines possibles. Farem orientació professional, tallers d’ocupació per donar formació i experiència laboral, plans d’ocupació, formació per a l’ocupació per ajudar a l’adaptació a les necessitats del mercat laboral i impulsarem una Associació d’Aturats com a espai de trobada i recerca de solucions per a aquestes persones.

Gelida és la porta d’entrada al Penedès

PROMOCIÓ ECONÒMICA I TURÍSTICA

Ho aprofitarem per dinamitzar-la turísticament i atraure empreses netes i amb valor afegit que impulsin l’ocupació de qualitat

43 ANYSNúmero 2 de la candidatura d’Esquerra

CAL DONAR SUPORT REAL A L’OCUPACIÓ

DANIEL GARCIA PERIS

Page 6: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

REIVINDIQUEM LA FIGURA

DEL TÈCNIC D’EDUCACIÓ PER

CONNECTAR ELS CENTRES

Page 7: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 7www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Continuarem l’aposta pel treball en xarxa, un treball ja iniciat al Pla Educatiu d’Entorn. Cal que assegurem un servei educatiu unificat i coordinat entre tots els centres de Gelida. Per això reivindiquem la figura del tècnic d’educació que coordini i dinamitzi les activitats entre els centres, les Ampes, l’Ajuntament i altres actors.

Cal acompanyar des de l’Ajuntament les diferents inquietuds educatives que trobem a Gelida.

Potenciarem l’ús dels centres educatius fora de l’horari escolar, assegurant que totes les activitats que s’hi fan respecten les instal·lacions i són apropiades al lloc on es desenvolupen.

Ampliarem especialment tots els recursos de suport a l’atenció dels alumnes amb necessitats educatives especials.

Formalitzarem un espai d’estudi i suport educatiu per als infants i joves, on puguin fer els deures i estudiar a les tardes.

Vetllarem per la viabilitat de l’Escola Municipal de Música a les Escoles Velles, que ha de permetre consolidar i fer créixer aquest projecte amb totes les garanties de futur.

Un poble que educa amb qualitat s’assegura el futur i la convivència

EDUCACIÓ

Vetllarem per la finalització correcta i urgent de l’ampliació de l’Institut, i per mantenir, millorar i dignificar la resta de centres

60 ANYSNúmero 3 de la candidatura d’Esquerra

VOLEM UN SERVEI EDUCATIU COORDINAT

MARGA BERTRAN

Page 8: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

NOMÉS PAGAREM

PER L’AIGUA QUE

CONSUMIM

Page 9: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 9www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Farem una gestió sostenible del bosc, la nostra riquesa natural. Mantindrem correctament els camins i les àrees sensibles, conjuntament amb l’associació de propietaris forestals, i regularem l’accés del trànsit de vehicles.

La factura de l’aigua penalitza els gelidencs amb uns trams que la gran majoria paga però no consumeix. A més, no incentiva l’estalvi d’aigua i és contrària a la Directiva Europea de l’Aigua. Refarem el sistema de tarifes, passant a pagar pel consum real, tenint en compte quants membres té la família.

El polígon industrial de Can Joncoses, per sort, encara no és una realitat. Lluitarem per promoure un pacte industrial en l’àmbit supramunicipal que concentri les implantacions industrials als llocs més adequats en un territori molt més ampli, i aquest no és Can Joncoses.

La depuradora de Gelida recull les aigües residuals del nucli urbà. Cal solucionar també els dels barris i urbanitzacions i resoldre bé la problemàtica de les aigües residuals de les indústries.

Tots els barris de Gelida disposaran d’un espai de trobada, sigui una plaça o un parc, convenientment equipat amb jocs infantils.

Millorarem l’aparcament de l’estació, condicionant-lo i ampliant-lo, per afavorir l’ús del tren.

Protegirem el nostre entorn dins de la Vegueria Penedès

MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT

El riu Anoia és el gran espai verd de Gelida. Convertirem la llera del riu Anoia en una gran zona d’esbarjo, una ruta de passeig, un espai transitable a peu o en bici que esdevingui punt de referència del lleure i que sigui la transició entre l’espai urbà i l’entorn

53 ANYSNúmero 4 de la candidatura d’Esquerra

CAL FER UNA GESTIÓ SOSTENIBLE DEL BOSC

ANTONI FERRAN

Page 10: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

CAL APROFITAR

ELS ESPAIS, PERÒ

DE VERITAT

Page 11: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 11www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Decidirem amb ells la ubicació de l’espai jove, aprofitant l’espai de l’Escorxador, amb la finalitat de generar activitats diverses per a joves, tant de caràcter obert i espontani com més programades i organitzades, amb l’impuls d’un dinamitzador.

Impulsarem canals de comunicació interactius, atractius i moderns per tal d’arribar a tots els joves i així facilitar la comunicació amb l’Ajuntament i entre ells (facebook, app bando). Aquest canal ha de ser útil però senzill, sense excés d’informació.

Lluitarem per millorar el transport públic i la freqüència de pas. Oci nocturn sí, però segur. S’ha aconseguit que el Nit Bus tingui parada a Gelida, però cal seguir treballant per millorar-lo i fer també que RENFE ampliï els horaris nocturns.

Continuarem l’Actijoves optimitzant tot d’activitats al llarg de l’any i evitant que s’encavalquin. Volem una programació estable de concerts i activitats, amb prioritat per als grups i artistes gelidencs.

Farem formació ocupacional per a joves en aquells àmbits que puguin ajudar-los a trobar feina i farem que el Programa Europeu de Garantia Juvenil per a l’Ocupació estigui al seu abast a Gelida.

Habilitarem una sala d’estudi amb horaris adaptats a aquesta necessitat: tardes, nits i caps de setmana, i no només en època d’exàmens.

