6
Zeliščarski krožek se predstavlja

Zeliščarski krožek se predstavlja

  • Upload
    eagan

  • View
    41

  • Download
    3

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Zeliščarski krožek se predstavlja. Letos je v okviru Društva univerza za tretje življenjsko obdobje začel delovati krožek Zeliščarstvo, narava in zdravje. Trenutno sodeluje v krožku 13 članov in članic. Vodi ga mentorica ga. Cvetka Mastnak Čulk . - PowerPoint PPT Presentation

Citation preview

Page 1: Zeliščarski krožek se predstavlja

Zeliščarski krožek se predstavlja

Page 2: Zeliščarski krožek se predstavlja

Letos je v okviru Društva univerza za tretje življenjsko obdobje začel delovati krožek Zeliščarstvo, narava in zdravje. Trenutno sodeluje v krožku 13 članov in članic. Vodi ga mentorica ga. Cvetka Mastnak Čulk.V tem času smo spoznali ogromno zdravilnih rastlin, ki rastejo tako blizu naših domov kot tistih eksotičnih z daljnega vzhoda.

Obiskali smo vrt Zdravilnih in aromatičnih rastlin na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu, kjer smo lahko tudi otipali in poduhali zelišča, ki smo jih prej videli le na slikah.

Page 3: Zeliščarski krožek se predstavlja
Page 4: Zeliščarski krožek se predstavlja

Prednovoletni čas smo si popestrili z majhno zakusko, kjer smo se obdarovali ter preizkušali različne kuharske dobrote naših »zeliščark« in zdravilne zvarke naših »zeliščarjev«.

Page 5: Zeliščarski krožek se predstavlja
Page 6: Zeliščarski krožek se predstavlja

Po ljudskem pregovoru ima Valentin ključ od korenin in ker smo mi zeliščarji vezani na naravo, smo praznovali tudi Valentinovo, ki je bilo ravno na dan našega krožka.

Sedaj že vsi skupaj težko čakamo, da skopni ta sneg in se v deželo vrne pomlad, ko bomo spet lahko nabirali različna zelišča in za njihov namen spraševali našo strokovno, požrtvovalno in vestno mentorico.  Član Karli Krajnc