Voor elk talent een campus in Kortrijk! secundair onderwijs Wim Opbrouck - acteur ¢â‚¬“Soms spreekt men

 • View
  2

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of Voor elk talent een campus in Kortrijk! secundair onderwijs Wim Opbrouck - acteur...

 • Voor elk talent een campus in Kortrijk! secundair onderwijs

  www.athena-school.be athena

  athena

 • ... want jij staat centraal “Jouw talenten, daar bouwen we op. Als je het aanbod op onze campussen bekijkt, ontdek je al snel dat er ook voor jou zeker een studierichting is die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Elke campus heeft natuurlijk een eigen sfeer. Jou stimuleren om graag naar school te gaan, is van groot belang. Een krachtige leeromgeving aanbieden die naadloos aansluit bij wie jij écht bent, daar tekenen we voor.

  Wij willen dat je vooruitgang maakt. Dat je leerwinst boekt. Dankzij de brede waaier aan studierichtingen slagen we daar ook in. In de eerste graad ligt de focus op oriënteren. Wie ben ik? Wat boeit mij? Wat boeit mij minder? Waar schuilen mijn talenten? Vanaf het derde jaar kies je binnen athena voor een iets gerichtere studierichting, steeds in het verlengde van jouw talenten en interesses. Je welbevinden verliezen we natuurlijk nooit uit het oog. Want een tevreden leerling boekt meer leerwinst.

  Om jou te helpen, hebben we deze catalogus gemaakt. Zo vind je snel jouw weg in ons aanbod én ontdek je ten volle onze identiteit. Uit naam van ons voltallige schoolteam heten we al onze toekomstige leerlingen en hun ouders van harte welkom.”

  athena: wijs onderwijs!

  2

  Inhoudstafel 2-3 Inleiding, inhoudstafel en persoonlijkheden 26-27 Campus Pottelberg - lessentabellen 2de 3de graad 4-5 Campus Pottelberg 28-29 Naar de arbeidsmarkt 6-7 Campus Drie Hofsteden 30-31 Duaal leren 8-9 Campus Heule 32-33 Specialisatiejaren 10-11 Campussen CLW Lendelede Menen Gullegem 34-35 Campus Drie Hofsteden - lessentabellen 2de 3de graad 12-13 Campus Ter Bruyninge 36-37 Campus Drie Hofsteden - lessentabellen 2de 3de graad 14-15 De gepaste overgang van basis naar secundair 38-39 Campus Heule - lessentabellen 2de 3de graad 16-17 Brede eerste graad als ideale start: A-stroom 40-41 Campus Heule - lessentabellen 2de 3de graad 18-19 Brede eerste graad als ideale start: B-stroom 42-43 Campussen CLW - studieaanbod 20-21 Middelbaar Freinetonderwijs op campus Pottelberg - OKAN 44-45 Buitengewoon secundair onderwijs 22-23 Verder studeren 46-47 Campus Ter Bruyninge - lessentabellen Opleidingsvormen 1, 2, 3, 4 24-25 Campus Pottelberg - lessentabellen 2de 3de graad 48 Info en contactgegevens

 • Sammy Neyrinck - Sportjournalist VRT Sporza & docent Howest “Ik wist wat ik wilde... athena in Kortrijk toonde me de weg daar naartoe. Hier kreeg elk talent een kans. Hier leerde ik kijken en luisteren. Altijd met een ruim- denkende blik op de wereld. Hier leerde ik schrijven met een scherpe pen. Hier kon en mocht dat. Al doende leerde ik hier iets te durven. Hier leerde ik zoveel. Deze school bepaalde grotendeels mijn pubertijd. Een pure tijd. Vol levenslessen. Ideaal voor een adolescent die nog lang niet in volle wasdom was. Zonder het toen ten volle te beseffen, beleefde ik hier mijn meest onbezorgde tijd. Een tijd waar ik vele jaren later nog steeds met een brede glimlach op terugkijk.”

  Jasper Van Papeghem - 3x finalist & beste sommelier België 2017

  “Elke dag van de week sta ik in restaurant ‘De Jonkman’ te Brugge, maar op dinsdag sta ik voor de klas op campus Drie Hofsteden. Wijn is steeds mijn passie geweest en ik probeer die dan ook door te geven aan de leerlingen, want enkel met passie kan je in deze stiel iets bereiken. Ik ben er verantwoordelijk voor de cursus drankenleer en de wijnkaart van het oefenrestaurant. De school voor doeners staat erop om alles zoveel mogelijk interactief te maken en dat is 100% mijn ding!“

  Fanny Lecluyse - topzwemster

  “Dankzij mijn sportstatuut kon ik op deze school mijn studie combineren met topsport (zwemmen). Dit was zeker niet gelukt zonder de steun van directie en leerkrachten. Door deze goede combinatie kon ik mijn dromen achterna gaan, zowel op het vlak van sport als carrière.”

  Wim Opbrouck - acteur

  “Soms spreekt men van gouden jaren. Ik heb ze gekend bij athena. Boven op de Pottelberg. Baken van kunst en kennis. Ik heb er geleefd het volle leven. Ik heb er de schoonheid ontdekt. Ik heb er het onzichtbare gezien. Ik heb er de liefde gevonden. Ik koester die jaren. Ze waren goddelijk.”

  3

  © Jo

  ha n

  Ja co

  bs

  www.athena-school.be

  athena

  athena

  Wij kiezen voor athena!