Els joves han de decidir què volen

JOVENTUT

Fomentarem un Espai jove com a punt de trobada i n’incentivarem una gestió autònoma

46 ANYSNúmero 5 de la candidatura d’Esquerra

OCI NOCTURN SÍ, PERÒ SEGUR

NÚRIA MAS

Page 12: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

L’HABITATGE ÉS

UN DRET BÀSIC, NO HA

DE SER UN LUXE

Page 13: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 13www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

A Gelida calen els serveis de Centre de Dia per ajudar els avis i les persones dependents i les seves famílies per millorar la qualitat de vida tant dels usuaris com de les famílies que se’n beneficiaran.

Treballarem a fons per millorar i canviar les condicions de vida dels gelidencs que es troben en una situació social de precarietat. Cal ser conscients dels efectes que la crisi està tenint en el nostre poble i hem de pal·liar-ne les conseqüències.

Crearem una taula per treballar conjuntament amb les entitats que es dediquen a Gelida a donar suport a aquests veïns: Càritas, Creu Roja i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), principalment.

Estarem al costat dels que pateixen processos de desnonament i/o de pobresa energètica i de serveis bàsics, juntament amb la PAH, donant-los suport i atenent les seves necessitats.

L’habitatge és un dret bàsic, no un luxe, per això no permetrem que s’hi especuli: apujarem l’IBI dels habitatges buits que siguin propietat de les entitats financeres i empreses.

A partir del Pla Educatiu Municipal i amb la col·laboració dels diversos actors, oferirem un espai on nens i joves amb necessitats socials singulars participin amb d’altres en activitats de suport a l’estudi i de lleure, i en tot allò que potenciï la convivència i la integració.

En els moments difícils, fem les coses fàcils. Davant la pèrdua d’un ésser estimat, a Gelida li manca un servei molt important: el tanatori. Treballarem amb les empreses del sector per tenir-ne un al nostre poble.

La prioritat són les persones

ATENCIÓ A LES PERSONES

L’Ajuntament ha d’estar al costat dels gelidencs, en especial d’aquells que més pateixen la crisi

72 ANYSNúmero 6 de la candidatura d’Esquerra

CAL UNA TAULA D’ENTITATS DE SUPORT ALS VEÏNS

PAU XURIGUERA

Page 14: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

CONTINUEM PENSANT

QUE CAL UNA NOVA

BIBLIOTECA

Page 15: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 15www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Estarem al costat de les entitats. L’Ajuntament els ha de donar suport en allò que necessitin. Racionalitzarem l’ús dels espais municipals i els rehabilitarem.

Gelida té moltes necessitats d’espais, alguns estan per fer i d’altres estan en mal estat. La utilització dels existents no està ben definida. En primer lloc, cal treballar amb les entitats per elaborar un Pla Municipal d’Equipaments Culturals que permeti tenir clar què tenim, què necessitem i quina és la seva priorització i utilització.

Continuem pensant que a Gelida li cal una nova biblioteca. Fa vuit anys vam deixar fet el programa funcional, i ara recuperarem el suport de la Generalitat i la Diputació per tal de fer realitat aquest projecte. També, tindrem cura dels equipaments esportius, garantint-ne el bon estat i l’adequada neteja, i finalitzant projectes iniciats com la segona fase del camp de futbol.

Treballarem conjuntament amb les entitats, tant grans com petites, en un àmbit en què també hi siguin representades. Transformarem els Patronats de Cultura i Esports en els Consells de Cultura i Esport perquè totes les entitats hi participin i hi tinguin veu. Ràdio Gelida i Gelida Televisió són els mitjans de comunicació de casa nostra. Continuarem donant suport a la Ràdio i buscarem solucions per a Gtv.Programarem activitats culturals i artístiques al Castell, i cercarem els recursos necessaris per restaurar el mur del cementiri.

Fa nou anys vam aconseguir que el Pla d’Infraestructures Esportives de Catalunya contemplés una piscina coberta a Gelida. Els anys que vénen caldrà treballar per aconseguir-la. Ens comprometem a treballar-hi des del primer dia. Mentrestant mantindrem les subvencions per a l’accés dels gelidencs a les piscines dels municipis veïns.

La riquesa de les nostres entitats

CULTURA I ESPORT

Elaborarem una programació estable i continuada d’activitats pensades per a tothom

43 ANYSNúmero 7 de la candidatura d’Esquerra

ÉS URGENT UN PLA D’EQUIPAMENTS MUNICIPALS

IRENE PUIG

Page 16: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

EL BALCÓ HA DE DEIXAR

DE SER UNA EINA DE

PROPAGANDA

Page 17: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 17www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

La crisi que patim ha fet palès que l’administració ha de gestionar-se amb la màxima claredat, rigor i eficàcia, per no malmetre els recursos que són de tots. Per això, farem un esforç suplementari per donar el millor servei als ciutadans, ser més ràpids i eficaços i no perdre el tren de les innovacions tecnològiques. Els acords i les actuacions han de ser transparents, oberts i públics, sobretot pel que fa a les contractacions, despeses i ingressos.

El web municipal serà una font d’informació transparent que reculli tant les activitats que es facin a Gelida com la gestió del mateix Ajuntament: els sous dels regidors i l’alcalde, el pressupost, les actes dels plens, etc.

El Balcó passarà a ser un butlletí d’informació pràctica per als gelidencs i no una eina de propaganda de l’equip de govern. En fixarem la periodicitat i hi integrarem tota la informació d’actes i l’agenda d’activitats. D’aquesta manera, substituirem tota la paperassa que genera l’Ajuntament actualment, fet que suposarà un important estalvi respecte de la despesa actual i simplificarà l’accés a la informació.

Augmentarem les cartelleres d’informació municipal i, especialment, les d’expressió ciutadana.

Escoltarem i treballarem plegats amb els gelidencs, no n’hi ha prou fent eleccions cada quatre anys. Desenvoluparem el Reglament de Participació Ciutadana, que vam aprovar fa vuit anys i no s’ha fet servir, com a eina que faciliti la participació dels ciutadans en el dia a dia i en la presa de decisions de l’Ajuntament.

L’Ajuntament respondrà les consultes dels gelidencs en un termini màxim de 15 dies. L’alcalde tindrà l’obligació d’atendre personalment els vilatans que ho demanin.

Tindrem un Ajuntament net i transparent, que gestionarà amb rigor el seu pressupost

PARTICIPACIÓ CIUTADANA I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

La participació ciutadana serà d’aplicació en totes les actuacions. Per participar cal estar informat

43 ANYSNúmero 8 de la candidatura d’Esquerra

CAL SIMPLIFICAR ELS TRÀMITS ADMINISTRATIUS

FRANCESC PASCUAL

Page 18: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

GELIDA

L’ALCALDE HA D’ESTAR

AL SERVEI DEL PAÍS

I DEL PROCÉS

Page 19: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 19www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Els candidats d’Esquerra a Gelida assumim plenament el compromís proposat per l’Assemblea Nacional de Catalunya i l’Associació de Municipis per la Independència, i per això ens comprometem a:

1. Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió de Gelida a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper, fet que han impedit el PSC, ICV i PP aquests darrers quatre anys.

2. Promoure campanyes per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

3. Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que Gelida, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.

4. Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els gelidencs i gelidenques, participi en l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà per donar suport al procés d’emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern, aquesta Assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

Gelida estarà amb el país

UN NOU ESTAT

Catalunya viu un procés de construcció de la República Catalana, conscients que és la manera de fer un nou país socialment just, net i transparent

38 ANYSNúmero 9 de la candidatura d’Esquerra

VOLEM CONTRIBUÏR A FER UN NOU PAÍS

MONTSERRAT BOSCH

Page 20: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

20 | Viu Gelida! | www.esquerragelida.cat

GELIDA

Un programa obertLa proposta electoral d’Esquerra a Gelida és una iniciativa basada en la participació. La gran majoria de les aportacions rebudes a l’E-Programa han estat incorporades per tal de reflectir les necessitats, inquietuds i aportacions dels veïns.

EDUCACIÓ Un poble que educa amb qualitat des dels 0 als 99 anys s’assegura el futur i la convivència

Volem que l’educació arribi a tothom i ho faci al llarg de tota la seva vida. També volem que arribi a totes les tipologies d’individus, que afavoreixi la inclusió de persones amb necessitats educatives especials, que asseguri que ningú en queda exclòs per motius socioeconòmics i que tingui especial cura amb l’acollida dels nouvinguts per afavorir-ne la integració.

L’oferta educativa ha de ser àmplia i de qualitat: ensenyaments reglats i no reglats, formació en valors, formació més pràctica i formació arrelada al municipi. L’educació és la millor eina que tenim per assegurar-nos un futur millor, cohesionat i pròsper.Gelida té aprovat un Pla Educatiu Municipal. Ara cal desplegar-lo amb tota la comunitat educativa (pares i mares, centres i Ajuntament) i assegurar que no quedi en un calaix. Cal completar i adaptar els serveis educatius a les necessitats de les famílies i no fer que les famílies s’adaptin als serveis. Per això, caldrà estudiar les solucions més apropiades a l’estructura de la població.Continuarem amb l’aposta pel treball en xarxa, un treball iniciat al Pla Educatiu d’Entorn. Aquest Pla va ser creat per educar globalment en la interculturalitat i el respecte, i feia còmplices a tots els agents que formen la comunitat educativa: els centres, els pares i les mares, l’esplai, les activitats esportives, la biblioteca, els serveis socials, etc. Cal que assegurem un servei educatiu unificat i coordinat entre tots els centres de Gelida. Per això reivindiquem la figura del tècnic d’educació que coordini i dinamitzi les activitats entre els centres, les Ampes, l’Ajuntament i altres actors. Aquest treball en comú, s’ha de compartir en el Consell Escolar Municipal que ha de ser el punt de trobada de tota la comunitat educativa de Gelida.I a més, n Incentivarem que les Ampes, mestres, pares, alumnes i monitors coneguin

què passa al municipi en matèria educativa.n Vetllarem per una finalització correcta i urgent de l’ampliació de l’Institut i

per mantenir i dignificar els altres centres educatius. n A l’IES Gelida hi volem tres línies d’ESO i dues de Batxillerat. Amb aquesta

ampliació hem de poder donar una oferta àmplia de batxillerats i cicles formatius.

n Continuarem les reformes al Montcau per deixar l’escola al nivell que li pertoca (escales d’emergència, ascensor, reparació d’esquerdes ...).

n Preveurem el manteniment de les instal·lacions de forma periòdica, de manera que les tindrem al dia i evitarem que tornin a quedar obsoletes.

n Potenciarem l’ús dels centres educatius fora de l’horari escolar, assegurant que totes les activitats que s’hi duguin a terme siguin respectuoses amb les instal·lacions i apropiades al lloc.

n Tindrem especial atenció amb les famílies: una bona comunicació, trobades i xerrades. Iniciarem un espai de trobada familiar i de formació de pares i mares.

n Vetllarem per la primera infància i les seves famílies des de les Llars, que són de competència municipal. Donarem més eines a l’equip d’educadores i propiciarem un espai on es pugui treballar de forma compartida amb les famílies.