 • Campus Pottelberg, onze campus voor denkers

  Jij bent een denker? Denk dan aan campus Pottelberg. Wie kiest voor campus Pottelberg heeft de am- bitie om door te stromen naar de universiteit of hogeschool. Nergens in Kortrijk kan je uit zoveel verschillende doorstoomrichtingen kiezen als voor- bereiding op het hoger onderwijs.

  Een degelijke kennisbasis Een solide inhoudelijke basis opbouwen staat voor- op. Algemeen kiezen we voor een eerder traditio- nele aanpak via klassieke vakken. Tegelijk zetten we in op de ontwikkeling van een kritische houding en mening. Wetenschappelijke vaardigheden ver- werven, ook praktijkgericht in het labo, net als een brede basisvorming algemene vakken, daar draait het om. In elke afdeling vormt taalvaardigheids- onderwijs een belangrijke pijler om leerlingen voor te bereiden op onze internationale wereld. Twee volwaardige schoolbibliotheken illustreren dit. Gastsprekers, bedrijfsbezoeken, workshops, niets gaan we uit de weg, ook in samenwerking met de hogescholen en universiteiten zelf.

  Een krachtige leeromgeving Twee nieuwe turnzalen, twee nieuwe labo’s, en vooral ruime, modern ingerichte vaklokalen on- dersteunen het leerproces. We hebben oog en oor voor leernoden van elke leerling, ook van jou. Leerkrachten zijn meer dan enkel lesgevers, ze staan je steeds klaar met raad en daad via gratis bijlessen en een open leercentrum, terwijl onze drie leerlingenbegeleiders jou dat extra duwtje in de rug willen geven. We verlaten ook geregeld de klaslokalen en campus. Excursies, uitstappen, internationale uitwisselingen en projecten maken sinds jaar en dag deel uit van onze campuswer- king.

  Sterke persoonlijkheden Je start als twaalfjarige en groeit op tot een zelfkritische adolescent, klaar om de wereld te veroveren. Debatwedstrijden dagen je intellec- tueel uit. Een poëziewedstrijd om je taaltalenten te botvieren. Inleefstages voor leerlingen Huma- ne Wetenschappen. Kunstleerlingen die de kans krijgen hun werk voor een breed publiek tentoon te stellen. Sportleerlingen die de Interscholencup voetbal binnenhalen. Naar school gaan is meer dan leerstof verwerken en je weg vinden in de digitale wereld. Athena campus Pottelberg biedt je alle groeikansen om een sterke, dynamische persoonlijkheid te worden.

  Franky Vinck campusdirecteur athena Pottelberg

  4

 • 5

  Katelijn De Clercq mama van Ellis Deconinck (Latijn – Wetenschappen) Voorzitter Schoolraad Open Groene

  “Onze dochter, Ellis, maakte 3 jaar geleden de overstap naar het middelbaar onderwijs. Vanuit mijn positieve ervaringen als ‘oud leerling’ met toen nog het Atheneum, kozen we voor athena campus Pottelberg. Een prima keuze want wij vinden onder andere: kritisch leren denken, respect voor anderen, diversiteit, een tolerante houding en eigen mogelijkheden kunnen verkennen en ontwikkelen, belangrijke fundamenten voor jongeren om verder op te bouwen. De school besteedt naast een goede opvolging en presteren ook voldoende aandacht aan het welbevinden van de leerlingen en dat is voor ons een zeer belangrijke meerwaarde.”

  Inlichtingen en inschrijvingen Contact details

  Burg. F. de Bethunelaan 4 - 8500 Kortrijk • 

  +32(0)56 22 18 20 • info@athena-pottelberg.be Silvie Cagnie • silvie.cagnie@athena-pottelberg.be • 

  +32(0)56 22 18 20 • +32(0)477 80 32 41 Franky Vinck • franky.vinck@athena-pottelberg.be •

   +32(0)56 22 25 33 • +32(0)468 14 34 26

 • 6

  athena campus Drie Hofsteden

 • Drie Hofsteden, waar doeners thuis zijn

  Ben jij een doener? Hou jij van actie? Wil je leren door aan de slag te gaan? Campus Drie Hofsteden is dan ideaal voor jou.

  De combinatie van theorie en praktijk doet het Jouw talenten en interesses verdienen een actieve aanpak. Theorie is noodzakelijk, maar praktijk en ervaring nog veel meer. De leerkrachten zorgen voor een degelijke instructie waarna jij actief op school en daarbuiten bijleert. Je houdt van vernieuwing, en het onderwijs op deze campus is zeer vernieuwend. Respect doet deuren open.

  Jij bent geen nummer. Wij weten wie je bent, wat je drijft, wat je boeit en wat je minder boeit. Al doende leren we respect opbouwen voor de wereld rond ons. Je bouwt praktijkervaring op en de leerkrachten begeleiden je intensief in dit groeiproces.

  De leeromgeving doet ertoe School is als een thuis voor jou. Je gaat graag naar school maar wil net zo goed ervaring opdoen in een passende stageplaats: een bedrijf, een winkel, een restaurant of een kapsalon, zolang het maar aansluit bij wat jij graag en goed doet.

  Frank Derycke Campusdirecteur athena Drie Hofsteden

  Mandy Vandevelde - leerkracht haarzorg

  “Als ik terugdenk aan mijn schooltijd op campus Drie Hofsteden, dan herinner ik me vooral de warme sfeer. Leerkrachten kenden je door en door. Ik herinner me vooral leuke momenten, al moet ik eerlijk zijn dat het er soms nogal streng aan toe ging. Dat resulteerde dan ook in een klas van allemaal degelijke kapsters. Naast de stiel kreeg ik ook een degelijke algemene opleiding en ik werd aangezet om verder te studeren. Ik ben er best trots op dat ik mijn ler