n Ampliarem especialment tots els recursos de suport a l’atenció dels alumnes amb necessitats educatives específiques. Creiem en l’educació inclusiva però aquesta requereix molts més recursos per poder tirar endavant la seva importantíssima tasca. L’Ajuntament hi ha d’aportar recursos de suport i propiciar tasques col·laboratives, reclamant al Departament d’Educació allò que no estigui al nostre abast.

n Seguirem apostant pel Projecte Futura, que dóna sortida als joves fent pràctiques en entitats i empreses locals. Treballarem per ampliar aquesta línia de futur.

n Treballarem per fer possible l’obtenció del Graduat Escolar de Secundària, la preparació de les proves d’accés al grau mitjà i superior, i la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

n Formalitzarem un espai d’estudi i suport educatiu per als infants i joves, on puguin fer els treballs escolars i estudiar a les tardes.

n Crearem una aula de formació d’adults que englobi des d’ensenyaments formals (d’alfabetització, informàtica, català...) fins a tallers més pràctics: formació ocupacional (manualitats, bricolatge), vetllant per la qualitat de les classes impartides i l’adequació a les necessitats dels alumnes.

n Vetllarem per la viabilitat de l’Escola Municipal de Música a les Escoles Velles, que ha de permetre consolidar i fer créixer aquest projecte amb totes les garanties de futur.

n Potenciarem intercanvis lingüístics i la formació en llengües com el català, l’anglès, i el francès.

JOVENTUTEls joves han de decidir què volen

Fomentarem un Espai jove com a punt de trobada i n’incentivarem la gestió autònoma per part dels mateixos joves. Lluitarem per millorar el transport públic i la seva freqüència de pas. Oci nocturn sí, però segur. S’ha aconseguit que el Nit Bus tingui parada a Gelida, però cal seguir treballant per millorar-lo i aconseguir també que RENFE ampliï els horaris nocturns. I a més, n Treballarem amb el jovent perquè són els joves els que han de decidir què

volen. Ho farem en l’àmbit de la Comissió de la joventut. n Decidirem amb ells la ubicació de l’espai jove, aprofitant l’espai de

l’Escorxador, amb l’objectiu de generar activitats diverses per a joves, tant de caràcter obert i espontani com programades i organitzades.

n Caldrà un dinamitzador per tal d’incentivar i escoltar les diverses necessitats i iniciatives dels joves de Gelida, que pugui oferir activitats per satisfer els diferents gustos.

n Continuarem l’Actijoves, repartint les activitats al llarg de l’any i evitant que s’encavalquin.

n Crearem una programació estable de concerts i activitats. Donarem prioritat als grups i artistes gelidencs: que puguin actuar i exposar a casa seva.

n Programarem, de manera estable i en caps de setmana, activitats d’esports d’aventura o de contacte amb la natura: curses d’orientació, BTT i senderisme... aprofitant l’entorn natural de Gelida.

n Farem formació ocupacional per a joves en aquells àmbits que puguin ajudar-los a trobar feina i farem que el Programa Europeu de Garantia Juvenil per a l’Ocupació estigui al seu abast.

n Vetllarem perquè l’oferta de lloguer d’habitatges per a joves sigui suficient i impulsarem la posada en lloguer de pisos desocupats.

n Habilitarem una sala d’estudi amb horaris adaptats a aquesta necessitat: tardes, nits i caps de setmana, i no només en època d’exàmens.

n Impulsarem canals de comunicació interactius, atractius i moderns per tal d’arribar a tots ells i així facilitar la comunicació amb l’ajuntament i entre ells (facebook, app bando). Aquest canal ha de ser útil però senzill, sense excés d’informació.

SERVEIS SOCIALS Augmentarem l’atenció als desfavorits

Hem de treballar a fons per millorar i canviar les condicions de vida dels gelidencs que es troben en una situació social de precarietat. Cal ser conscients dels efectes que la crisi està tenint i hem de posar mesures per pal·liar-ne les conseqüències.

Page 21: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 21www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

Crearem una taula per treballar conjuntament amb les entitats que es dediquen a Gelida a donar suport a aquests veïns: Càritas, Creu Roja i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), principalment.Estarem al costat d’aquells que pateixen processos de desnonament, pobresa energètica i/o talls de subministrament dels serveis bàsics, donant-los suport i atenent les seves necessitats, juntament amb la PAH.D’altra banda, en els moments més difícils, fem les coses fàcils. Davant la pèrdua d’un ésser estimat, a Gelida li manca un servei molt important: el tanatori. Treballarem amb les empreses del sector per tenir-ne un al nostre poble. I a més, n L’habitatge és un dret bàsic, no un luxe, per això no permetrem que s’hi

especuli: apujarem l’IBI dels habitages buits que siguin propietat de les entitats financeres i empreses.

n Farem un pas endavant en l’assistència. Totes les actuacions han de tenir una incidència real i alhora una finalitat transformadora. Cal insistir en l’ajuda, el suport i la cooperació.

n Establirem amb Càritas la manera de col·laborar en la gestió dels pisos d’acollida.

n Desenvoluparem el Pla d’Acollida Municipal com a eina perquè els nouvinguts coneguin la nostra realitat i s’hi integrin amb més facilitat.

n Promourem activitats que incentivin el coneixement mutu i la interculturalitat.

n A partir del Pla Educatiu Municipal i amb la col·laboració de les escoles i l’esplai, hem de poder oferir un espai on nens i joves amb necessitats socials singulars es barregin amb aquells que no en tenen. Volem que els més desfavorits puguin participar en activitats de suport a l’estudi i de lleure, i en tot allò que potenciï la convivència i la integració.

n Recuperarem el procés de mediació com a eina per resoldre conflictes veïnals.

GENT GRANCalen serveis de Centre de Dia per a la gent gran

A Gelida ens calen els serveis de Centre de Dia per ajudar als avis i les persones dependents i les seves famílies. Aquest projecte és una de les nostres prioritats, i el considerem important i necessari per millorar la qualitat de vida tant dels usuaris com de les famílies que se’n beneficiaran.I a més, n El Casal d’Avis ha de ser el dinamitzador de totes les activitats per a la gent

gran i ha de potenciar les activitats vinculades a la creativitat, l’aprenentatge i l’entreteniment formatiu.

n Hem d’aprofitar el coneixement i el temps que té la gent gran potenciant activitats intergeneracionals i el voluntariat entre els nostres avis.

n Signarem un conveni amb la llar d’avis del municipi perquè els serveis socials municipals gestionin les assignacions d’algunes places en aquesta llar.

n Continuarem impulsant la Setmana de la Gent Gran. Les bones iniciatives han de tenir continuïtat.

n Participarem i impulsarem el Protocol comarcal de maltractaments a les persones grans amb l’objectiu d’eradicar-los. La crisi econòmica ha fet que augmentin els maltractaments relacionats amb la donació forçada de poders a tercers per cobrar pensions i donacions patrimonials, i això no es pot permetre.

URBANISME I HABITATGE Protegim el nostre entorn

Hem de protegir el nostre entorn: l’espai no edificable, els boscos, les vinyes i el riu, i fer-ho amb la complicitat dels municipis veïns. Per aquest motiu promourem el Pla Especial de Protecció del Sòl No Urbanitzable de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès.Potenciarem el diàleg i la participació. L’Ajuntament ha de prendre les decisions d’acord amb els veïns, sobretot quan aquestes afecten el patrimoni comú dels gelidencs: els carrers, el paisatge urbà i el medi natural. Ens sentim plenament penedesencs per la identitat del nostre poble, però també per cultura, economia i paisatge. Volem l’aprovació de la Vegueria Penedès i una correcta elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès i el desplegament de l’àmbit de planificació aprovat pel Parlament de Catalunya.I a més, n Per fi tenim el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat

definitivament. Va ser aprovat inicialment el 2007 durant el mandat d’ERC-

www.esquerragelida.catSi vols més informació pots entrar a

CIU, però fins el 2014 no n’hem vist l’aprovació definitiva. Aquest POUM representa un model de poble en el qual creiem i és vàlid, però caldrà replantejar alguns aspectes que són millorables com, entre d’altres, el sòl industrial i l’espai agrícola i el riu.

n Promourem polítiques que afavoreixin fer més habitatge social i facilitar l’emancipació dels joves en pisos de lloguer, amb opcions de compra. Volem garantir l’habitatge per a les famílies amb dificultats.

n Hem de preservar el valor paisatgístic dels medis natural, rural, urbà i industrial. Seguirem els acords de la Carta del Paisatge de l’Alt Penedès aprovada l’any 2004.

n No estem d’acord amb el Quart Cinturó. Aquesta nova agressió territorial ens afectarà de ple i hi vam presentar al·legacions en contra. Denunciem la complicitat dels qui l’han aprovat sense fer valer els interessos gelidencs.

n Tots els barris de Gelida disposaran d’un espai de trobada, sigui una plaça o un parc, condicionat amb jocs infantils.

MOBILITATMillorem l’aparcament de l’estació

Cal un aparcament més ben condicionat i més gran, que afavoreixi l’ús del transport públic. Demanarem més freqüència de trens, l’allargament de l’horari nocturn i que hi hagi venda de bitllets en efectiu i a qualsevol destinació. El tren ha d’esdevenir el metro del Penedès.L’autopista, gratuïta i silenciosan Gelida va resoldre l’accés en direcció sud, amb gratuïtat per als usuaris

que portin Teletac, però s’ha perdut si surts, durant el trajecte, a Gelida, i no hi estàs més d’una hora. Cal recuperar aquesta gratuïtat. Demanarem a ABERTIS mesures per reduir el soroll del trànsit, ja sigui amb barreres acústiques integrades a l’entorn, o amb l’aplicació de paviment sonoreductor.

El funi, senyal d’identitatn El funi és el distintiu de Gelida, el que ens fa ser més coneguts. Actualment

corre el risc de desaparèixer per envelliment i desús i no ho permetrem. Treballarem per garantir-ne la continuïtat.

Autobusos que donin servei als barrisn Cal redefinir el trajecte urbà del FuniBus i fer que arribi a Sant Salvador. n L’autobús a Martorell i Sant Sadurní ha d’augmentar la freqüència de pas.

S’ha de convertir en una alternativa real al tren, que ha de ser molt útil també per als veïns del Puig i la Valenciana i Martivell.

Camins més segursn La carretera a Sant Sadurní amb l’accés sud de l’autopista, ha vist reduït el

trànsit. Aprofitem-ho per fer una carretera paisatgística, amb un camí per a les persones i les bicicletes, que arribi al Puig i La Valenciana.

n Per contra, les mateixes obres de l’autopista han malmès la carretera de Sant Llorenç. Hem de refer un pas segur per als vianants, que vagi de la rotonda de Can Panyella fins a la font del Claro.

n Ampliem el pont de les Cases Noves.n El trànsit en direcció a Sant Llorenç d’Hortons és cada dia més intens, amb

molts camions sobre el pont de les Cases Noves. El pont ha quedat desfasat i només admet un sentit de circulació. Cal doblar-ne l’amplada.

SOSTENIBILITATEl riu Anoia, el gran espai verd de Gelida

Volem fer realitat el somni d’adaptar la llera del riu Anoia i convertir-la en una gran zona d’esbarjo. Volem una ruta de passeig, un espai transitable a peu o en bici, que esdevingui punt de referència del lleure i que sigui una correcta transició entre l’espai urbà i l’entorn. Aquest camí del riu ha de tenir continuïtat amb el Bitlles fins a Mediona i el Llobregat fins a la desembocadura.I a més, n El bosc, la nostra riquesa natural, demana esforç per mantenir correctament

els camins i per netejar les àrees sensibles, conjuntament amb l’associació de propietaris forestals.

n Aprofitarem les 100 Ha de bosc municipal per impulsar un refugi de fauna salvatge, d’acord amb la Societat de Caçadors.

n Hem de potenciar l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), que agrupa els propietaris forestals i els municipis de l’entorn del massís d’Ordal, per millorar la prevenció d’incendis, fent una gestió sostenible del bosc.

n El parc de bombers és un servei molt valuós, i va ser precedent del cos de bombers voluntaris a Catalunya. L’hem de potenciar fent efectiva la nova caserna al polígon can Panyella i vetllant perquè tingui sempre els vehicles i els materials necessaris.

Page 22: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

22 | Viu Gelida! | www.esquerragelida.cat

GELIDA

n Cal regular l’accés dels vehicles al medi natural i reordenar la pràctica esportiva a l’entorn. Des que s‘ha arreglat el camí de la font Freda, el trànsit és excessiu.

n Hem de preservar les zones agràries, sobretot la vinya. Cal fer-ho de manera conjunta amb els pagesos per consolidar l’activitat.

n Volem potenciar la implantació i ús d’horts urbans. n El polígon industrial de can Joncoses, per sort, encara no és una realitat.

Lluitarem per promoure un pacte industrial en l’àmbit supramunicipal que concentri les implantacions industrials en els llocs més adequats, planificant sobre un territori molt més ampli. Cada municipi no pot anar fent els seus nyaps, com ho és can Joncoses. Cal coordinar-se i buscar els millors emplaçaments, articulant fórmules per compensar els municipis.

n La depuradora de Gelida recull les aigües residuals del nucli urbà. Cal solucionar també els dels barris i urbanitzacions i resoldre bé la problemàtica de les aigües residuals de les indústries.

n Hem de millorar la recollida de la brossa, el nostre objectiu és la recollida selectiva porta a porta, perquè és el sistema més eficient, genera llocs de treball, s’obtenen uns nivells alts de recollida selectiva i, a més, retorna diners al municipi. A més, així donem compliment al compromís unànime de l’Ajuntament de Gelida amb l’Estratègia Catalana de Residu Zero.

n Estalviarem la meitat del consum elèctric públic implantant la tecnologia de leds. També s’han d’aplicar les normatives vigents en aquest punt.

n La factura de l’aigua penalitza els gelidencs amb uns trams que la gran majoria paga però no consumeix. A més, no incentiva l’estalvi d’aigua i és contrari a la Directiva Europea de l’Aigua. Refarem el sistema de tarifes, passant a pagar pel consum real tenint en compte quants membres té la família.

VIA PÚBLICAAugmentem la seguretat

Esquerra va implantar la professionalització del cos de policia municipal i el servei 24 hores. Amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament vetllarà perquè Gelida sigui un poble tranquil i segur.

Neteja de carrers prioritària. n La primera cosa en què ens fixem d’un carrer és si està net o no. Persistirem en

l’objectiu de màxima neteja.n Tenim àmplies zones del poble sense papereres. Cal resoldre aquesta

deficiència instal·lant papereres a tots els llocs de pas. n No volem deixar que s’eternitzin les parets brutes. Taparem les pintades un cop

al mes.n Habilitarem espais per poder tenir els gossos en llibertat. Garantirem el

seu estat de conservació i neteja. A partir d’això, serem inflexibles amb els propietaris que deixen els seus animals en llibertat en parcs i places, i amb els incívics que no recullen els excrements de les seves mascotes.

n Subvencionarem la restauració de façanes en mal estat. Volem que es recuperin habitatges perquè els carrers facin més goig.

Una jardineria acurada.n Plantes i flors ben cuidades embelleixen els carrers i fan agradables les places i

els carrers. Ho cuidarem.

Pacificació del trànsit.n És prioritària la pacificació del trànsit al nucli urbà. El vianant ha de tenir sempre

prioritat i tots els elements de seguretat. Hem de complir la velocitat reduïda a Gelida on calgui.

n Acabarem l’aplicació del pla de circulació municipal. L’Ajuntament compta amb un estudi del RACC, una proposta que pensa molt en els vianants.

n Senyalitzarem els recorreguts escolars. Per exemple, a la cruïlla de la carretera de Sant Llorenç per anar a La Fanga. Cal instal·lar indicadors i reduir la velocitat del trànsit de vehicles.

n Replantejarem l’ús del pàrquing de la plaça de la Vila. Està infrautilitzat per un problema de model i de gestió. Cal implicar-hi de veritat els botiguers i comerciants i, si convé, aixecar-ne les barreres.

n Replantejarem la zona blava perquè sigui realment una zona de rotació de vehicles, que faciliti l’aparcament.

n Estudiarem nous emplaçaments per a zones d’aparcament alternatives.n Les pilones del carrer major seran automàtiques i els veïns en tindran

comandament per quan hi hagin d’accedir.n Eliminarem l’aparcament d’autoritats al carrer Barceloneta. Amb el pàrquing de

la plaça de la Vila aquest privilegi ja no és necessari. Així posarem fi als abusos d’algunes autoritats.

TURISMEGelida, porta d’entrada al Penedès

Gelida és la principal porta d’entrada al Penedès. Ho ha de ser també a partir de l’optimització de l’oferta turística existent, d’un entorn privilegiat i d’iniciatives que dinamitzin els recursos de què disposem. Apostem perquè des de l’Ajuntament es coordinin les tasques bàsiques necessàries per al turisme com generar informació, programar activitats, atendre visitants i dinamitzar l’activitat turística en combinació amb els actors culturals i econòmics de Gelida.El Museu del Funi ha de ser una realitat. S’ha de convertir, combinat amb la resta de valors turístics, en un dels eixos més importants de l’activitat turística. Volem recuperar la Casa del Senyor com un dels referents del turisme de Gelida, buscant mecenatge. I a més, n Donarem a conèixer el patrimoni cultural i mediambiental així com l’activitat

local (el castell, les fonts, el Funi, els restaurants, els allotjaments, les festes, ...) als principals actors del sector turístic: institucions, entitats i empreses.

n Establirem canals de difusió directa des de Gelida mateix. El web de turisme de Gelida ha de ser una realitat i no una promesa. Funcionarà amb criteris coherents i d’eficàcia, i en coordinació amb EnoturismePenedès.

n Intensificarem que la Funifira sigui una atracció per a la gent de fora i convertirem l’esdeveniment en una eina útil de promoció i difusió comercial i cultural.

n Generarem noves activitats que obrin Gelida als visitants amb la participació del castell, restauradors i comerços i millorarem les existents.

n Potenciarem la visita a Gelida dins la Ruta dels Castells de Frontera d’abast català.

n Aprofitarem de debò l’activitat de les institucions i entitats turístiques del Penedès. Inclourem Gelida com un punt important de les rutes penedesenques sent-ne part activa amb propostes i iniciatives pròpies.

PROMOCIÓ ECONÒMICALes empreses han de venir, no marxar de Gelida

Gelida ha de decidir quina mena d’activitat econòmica vol tenir. Nosaltres apostem per empreses que generin valor afegit, llocs de treball de qualitat, respectuoses amb el medi ambient, que estiguin vinculades tant a les noves tecnologies com a l’activitat del nostre territori.I a més, n Incentivarem la participació de l’Ajuntament i la iniciativa privada per impulsar

la recuperació del nostre teixit empresarial. També proporcionarem les condicions perquè s’instal·lin a Gelida empreses que generin llocs de treball de qualitat. Ho farem facilitant l’accés a espais de lloguer assequibles i ben condicionats.

n Proposem el projecte Gelida Valor, un plec de condicions perquè hi hagi noves empreses que puguin instal·lar-se a Gelida.

n Cal endreçar i dignificar els polígons industrials existents, tot dotant-los dels serveis necessaris (fibra òptica, accessibilitat, neteja,...) i vetllant per a la seva major ocupació.

n El polígon de la Gelidense té un valor patrimonial afegit que volem promocionar i potenciar.

n Volem que el comerç de la vila estigui fortament vinculat a les iniciatives de turisme i difusió.

n Generarem, amb els botiguers i restauradors, campanyes de temporada que dinamitzin el comerç local i posarem els recursos necessaris per potenciar l’oferta comercial local.

n Facilitarem l’aparcament a la plaça de la Vila en col·laboració amb el comerç local.

n Tot això s’ha d’implementar des de la Comissió sectorial de Comerç i Turisme, ja prevista al Reglament de Participació aprovat fa 8 anys, i que ha restat en un calaix des d’aleshores.

Hem d’afavorir l’ocupación Potenciarem el Servei d’Ocupació per donar més recursos als qui busquen

feina, i també perquè les empreses localitzin mà d’obra amb facilitat.n Volem recuperar els tallers d’ocupació per donar formació i experiència laboral

als aturats, i alhora realitzar una millora substancial del patrimoni local.n Cal fer formació per a l’ocupació a Gelida, és indispensable per a la inserció

laboral en qualsevol àmbit.

Page 23: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

| 23www.esquerragelida.cat | Eleccions Municipals 2015

CULTURAElaborarem una programació estable i continuada d’activitats pensades per a tothom

Estarem al costat de les entitats. L’Ajuntament els ha de donar suport en allò que necessitin. Racionalitzarem l’ús dels espais municipals i els rehabilitarem.Gelida té moltes necessitats d’espais, alguns estan per fer i d’altres estan en mal estat. Abans que res, cal treballar amb les entitats per elaborar un Pla Municipal d’Equipaments Culturals que permeti tenir clar què tenim, què necessitem i quina és la seva priorització. Els tres grans equipaments culturals que té l’ajuntament actualment són el Centre Cultural Municipal, que necessita més inversió en manteniment, el Centre d’Iniciatives Culturals de Les Monges, que està en molt mal estat i, l’Escorxador, que es va fer sense definir-ne els usos. No només cal fer nous edificis, sinó garantir-ne la conservació i el bon ús dels espais disponibles, amb la màxima dinamització.I a més, n Tindrem cura del Castell i donarem suport als qui el gestionen, perquè cal

preservar el patrimoni més emblemàtic que tenim.n Treballarem conjuntament amb les entitats, tant grans com petites, en un

àmbit en què també hi siguin representades. Transformarem el Patronat de Cultura en el Consell de Cultura perquè totes les entitats hi participin i hi tinguin veu.

n Ràdio Gelida i Gelida TV són els mitjans de comunicació de casa nostra. Per això continuarem donant suport a la Ràdio i buscarem solucions per a GTV a fi d’assolir una programació estable que cobreixi els esdeveniments gelidencs. Volem que GTV sigui la televisió que expliqui el nostre dia a dia, i no només una tituladora.

n Continuem pensant que a Gelida li cal una nova biblioteca. Fa vuit anys vam deixar fet el programa funcional, i ara recuperarem el suport de la Generalitat i la Diputació per fer realitat aquest projecte.

n Programarem activitats culturals i artístiques al Castell.n Potenciarem el patrimoni arquitectònic de Gelida. Farem difusió del catàleg i

en promourem el manteniment.n Donarem suport a la Festa Major de Gelida i a les festes dels barris.

ESPORTSHem d’integrar i millorar la gestió esportiva municipal

Ens cal un model diferent de política esportiva que contempli una gestió integrada i optimitzada dels recursos, un nou enfocament de les activitats, esport obert, visió a llarg termini. Per això farem un pla estratègic de l’esport a Gelida per als deu anys vinents.I a més, n Reformularem el Patronat d’Esports, convertint-lo en un Consell de

participació perquè esdevingui el centre de la gestió esportiva. S’ha de buscar la complicitat dels clubs per treballar conjuntament, i ha d’estar obert a la participació.

n Mantindrem les instal·lacions esportives en bon estat, tant pel que fa al manteniment de l’equipament com per l’estat de neteja.

n Les instal·lacions esportives són un recurs escàs. Aprofitarem les que hi ha als centres educatius juntament amb les municipals, i en farem una correcta gestió.

n Resta pendent la segona fase del projecte del camp de futbol i cal completar-la. També abordarem la problemàtica de la gestió del bar del camp de futbol.

n Fa nou anys vam aconseguir que el Pla d’Infraestructures Esportives de Catalunya contemplés una piscina coberta a Gelida. Els anys que vénen caldrà treballar per aconseguir la piscina coberta. Ens comprometem a treballar-hi des del primer dia. Mentrestant mantindrem les subvencions per a l’accés dels gelidencs a les piscines dels municipis veïns.

n Entenem l’esport com una font de salut. Per això adequarem espais als diferents barris que n’afavoreixin la pràctica.

n Cal potenciar l’esport de lleure, fer sortir l’esport al carrer.n Mantindrem i augmentarem, quan calgui, l’oferta d’activitats esportives del

Patronat d’Esports.n Regularem la pràctica de l’escalada a la font Freda.

PARTICIPACIÓ CIUTADANALa participació ciutadana serà present a totes les actuacions. Per participar, cal estar ben informat

El web municipal serà una font d’informació transparent que reculli tant les activitats que es facin a Gelida com la gestió del mateix ajuntament: els sous dels regidors i l’alcalde, el pressupost, les actes dels plens, etc. El Balcó passarà a ser un butlletí d’informació pràctica per als gelidencs i no una eina de propaganda de l’equip de govern. En fixarem la periodicitat i hi integrarem tota la informació d’actes i l’agenda d’activitats. D’aquesta manera, substituirem tota la paperassa que genera l’Ajuntament actualment, unificant-ho en una única publicació de referència. Aquesta actuació suposarà un important estalvi respecte de la despesa actual i simplificarà l’accés a la informació.I a més, n Augmentarem les cartelleres d’informació municipal i, especialment, les

d’expressió ciutadana, donant continuïtat al desplegament que vam engegar fa vuit anys.

n Escoltarem i treballarem plegats amb els gelidencs, no n’hi ha prou fent eleccions cada quatre anys.

n Oferirem la possibilitat de prioritzar inversions en cada barri, mitjançant la participació directa dels veïns en la presa de decisions.

n Desenvoluparem el Reglament de Participació Ciutadana, que vam aprovar fa vuit anys i que no s’ha fet servir, com a eina que faciliti la participació dels ciutadans en el dia a dia i en la presa de decisions de l’Ajuntament.

n Implicarem els gelidencs en la presa de decisions.n Implantarem l’audiència pública: quadrimestralment els gelidencs podran

participar en trobades amb l’equip de govern. En aquestes trobades els ciutadans i ciutadanes rebran informació de l’acció de govern i es recolliran les propostes que s‘hi facin.

n També implantarem l’audiència pública d’infants perquè des de les escoles també se senti la veu dels més menuts a tot el municipi.

n Crearem una carpeta-guia d’informació per als nouvinguts a fi que coneguin les activitats que es fan a Gelida i hi puguin participar.

ADMINISTRACIÓ PÚBLICABuscarem la màxima eficàcia i transparència per millorar els serveis

La crisi que patim ha fet palès que l’administració ha de gestionar-se amb la màxima claredat, rigor i eficàcia, per no malmetre recursos que són de tots. Per això, farem un esforç suplementari per donar el millor servei als ciutadans, ser més ràpids i eficaços i no perdre el tren de les innovacions tecnològiques. Els acords i les actuacions han de ser transparents, oberts i públics, sobretot pel que fa a les contractacions, despeses i ingressos.L’Ajuntament ha d’oferir als vilatans tota la informació que els afecta sense que aquests hagin de demanar-la. Necessitem una administració propera, més àgil i ben coordinada. És per això que cal que s’optimitzin els recursos disponibles, tant pel que fa al personal, com als sistemes de gestió de la informació i als béns i espais municipals. Volem una administració al servei de les persones i no unes persones que visquin al servei de l’Administració.I a més, n Establir contactes i acords amb altres administracions i municipis veïns,

amb la finalitat de compartir recursos i optimitzar-los. n Simplificació burocràtica de tots els processos, que permeti la realització

dels tràmits administratius en el mínim temps possible, facilitant qualsevol gestió, d’acord amb el que preveuen les normatives europees i les lleis nacionals i estatals concordants.

n Aprofundir en l’ús de les noves tecnologies amb una implicació de tots els agents municipals que hi intervenen.

n Pàgina web “viva”, actualitzada i interactiva que permeti fer el màxim de gestions sense haver d’anar a l’Ajuntament i que, alhora, faciliti una atenció de més qualitat. Cal potenciar l’ús de les xarxes socials i el correu electrònic com a via d’accés i relació amb els veïns.

www.esquerragelida.catSi vols més informació pots entrar a

Page 24: Programa ERC Gelida Eleccions Municipals 2015

LLUÏSA LLOPVIU GELIDA!

GELIDA

Més informació awww.esquerragelida.cat